Terrassvärmare bäst i test 2024 – Hitta den bästa terrassvärmaren

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Tretti, Byggmax och Buildor.se.
1. Mill Karbon JDB1500CL2. Opranic Thor3. Sunred Slimlane
Mill Karbon JDB1500CLOpranic infravärmare ThorSunred Slimlane

När det håller på att bli lite kallare så är det vanligt att man vill kunna bevara värmen lite längre och fortfarande kunde vistas på sin uteplats eller balkong. Därför är terrassvärmare en mycket eftertraktad produkt som många idag har i sina hem.

Om du vill köpa en terrassvärmare idag så är detta inte helt enkelt då det finns flera olika sorters terrassvärmare som är olika bra för olika ändamål, men var inte orolig! Vi har satt ihop denna guide för att hjälpa dig att hitta just den bästa terrassvärmaren för din uteplats eller balkong, just så att du kan känna dig lite tryggare med ditt köp.

Vad för olika terrassvärmare finns det?

Infravärmare

Infravärmare är en av de äldsta och mest populära typerna av terrassvärmare på marknaden idag, men är än lika aktuell som den var då. Infrarödsvärmare har många fördelar gentemot övriga, då bland annat är väldigt effektiva värmare av kroppar. Det är enbart kroppar som träffas av den infraröda värmen som blir varma och själv luften värms inte upp.

Gasolvärmare

Gasolvärmare är en typ av värmare som inte behöver elektricitet, och är ett bra alternativ som passar bra oavsett var som du önskar att ha värme. Gasolvärmare är gasdrivna och därför är det mycket viktigt att tänka på att dessa värmare stjäl syre, vilket betyder att dessa inte bör användas där det inte finns tillräckligt med ventilation.

Fotogenvärmare

Fotogenvärmare är en av de äldsta typerna värmare på marknaden idag och är ofta fristående modeller som ställs på bordet eller annan öppen yta. Dessa värmare är ett bra alternativ om man vill ha en lite mindre värmare som ger av mycket värme.

Vad ska man tänka på när man använder terrassvärmare?

När man använder en terrassvärmare är det mycket viktigt att tänka på brandrisken, då det inte är ovanligt att terrassvärmare ligger bakom bränder. När man använder en terrassvärmare är det mycket viktigt att tänka på att inte placera föremål som kan fatta eld nära värmekällan. Om man använder sig av en gasolvärmare är det även viktigt att kontrollera att inga av anslutningarna är spruckna eller otäta och man bör kontrollera ledningarna med jämna mellanrum med hjälp av så kallat läckspray.

Terrassvärmare bäst i test

För att hjälpa dig att hitta rätt terrassvärmare har vi sammanställt test av olika terrassvärmare, så att du kan känna dig trygg med ditt val av terrassvärmare.

Terrassvärmare - Mill Karbon JDB1500CL1.  Mill Karbon JDB1500CL

Med en unik och exklusiv design blir denna kolvärmare inte bara en härlig värmekälla utan även en snygg inredningsdetalj till uterummet, balkongen eller terrassen. Då den påminner om en modern bordslampa i industristil kan den med fördel hängas upp i taket ovanför en sittgrupp, antingen på ett öppet område som en terrass eller på ett stängt eller halvstängt område så som ett uterum.

Värmaren har två olika värmelägen, antingen 750W eller 1500W, något som enkelt ställs in via en fjärrkontroll. I och med att denna modell har ett kolvärmeelement så bildas inte så mycket ljussken vid användning och den får inte det där röda skenet som ibland kan upplevas som bländande.

Produkten är tystlåten vid användning och värms upp snabbt. Materialet är väderbeständigt och hållbart och är IP25-klassad. Livslängden är cirka 5.000 timmar och den kan användas på de flesta säkringar från 10A och uppåt.

Se priset här!

Terrassvärmare - Opranic infravärmare Thor2. Opranic infravärmare Thor

Det här är en terrassvärmare som är gjord för att ställas på golvet. Den har en snygg och stilren design i svart aluminium och är utrustad med den allra senaste IR-X tekniken. Dess reflektor är byggd för att ge en bred och jämn spridning av värmen för att kunna värma såväl människor som föremål på ett optimalt sätt.

Infravärmen avger ett sken som påminner om en glödande brasa vilket också höjer mysfaktorn. Opranic infravärmare Thor lämpar sig för miljöer både inomhus och utomhus, den är perfekt att ha på terrassen eller i uterummet för att förlänga sommarkvällarna. Med sin nätta storlek är den dessutom enkel att flytta vid behov. Säkerheten är viktigt och därför är denna modell utrustad med skydd för överhettning samt att den är IP34-klassad.

Denna infravärmare har fem olika värmenivåer att välja mellan och den styrs enkelt via en fjärrkontroll. Livslängden är cirka 10.000 timmar.

Se priset här!

