1. Fiskars 143021 SnowXpert 2.  Clas Ohlson Snösläde 3.Karlstad Snösläde Classic

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jarnia.se, Clasohlson.se och Lantbutiken.se.

Under vinterhalvåret blir det fullkomlig kaos i Sverige med snönivåer på flera decimeter, och detta kan gör att gången till ditt hus, eller din garageuppfart, är helt snötäckt och du får det svårt att ta dig in utan att få snö i skorna eller ens få fäste med bilen. Du behöver då en snösläde, en slags snöskyffel där du lätt tar bort allt snö och banar väg för dig och din familj.

Att hitta en bra snösläde kan dock vara svårt då det finns massvis av snöslädar på marknaden. Vissa märken spelar i lågprismarknaden, medan vissa är riktigt dyra. Vilka är de bästa snöslädarna? Är det värt att lägga massvis med pengar på en snösläde eller räcker det med en billig snösläde? I vårt snösläde bäst i test har vi tagit fram de allra bästa snösläden som kommer hålla i åratal, och som hjälper dig att få bort all snö utan att skada ryggen.

Innan vi går in på resultatet av vårt snösläde bäst i test ska vi genomgående gå igenom vad vi har tittat efter när vi testat snöslädarna och vad vi rekommenderar dig att titta efter inför ditt köp av snösläde. Vi hugger direkt in i snön!

Att tänka när du ska köpa snösläde

Ergonomi

Det är viktigt att du har en snösläde som du inte får ont i ryggen av att använda. Alla de snöslädar vi har listat i vårt snösläde bäst i test har bra ergonomi i grunden. Sedan är det viktigt att du använder den rätt. Generellt sätt är det viktigt att du böjer på benen och spänner bålen för att inte skada ryggen vid användning. En ryggskada är svårt att bli av med och kan påverka din vardag mycket, speciellt om du har ett fysiskt jobb.

Det finns massvis med olika tips och knep av experter som du kan använda dig av, som du finner vid en snabb googling. Du kan vara säker på att produkten i sig som du väljer, om du väljer en av de snöslädar i vårt snösläde bäst i test inte är problemet, utan det är helt upp till dig att använda den rätt också!

Storlek

Hur stor är snösläden? Det är viktigt att du har en snösläde som täcker ett stort område så att du slipper köra extra mycket. Om du genom ett par drag kan få bort all snö som är i vägen för dig är praktiskt, om du ska behöva skyffla på samma ställe om och om igen så kommer detta ta betydligt längre tid och vara mindre effektivt.

Storleken kan även vara bra att veta beroende på hur stark du är. Desto större, desto tyngre. Vill du ha en lite mindre då du tror att en stor kan vara för tungt? Inga problem, det kan vara ett bra val då du minskar risken för skada om du faktiskt är lite realistisk och tänker på det i förväg. Vi har inkluderat en något mindre snösläde i vår lista av de bästa snöslädarna så att du som vill ha en mindre även har ett bra val att välja.

Pris

Nu kommer vi till detta med pris, är det värt att köpa den dyraste? Eller fungerar den billigaste lika bra? Det är dessvärre svårt att svara på detta och därför skulle vi säga att du ska satsa på något däremellan. De vi listar i vårt snösläde bäst i test är alla prisvärda, och även fast det inte finns med en billig snösläde så anser vi att det är mer värt att lägga mer pengar till en början så att du får en snösläde som kommer hålla i flera år framåt och som faktiskt håller när du använder den.

Vi har varit med om att snöslädar gått sönder och brustit på grund av för mycket snö som skyfflats upp. Detta är något du inte vill vara med om, inte när snön är som värst och du är mitt uppe i ditt arbete. Att behöva vänta några dagar eller åka och köpa en ny är inte något man vill, då kommer oftast mycket mer snö har lagt sig som ett täcke över tomten och du måste ut och underhålla trädgården ännu en gång.

Det är där vårt snösläde bäst i test kommer in, vi har ju listat alla de snöslädar av hög kvalité så att du inte riskerar att få stå där med en halvskottad tomt eller garageuppfart, det hjälper ju inte direkt att bara har en halvskottad tomt.

Topp 3 Bästa Snöslädar 2019

1. Fiskars 143021 SnowXpert

Fiskars är ett finskt väletablerat märke som gör alla möjliga redskap och verktyg för hem och hushåll. Och även när det kommer till snösläde gör de oss inte besvikna. Denna Fiskars snösläde är en robust snösläde där du med lätthet kan få bort mycket snö på ett effektivt sätt. Med ett ergonomiskt handtag, och en patenterad slitskena som gör styrkan och hållbarheten av snösläden helt oslagbar.

Det enda vi kan se som en negativ sak är priset, och det är just att det är den dyraste snösläden i vårt snösläde bäst i test. Vi anser dock att detta är en investering, och att priset kommer vara värt det eftersom du kan använda denna snösläde år efter år!

Se priset här!

 

2. Clas Ohlson Snösläde

Har du stora mängder snö i år? Då kan denna snösläde från Clas Ohlson vara något för dig! Med en skopa på hela 74 cm och med ett slitstarkt handtag är detta en ergonomisk snösläde för dig som vill skopa mycket snö samtidigt men inte vill skada ryggen – du kommer kunna pressa och dra iväg snön till ett lämpligt ställe mycket enkelt.

Priset på denna snösläde är något högre än den förstnämnda snösläden i detta snösläde bäst i test, men likt den förra är denna en investering som kommer löna sig. Likt den andra är den här i plats, men är väldigt tålig och klarar även de tuffaste förhållande. Du kommer inte bli besviken om du har en snösläde från Clas Ohlson till hands!

Se priset här!

 

3. Karlstad Snösläde Classic

Detta är en riktigt klassiker inom snöslädar. Med en helgjuten bakdel så kan vi försäkra dig om att snösläden kommer att hålla, och klara av mycket snö. Med denna Karlstad snösläde som har en skopa på 72 cm så kommer du få bort mycket snö samtidigt och behöver inte stå och skyffla i flera timmar utan kan “släda” bort snön på ett enkelt sätt – för dig och dina muskler.

Vi rekommenderar starkt denna klassiker då priset i relation till vad du får är helt fenomenalt! Du kommer då inte bli besviken med Karlstad Classic snösläde!

Se priset här!