Vedklyv bäst i test 2024 – hitta den bästa vedklyven

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Buildor.se, Byggmax och Granngarden.se.
1. Vedklyv Faxes 5002. AL-KO Vedklyv LSH 520/53. Vedkap 6500 Hecht
Vedklyv Faxes 500AL-KO Vedklyv LSH 520/5Vedkap 6500 Hecht

Om du ofta eldar med ved så kan en vedklyv vara en bra investering, då dessa kräver betydligt mindre fysisk belastning än att hugga ved med en yxa. Idag finns det många olika sorters vedklyvar på marknaden och ibland kan det vara svårt att välja den bästa vedklyven, då det finns stor variation när det kommer till pris och funktionalitet. Därför har vi sammanställt en vedklyv bäst i test för att hjälpa dig att hitta den bästa vedklyven just för dig, häng med!

Varför ska man köpa en vedklyv?

Att använda sig av en vedklyv tär väldigt mindre på kroppen än att klyva träd med en yxa gör, samt så är det betydligt mer ekonomiskt att hugga egen ved gentemot att köpa färdigklyvd ved för eldning. Att hugga är dock väldigt slitsamt och tär mycket på kroppen och tar väldigt mycket tid. Med en vedklyv så kan du klara av jobbet på ett betydligt enklare och spar även mycket tid, samt så tär det väldigt lite på kroppen så att du orkar klyva all den ved som du faktiskt behöver.

Topp 3 Bästa Vedklyvar 2024

Att hitta rätt vedklyv kan vara svårt då marknaden är full med produkter som är snarlika, men till olika pris och de kan även vara olika bra på att hugga ved. Därför har vi sammanställt tester av vedklyvar så att du kan hitta den bästa vedklyven på marknaden, just för dig och oavsett vad du är ute efter.

Vedklyv bäst i test - Vedklyv Faxes 5001. Vedklyv Faxes 500

Vår värdiga vinnare som tar förstaplatsen på vår topplista är premiumvalet Vedklyv Faxes 500, och detta på grund av ett flertal olika anledningar! Denna elklyv erbjuder högsta möjliga säkerhet och är mycket användarvänlig, samtidigt som den är kraftfull och skarp i sin klyvning.

Vedklyv Faxes 500 har en tryckkraft på hela 7000 kilo och har vad som krävs för att klyva all slags ved upp till 50 centimeter. Vedklyven har en elmotor och hydraulpump som sitter väl skyddade och är lågt placerade på benstativet. Maskinen är mycket lätt att förflytta med hjälp av sina massiva gummihjul, vilket gör att den är mycket användarvänligt för transport.

Verktyget har en vikt på 105 kilo, något tung i jämförelse med andra liknande modeller på marknaden, men med dess högkvalitativa egenskaper är den mycket svårslagen när det kommer till prestanda och extra funktioner. Vedklyv Faxes 500 är mycket ergonomiskt utformad och du kan även förse denna maskin med en vändbar 4-klyvskniv som höjer klyvens kapacitet avsevärt.

Vid användning av Vedklyv Faxes 500 kan du vara helt säker på att du arbetar med största möjliga säkerhetstänk. Klyven manövreras med två starka spakar och så fort användaren släpper en av spakarna så stannar kolven. Släpps båda spakarna går kolven snabbt och smidigt tillbaka till utgångsläget. Alla Faxes vedklyvar tillverkas och utvecklas i Sverige.

Letar du efter en högpresterande maskin som är både ergonomisk och kraftfull är detta alternativ en storslagen vinnare i alla kategorier!

Se priset här!

Vedklyv bäst i test - AL-KO Vedklyv LSH 520/52. AL-KO Vedklyv LSH 520/5

AL-KO har ett flertal kraftfulla vedklyvar i sitt sortiment och denna modell, Vedklyv LSH 520/5, är inget undantag! Denna liggande vedklyv har en kraftig klyvkil samtidigt som den är liten och kompakt. Den har även en mycket hög klyvkraft, vilket gör den idealisk att klyva ved med!

