TENS apparat bäst i test 2024 – hitta den bästa TENS apparaten

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Beurer EM492. Beurer EM803. Omron Tens E3
Beurer EM49Beurer EM80 TENS ApparatOmron Tens E3

En TENS apparat kan hjälpa dig att lindra ti-akut smärta samt långvarig smärta (vid långvarig smärta likdras det endast tillfälligt). Alltså en riktigt bra apparat för dig med ryggont efter att du sträckt dig, eller vid förlossning, men även för dig som har en långvarig smärta i kroppen.

Vid val av TENS apparat är det många saker som spelar in. I vårt TENS apparat bäst i test har vi jämfört apparater och kommit fram till vilka som är de bästa TENS apparaterna. Men innan vi går in på resultatet av vårt TENS apparat bäst i test så ska vi gå igenom grundläggande hur TENS fungerar, och vad du bör ha i åtanke när du ska köpa en TENS apparat.

Vad är en TENS apparat?

TENS står för transkutan elektrisk nervstimulering och är en metod för att minska smärta. Detta görs genom två olika metoder; högfrekvent stimulering som blockerar att smärtnervernas impulser och på detta sätt mildrar smärtan. Den andra metoden är lågfrekvent stimulering av nerver där man istället får igång endorfinerna som stillar smärtan. Dessa två kan kombineras. TENS apparater är alltså det som används för stimuleringen av nerver.

Vid muskelont kan en TENS apparat användas 30-45 minuter, 3-4 gånger per dag. Detta underlättar den konstanta smärtan man känner vid muskelont. Vid graviditet kan du använda TENS apparaten under de första värkarna, ifall du tycker att TENS apparaten fungerar bra kan du ta med den långt in på förlossningen om så önskas.

Att tänka på när man ska köpa TENS apparat

Hur länge elektroderna håller

Hur frekvent skulle du behöva använda TENS apparaten? Beroende på svaret på denna fråga så bör du ser över hur många gånger elektroderna håller på den appart du är sugen på. De flesta håller uppåt 40-50 gånger, medan andra kan hålla upp till 400-500 gånger.

Antalet gånger du kan använda elektroderna speglas även på priset, då ju fler gånger du kan använda apparaten, ju dyrare blir det. Dock så kan man räkna ut priset på antal gånger den används, och då finns det knappt någon prisskillnad kvar! Du behöver inte köpa en ny TENS apparat när elektroderna inte fäster längre utan du köper endast nya elektroder.

Från en seriös tillverkare

Att det är ett företag som står bakom TENS apparaten med erfarenhet inom sjukvård, eller kanske till och med att apparaterna används inom sjukvård, är något som är otroligt viktigt att titta på. Du kommer se en prisskillnad på seriösa aktörer inom sjukvård, och på de som går in och gör kopior som säljs billigare. Personligen skulle ingen i vår testgrupp vilja utsätta oss för en sådan risk, och därför vill vi inte rekommendera någon annan att göra det heller. Alla apparater i vårt TENS apparater bäst i test har seriösa aktörer bakom sig.

Pris

Som tidigare nämnt så finns det många oseriösa aktörer som är sugna på att tjäna pengar och då skapar produkter som faktiskt inte fungerar, men är billiga att tillverka. Du kommer behöva lägga en liten högre slant än vad en billig TENS apparat från t.ex. Kina kostar. Visst kan lågt pris locka många, men till vilket pris? Vill du ha potentiellt skadliga produkter som ska blockera dina nervimpulser? Detta är inget vi rekommenderar, så prova en billig TENS apparat på egen risk.

TENS apparat bäst i test

Nu när du fått lite kött på benen om vad TENS är, och vad du bör tänka på så är det dags att gå in på resultatet av vårt TENS apparat bäst i test. Vi behöver inte dra ut på det längre, utan hoppar direkt in på vilka som är de bästa TENS apparaterna.

1. Beurer EM49

Beurer TENS apparat EM49 är en modern version av deras (föregående) bästsäljare Beurer EM41. Med en modern apparat där du enkelt med ett få knapptryck kan få igång just de inställningar du vill ha är det ingen tvekan om att detta är en bra TENS apparat.

Denna apparat fungerar för TENS, muskelstimulering (EMS) men har också en funktion för massage! Du får alltså ett paketpris med 3 stycken olika användningsområden för priset av ett! Väldigt prisvärt. Du har 15 stycken förinställda TENS-program att välja bland, 35 stycken EMS-program och 20 stycken massage-program.

Ifall du fått speciella beskrivningar av din läkare hur du ska använda apparaten kan du själva manuellt ställa in skräddarsydda program just för dig. Den har även en timer på 5-100 minuter vilket gör att du lätt kan hålla koll på tiden du använt apparaten, efter timern är slut stängs apparaten av så att du praktiskt taget kan sova med den på ifall så önskas utan att råka ha på TENS apparaten för länge.

