Skäggtrimmer bäst i test 2024 – Hitta den bästa skäggtrimmern

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Philips Series 7000 BT72202. Philips Series 5000 BT52003. Moser Edition 1400 Hårtrimmer
Philips Series 7000 BT7220Philips Series 5000 BT5200Moser Edition 1400 Hårtrimmer
Se priset härSe priset härSe priset här

Saknar du en skäggtrimmer i din kollektion av hårverktyg? Då måste du skynda dig att skaffa en. Med en skäggtrimmer kan du se till att ditt skägg alltid ser snyggt ut, eller varför inte för att testa en ny stil på skägget? Oavsett vad du vill göra med skäggtrimmern är det verkligen ett måste i din hårverktygs-låda!

Hur väljer man egentligen skäggtrimmer? Och vilken är den bästa skäggtrimmern? Det ska vi ta reda på i dag i vårt skäggtrimmer bäst i test! Vi börjar med att gå igenom vad du som konsument bör ha i åtanke när du sätter dig in i valet av skäggtrimmer så att du mer precist vet vad för typ av skäggtrimmer du söker och vad för funktioner som bara är ett måste för dig.

Vi börjar med att gå in på vad man ska tänka på när man ska köpa skäggtrimmer, alla dessa punkter tas även upp i vårt skäggtrimmer bäst i test längre ner på sidan så att du lätt ser vilka produkter som faktiskt har det du söker!

Att tänka på när man ska köpa skäggtrimmer

Hur många inställningar har skäggtrimmern?

Antal inställningar på trimmern utgör en stor del av vad du bör titta efter. Hur kort/långt kan man trimma håret? Beroende på vad som medföljer och hur tjockt ditt skägg är så behöver du titta så att skäggtrimmern klarar av detta och har inställningar för att bestämma exakt hur långt det är (psst… sådana inställningar har alla skäggtrimmers i vårt skäggtrimmer bäst i test).

Hur länge håller batteriet? Hur länge måste man ladda?

Batteritiden måste vara uthållig så att inte trimmern lägger av mitt i användandet och du behöver gå med ett halvtrimmat skägg till jobbet. Beroende på hur mycket pengar du har att lägga så kommer batteritiden öka i korrelation med priset. Du kommer också se att de något dyrare skäggtrimmers kräver mindre tid för att få ett fulladdat batteri igen.

Hur lätthanterlig är trimmern?

Att ha en otymplig skäggtrimmer som är tung och svår att nå runt alla ställen med är inget du vill ha. Därför är det viktigt att du tittar på hur lätthanterlig skäggtrimmern är, detta kan vara genom att titta på vikt men också hur trimmern är utformad. Du vill inte råka trimma för kort eller slinta med trimmern under användning då detta kan resultera i att du får ett ojämnt skägg eller i värsta fall skadar dig, detta är lätt hänt med en svårhanterlig trimmer.

Vill du ha en skäggtrimmer med vakuumsystem?

Detta är något av en premium-funktion som vissa skäggtrimmers har, och är en otroligt praktisk funktion för dig som har råd med det. Att ha ett vakuumsystem på sin skäggtrimmer gör att städningen av badrummet inte blir lika svårt. Alla som någonsin trimmat vare sig skägg eller annan behåring vet att det är ett rent helvete att få bort alla hårstrån från handfat och att det tenderar att flyga runt och hamna lite varstans.

Med ett inbyggt vakuumsystem så förebygger man att detta sker genom att skäggtrimmern drar in allt hår man trimmar bort, som du sedan lätt tar bort efter användning. Detta gör att du sparar tid och gör dig mer manad till att faktiskt trimma skägget, om man inte har ett vakuumsystem så innefattar trimning av skägg så mycket mer än just bara trimningen – det behövs städas noga efteråt, något man kanske inte hinner på morgonen.

Detta är något av en lyx-funktion på en skäggtrimmer och det är inte alla modeller som har det, men ifall du har pengarna för att lägga lite mer på en skäggtrimmer rekommenderar vi det alla dagar i veckan!

Hur rengör man skäggtrimmern?

Detta är beroende på vad tillverkaren själv har valt och det är hur man rengör skäggtimmer. Vissa tillverkare skickar med en borste som du kan använda för att få bort hår som fastnat i trimmern, detta tycker vi är den krångligare varianten att rengöra skäggtrimmer på.

Den mer lättsamma, som vi föredrar, är när tillverkaren låter en ta av skärhuvudet och man lätt sköljer av allt hår. Hur man rengör skäggtrimmern är kanske inte det viktigaste utan mer vad man föredrar, vi kommer nämna i vårt skäggtrimmer test hur tillverkarna för varje produkt har valt att göra.

Hur stor budget har du?

Vi har nu gått igenom många olika funktioner och även fast de flesta känns väldigt lockande så passar det sig inte alltid rent prismässigt. Beroende på vad för budget du har tänkt dig för skäggtrimmern så behöver du nog tänka bort några funktioner. En skäggtrimmer är en investering då du kommer få en helt annan pondus med ett välvårdat skägg, att lägga lite extra på en bra skäggtrimmer är aldrig ett dåligt val.