Med AL-KO Vedklyv LSH 520/5 kan du klyva ved upp till en diameter på 52 centimeter och verktyget har en tryckkraft på 5000 kilo. Den robusta konstruktionen gör det möjligt att använda vedklyven på många olika sorters material och olika tjocklekar på dina stockar.

Vedklyven har en mycket professionell 2-hands säkerhetsstyrning som ger dig en säker drift och exakt klyvning av veden. Detta underlättar klyvningen avsevärt och ser till att du får ut så mycket som möjligt av din klyvning.

Den bekväma arbetshöjden gör detta alternativ till ett mycket ergonomiskt val av vedklyv. Vedklyv LSH 520/5 har också ett monterbart stativ med hjul som är inkluderat. Detta gör att redskapet står säkert och är mycket lätt att transportera.  Delarna av stål är pulverlackerade, vilket gör att maskinen är mycket väl skyddad mot korrosion. Du kan vara helt säker på att Vedklyv LSH 520/5 är ett hållbart och kraftigt alternativ för dig som är ute efter ett redskap som både är säkert och starkt i drift. Med Vedklyv LSH 520/5 minskar du risken för skador och arbetar ergonomiskt hela dagen!

Se priset här!

Vedklyv bäst i test - Vedkap 6500 Hecht3. Vedkap 6500 Hecht

Vårt tredje val på vår topplista är ett riktigt fynd med tanke på vad du får för pengarna! Vedkap 6500 Hecht är en eldriven och robust vedklyv med låg arbetshöjd som låter dig hugga i praktiskt taget all slags ved utan några problem.

Denna vedklyv har en elmotor på två hästkrafter och den kraftfulla vedklyven kan klyva stockar med en diameter upp till 25 centimeter och en längd upp till 52 centimeter. Detta betyder att du kan klyva även större bitar av ved vid behov. Vedkap 6500 Hecht har en tryckkraft på 5000 kilo och har en vikt på 45 kilo.

Med en eldriven vedklyv kan du snabbt och enkelt klyva stockar utan att spendera alltför mycket tid till att hugga veden, och dessutom klyva tjockare stockar som annars kan vara svårt med enbart en yxa. Vad vi gillar lite extra med Vedkap 6500 Hecht är att du kan köpa till ett stativ om du vill variera din arbetshöjd. Det gör vedklyven mycket ergonomisk i sitt utförande. Vi rekommenderar verkligen denna vedklyv för dig som vill ha ett redskap som både är snabb och enkel att använda, och som dessutom kan hugga och klyva ved i många olika storlekar!

Se priset här!

Tidigare test av vedklyv med toppresultat

Ferax Vedklyv BVK 520

BVK 520 från Ferax är en populärt och robust vedklyv av hög kvalitet som låter att huga ved på ett snabbt och enkelt sätt så att du slipper spendera en massa tid på att hugga ved, utan låter dig att fokusera på själva eldningen.

Vedklyven från Ferax har en tryckkraft på 5000 kg och låter dig att huga nästan alla sorter av ved som du kan tänka dig. Den har en klyvlängd på upp till 500 mm, vilket betyder att du även kan klyva större bitar av ved utan några problem. Denna vedklyv klarar av en diameter på 300 mm och klyver denna med en hastighet på ynka 13 sekunder, något som kan ta betydligt mer tid om man ska hugga ved med en yxa.

Ferax Vedklyv BVK 520 är en bra vedklyv för pengarna som är väldigt kraftfull och klarar av de flesta sorters av ved, samt är den väldigt snabbt och enkel att använda. Därför anser vi att vedklyven är en av de bästa på marknaden och ger denna vedklyv bäst i test.

Se priset här!

