Örontermometer bäst i test 2024 – Hitta den bästa örontermometern

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Braun Thermoscan 72. Beurer FT65 Febertermometer3. Braun Thermoscan 3
Braun Thermoscan 7Beurer FT65 FebertermometerBraun Thermoscan 3

En örontermometer är ett hjälpmedel som är väldigt praktiskt för att mäta nivån av feber, i synnerhet hos barn som kanske inte har samma förmåga med att kommunicera hur de själva mår när de är sjuka. Idag så finns det ett brett utbud av olika örontermometrar på marknaden och de kan ha en mängd olika egenskaper och vi har i vårt test valt att testa de mest populära örontermometrarna på den svenska marknaden.

Vårt mål med detta är att göra det lite lättare för dig att välja rätt örontermometer, oavsett om du är ute efter en lite enklare örontermometer eller en med hög precision.

Örontermometer bäst i test

Nedan så har vi testat några av de mest populära örontermometrarna som idag finns tillgängliga hos svenska grossister för att hjälpa dig med att hitta den perfekta örontermometern. Den dyraste örontermometern behöver inte vara den absolut bästa och därför så har vi testat örontermometrar i alla olika prisklasser.

Örontermometer bäst i test - Braun Thermoscan 7 Örontermometer1. Braun Thermoscan 7 Örontermometer

Braun Thermoscan 7 är flaggskeppet bland Brauns termometrar och vår absoluta favorit! Med denna örontermometer mäter du snabbt och enkelt kroppstemperaturen hos både vuxna och barn. Med den patenterade tekniken Age Precision ger termometern dig en åldersanpassad febervägledning.

En åldersanpassad febervägledning innebär att du, förutom att se temperaturen på termometerns display inte behöver gissa dig fram hur ditt barn mår. Vad som är feber skiljer sig nämligen åt mellan olika åldrar. Vad som anses vara feber för en nyfödd kan vara normal temperatur för en fyraåring. En människas ålder är därför helt avgörande när man räknar ut vad som är feber eller ej.

Med Brauns örontermometer kan du välja mellan tre olika åldersintervall – 0-3 månader, 3-36 månader och 36 månader-vuxen. Displayen ger sedan, med hjälp av olika färgkoder en åldersanpassad febervägledning. Börja därför med att ställa in barnets ålder för att sedan placera spetsen i örat. Spetsen av termometern är förvärmd, då det ger ett mer exakt resultat.

Den digitala örontermometern är både säker och hygienisk och med dess kontrollsystem kan du bekräfta den korrekta mätningen med en lampa och larmsignal. Minnet lagrar de 9 senaste mätningarna. Termometern har även ett night light, vilket underlättar mätningar på natten.

Braun Thermoscan 7 har 21 medföljande linsfilter i förpackningen och batterier ingår. Tänk på att alltid använda linsskyddet när du använder termometern, då det minskar risken för bakterieöverföring.

Se priset här!

Örontermometer bäst i test - BEURER FT 65 , Febertermometer2. Beurer FT65 Febertermometer

På vår andraplats har vi en digital örontermometer från Beurer som snabbt och säkert mäter av temperaturen av både barn och vuxna. Med Beurer FT65 kan du välja om du vill mäta temperaturen i örat eller på pannan och med hög komfort får du resultatet på bara några sekunder.

På den tydliga displayen på ovansidan av termometern ser du ditt feberresultat för enkel avläsning och du kan slå på och stänga av termometern automatiskt. Du kan också använda termometern för att mäta yttertemperaturen på nappflaskan hos ditt barn.

Denna termometer ger ett optiskt feberlarm som visar både datum och tid för mätningen. Termometern har totalt 10 minnespositioner för att spara mätvärden så du enkelt kan hålla reda på hur febern utvecklas allteftersom.

Varför öronmätning är ett fördelaktigt sätt att mäta ert egna eller ert barns feber på är för att det återger kroppens kärntemperatur på ett bra sätt. Trumhinnan i örat delar blodomlopp med kontrollcentret i hjärnan. Detta resulterar i att förändringar av din kroppstemperatur visas mer exakt och mycket snabbare i örat än på andra ställen.

Beurer FT65 termometer är liten och lätt i storleken och ett mycket gott alternativ till febermätning för den som vill ha en exakt termometer som passar hela familjen!

Se priset här!

Örontermometer bäst i test - Braun Thermoscan 33. Braun Thermoscan 3

Vi har även valt att ta med ett budgetalternativ av Brauns örontermometrar. Thermoscan 3 termometer är både snabb, lättanvänd och har fått fina kundrecensioner för sina exakta resultat. Termometern har en tydlig display som mäter av febern på både dig och ditt barn, och termometern är även anpassad att användas på nyfödda.

