Bästa kupévärmaren 2024 – Slipp frostiga rutor på bilen!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. CALIX Kupévärmare WaveLine2. Modernum MK Mini 900W3. Kupévärmare, Universal
CALIX Kupévärmare WaveLineModernum MK Mini 900WKupévärmare, Universal
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa kupévärmaren 2024 – Om du vill ha en varm bil på morgonen när det är minusgrader ute men tyvärr saknar en motorvärmare? Då borde du köpa en kupévärmare, denna apparat ger dig värme i bilen och frostar dessutom av rutorna. Det finns många olika modeller av kupévärmare som besitter olika funktioner. Därför kan det vara svårt att veta vilken som just du borde köpa.

Vi hjälper dig navigera runt i kupévärmardjungeln för att hitta en som passar just dig och din bil!

Topp 3 kupévärmare bäst i test 2024

1. Vår vinnare! CALIX Kupévärmare WaveLine 1700W kpl

 • Låg ljudnivå
 • 360 grader vinklingsbart fäste med bajonettanslutning
 • Golvstativ, väggfäste och quick clip ingår
 • Automatiskt överhettningsskydd

CALIX Kupévärmare WaveLine  är ett riktigt kap om du är på jakt efter en kupévärmare. Detta är en mycket kraftig kupévärmare som har en mycket låg ljudnivå på max 50dBA, betydligt mycket tystare än den gamla versionen. Den har ett 360 grader vinklingsbart fäste med bajonetteanslutning och även 5 års garanti vilket man inte kan klaga på.

Denna modell är väldigt modern och kommer i en svart och röd design. Den passar perfekt in i kupén och har en ny motorteknik som ger ökad effektivitet. Kupévärmaren har även ett automatiskt överhettingsskydd så du behöver inte oroa dig för att det ska bli för varmt.

Den kan installeras på flera olika sätt med hjälp av monteringsfästet, quick clip eller trådbygeln. Du kan helt enkelt bestämma efter vad som passar dig bäst. Den är självreglerad, det vill säga att den reglerar effekten i förhållande till omgivningens temperatur. Utöver det så uppfyller den alla lagkrav när det gäller elsäkerhet och normer, alla WaveLine produkter är även S-märkta.

2. Modernum MK Mini 900W, Universal – kompakt storlek!

 • Självreglerande effekt
 • IP20-klassad
 • Liten och smidig
 • Effekt: 900 watt

Modernum MK Mini med denna kupévärmare kan du lämna dina kalla säten, svårstartade bilar och isiga rutor i det förflutna. Detta är en liten och smidig kupévärmare som passar till den mindre bilen. Detta är en av de minsta kupévärmarna på hela marknaden med sin storlek på 20 x 65 x 150 millimeter.

Den har en maxeffekt på 900 watt vid 25 minus grader. Tack vare den självreglerande PTC-elementet gör att effekten regleras efter omgivningens temperatur. Om det är 0 gradigt ute är effekten på 750 watt och om det är 20 plus grader så är effekten 600 watt.

Den är mycket prisvärd med tanke på alla fördelar. Den är dessutom mycket säker att använda och för extra säkerhet så finns det en temperatursäkring. En viktig sak att tänka på angående denna fläkt är att det är viktigt att placera den så att området över är fritt på minst 30 centimeter.

3. Kupévärmare, Universal – Dubbel funktion både för sommar och vinter!

 • Automatisk avstängning vid kortslutning eller överhettning
 • Justerbar vinkel och orientering
 • Fläkt på sommaren eller defroster på vintern
 • Keramisk värmeteknik

Kupévärmare, Universal är en fläkt som mycket effektivt värmer upp din bil och värmer bort den jobbiga frosten från rutorna. Du kan välja mellan två funktioner, antingen en fläkt på sommaren eller en defroster på vintern. Den har en mycket justerbar vinkel och orientering.

Kupévärmaren garanterar dig en trygg säkerhet. Den har en automatisk avstängning vid kortslutning eller överhettning så det behöver du inte oroa dig över. Den går att sätta upp med hjälp utav en dubbelhäftande tejp eller med skruvning med hjälp utav två skruvar.

Det medföljer en 140 centimeter kabel som har ett cigarettändrauttag. Den är mycket prisvärd och inte ett köp som du kommer ångra.

3 vanliga frågor om kupévärmare:

Vad är en kupévärmare?

En kupévärmare är enkelt sagt ett slags element. Det fungerar genom att en fläkt värmer upp den kalla luften som redan finns i bilen och sedan går luften tillbaka ut i bilen fast flera grader varmare. De är anpassade för fukt och för att kunna stå i en bil.

De bör inte användas som värmefläktar eller element inomhus. Kupévärmare kan hålla i flera år trots en tuff omgivning och kyla. De är mycket prisvärda och en väl värd investering. Du behöver inte längre sätta dig i en kall bil eller skrapa rutorna under kalla vintermorgnar.

Den watt som anges på produkterna har att göra med hur snabbt och bra värmaren får upp temperaturen i din bil. Beroende på watt och på hur stor bil du har, så borde du göra ditt val utefter det.

Hur installeras en kupévärmare?

Man installerar en kupévärmare genom att dra kablarna från kupévärmaren till bilens batteri. Man kan även dra de vidare ut genom bilens grill så kupévärmaren och motorvärmaren kan startas på samma gång med hjälp utav en timer eller genom en sladd som man kopplar in i huset. En kupévärmare kan därför installeras i kombination med en motorvärme, men funkar lika bra på egen hand.

Var ska kupévärmaren stå?

Beroende på vilken modell du har på värmaren och på bilen så kan svaret på denna fråga variera. Många ställer värmaren på passagerarsidans golv framme i bilen, men där kan det bli ganska smutsigt. Ett bra alternativ är att montera fast värmaren lite högre upp exempelvis under handskfacket.

Ett tips är att först se hur värmen sprider sig i bilen innan du monterar fast värmaren. Den kanske behöver placeras på en central plats för att värmen ska kunna sprida sig bättre. Det finns en del saker som kan påverka din värmespridning, ett exempel har att göra med säten som har höga ryggstöd. Då kan det vara svårare för värmen att kunna sprida sig om kupévärmaren står på golvet. Du får helt enkelt testa dig fram för att se på vilket sätt som du tycker värmen sprider sig bäst.

Bästa kupévärmaren
Slipp frostiga rutor med en smart kupévärmare till bilen

Källor:

https ://www.test.se/kupevarmare/

https ://testapan.se/basta-kupevarmaren/

https ://motorkoll.se/bil/kupevarmare-bast-i-test/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa kupévärmaren

Skruvat
Autoexperten
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.