Beurer är en seriös aktör inom sjukvård och vård över huvud taget. Hos oss listas Beurer i bland annat i vårt blodtrycksmätare test som den bästa blodtrycksmätaren på marknaden, vilket visar på hur otroligt skickliga de faktiskt är på det här med sjukvårdsprodukter. Det är inte konstigt att de norpat åt sig två platser i vårt TENS apparat bäst i test helt enkelt.

Är du ute efter en prisvärd och modern TENS apparat som även har massage och EMS-funktion? Då har du hittat helt rätt! Vi anser att detta är den bästa TENS apparaten på marknaden just nu då det inte finns någon som erbjuder lika många program och funktioner som Beurer EM49.

Se priset här!

2. Beurer EM80 TENS Apparat med 8 elektroder

Näst på tur i vårt TENS apparat bäst i test står ännu en produkt från Beurer, nämligen Beurer EM80. Redan vid första anblick kan man se en stor skillnad från den föregående TENS apparaten; den här har fler knappar och ser krångligare ut att använda.

Detta är inte fallet, den är långt ifrån krånglig att använda sig av. Den har 50 förinställda program, men även ett Doktorsprogram vilket är perfekt ifall du ska programmera ditt eget program tillsammans med en doktor.

Det som skiljer denna mot den föregående är att denna har 8 elektroder istället för 4, detta gör att du lätt kan täcka ett större område som du vill använda TENS, EMS eller massage-funktionen på. Då den är så pass lik den föregående anser vi att även detta är den bästa TENS apparaten, men är anpassad för de som vill kunna täcka ett större område. Den föregående modellen fungerar helt felfritt om detta inte är viktigt för dig.

Prisskillnaden på dessa TENS apparater från Beurer är näst intill obefintlig vilket gör detta till ett kap i våra ögon, speciellt ifall du vill ha fler elektroder än normalt. Fler elektroder betyder dock att du behöver köpa fler elektroder när de slutar fästa längre, och det innebär en högre kostnad på lång sikt. Men det kan det vara värt.

Se priset här!

Omron Tens E3 Muskelmassage3. Omron Tens E3 Muskelmassage

Med de 6 förinställda programmen tar den här tensapparaten sig an trötta och ömma muskler på flera ställen på kroppen. Behandlingen görs genom elektriska impulser på låg frekvent där man själv kan vara med och styra intensitetsnivån i hela 15 olika steg. Den här tensapparaten har dessutom inställning för tre olika massageprogram där man kan välja mellan knådning, gnidning och tryck. Dessutom har den ett program som är inriktat på akut smärta.

De förinställda programmen gör apparaten mycket användarvänlig och den har en stor skärm att navigera på. Just Omron Tens E3 Muskelmassage används främst för att behandla muskelsmärtor i axlar och rygg samt övre ledsmärtor.

De medföljande elektroderna kan enkelt tvättas av efter användning och återanvändas upp till 150 gånger. I och med att apparaten är väldigt liten så går den bra att ta med sig vid resor då den inte tar någon större plats i väskan.
Apparaten drivs med hjälp av 2 st AAA-batterier och det medföljer förutom en förvaringsväska också ett bälteklips för enklare användning.

För den som lider av muskel- eller ledsmärta kan Omron Tens E3 Muskelmassage vara en alternativ behandling.

Se priset här!

Tidigare TENS apparater med toppresultat

Omron E4 HVF128 TENS-apparat

Näst på tur i vårt TENS apparat bäst i test är en TENS apparat från Omron, även här kan man få förutfattade meningar om att den är krånglig att använda. Och vi ska vara ärliga, vi tycker att produkten ser ut att komma från stenåldern i jämförelse med de andra två apparaterna.

Man ska inte döma boken efter omslaget och denna blev även den testad. Och jisses vad fel våra tankar om hur denna skulle vara var. Vi anser till och med att det är en av de bästa TENS apparaterna, då vi listar den som den tredje och sista produkten i vårt TENS apparat bäst i test.

Omron är ett stort och väletablerat märke inom välbefinnande och är därför en trovärdig aktör inom TENS och EMS. Med 6 stycken olika behandlingszoner som är justerbara, 4 massagetyper, 10 intensitetsnivåer och valet mellan vilken slags stimulering som ska utföras (låg- eller högintensiv) så kommer denna produkt definitivt hjälpa dig bli av med den smärtan du har just nu. Du kan välja bland engångselektroder eller de mytomspunna tvättbara “Long Life”-elektroderna.

Anledningen till att denna kommer på tredje plats är just för att den inte är lika modern som de andra två, och detta gör att det är svårare att använda sig av apparaten. Dock så anser vi att den är den tredje bästa apparaten av alla de hundratals TENS apparater som finns på marknaden så det är verkligen inte något fel på själva upplevelsen av Omron E4.

Se priset här!

1 svar på ”TENS apparat bäst i test 2024 – hitta den bästa TENS apparaten”

  1. Hej
    Ni pratar om doktorprogram, men det är mycket sällsynt med läkare kunniga i behandling med tens. I Sverige är det fysioterapeuter som är bäst utbildade.
    Cefar tillverkar oxå mycket tensapparater.
    Har läst på flera sidor om behandling med tens, men ingen skriver att det måste vara intakt känsel där elektroderna placeras.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.