1. Braun Thermoscan IRT6020 2. Rubicson Instatemp Ear Örontermometer 3. Beurer FT65 Örontermometer


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kjell.com.

En örontermometer är ett hjälpmedel som är väldigt praktiskt för att mäta nivån av feber, i synnerhet hos barn som kanske inte har samma förmåga med att kommunicera hur de själva mår när de är sjuka. Idag så finns det ett brett utbud av olika örontermometrar på marknaden och de kan ha en mängd olika egenskaper och vi har i vårt test valt att testa de mest populära örontermometrarna på den svenska marknaden. Vårt mål med detta är att göra det lite lättare för dig att välja rätt örontermometer, oavsett om du är ute efter en lite enklare örontermometer eller en med hög precision.

Örontermometer bäst i test

Nedan så har vi testat några av de mest populära örontermometrarna som idag finns tillgängliga hos svenska grossister för att hjälpa dig med att hitta den perfekta örontermometern. Den dyraste örontermometern behöver inte vara den absolut bästa och därför så har vi testat örontermometrar i alla olika prisklasser.

1. Braun Thermoscan IRT6020

Thermoscan är en lite mer påkostad och avancerad örontermometer från det välkända företaget Braun som är fullpackad med funktioner. Denna örontermometer är en ergonomisk febertermometer som mäter kroppstemperaturen med hjälp av en infraröd signal i örat. Detta är en teknik som i vårt test visat sig vara betydligt mer tillförlitligt än annan mätning, vilket betyder att du inte behöver känna dig orolig över att din termometer visar ett felaktigt resultat. Denna termometer har även en användningsguide som gör det enklare att placera termometern på rätt sätt.

När du använder denna termometer har du enkel tillgång till samtliga funktioner och du kan överskådligt se de resultatet av en mätning på den ovanligt stora skärmen. Termometern har även en minnesfunktion så att du kan jämföra resultatet mellan mätningar och på så sätt få en historisk inblick över mätningar. Termometern använder sig av engångslinser för att motverka spridning av bakterier och på så sätt slipper du att rengöra termometern mellan varje användning.

Detta är en påkostad termometer som använder sig av en del olika tekniker för att mätningen ska vara så trovärdig som möjligt och vi anser att detta är en väldigt bra termometer som man kan använda väldigt många år utan att behöva byta. Nackdelen med denna termometer är att den kräver linser som är tänkta att användas en gång och behöver därför bytas ut rätt ofta, vilket bidrar till en ökad kostnad. Dock är detta en termometer som vi tycker är en av de absolut bästa på marknaden och vi ger därför denna örontermometer bäst i test.

Se priset här!

 

2. Rubicson Instatemp Ear Örontermometer

Instatemp är en örontermometer från Kjell och Companys egna märke, Rubicson, och är tänkt som en lite mer prisvärd modell till de lite dyrare termometrarna som finns tillgängliga på marknaden idag. Detta är en väldigt lättanvänd örontermometer som mäter temperaturen på endast en sekund och varnar om temperaturen är för hög. Denna termometer är väldigt enkel att använda och har endast två knappar som enkelt låter dig att kontrollera din termometer. Den har även stöd för automatisk avstängning för att maximera livslängden när det kommer till batteriet.

Om du är ute efter en lite mer prisvärd febertermometer som ger ungefärliga mätningar så är detta en termometer som är värd att kolla på då den gör det mesta som man behöver. Om man vill investera lite mer pengar i en mer tillförlitlig produkt rekommenderar vi att man lägger ett öga på Brauns termometer.

Se priset här!

 

3. Beurer FT65 Örontermometer

FT65 från Beurer är en enkel örontermometer som skiljer sig lite gentemot de övriga örontermometrarna som vi valt att testa då denna produkt även kan användas för att mäta temperaturen på pannan, övriga yta eller vätska. För att göra detta så använder sig denna termometer av en IR-sensor som övriga modeller i detta test. Termometern larmar vid feber och sparar din mätning tillsammans med tid och datum då mätningen gjordes. Det inbyggda minnet har stöd för upp till 10 st mätningar åt gången och man kan jämföra sina mätningar på ett enkelt sätt.

FT65 är en väldigt bra örontermometer om man vill ha en örontermometer som det går att göra annat med också och den kräver inga engångs-linser, men går ändå att rengöra och desinfektera. Vi tycker att detta är en väldigt bra produkt till ett rimligt pris men tyvärr så anser vi även att denna produkt inte är lika vass som Thermoscan från Braun.

Se priset här!