AL-KO LHS 6000

LHS6000 från AL-KO är den mest påkostade vedklyven i detta test och därför hade vi stora förhoppningar för denna vedklyv. Det är en lite större vedklyv som är vertikal och detta har både för- och nackdelar då denna klyv är jobbig att flytta och är tänkt att användas på samma plats.

Vedklyven är mycket kraftfull och verkligen den mest kraftfulla som vi testat, då den har en klyvkraft på maximalt 6000 kg och motoreffekt på hela 3000w. Denna vedklyv har inga problem med att klyva kraftiga och längre vedträ då den har en maximal klyvlängd på hela 1050 mm, vilket är mer än tillräckligt för de flesta vedträn.

När man köper denna vedklyv ingår även ett extra klyvkryss som gör att du kan få ut upp till fyra bitar samtidigt, vilket gör det enkelt att klyva mycket ved åt gången och det spar även tid. Vedklyven har utfällbara säkerhetsfötter och plattform med stödarmar och gripklor, samt har den ett tvåhandsgrepp för bästa möjliga säkerhet vid klyvning.

Vedklyven från AL-KO är en riktigt bra och kraftfull vedklyv, men nackdelen med denna vedklyv är att den är väldigt stor och otymplig. Om du inte sysslar med att hugga stora mängder ved är därför denna vedklyv kanske inte lämplig då den väger väldigt mycket och har även det högsta priset av de vedklyvar som vi testat. Om du hugger väldigt mycket ved så är detta en mycket bra vedklyv för pengarna och vi rekommenderar verkligen den.

Se priset här!

AL-KO KHS 5204

Vi har redan tittat på AL-KO’s proffsmodell, LHS 6000, men då den inte riktigt är anpassad för privatbruk så valde vi även att titta på en till modell från AL-KO. Denna gång så valde vi att titta på deras lite mer prisvärda modell, KHS 5204, som är en liten nätt vedklyv som är betydligt mer portabel.

Denna vedklyv är även även väldigt kraftfull med ett klyvtryck på hela 5000 kg, så oavsett vilken typ av ved som du försöker hugga så bör detta inte vara något problem med denna klyv.

Denna klyv är stark nog för att klyva både hårt och mjukt trä, utan att motorn överbelastas. Skillnaden mellan denna och proffsmodellen är främst att denna endast har stöd för klyvning av vedträ upp till 52 cm, men då de flesta vedträ brukar vara mindre så är detta inget problem för de flesta.

KHS 5204 är ergonomiskt designad med avtagbara fötter så att du får en komfortabel arbetshöjd, så att du kan hugga mer ved utan att bli trött eller slita ut din kropp. Den är även platsbesparande och mobil med sina stora hjul som gör det enkelt att flytta runt och förvara den när den inte används.

LHS 6000 är en riktigt trevlig vedklyv och är betydligt bättre än deras proffsmodell för de flesta när det kommer till användning privat. Den har en stark motor som orkar med att hugga de flesta sorters trä och den är även portabel. Priset är även bra med tanke på hur bra denna vedklyv presterar och det är mycket vedklyv för pengarna.

Se priset här!

Egenskaper för vedklyvarna

Egenskaper Vedklyv Faxes 500
Teknisk data
Tryckkraft: 7 ton
Elmotor 400V: 3,0 kW
Klyvtid: 4 sek
Kolvretur: 1,5 sek
Knivlängd: 290 mm
Storlek (l x b x h): 150 x 70 x 70 cm
Vikt: ca 105 kg
Egenskaper AL-KO Vedklyv LSH 520/5
Teknisk data
Effekt: 2200 W
Spänning: 230V
Max klyvlängd: 52 cm
Max klyvtryck: 5,0t
Vikt: 46,5 kg
Egenskaper Vedkap 6500 Hecht
Teknisk data
Motor: Elektrisk 230 V / 50 Hz
Effekt: 2200 W
Max. stocklängd: 520 mm
Stockbredd: 50 – 250 mm
Max. tryck: 5 ton
Vikt: 45 kg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.