Diskmaskin bäst i test 2024 – Hitta den bästa diskmaskinen

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. ELECTROLUX ESF8820ROX2. BOSCH SMU41D22SK3. SCANDOMESTIC SFO 2201
ELECTROLUX ESF8820ROXBOSCH SMU41D22SKSCANDOMESTIC SFO 2201
Se priset härSe priset härSe priset här

Att köpa en diskmaskin är ett svårt uppdrag i och med alla de olika diskmaskinerna från ett dussintal olika märken. Hur ska man veta vilken den bästa diskmaskinen är när alla ser i princip likadana ut? Detta är en tankegång som många möts av, och antagligen, då du landat på denna sida, även du har stött på.

Oavsett om du vet allt om diskmaskiner, eller absolut ingenting så har du hamnat helt rätt, i vårt diskmaskin bäst i test har vi testat och jämfört diskmaskiner och korat ut vilka maskiner som förtjänar titeln diskmaskin bäst i test. Vi har även skrivit vad man ska tänka på när man ska köpa diskmaskin, så att det blir lättare för dig veta vad du ska söka efter. Vi hugger in direkt!

Att tänka på när man ska köpa diskmaskin

Typ av diskmaskin

Vilken typ av diskmaskin söker du? Det finns många olika. På senare tid har integrerade diskmaskiner blivit något många söker efter, detta då denna typ av diskmaskin smälter samman med resterande inredning i köket, så som lådor och luckorna till exempel. När du stänger luckan så syns inte diskmaskinen, vilket skapar en mer stilren look i ditt kök.

Det finns även fristående diskmaskiner, som är den vanligaste typen av diskmaskin. Dessa kan placeras vartsomhelst, men oftast föredrar de flesta att ersätta ett underskåp med diskmaskinen, så att den är nära till hands med diskhon. Storleken på en fristående diskmaskin passar dock inte alltid måtten under disk, och därför kan det vara smart att köpa en inbyggd diskmaskin, vars storlek och funktion skall vara att platsa under disk.

Om du bor i en mindre lägenhet, så som i en studentlägenhet, eller helt enkelt inte får plats/orkar montera en traditionell diskmaskin så finns det ett grymt alternativ för just dig. Låt mig introducera bänkdiskmaskinen. Bänkdiskmaskinen är en liten diskmaskin du lätt kan placera över disk, och passar perfekt ifall du lever i ett mindre hushåll med 2-3 personer. Den är även lättmonterad och kopplas lätt in i kranen vid diskhon, där den får sin vattenkälla men även kan avlägsna vattnet som använts.

Storlek

Storleken måste man tänka på i två aspekter. Ena aspekten är själva måtten, alltså hur stor diskmaskin du får plats med i lägenheten eller under disk. Den andra aspekten är diskkapaciteten där man måste anpassa storleken efter hur många personer som bor i ert hushåll, men det kommer i andrahand. Huvudfokuset är ju trots allt att du får plats med diskmaskinen under disk. Man kan ju trots allt diska flera gånger ifall man är tvungen att kompromissa med storleken på grund av måtten.

Miljömärkning

EU:s miljömärkning kan vara användbart att titta på ifall man vill ha en sådan miljövänlig diskmaskin som möjligt. Märkningen går från D (lägst) till A (högst), ju högre, desto energisnålare är modellen. Vi anser att det är smart att köpa en miljövänlig diskmaskin, då den har mindre påverkan på miljön. Detta är alltså något som vi haft i åtanke när vi gjort detta test.

Priset

Priset är något som spelar en stor roll i vilken diskmaskin man väljer, och har även gjort det i vårt test av diskmaskiner. Detta eftersom vi anser att man inte ska betala överpris för en produkt som har en konkurrent med samma funktioner fast lägre pris. Vi har därför endast listat de produkter som är prisvärda, samt inkluderat en billig diskmaskin i listan, inte bara för att den är billig utan också för att det är en bra diskmaskin.