Terrassvärmare - Infravärmare Sunred Slimlane3. Infravärmare Sunred Slimlane

5 sekunder är tiden som Sunred Slimlane behöver på sig för att börja avge värme. Den är utrustad med dubbla aggregat för att göra den extra kraftfull i sin uppvärmning. Till skillnad från andra modeller så fokuserar inte denna värmare på att värma upp luften, utan den är tillverkad för att värma upp människorna i närheten. Detta fungerar tack vare halogenvärmeelement och den värme därför lika bra under blåsiga väderförhållanden.

Sunred Slimlane är golvstående och har en design i rostfritt stål som gör att den enkelt smälter in i omgivningen trots sin höga storlek på 160 cm. Det finns två olika värmelägen att välja mellan, 900W eller 1800W som enkelt ställs in via den medföljande fjärrkontrollen. Man kan dessutom ställa in så att den går på rörelsesensor som gör att värmaren automatiskt går i gång vid rörelse. Eftersom denna enbart ska värma upp människorna i omgivningen har den också en automatiskt avstängning om det inte har varit någon rörelse på 4 minuter, detta för att undvika överhettning.

Denna värmare är vattentät och har en IP55 klassning. Livslängden är cirka 4.000 – 5.000 timmar. Den kan användas på balkonger, uterum, terrasser eller på helt stängda utrymmen till exempel förråd eller garage.

Se priset här!

Tidigare test av terrassvärmare med toppresultat

Silverline Terrassvärmare 1200

Silverlines terrassvärmare 1200 är en infravärmare som avger behaglig värme och låter dig att sitta ute på din uteplats eller balkong utan att behöva frysa. Den använder sig av en teknik som Silverline kallar C-Wave™ som värmer upp kroppen på ett sätt som ökar blodcirkulationen och motverkar att din hud torkas ut. Denna värmare är även väldigt energieffektiv med effekt på hela 98% och använder ungefär hälften så mycket ström, vilket är bra både för miljön och din plånbok.

Värmaren har två effektlägen, oscillerande och timerfunktion som kan justeras med hjälp av fjärrkontrollen som ingår vid köp. Värmaren har en täckyta på hela 14 kvadratmeter vilket gör denna värmare perfekt för balkonger och mindre uteplatser. Silverline 1200 placeras på golvet och ger behaglig värme även för fötter och ben, så att du slipper att frysa. Denna värmare ansluts direkt till vägguttaget och är även IPX4-klassad vilket betyder att den tål regn.

Denna värmare från Silverline är en av de bästa som vi testat då den ger mycket värme för pengarna och passar utmärkt till den mindre uteplatsen. Den tål vatten och torkar inte ut huden, samt värmer den upp både fötter och ben. Därför är denna värmare från Silverline vår favorit och vi har därför valt att tilldela denna terrassvärmare bäst i test.

Se priset här!

Silverline Terrassvärmare 880 Economic

Vi har tidigare tittat på Silverlines lite dyrare modell, 1200, men vi valde även att titta på en av deras mest populära och prisvärda värmare som heter 880 Economic. Denna terrassvärmare är en effektiv modell som har väldigt låg energiförbrukning, utan att kompromissa på mängden värme som den faktiskt ger ut.

Denna värmare har uteffekt på 800W men 880 Economic förbrukar endast 0.9 kWh, vilket resulterar i en energieffektivitet på hela 89%, vilket är bra för miljön och även för din plånbok.

Infravärmaren använder sig av kolfiberstavar som är ungefär tre gånger mer effektiva än vanliga värmare som använder sig av metaller. Dessa värmestavar avger en mjuk och behaglig värme som inte torkar ut huden.

Den är även väldigt säker då den är utrustad med ett så kallt tippskydd som slår av strömmen om den lutas. Det är dock viktigt att tänka på att alltid skydda denna terrassvärmare mot vatten då den inte är certifierad för att klara av regn eller liknande.

Är du på jakt efter en billig terrassvärmare så är Silverline 880 Economic ett utmärkt val då den har lånat många funktioner från sin storebror, 1200, men till ett lägre pris. Vi anser därför att detta är en mycket prisvärd produkt som är värd att kika på om man är ute efter en terrassvärmare för lägsta möjliga pris.

Se priset här!

Tristar Terrassvärmare med stativ

Tristars terrassvärmare med stativ är en prisvärd terrassvärmare som låter dig att förlänga dina sommarkvällar utan kompromisser. Vad som gör denna värmare unik är att den levereras med ett stativ som låter dig att rikta värmaren åt det håll där värme önskas, och om du inte vill använda stativet går det även bra att montera den på väggen.

Denna värmaren har ett värmeelement med en effekt på 2000W som räcker gott och väl till att värma upp en balkong eller mindre uteplats.

Denna prisvärda värmare är även IP4X-certifierad, vilket betyder att den tål regn och stänk så att du slipper att oroa dig för att skada kan uppstå på grund av regn.
Om du är ute efter en terrassvärmare som är prisvärd och tål vatten så är denna modell från Tristar ett mycket bra val, då den har en hög uteffekt på hela 2000 W och är IP4X certifierad.

Vi anser därför att denna värmare är en bra produkt om inte Silverline 880 uppfyller de krav som du har och vill satsa på en lite vassare modell utan att bränn hål i plånboken.

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.