Vi vill dock bara uppmärksamma att alla skäggtrimmer i vårt skäggtrimmer bäst i test har hamnat där av en anledning – de är J*VLIGT bra, och där finns både billiga skäggtrimmers men också de i en något högre prisklass. Du bestämmer själv vad för prisnivå du vill lägga dig på, och du kan ändå vara säker på att du kommer få en otroligt grym skäggtrimmer.

Skäggtrimmer test

1. Philips Series 7000 BT7220

Först ut i vårt skäggtrimmer bäst i test är Philips Series 7000 BT7220 som är skäggtrimmerns svar på Rolls-Royce. Vid första anblick ser man att detta är en vara av otrolig kvalitet och den toppar nästan i alla de funktioner som vi anser är viktiga, den har faktiskt ett vakuumsystem som direkt vid trimning så att du slipper allt de hår som annars sprider sig runt omkring badrum som inte går att förhindra på något annat sätt än just ett vakuumsystem.

Förutom vakuumsystemet så har denna skäggtrimmer hela 20 längdinställningar vilket gör att du kan få ett så precist resultat som du faktiskt önskar. Det finns nog inget vi hatar mer än när trimmers trimmar mer hår än vad man faktiskt tänkt.

Det är viktigt att man faktiskt har kontroll över sin trimmer. Förutom längdinställningen så är alla Philips skäggtrimmers helt underhållsfria då de har ett självslipande skärelement. Du behöver alltså inte olja in skäggtrimmern, utan den sköter underhållet själv.

När vi först tittade på priset på denna skäggtrimmer fick vi en redig chock. Att en sådan här pang-trimmer kan kosta så pass lite? Hur är det möjligt? Vi har ingen aning men bra är det iallafall för oss som konsumenter, samt våra plånböcker såklart. Det är ingen tvekan om att detta är den bästa skäggtrimmern i detta skäggtrimmer bäst i test.
Se priset här!

2. Philips Series 5000 BT5200

Näst på tur i vårt skäggtrimmer bäst i test är en skäggtrimmer från Philips 5000-serie, nämligen Philips BT5200. Detta är en av de bästsäljande skäggtrimmer på marknaden idag och det tycker inte vi är konstigt över huvud taget.

Med sylvassa metallknivar så kan du få exakt den längd du vill ha, oavsett ifall du vill trimma bort allt, eller bara vässa till skägget en aning. Dessutom finns ett dynamiskt guidesystem för skägget vilket innebär att en inbyggd kam håller upp håret så att du får ett så jämnt trimningsresultat som möjligt!

Med hela 17 olika längdinställningar så kan du vara säker på att du inte råkar trimma för kort och då behöva spara ut skägget igen. Du får ett precist resultat oavsett ifall du vill trimma bort allt eller bara snygga till skägget för det där viktiga mötet eller fina tillställningen. Uppladdningstiden på denna skäggtrimmer är 60 minuter, och efter det så går den att användas i 60 minuter.

Om man trimmar skägget ofta krävs knappast 1 timma, så du behöver inte oroa dig för att batteritiden ska ta slut mitt upp i allt. Priset är något av de bästa på denna produkt, även fast den inte är den billigaste skäggtrimmern i detta skäggtrimmer bäst i test så får man en otroligt bra produkt som ger ett bra resultat oavsett hur erfaren man är inom att trimma skägg.

Är du ute efter din första skäggtrimmer? Eller kanske tionde? Oavsett så är detta ett toppenval enligt oss!
Se priset här!

3. Moser Edition 1400 Hårtrimmer

Nu går vi ner ett steg i prisklassen och hittar här en billig skäggtrimmer. Att den är billig ser man vid första ögonkast, den har ingen extravagant utformning eller design utan är rakt upp och ner en skäggtrimmer.

Dock så ska man inte döma boken efter omslaget som man så fint säger, utan vi gav oss ann uppdraget att testa denna skäggtrimmer också. Ack vad fel vi hade!

Att den är simpel är det inget tvivel om, och det syns också på priset. Detta är Mosers klassiska modell och är en kraftfull skäggtrimmer som passar både för skägget men fungerar även på päls. Här har vi inga vakuumsystem eller självslipande skärelement inte, här är en redig skäggtrimmer för dig som inte orkar med massa tjafs om olika funktioner.

Är du dock nybörjare kan det vara bättre att ha en skäggtrimmer som hjälper dig lite extra med att trimma jämnt, denna har endast inställningar om längd samt en tillhörande förhöjningskam.

Priset speglar att skäggtrimmern inte har speciellt många funktioner, och är därför en billig skäggtrimmer som ändå är grym och har därför lyckats landa på tredjeplats på vårt skäggtrimmer bäst i test. Det är inte frågan om att detta är en grym skäggtrimmer, som du även kan använda för din bästa vän med päls!
Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.