Gasolvärmare bäst i test 2024 – Hitta den bästa gasolvärmaren

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Landmann 120492. Terrassvärmare Bluegaz3. Flameduster Inferno

gasolvarmare-bluegaz

 

Om du har en terrass eller altan är en terrassvärmare ett bra alternativ för att kunna tillbringa mer tid ute när det är lite kyligt och ruggigt ute. Det finns idag en myriad av olika märken och modeller av gasolvärmare att välja mellan, vilket gör valet ännu svårare för dig som konsument. Vi har därför valt att sammanställa en guide om just gasolvärmare för att hjälpa dig som konsument att hitta den bästa gasolvärmaren.

Vad för olika gasolvärmare finns det?

Gasolkaminer

Gasolkaminer är en form av gasolvärmare som ofta lämpar sig för bruk inomhus i till exempel sommar- och jaktstugor. När man använder en gasolkamin är det viktigt att tänka på att lufttillförseln i rummet där den placeras är god för att säkerhetsställa att produkten brukas säkert. De flesta gasolkaminer använder sig tändsäkring som ser till att stoppa gasen om lågan släcks för att undvika att luften förgiftas. Det är även vanligt att gasolkaminer är utrustade med koldioxidvakt som stänger av lågan om mängden koldioxid i luften blir för hög.

Rundstrålande gasolvärmare

Denna typ av gasolvärmare är den som de flesta nog känner till och är den typ som är mest vanligt för bruk som terrassvärmare. Gasolvärmare av rundstrålande typ har en gasolflaska i botten av värmaren och en låga i toppen som sprider värme där det önskas.

Vad ska man tänka på när man använder gasolvärmare?

När man använder en gasolvärmare så är det mycket viktigt att tänka på säkerheten då man handskas med brandfarlig gas. Det är viktigt att man vid avstängning först stänger flaskventilen och först efter att den är stängd så är det okej att stänga värmarens ventil. Det är även viktigt att kontrollera så att inga av anslutningarna till värmaren är spruckna eller otäta då detta kan leda till läckage av gas under drift.

Gasolvärmare bäst i test

1. Landmann 12049

Landmanns terrassvärmare är en prisvärd och mycket populär värmare som är väldigt effektiv. Denna terrassvärmare är väldigt stilren och är tillverkad av lackerad plåt, vilket betyder att denna värmare även känns väldigt robust och slitstark.

Gasolvärmaren har lågan i toppen och sprider värmen i 360 grader, så att du slipper att frysa under kalla sommarkvällar. Den har en reflektor som sprider värmen åt sidorna för att undvika att värmen inte når ut åt alla håll.

När det kommer till nackdelar så kommer inte denna gasolvärmaren med en regulator eller slang, utan detta är något som du behöver köpa till om du önskar att köpa denna gasolvärmare från Landmann. Förmodligen beror detta på det lite lägre priset gentemot andra värmare, men vi hade gärna sett att detta hade ingått med produkten.

Dock är denna värmare från Landmann är ett utmärkt val om du vill spara lite pengar utan att kompromissa på värmen, så att du kan slippa att frysa när du sitter ute på din terrass. Detta är en av de bästa billiga terrassvärmare som vi testat och vi är riktigt nöjda, och med tanke på att produkten är väldigt prisvärd så ger vi denna gasolvärmare bäst i test.


Se priset här!

2. Terrassvärmare Bluegaz

Denna ståtliga terrassvärmare har en höjd på 230 centimeter och en vikt på stabila 26 kilo. Den är tillverkad i rostfritt stål och har en diameter på 82 cm uppe vid reflektorn medan foten har en diameter på 46 centimeter. Den här terrassvärmaren har alla förutsättningar för att ge dig förlängd sommar där du och ditt sällskap kan njuta av att sitta på ute större delar av året, både tidigt på våren och långt in på hösten.
För Bluegaz är säkerheten viktig och därför har denna modell ett inbyggd skydd för om den skulle välta, då stängs den av automatiskt. Genom att förankra foten med skruvar i trallen förhindrar man också att det skulle ske en olycka.

Värmaren är utrustad med en brännare som är unikt konformad och högeffektiv. Denna brännare har en effekt på 5-13 kW, något som lätt ställs in med en steglös reglering. På så sätt kan man ställa in terrassvärmaren och ha nytta av den både när det är kallt och när det bara är lite småkyligt att sitta ute. Terrassvärmare Bluegaz rekommenderas till en yta på max 30 kvadratmeter.

Vill man flytta omkring värmaren så görs detta smidigt med hjälp av två inbyggda hjul.
Värmaren drivs av gas som köps separat liksom ett regulatorset. Den förbrukar ungefär 870 g/h när den är inställd på full effekt.

Se priset här!

3. Flameduster Inferno

Inferno från Flameduster är en av de mest påkostade gasolvärmare som vi valt att testa och därför hade vi höga förhoppningar av denna värmare.

Vad som gör denna värmare unik är att Flameduster har lagt ner mycket tid på att designa produkten och detta är en av de mest snygga gasolvärmare som vi testat.

Denna gasolvärmare med sin robusta design är garanterad till att dra till sig blickar, med sitt eldrör i mitten som ser väldigt läckert ut när gasolvärmaren är igång.

Det viktigaste när man köper en värmare är dock inte designen utan hur den faktiskt presterar och här måste vi säga att detta är en av värmare vi testat som sprider mest värme och ljus. Inferno drar 860g gasol i timmen och har ett täckningsområde på 2 meter, vilket gör denna värmare till en av de mest effektiva på marknaden. För att säkerhetsställa att produkten är säker när den väl är igång så har den en inbyggd gassäkring som går igång om produkten välter, så att du slipper att oroa dig om olyckan skulle vara framme.

Vi gillar verkligen Inferno och det är absolut en av de snyggaste gasolvärmarna på marknaden idag. Att design är viktigt när Flameduster tog fram denna produkt märks så väl på utseendet och prislappen, men den spar inte på effekten och du kommer inte bli missnöjd med värmen som den ger ut.


Se priset här!

Äldre tester av gasolvärmare

Qlima GH959RF

GH959RF är en populär gasolkamin från tillverkaren Qlima som låter dig att värma upp till exempel din stuga, speciellt under kallare tider på året när det är riktigt ruggigt ute.

Denna gasolkamin har en kapacitet på upp till 4.1kW, samt ett elektriskt element på 1,8 kW, vilket betyder denna apparat oöverträffad värmeeffekt och kan leverera en väldigt stor mängd värme.

Denna värmare är underhållsfri och när det kommer till säkerheten har denna värmaren “anti-tip”, vilket betyder att värmaren stängs av om den skulle välta. Förutom anti-tip finns det även överhettningsskydd och syresäkerhet så att du behöver slippa att oroa dig över produktens säkerhet.

GH959RF är en väldigt bra gasolkamin till ett oslagbart pris och är en av de mest populära på marknaden idag. Vi gillar verkligen att den har både ett elektriskt element och även stöd gasol, vilket gör denna värmare perfekt till både hemmet och sommarstugan. Om du är på jakt efter en gasolkamin så är detta ett bra val som inte kostar skjortan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.