Infravärmare bäst i test 2024 – Hitta den bästa infravärmen

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Opranic Nova Eco2. Heatlight HLW153. Sunred Standing 2000 W Quartz
Opranic Nova EcoHeatlight HLW15Sunred Standing 2000 W Quartz
Se priset härSe priset härSe priset här

När det håller på att bli kallare där ute så vill man gärna försöka bevara värmen ett tag längre och därför är det vanligt att man köper en infravärmare.

Marknaden av infravärmare är full med en myriad olika märken och modeller, vilket inte gör det helt enkelt att hitta den perfekta i denna djungel av produkter. Vi har därför skrivit ihop en infravärmare bäst i test för att hjälpa just dig att hitta den bästa infravärmaren, oavsett vad du är ute efter. Häng med oss i denna guide så garanterar vi att du hittar rätt infravärmare!

 

Vad ska man tänka på när man använder en infravärmare?

En bra infravärmare från vårt infravärmare bäst i test värmer inte upp luften, utan det är den yta som strålarna träffas som faktiskt värms upp. Det är därför mycket viktigt att tänka att rikta värmen på ett sätt som träffar hela kroppen, för annars finns risken att man bara blir varm på ena sidan av kroppen.
När man placerar sin infravärmare är det även viktigt att tänka på att placera den en bit från väggar och tak enligt den information som tillverkaren anger, då felaktig montering kan leda till brand.

Vad för material av värmeelement finns det och vilket är bäst?

Carboninfra

Carboninfra har fått sitt namn därför att de använder sig av en glödtråd som är av kolfiber. Fördelar med denna typ av värmekälla är många, bland annat så har denna teknik längre livstid och lägre temperatur på själva glödtrådarna. Den ger även en mjukare strålning som ofta upplevs som varmare, samt så visar undersökningar att carboninfra värmer huden mer effektivt, även vid lägre effekt.

Halogeninfra

En halogeninfra är fylld med halogengas och har en hög effekt. Halogeninfra har också en högre glödtrådstemperatur och detta betyder i praktiken att denna typ är oslagbar på ställen där värmaren måste monteras en bit ifrån det som ska värmas upp. Värmen som produceras och avges är väldigt effektiv.

Test av infravärmare

Som vi tidigare har nämnt så finns det en hel myriad av olika infravärmare på marknaden som är olika bra och effektiva. Därför har vi testat några av de mest populära infravärmare för att hjälpa dig att en som passar just dig, oavsett om du har en terrass eller balkong. Nu hugger vi in i resultaten av vårt infravärmare bäst i test!

1. Opranic Nova Eco

Först ut i vårt infravärmare bäst i test har vi Opranic Nova. Opranic Nova är en populär infravärmare som är baserad på tekniken carboninfra, som även är designad både för inom- och utomhusbruk.

Inuti infravärmaren finns ett värmeelement med en total effekt på upp till 2300W, som ger ut tillräckligt med värme för att hålla dig varm, även under en ruggig höstdag. Värmeelementet har en värmeåtergivning och effekt på 90%, vilket är väldigt bra då det betyder att mindre elektricitet går förlorad och desto mer konverteras till faktisk värme. Själva värmaren går bra att kontrollera med en fjärrkontroll och du kan enkelt justera hur mycket värme som ska ges ut.

Opranic Nova är tillverkad i dubbla lager av robust och slitstark aluminium för att skydda elektroniken inuti värmaren, samt så fungerar detta även som en stor kylfläns för att hålla nere temperaturen på värmaren. Värmaren når inte mer än 75*C under bruk och har ett kretskort som skyddar mot överhettning, vilket är bra om man vill använda värmaren inomhus.

Opranic Nova är en väldigt bra infravärmare om du vill skaffa en som både går bra att använda inom- och utomhus, som inte riskerar att bli för varm och orsaka skada. Vi anser att detta är en av de bästa som vi testat, men tyvärr så kniper Heatlight första platsen som infravärmare bäst i test med sin modell HLW15.


Se priset här!

 

2. HeatLight HLW15

Här kommer den bästa infravärmaren, HLW15. HLW15 från Heatlight är en populär halogeninfravärmare som använder sig av kortvågsstrålning för att värma upp, vilket innebär att den värmer upp ytan och inte luften runt omkring.

Denna halogeninfravärmaren når även sin högsta effekt direkt när den slås på, så att du slipper att vänta på att värmerören blir varma. Denna infravärmare använder sig av en kvartslampa som ger värme direkt och ett naturligt ljussken som inte bländar, samt så har den en brinntid på 5000 timmar.

Denna infravärmen är gjord för utomhusbruk och är certifierad enligt IP55, vilket betyder att den är helt säker att använda i regn och fortsätter att fungera även när den utsätts för vattenstrålar. Denna värmaren är också försedd med ett rostfritt galler och inget glas, vilket resulterar i att denna värmare ger ungefär 20% bättre värmeåtergivning och att lampans livslängd samtidigt ökar.

När det kommer till placering så är denna lampan givetvis väldigt flexibel då den har en lång strömkabel och fästen så att den enkelt kan monteras på en vägg. Den har en steglös vinkling och går utmärkt att vinkla även när lampan är påslagen. Om man är sugen på det så är det även möjligt att köpa till en rörelsedetektor, dimmer eller timer som finns som tillgängliga som tillbehör.

Heatlights infravärmare är definitivt en av de bästa som vi prövat då den är väldigt flexibel när det kommer till montering, samt så har den ett av de bästa värmeelementen som vi sett i en infravärmare. Just därför så tvekar vi inte när vi ger denna infravärmare bäst i test, då vi helt enkelt blev förvånade över hur bra denna värmare egentligen var!


Se priset här!

 

3. Sunred Standing 2000 W Quartz

Sunreds infravärmare med stativ är en mycket prisvärd infravärmare som låter dig att sitta ute på din uteplats, under så väl som ruggiga höstkvällar till sena sommarkvällar, utan att behöva frysa. Vad som skiljer denna värmare åt från mängden är att det ingår ett stativ som värmaren är fäst på, som gör det enkelt att flytta runt produkten utan att behöva pilla med skruvar och liknande.

Denna infravärmaren har en Quartzlampa baserad på halogeninfrateknik med en total effekt på hela 2000W, samt så finns det tre olika lägen som du kan välja mellan för att hitta just den perfekta värmen, oavsett vad du behöver vid ett specifikt tillfälle.

Detta är en bra produkt om du önskar att skaffa en lite mer portabel infravärmare som inte kostar skjortan, då den har ett väldigt bra pris med tanke på den effekt som denna värmare faktiskt ger ut. Förvänta dig inte en massa extra funktioner, utan detta är en värmare som gör sitt jobb utan att glänsa.


Se priset här!

 

Vilken är den bästa infravärmaren?

HeatLight HLW15 vinner helt klart bäst i test just på grund av sin vattentålighet och den höga värmeeffekten den kan uppnå. Med hjälp av kortvågsstrålning så värmer den upp ytan och inte bara luften, detta gör att HLW15 är den bästa infravärmaren!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.