Råsaftcentrifug bäst i test 2024 – Hitta den bästa råsaftcentrifugen

av
1. Philips HR1921 Råsaftcentrifug2.  Electrolux ESF2000 Råsaftcentrifug3. Bosch MES25A0 Råsaftcentrifug

 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagarenochkocken.se och Kitchentime.se.
Är du på jakt efter den bästa råsaftcentrifugen på marknaden så är det viktigt att välja rätt och veta exakt vilka egenskaper som man bör vara uppmärksam av. För att hjälpa dig att hitta den bästa juicepressen eller råsaftcentrifugen har vi därför satt ihop följande råsaftcentrifug bäst i test, för att göra valet enklare för dig.

Vad är en råsaftcentrifug?

En råsaftcentrifug är en köksprodukt som slungar frukter och grönsaker runt och detta resulterar i att de samtidigt pressar på den juice som de har. Råsaft är ett bra sätt att få i sig frukt och grönt, samtidigt som det är väldigt gott.

Vad för egenskaper har en bra råsaftcentrifug?

När man köper en råsaftcentrifug är det viktigt att undersöka hur enkel den är att använda, om den är lätt att hålla ren och har en stor öppning för mat. Det är även viktigt att en råsaftcentrifug har en stark motor som orkar med att hacka sönder allt, oavsett om använder dig av hårda och mjuka grönsaker eller frukt.

Juicebehållarens storlek är även en annan viktig egenskap då det är den som begränsar hur mycket juice som går att pressa, sen är det självklart viktigt att råsaftcentrifugen är effektiv så att man får ut så mycket juice ur frukten som det bara går.

I vårt råsaftcentrifug bäst i test så tittar vi närmare på de bästa råsaftcentrifugerna vi har idag på marknaden, de har alla dessa egenskaper. Häng med!

Råsaftcentrifug bäst i test

Idag finns det en hel uppsjö av olika råsaftcentrifuger på marknaden och de är olika bra, därför kan det ibland vara svårt att hitta den bästa råsaftcentrifugen eller bästa juicepressen just för dig. För att hjälpa dig en bit på traven så har vi därför satt ihop test av juicepressar och råsaftcentrifuger, så att du hittar den bästa råsaftcentrifugen just för dig.

1. Philips HR1921 Råsaftcentrifug

Först ut i vårt råsaftcentrifug bäst i test kommer HR1921. HR1921 från Philips är en populär juicepress och råsaftcentrifug som gör det enkelt att tillsätta mer frukt och grönt i din kost.

Den är framtagen av Philips för att göra det så enkelt som möjligt att pressa juice då den har ett extra stort rör för mat, vilket betyder att man inte behöva skära grönsaker eller frukt innan man stoppar i dem i pressen.

Motorn i denna press från Philips är väldigt stark och är på hela 1100W som galant klarar av både hårda och mjuka ingredienser. Vad som gör denna råsaftcentrifug unik är dock att den har en inbyggd funktion som låter dig att justera konsistensen på juicen med ett enkelt knapptryck.

Det går även bra att välja att öka mängden nyttiga kostfibrer med den inbyggda tekniken ”Fiber Boost” som ökar mängden fiber i juicen med hela 50%. HR1921 har även släta och polerade ytor som gör att rengöring blir en riktigt barnlek och du behöver inte lägga ner större tid på att rengöra denna juicepress. Den har även en behållare som samlar upp allt överblivet fruktkött för att underlätta vid rengöring, så att det bara tar en minut eller två att rengöra denna press.

Denna råsaftcentrifug är en av de bästa som vi provat och den erbjuder väldigt många funktioner, samt så har den en väldigt stark motor som ingen av de övriga centrifugerna som vi testat riktigt kan tävla mot. Därför ger vi denna råsaftcentrifug bäst i test därför att vi anser att det är en produkt som är väl värd sitt pris.
Se priset här!

2. Electrolux ESF2000 Råsaftcentrifug

ESF2000 från Electrolux är en lite mer prisvärd råsaftcentrifug tillverkad av rostfritt stål som låter dig att avnjuta god råsaftjuice. Denna råsaftcentrifug har dubbla filter så att du kan få ut så mycket juice som möjligt ur frukten, vilket även är bra då det minskar matsvinnet

Den inbyggda motorn är tillräckligt kraftfull för både hårda och mjuka grönsaker, och du kan även ställa in hastigheten med de 2 lägena som finns tillgängliga.

ESF2000 har även en stor matartub så att du inte behöver dela frukt och grönt, utan du kan stoppa in mat som är stora som större äpplen utan problem. Den har även sugproppar för ökad stabilitet så att du inte behöver vara orolig över att juicepressen inte står stabilt på diskbänken.

När det kommer till rengöring så kan man diska alla löstagbara delar i diskmaskinen och detta underlättar vid rengöring och underhåll av juicepressen. Det tar bara någon enstaka minut att rengöra juicepressen vilket är bra då det finns en del modeller som kan ta en väldans tid att rengöra.

ESF2000 är en mycket prisvärd press med stark motor och som samtidigt är väldigt enkel att rengöra, vilket gör den till ett utmärkt val om du är ute efter en lite mer prisvärd juicepress.
Se priset här!

3. Bosch MES25A0 Råsaftcentrifug

Sist men inte minst i vårt råsaftcentrifug bäst i test kommer Bosch MES25A0. Bosch MES25A0 är en råsaftcentrifug för alla typer av frukter och grönsaker som du kan tänka dig.

Den har ett stort påfyllningsrör så att du snabbt och enkelt kan pressa juice, så att du slipper spendera en massa tid med förberedelser och kan fokusera på att pressa juice.

Fruktpressen har en stark motor på 700W med 2 stycken olika lägen som låter dig att pressa både mjuka och hårda frukter och grönsaker.

Filterkorgen för MES25A0 är gjord av rostfritt stål för bästa möjliga utvinning av juice. Produkten är även väldigt smidig att använda med en låsbygel av aluminium som förhindrar eventuellt läckage, sladdfack för att underlätta vid förvaring samt så finns även en pip med droppstopp. Juicekannan är på 1.25L med en skumavskiljare.

Att rengöra MES25A0 är väldigt enkelt då man kan stoppa in alla de avtagbara delarna i diskmaskinen, sen så har även juicepressen smarta funktioner såsom ett automatiskt utkast för avfall. Det ingår även en borste som man använder för att rengöra silen så att man inte behöver vara orolig över att det kan fastna fruktkött i pressen.

Bosch MES25A0 är en smart juicepress som vi verkligen gillar då den har väldigt många funktioner till ett relativt lågt pris, som man normalt sett inte brukar hitta i denna prisklass. Tyvärr så har denna juicepress svagast motor i detta test, men den har absolut inga problem med att pressa frukt och grönt.
Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.