Ögonfransserum bäst i test 2024 – Hitta det bästa ögonfransserumet

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Fyndiq.se, Nordicfeel och Åhléns.
1. Xlash PRO 3ml2. Blinc Long Lash 6ml3. V’LUMINÉ BY REVITALASH 4ML
Xlash PRO 3mlBlinc Long Lash 6mlV’LUMINÉ BY REVITALASH 4ML

Har du alltid varit på jakt efter de perfekta ögonfransarna? Tycker du att ögonfransförlängning och lösfransar ser plastigt och onaturligt ut? Ja, då kan ögonfransserum mycket väl vara den perfekta lösningen för dig! I vårt ögonfransserum bäst i test hoppas vi kunna sprida ljus över hårvård-marknaden, och ge dig lite värdefull information om ögonfransserum i stort, så att du förhoppningsvis känner dig inspirerad nog att testa redan när du läst klart.

I testet kommer vi titta närmare på tre olika produkter som finns på den svenska marknaden, men allra först ska vi börja med att berätta lite mer om vad ögonfransserum egentligen är. Häng med!

Om ögonfransserum

Ja, vad är egentligen ögonfransserum? De flesta vet att det är en substans som appliceras vid ögonfransarnas rot, och som resulterar i fylligare och tätare fransar över tid. Men vad är det som gör att det fungerar, och fungerar det över huvud taget? Svaret är ja, det fungerar.

I alla fall på de flesta! I nya undersökningar säger över 90 procent av de som testat olika typer av ögonfransserum att de upplever fylligare och tätare fransar, så det råder ingen tvekan om att det faktiskt har en positiv effekt. Men vad är det som händer med fransarna vid användning av serum?

Ja, enkelt sett kan man säga så här. För att hårväxt ska gynnas behöver hårsäckarna (därifrån hårstråna växer) energi, protein och vitaminer – precis som resten av kroppen! Ögonfransserum appliceras vid ögonfransarnas rötter (och även på ögonbrynen, om man vill) och går sedan ned i hårsäckarna med näring och nyttigheter, som får håren att växa snabbare och kraftigare.

Det låter kanske nästan för bra för att vara sant, och faktum är att ögonfransserum har varit föremål för mycket debatt på senare år, då många hävdar att det faktiskt inte är hälsosamt. Faktum är att livsmedelsverket för bara några år sedan gick ut och varnade för och förbjöd ögonfransserum som innehöll prostagrandinaloger, som är ett skadligt ämne. Efter tester hade man kommit fram till att var tredje ögonfransserum innehöll denna substans, varpå man förbjöd alla sådana produkter på den svenska marknaden.

Ögonfransserum med prostagrandinaloger visade sig bland annat kunna resultera i märgförändringar i ögats iris – läskigt va? Ja, vi kan nog alla vara överens om att inga ögonfransar i världen är värda att förändra färgen på ögat för. Som tur är har vi förhållandevis hård kontroll av kosmetika på den svenska marknaden, så efter livsmedelsverkets varning och nya regelverk för ögonfransserum behöver man inte oroa sig för att få tag i serum med prostagrandinaloger – alla sådana produkter är förbjudna på den svenska marknaden.

Hur lång tid behöver man använda fransserum för att se resultat? De flesta tillverkare hävdar att man ska använda deras produkt i mellan fyra till sex veckor för att börja se riktiga resultat. Under den tiden ska fransserumet appliceras vid ögonfransarnas rot en till två gånger om dagen (morgon och/eller kväll). När man uppnått den fyllighet man är ute efter kan man sedan trappa ned till två appliceringar per vecka för att bibehålla fransarnas täthet.

Ögonfransserum ska appliceras på torr och osminkad hud, och när den väl applicerats och tillåtits torka en liten stund går det utmärkt att sminka sig precis som vanligt. I det stora hela är användandet av ögonfransserum någonting som går väldigt enkelt och smidigt att inkludera i sin dagliga rutin, som bara tar någon minut om dagen, och som samtidigt kan ge oerhört fina och vackra resultat. Om du inte har testat ännu föreslår vi att du gör det så snart som möjligt, men det finns några saker som kan vara bra att tänka på först.

Att tänka på när man köper ögonfransserum

Det första du ska tänka på är att köpa en svensk produkt från den svenska marknaden. Vänd dig till svenska återförsäljare, som du vet står under livsmedelsverkets kontroll, så att du inte riskerar använda skadliga ämnen som kan missfärga dina ögon.

Sedan ska du som alltid med nya produkter som appliceras på huden vara försiktig till en början. Börja med att applicera serumet någonstans på kroppen (exempelvis på handleden), och vänta sedan och se hur din hud reagerar på det.

Händer ingenting på 48 timmar har du förmodligen inga allergier eller någon överkänslighet som kan stå i vägen för fylligare fransar, så kör på! Men börja försiktigt, och trappa upp allt eftersom. Om du upplever några reaktioner, så som irriterad hud eller trötthet i ögonen – sluta genast och uppsök en läkare.

När det kommer till ögonfransar är det viktigt att sätta saker i perspektiv, och att alltid vara försiktig. Dina ögon är bland det viktigaste du har, och de måste alltid gå först!

Med det sagt ska vi i detta ögonfransserum bäst i test tittat lite närmare på tre olika produkter.

Ögonfransserum bäst i test

Ögonfransserum1. Xlash PRO 3ml

Serumet Xlash PRO är ett av de mest prisvärda på marknaden. 3ml ska enligt tillverkaren räcka i mer än tre månader, och du får det till ett lägre pris än vad konkurrenterna erbjuder en mindre mängd för.

Detta är samtidigt världens mest sålda fransserum, och kommer med en nöjdhetsgaranti. Det är med andra ord ett utmärkt ögonfransserum att börja med, innan du testar mer exklusiva varianter för att se om du kan få ännu bättre resultat.

Se priset här!

2. Blinc Long Lash 6ml

Blinc Long Lash är ett riktigt bra ögonfransserum, som dock är lite dyrare än Xlash PRO. Här rör vi oss upp i mellanprisklassen, och resultaten som uppnås i vår testgrupp är inte märkbart bättre än de för Xlash PRO.

Värt att komma ihåg är dock att resultat av ögonfransserum är ytterst individuellt, och olika substanser fungerar olika väl på olika människor. Vårt råd: börja billigt och testa annat om du inte får de fylliga fransar du önskat dig.

Se priset här!

3. Revitalash V’luminé 4ml

Med V’lumina by Revitalash tar vi ytterligare ett ordentligt kliv upp i prisklasserna, och landar på ett av marknadens absolut dyraste ögonfransserum.

Med detta serum märker vår testgrupp dock tydligt bättre resultat än de andra två produkterna som testats, så att lägga de extra slantarna som är förknippade med denna produkt kan mycket väl vara en värd investering.

Men om du är osäker på om ögonfransserum är något för dig (och om det ens fungerar på dig), börja med en billigare produkt, och byt sedan upp dig.

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.