Pastamaskin bäst i test 2023 – hitta den bästa pastamaskinen

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Funktion Pastamaskin2. Jamie Oliver Pastamaskin3. Marcato Atlas 150 Pastamaskin
Funktion PastamaskinJamie Oliver PastamaskinMarcato Atlas 150 Pastamaskin
Se priset härSe priset härSe priset här

Pastamaskin bäst i test – Italien! Alla älskar väl Italien? Alla har väl någon gång drömt om att vandra längs Toscanas kullar och slätter, att strosa på Roms bakgator och längs Siciliens vinrankor? Och den som älskar Italien älskar förstås pasta! I detta pastamaskin bäst i test kommer vi gå igenom alla de bästa pastamaskiner så att du lätt kan göra din egen pasta, i ditt egna kök! Häng med!

Att göra hemmagjord pasta

I Sverige har pasta nästan blivit en lika stor nationalrätt som den är i Italien, även om svensken faktiskt äter den på ett väldigt annorlunda vis än man gör i landet i söder. För i Italien är pasta egentligen inte den primära delen av en måltid, utan snarare en lite större förrätt, alternativt en första varmrätt, det man äter före kött eller fisk.

Det är där rentav väldigt ovanligt att bara äta pasta som en hel måltid, medan man i Sverige nästan uteslutande äter rätten på detta vis. Men oavsett hur man väljer att äta sin pasta så är det förstås viktigt att den är vällagad och god, och ingenting är godare än egen, hemmagjord pasta.

Oj, vad bökigt och trassligt det låter, tänker du kanske nu. Inte kan man väl ställa sig och baka sin egen pasta? Det går väl lika bra att bara köpa färsk pasta i mataffären, det smakar väl ändå ungefär likadant? Nej, så är det faktiskt inte. Skillnaden mellan färdigköpt färsk pasta och pasta som du gör själv hemma är verkligen stor, och de goda nyheterna är att det faktiskt inte alls är särskilt svårt att få till bra.

För att göra en god pastadeg hemma på egen hand är allt du behöver durumvete, ägg och en skvätt olivolja. När du blandat ingredienserna och knådat ihop en fast och fin deg ska den vila i minst tjugo minuter i kylskåpet (inslagen i plastfolie, så att den inte blir torr), sedan är det bara att sätta igång och göra papardelle eller tagliatelle eller precis vilken typ av pasta du vill.

Så, hur gör man då? Det är väl bara att börja kavla och banka och skära? Nej, det är faktiskt inte i närheten av så avancerat nuförtiden. Allt du behöver för att göra din egen pasta är en pastamaskin. Det finns både manuella och motordrivna modeller, och för att hjälpa dig att hitta rätt på marknaden finns här ett alldeles nytt bäst i test vad gäller pastamaskiner, enkom för dig.

Testet kommer alldeles strax, men innan pastamaskinerna presenteras så måste det tittas lite närmre på några enkla saker som är bra att tänka på innan du slår till och köper din alldeles egen pastamaskin.

Att tänka på innan du köper pastamaskin

Innan detta pastamaskin bäst i test, så är det viktigt att betona att det finns några saker som är väl värda att nämna för dig som går i tankar om att investera i en pastavev. Till att börja med är en viktig detalj att manuella pastavevar faktiskt inte skiljer sig särskilt mycket åt, annat än i storlek.

Visst finns där kvalitetsskillnader om man undersöker marknaden ingående, men faktum är att väldigt många modeller av manuella pastavevar faktiskt kommer från samma tillverkare, och endast skiljer sig åt vad gäller vilken logotyp som är etsad på maskinen. Så, innan du kastar ut stora pengar på något flott varumärke, titta en extra gång och jämför med en billigare modell, det är full möjligt att det faktiskt är exakt samma maskin!

En annan sak som är viktig att poängtera är att pastamaskiner absolut inte ska komma i kontakt med vatten. Om du skulle få för dig att diska din pastamaskin kommer den efter bara någon dag att ha rostat sönder fullständigt, och då finns det ingenting annat att göra än att helt enkelt kasta den och köpa en ny. Så, rengör den försiktigt med en torr trasa.

Med detta sagt är det nu dags att dyka rätt in i det alldeles egna och specialutformade testet, pastamaskin bäst i test. Förhoppningen är att det kommer hjälpa dig att orientera dig på marknaden så att du är redo att göra ett inköp redan idag. Så, luta dig tillbaka i soffan eller favoritfåtöljen med en kopp italiensk espresso. Nu ska du enkelt kunna hitta den bästa pastamaskinen.

Pastamaskin bäst i test

1. Funktion Pastamaskin

Vi inleder vårt Pastamaskin bäst i test med en grundläggande med mycket stabil maskin – Pastamaskin Funktion. Det här är en trevlig och lättanvänd pastavev som gör pastaplattor i flera olika tjocklekar och som dessutom kan producera både tagliatelle och taglioloni.

Den fungerar som pastavevar gör mest – den är lättanvänd och smidig och lämnar egentligen ingenting övrigt att önska. Den spänns fast på en bordsyta med en skruvanordning som panelen i vårt Pastamaskin bäst i test upplever fungerar alldeles utmärkt.

Till en mycket rimlig prislapp kan den här maskinen bli din redan idag! Det rekommenderas varmt.


Se priset här!

2. Jamie Oliver Pastamaskin

Om vi tar ett steg uppåt i prisklass landar vi på denna mycket liknande pastavev Pastamaskin Jamie Oliver. Och att säga mycket liknande är egentligen en underdrift – det här är en i stort sett identisk pastavev.

Panelen i vårt Pastamaskin bäst i test upplever absolut ingen kvalitetsskillnad från den första modellen i vårt test, och har kommit till slutsatsen att det helt enkelt är varumärket ”Jamie Oliver” man får betala flera hundra extra för med den här varianten.

Så om inte just varumärket av någon anledning har någon speciell betydelse för dig rekommenderar vi att du håller dig undan från den här maskinen. Det här helt klart den minst prisvärda modellen i vårt Pastamaskin bäst i test.


Se priset här!

 

3. Marcato Atlas 150 Pastamaskin

Vi avslutar vårt Pastamaskin bäst i test med den här motoriserade pastaveven från Marcato. Pastamaskin Atlasmotor 220 V är en mycket effektiv och fin maskin, som testpanelen upplever vara av mycket hög kvalitet och funktionalitet.

Den är lätt att använda, snygg, stilren och efter att ha vevat otaliga pastaplattor upplever gänget bakom vårt Pastamaskin bäst i test att det faktiskt finns ett oerhört stort värde i en motoriserad vev.

För ungefär dubbelt så mycket som en manuell pastavev kan den bli din, så om du planerar att göra pasta ofta eller i stora kvantiteter kan detta definitivt vara en väl värd investering att göra.


Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.