Blodtrycksmätare bäst i test 2024 – hitta den bästa blodtrycksmätaren här!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. BEURER BC322. Beurer BM 453. Beurer PO30
BEURER BC32Beurer BM 45Beurer PO30
Se priset härSe priset härSe priset här

Blodtrycksmätare är en produkt som låter dig att hålla koll på ditt blodtryck. Nu på senare år har det dykt upp en hel drös med olika blodtrycksmätare på marknaden idag i alla prisklasser och med en mängd specialiserade funktioner som gör dem ännu smartare. Då det finns många olika produkter på marknaden har vi nu satt ihop en guide för att hjälpa dig en bit på traven att den perfekta blodtrycksmätaren, just för dig!
Nu går vi in på vilken som fått priset som blodtrycksmätare bäst i test – häng med!

Hur fungerar en blodtrycksmätare?

Blodtrycksmätare kontrollerar det högsta och lägsta blodtrycket i en pulsåder. Man fäster en manschett på armen som sedan fylls med luft, så att den klämmer åt armen och stryper blodflödet. Efter att blodflödet är strypt så lättar man sakta på trycket, så att blodet kan börja att cirkulera igen och när detta är gjort så ger den ifrån sig ett litet ljud. När detta är gjort så kan mätaren börja att mäta systoliska trycket, och när manschetten är helt tömd på luft så kan man mäta det diastoliska trycket. När båda dessa mätningarna är gjorda så kan man utläsa på mätaren om man har ett högt, lågt eller ett normalt, hälsosamt blodtryck.

Vilka olika sorters blodtrycksmätare finns det?

På marknaden idag finns det två olika sorters blodtrycksmätare, manuella och digitala blodtrycksmätare. De manuella mätarna kräver att man lyssnar på blodet med hjälp av ett stetoskop samtidigt som manschetten töms på sin luft. De digitala och automatiska blodtrycksmätarna mäter blodtrycket elektroniskt och visar resultatet på en display, och senare modeller är väldigt enkla att använda och tillhandahåller en mängd olika funktioner.

Vad ska man tänka på när man köper blodtrycksmätare?

När man köper en blodtrycksmätare är det viktigt att man väljer en som passar dina behov, då det idag finns en hel uppsjö av modeller på marknaden. En del modeller kommer med avancerad mjukvara som hjälper dig att hålla koll på ditt blodtryck över tid och se hur det utvecklas, och denna modell kan vara perfekt till dig som vill få en större bild av hur ditt blodtryck förändras. Det finns också olika sorters manschetter, men den typ av manschett som fästes över överarmen är den som ger de mest tillförlitliga resultaten.

Blodtrycksmätare bäst i test

Idag har marknaden för blodtrycksmätare blivit väldigt konkurrenskraftig och därför kan det ibland vara svårt att hitta bästa blodtrycksmätaren. För att underlätta för dig så har vi sammanställt test av blodtrycksmätare i alla prisklasser för att hjälpa dig att hitta den bästa blodtrycksmätaren just för dig.

1. Beurer BC32

BC32 från Beurer är en helautomatisk blodtrycksmätare med ett lågt pris som enkelt låter dig att hålla koll på ditt blodtryck, utan att behöva bränna hål i plånboken. Mätaren BC32 fästs runt handleden, vilket betyder att mätningarna inte är lika exakta som de mätare som fästs över överarmen.

Att den fästs på handleden gör det väldigt enkelt att utföra mätningar och resultaten som går att utläsa indikerar resultat med riktlinjer enligt WHO. Mätaren känner av och varnar om du har oregelbunden hjärtverksamhet, som även kallas arrytmi.

Blodtrycksmätaren har även en stor och tydlig display där man kan utläsa blodtrycket samt tid och datum. BC32 har ett minne som klarar av upp till 2×60 mätningar och den kan räkna ut ett snittvärde, för att du ska kunna få ett så tillförlitligt resultat som möjligt. Den har även inbyggd funktion för att spara på batteriet så att du slipper byta batteri lika ofta, och detta gör den genom att automatiskt stänga av sig efter användning.

Rent konkret är BC32 från Beurer en riktigt bra blodtrycksmätare till ett pris som är svårt att slå, men mätningarna är inte lika tillförlitliga som en del andra mätare. Om du vill skaffa en blodtrycksmätare till ett lågt pris så är Beurer BC32 en produkt som är värd att lägga ett öga på.


Se priset här!

2. Beurer BM45

Beurer BM 45

Beurer BM45 är en blodtrycksmätare som fästs över överarmen och är även helautomatisk, vilket betyder att du kan känna dig trygg med resultaten och vilket även gör det till en produkt som är väldigt enkel att använda.

Denna mätaren har 2×60 minnesplatser och du kan sedan beräkna ett snitt av mätningar som är lagrade i minnet, för att få ett bra resultat av hur ditt blodtryck är.

På mätarens display visas både det systoliska och diastoliska trycket och mätaren har även en patenterad vilolägeindikator. Som med BC32 så varnar även denna mätaren om du har oregelbunden hjärtverksamhet och har även ett inbyggt läge som stänger av mätaren automatiskt.

Beurer BM45 är en väldigt bra blodtrycksmätare då den ger de mest precisa resultaten av de som vi testat, och vi rekommenderar denna mätaren om du vill få så bra resultat som möjligt vid varje mätning. Därför tycker vi att detta är en bra produkt och vi ger därför denna blodtrycksmätare bäst i test.


Se priset här!

3. Beurer PO30

Beurer PO30Beurer PO30 är en liten och nätt pulsoximeter som mäter den arteriella syremättningen och hjärtfrekvensen på ett enkelt och tillförlitligt sätt.

Vad som skiljer denna mätaren åt de andra som vi testat är att denna mätare träs över fingret, vilket även gör det till en väldigt kompakt mätare som går utmärkt att ta med sig även på resande fot.

Denna produkt är ett bra val för personer som har hjärtproblem eller lungproblem, samt så är den även bra för dem som sysslar med sport på hög höjd. Skärmen visar din puls och även blodtryck, samt så går det bra att justera ljusstyrkan för att spara batteri.

Denna blodtrycksmätaren skiljer sig en del från övriga som vi testat och är en perfekt liten mätare om du är på resande fot, då den utmärkt går ner i väskan. Därför är detta ett bra val om du tycker att storleken på mätaren är viktigt och du vill kunna använda den var som helst.


Se priset här!

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.