Probiotika bäst i test 2024 – Mjölksyrabakterier är magens bästa vän!

av
1. Probi Mage 80 kapslar2. Great Earth Ergozyme 90 kapslar3. Probio Vital 90 tabletter

 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Svenskhalsokost.se.
Probiotika är något vi alla egentligen borde äta, varför? Jo, probiotika hjälper vår kropp att ta upp näringen ur mat och samtidigt hjälper till att bryta ner det. Dessutom balanserar probiotika vårt immunsystemet och minskar andelen cancerframkallade ämnen i tarmen.

Probiotika kallas ofta “magens bästa vän” och det är helt och hållet sant, för i tarmen finns ungefär 100 000 miljarder olika bakterier och det är därför lätt att det blir rubbningar i tarmfloran. Probiotika hjälper din kropp återfå den balansen.

I denna artikel kommer vi gå igenom probiotika bäst i test, men innan vi tittar på resultaten och på den bästa probiotikan så tänkte vi ge en övergripande bild av vad probiotika är och hur man kan använda sig av det för att få bukt på sina magbesvär.

Vad är probiotika?

Som tidigare nämnt så kallas probiotika ofta för “magens bästa vän”, och detta eftersom många magbesvär beror på en obalans i tarmfloran. Bakterier ses oftast som något vi vill få bort, och att vår kropp ska bekämpa alla bakterier, men så är inte fallet. Bakterier är en livsviktig del av våran kropp som gör att alla funktioner fungerar som de ska. De finns ungefär 100 000 MILJARDER bakterier i vår tarm, det är 10 gånger fler än antalet celler i vår kropp. Det är därför vanligt att magbesvären beror på just en obalans mellan bakterierna.

Probiotika är det som hjälper kroppen balansera nivåerna i tarmen och kommer oftast i piller-form. Probiotika är helt receptfri så du behöver inte gå till läkaren för att få det utskrivet utan kan köpa det direkt på nätet. Visste du även att ordet probiotika betyder “för liv”? I dagens stressiga samhällsklimat så är det fler och fler som uppger att de lider av något slags magbesvär, och ofta handlar det faktiskt om just obalans. Hjälp magen och tarmen på traven med hjälp av probiotika tillskott!

Probiotika finns i många livsmedel så som bananer, kål och till och med i rödvin, men tyvärr är mängden så pass liten att du inte kan få i dig samma mängd som du får med probiotika tillskott. Du äter väl hellre ett piller än ett par hundratals bananer och vitkålhuvuden om dagen, eller hur? I vårt mjölksyrabakterier bäst i test hittar du tillskott som kan ersätta alla dessa bananer och kålhuvuden med endast ett enda piller, bra va?

Vissa laktosintoleranter har blivit av med sin känslighet mot laktos efter att ha börjat äta probiotika tillskott eftersom de även hjälper till med nerbrytningen av laktos. Ifall du ej fått bekräftat av en läkare att du är laktosintolerant så rekommenderar vi starkt att du testar något av dessa probiotika tillskott i vårt probiotika bäst i test.

1. Probi Mage 80 kapslar

Probi Mage är en av de bästsäljande probiotika tillskotten i Sverige, och detta är förståeligt då det är ett lätt sätt att återställa magens balans och lindar magproblem. Med endast ett piller om dagen får du i dig tillräcklig mängd probiotika för att få din maghälsa att må bra.

Är du stressad kan toalettbesöken vara svåra och din mage konstant kännas uppblåst, där kommer Probi Mage in i bilden. För med fler mjölksyrabakterier så återställs magen tills sitt naturliga tillstånd och du kommer märka skillnad på toalettbesöken.

Probi Mage innehåller Lactobacillus Plantarum vilket är något varje frisk mage har, som ökar slemproduktionen som i sin tur skyddar mot skadliga bakterier.

Lactobacillus är kliniskt bevisad överlägsen i att kolonialisera och överleva de skadliga bakteriernas attacker, och klarar sig i den svåra miljön i vår mage. Probi Mage är definitivt en av de allra bästa probiotika tillskotten och därför har den hamnat som nummer 1 i vårt probiotika bäst i test!
Se priset här!

2. Great Earth Ergozyme 90 kapslar

Näst på tur i vårt probiotika bäst i test finner vi Great Earth Ergozyme. I denna produkt finner du inte bara mjölksyrabakterier utan även en blandning av flertalet olika enzymer, aloe vera och örter som ger en skonande effekt mot magen och tarmfloran.

Det som gör att denna sticker ut är just det, att den innehåller mer än bara mjölksyrabaktierer. Här så har det blandats i andra ämnen som hjälper magen återfå sin balans och hjälper att lindra magbesvär.

I alla kemiska reaktioner så behöver kroppen enzymer, detta gör att mjölksyrabakterierna och enzymerna samarbetar för att förhindra obalans. På ålderns höst så minskar enzymproduktionen och då kan enzym-tillskott vara användbara för att hjälpa kroppen på traven. Ergozyme hjälper till i matsmältningsprocessen så att din kropp faktiskt kan fånga upp alla näringsämnen du stoppar i dig, om du har en seg matsmältning kan du gå miste om många av dessa näringsämnen.

Ergozyme är alltså ett ypperligt val för dig som vill hjälpa kroppen med just detta, och passar dig extra bra ifall du börjar bli ålderstigen.
Se priset här!

3. Probio Vital 90 tabletter

Detta tillskott från Healthwell är ett vegetabiliskt tillskott vilket innebär att det är ett helt vegetariskt alternativ. Tabletterna är nämligen sammansatta av naturlig kokosolja och kapslarna är gjorda av cellulosa. Och det är detta som gör att denna sticker ut och norpar åt sig en plats i detta mjölksyrabakterier bäst i test, att det är ett vegetariskt alternativ.

Med Probio Vital så ska du ta 2 tabletter per dag istället 1 tablett/kapsel om dagen. Detta gör att paketet endast håller för 45 dagar, istället för 80 respektive 90 dagar som de två föregående tillskotten. Detta syns på priset, då det här är en billig probiotika, men samtidigt skiljer sig det inte allt för mycket i priset för att det ska vara värt det i vår mening.

Det är inget fel på probiotikan i sig utan den fungerar felfritt, den enda invändningen är just priset och att det inte håller lika länge. Är du vegetarian så passar detta probiotika tillskottet bra för dig. Du är säkert redan van vid att betala lite extra för vegetariska alternativ så det är nog inget bekymmer för dig att de är något dyrare.

Slår man ut priset på 45 dagar så får man en kostnad på cirka 4 kr/tablett, vilket inte alls är dyrt om man tänker på vad probiotikan faktiskt hjälper till med!
Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.