Magnesium bäst i test 2024 – Hitta det bästa magnesiumtillskottet

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Gymgrossisten.com.

1. Magnesium 800 Star Nutrion2. Vitaprana Magnesium3. Portamin Super Magnesium
Att välja magnesium kan vara svårt. I vårt magnesium bäst i test kommer vi gå igenom de bästa magnesium-kosttillskotten så att du lätt kan hitta det bästa just för dig! Vi börjar med att visa resultatet av vårt magnesium bäst i test, för att sedan gå in på vad man bör tänka på, och lite längre recensioner om varje kosttillskott. Häng med!

Varför äta magnesium som kosttillskott?

Det är otroligt viktigt att man tar hand om sig själv och ger kroppen allt det den behöver. Ibland kan det innebära att man behöver ta kosttillskott. Det är extra viktigt om man tränar att se till att kroppen får i sig det den behöver. Annars får man inte de resultat man vill ha.

Om man inte får i sig allt det man behöver kan det leda till bristsjukdomar som ibland kan ge bestående men. När man är i behov av magnesium kan det kännas klurigt att välja rätt på marknaden. Tyvärr är det inte så att det endast är att gå och handla en burk och tro att det ska bli bra sedan. En del av de kosttillskott du hittar på marknaden är helt värdelösa och du skulle lika gärna kunna äta sockerpiller.

Vad bör man titta efter när man ska köpa magnesium?

Kosttillskott är dessutom dyrt, därför vill man gärna ha någonting som fungerar från start. Du vill inte behöva testa dig fram och på så sätt spendera dina surt förvärvade slantar. Man vill ha någonting som fungerar från start. Magnesium är en mineral som otroligt många människor har brist på, faktum är att de allra flesta har brist på magnesium.

Ungefär 80 procent av hela befolkningen i Sverige får i sig för lite magnesium och därför är det någonting som du bör fundera på att äta. Det bästa är givetvis om du kan få i dig det i kosten. Man bör alltid välja mat innan kosttillskott men det är inte alltid det är möjligt.

Om man är stressad ökar kroppens magnesiumbehov och därför är det viktigt att man ser till att få i sig extra magnesium när man går genom någon typ av förändring, till exempel en flytt eller när man byter arbete. Du kan med gott samvete alltid äta magnesiumtillskott.

Man bör dock ha i åtanke att det aldrig ska ersätta en allsidig kost och endast ska fungera som ett komplement. Magnesium finns i många olika varianter vilket gör det extra svårt att välja rätt. Det är trots det ett av de mest populära kosttillskotten och med all rätt. Här hjälper vi dig med i detta magnesium bäst i test.

Magnesium bidrar till många saker och du kan märka brist på magnesium på till exempel dålig sömn, dåligt humör och stress. Känner du dig onormalt stressad kan magnesium bidra till att ta ned din stressnivå vilket i sin tur leder till att du får bättre hälsa.

Om du ofta har krämpor kan det bero på brist av magnesium. Även om du inte har krämpor är det viktigt att äta magnesium för att till exempel bibehålla en normal benstomme. Det är enkelt och ofta relativt billigt att tillsätta magnesium i kosten och om man inte riktigt vet vad man har brist på kan man välja en typ av multivitamin som innehåller magnesium. Du bör dock ha i åtanke att du kanske inte då får i dig ditt rekommenderade dagsintag av magnesium.

Man bör alltid se till att hämta så mycket du kan av de vitaminer och mineraler som din kropp behöver från din kost. Det bästa du kan göra för din kropp är att äta en varierad kost som innehåller allt det du behöver. Det kan dock vara riktigt klurigt ibland att få i sig allt det man behöver utan att överdosera kaloriintaget. Därför är magnesium ett smidigt kosttillskott som du kan ta. Som tidigare nämndes har nästan 80 procent av alla svenskar brist på magnesium. Det innebär att 4/5 personer går omkring med denna typ av brist i kroppen.

Magnesium bäst i test

1. Magnesium 800 Star Nutrion

Detta magnesium är otroligt prisvärt och har lyckats få titeln magnesium bäst i test flera gånger om. Det är relaterat magnesium vilket gör det enklare för kroppen att ta upp det. Man har alltså bundit magnesium till organiska ämnen i denna produkt.

Dessa ämnen är aminosyror och citrat och lämpar sig både för dig som tränar och för dig som är i behov av magnesium som kosttillskott. Genom att äta två kapslar magnesium av dessa varje dag kommer du att få 127 procent av ditt dagsbehov utöver det du får i dig via kosten.

Om du äter mycket magnesium i din kost men inte tillräckligt räcker det därför med en kapsel per dag för dig.
Se priset här!

2. Vitaprana Magnesium

Detta är en form av magnesium som är lämplig för dig som är vegan. Kapslarna är nämligen både ekologiska och veganska och du får totalt 250 mg magnesium som är elementärt. Det är 100 kapslar i en förpackning och du rekommenderas att ta mellan 1-2 per dag.

Det beror helt på hur stort ditt magnesiumbehov är. Många magnesiumkapslar är inte veganska, men just denna produkt är både ekologisk och veganskt vilket är positivt för dig som vill göra ett ställningstagande för miljön eller är vegan. Det blir därmed ett mer medvetet val av magnesium samtidigt som dessa är extra bra för din kropp.

De innehåller inga konstigheter alls samtidigt som de ger en god effekt och passar därför in i magnesium bäst i test.
Se priset här!

3. Portamin Super Magnesium – Great Earth

Detta magnesium har hamnat på listan med magnesium bäst i test på grund av det effektiva upptaget i mag och tarmkanalen. Du behöver endast äta en tablett om dagen samtidigt som det ska vara i samband med måltid. Du får 100 tabletter i en förpackning och det räcker därmed i 100 dagar vilket gör denna produkt mycket prisvärd.

Man har sett till att magnesiumet du hittar i Portamin Super Magnesium just med hjälp av portaminet snabbare och enklare tas upp av kroppen. En del magnesiumprodukter tillåter nämligen endast din kropp att ta upp mellan 10 och 30 procent av magnesiumet vilket gör att det knappt spelar någon roll hur mycket du sätter i dig.

Det är dock inte fallet med detta magnesium och du kommer garanterat få i dig det magnesium du behöver.
Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.