Med den innovativa IR-tekniken kan du mäta febern på endast en sekund. Termometern sparar alltid den senaste gjorda mätningen i det inbyggda minnet. Mätningen signalerar när resultatet är klart med en ljudsignal och du kan även med denna ljudsignal direkt höra om du har feber eller inte.

Om termometern endast ger ifrån sig ett pip är din temperatur normal, 2 pip signalerar att du har feber, medan 4 ljudindikationer visar på en hög feber. Termometern har en låsfunktion där det medföljande batteriet sitter, för att undvika en olycka om termometern hamnar i barns händer. Ingår gör även 21 linsskydd som du alltid bör använda vid febermätning för hög hygienisk standard.

Braun Thermoscan 3 örontermometer är ett mycket tillförlitligt alternativ av budgettermometrar som på ett mycket tydligt och smidigt sätt mäter temperaturen på både stora som små. Den ergonomiska konstruktionen ger dig ett bekvämt grepp om termometern, samtidigt som du kan läsa av resultatet direkt när du håller i den.

Se priset här!

Tidigare test av örontermometrar med toppresultat

Braun Thermoscan IRT6020

Thermoscan är en lite mer påkostad och avancerad örontermometer från det välkända företaget Braun som är fullpackad med funktioner. Denna örontermometer är en ergonomisk febertermometer som mäter kroppstemperaturen med hjälp av en infraröd signal i örat.

Detta är en teknik som i vårt test visat sig vara betydligt mer tillförlitligt än annan mätning, vilket betyder att du inte behöver känna dig orolig över att din termometer visar ett felaktigt resultat. Denna termometer har även en användningsguide som gör det enklare att placera termometern på rätt sätt.

När du använder denna termometer har du enkel tillgång till samtliga funktioner och du kan överskådligt se de resultatet av en mätning på den ovanligt stora skärmen. Termometern har även en minnesfunktion så att du kan jämföra resultatet mellan mätningar och på så sätt få en historisk inblick över mätningar. Termometern använder sig av engångslinser för att motverka spridning av bakterier och på så sätt slipper du att rengöra termometern mellan varje användning.

Detta är en påkostad termometer som använder sig av en del olika tekniker för att mätningen ska vara så trovärdig som möjligt och vi anser att detta är en väldigt bra termometer som man kan använda väldigt många år utan att behöva byta.

Nackdelen med denna termometer är att den kräver linser som är tänkta att användas en gång och behöver därför bytas ut rätt ofta, vilket bidrar till en ökad kostnad. Dock är detta en termometer som vi tycker är en av de absolut bästa på marknaden och vi ger därför denna örontermometer bäst i test.

Se priset här!

Rubicson Instatemp Ear Örontermometer

Instatemp är en örontermometer från Kjell och Companys egna märke, Rubicson, och är tänkt som en lite mer prisvärd modell till de lite dyrare termometrarna som finns tillgängliga på marknaden idag.

Detta är en väldigt lättanvänd örontermometer som mäter temperaturen på endast en sekund och varnar om temperaturen är för hög. Denna termometer är väldigt enkel att använda och har endast två knappar som enkelt låter dig att kontrollera din termometer.

Den har även stöd för automatisk avstängning för att maximera livslängden när det kommer till batteriet.
Om du är ute efter en lite mer prisvärd febertermometer som ger ungefärliga mätningar så är detta en termometer som är värd att kolla på då den gör det mesta som man behöver.

Om man vill investera lite mer pengar i en mer tillförlitlig produkt rekommenderar vi att man lägger ett öga på Brauns termometer.

Se priset här!

Beurer FT65 Örontermometer

FT65 från Beurer är en enkel örontermometer som skiljer sig lite gentemot de övriga örontermometrarna som vi valt att testa då denna produkt även kan användas för att mäta temperaturen på pannan, övriga yta eller vätska.

För att göra detta så använder sig denna termometer av en IR-sensor som övriga modeller i detta test. Termometern larmar vid feber och sparar din mätning tillsammans med tid och datum då mätningen gjordes. Det inbyggda minnet har stöd för upp till 10 st mätningar åt gången och man kan jämföra sina mätningar på ett enkelt sätt.

FT65 är en väldigt bra örontermometer om man vill ha en örontermometer som det går att göra annat med också och den kräver inga engångs-linser, men går ändå att rengöra och desinfektera. Vi tycker att detta är en väldigt bra produkt till ett rimligt pris men tyvärr så anser vi även att denna produkt inte är lika vass som Thermoscan från Braun.

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.