Resultatet i vårt diskmaskin bäst i test

Nu när du vet mer om vad som bör tittas efter när du ska välja diskmaskin så hoppar vi rakt in i testet. Vi rekommenderar starkt alla produkter i detta diskmaskin bäst i test då alla är bra på sitt sätt.

1. Electrolux ESF8820ROX

Som den första produkten i vårt test så har vi valt att kika på en diskmaskin från Electrolux som enligt tillverkaren ska vara perfekt om du bygger torn av disk på köksbänken och känner att du behöver en lite större diskmaskin.

Denna modell från Electrolux är en av de största diskmaskinerna som vi testat och den har plats för upp till 15 kuvert, som är den perfekta storleken som en familj på fler än 4 personer har behöver för i sin vardag.

Den funktion som särskiljer denna diskmaskinen från mängden är att den har en så kallad timerfunktion som låter dig att planera disken fram i tiden så att du själv kan bestämma när den ska diska. Detta är en väldigt smidig funktion om du vill att disken ska diskas vid en viss tid på dagen eller natten.

En annan fördel med denna diskmaskin är att bestickkorgen är placerad i toppen av diskmaskinen och detta ger dig plats till att diska större skålar och kastruller i botten av diskmaskinen.
När det kommer till energieffektivitet så är denna diskmaskin klassad enligt standarden A enligt EU:s datablad och detta betyder att det är en väldigt energieffektiv diskmaskin. Förutom att den är energieffektiv så är den även väldigt säker och har en teknik som heter Aquastop som stänger av vattentillförseln när disken är klar så att inga vattenläckor kan uppstå när disken är klar.

Detta är en väldigt bra diskmaskin som är av den lite större klassen och vi tycker att priset är välmotiverat för de funktioner som produkten använder och denna diskmaskin är även väldigt energisnål. Just av denna anledningen så har vi utsett denna diskmaskin till vår testvinnare och vi ger därför denna diskmaskin bäst i test.

Se priset här!

2. Bosch SMU41D22SK

SMU41D22SK från den välkända tillverkaren Bosch är en underbyggnads diskmaskin som är ett lite mer prisvärt alternativ till genomsnittsfamiljen och detta utan att skära ner på viktiga funktioner som en modern diskmaskin bör ha.

Om man är en genomsnittsfamilj får man utan problem plats med sin disk i denna modell från Bosch och den har en kapacitet på 12 kuvert, vilket betyder att detta är en modell som är aningen mindre än Electrolux modell.  Detta är en diskmaskin som även har den populära timer-funktionen som övriga diskmaskiner i detta diskmaskin bäst i test har.

Förutom detta så finns det även inbyggda lägen i denna diskmaskin som gör så att den använder mindre vatten och på så sätt så hjälper du till med att spara energi.

När det kommer till energiklassning så är detta en diskmaskin som har A klassning och detta betyder att den både tar hänsyn till ekonomin och miljön. Det finns även stöd för den populära tekniken Aquastop som är designad för att undvika att det uppstår översvämning och läckage av vatten och Aquastop stänger av vattnet när disken är klar.

Med tanke på att Bosch lyckats inkludera allt detta i en diskmaskin som är så pass prisvärd så kan vi inte göra annat än att rekommendera denna diskmaskin och vi inga direkta klagomål på denna produkt. Den har därför fått en klar plats i vårt diskmaskin bäst i test!

Se priset här!

3. Scandomestic SFO 2203


Denna bänkdiskmaskin från Scandomestic har vi utsätt till bänkdiskmaskin bäst i test. Med utrymme för 6 kuvert så är detta en perfekt diskmaskin för dig som vill slippa handdiskandet men samtidigt inte har plats för en traditionell diskmaskin.

Med klass A i miljömärkning så är det även en miljövänlig bänkdiskmaskin som både är snäll för plånboken och för miljön.
Utrustad med den bästa möjliga torkningsfunktion så kan du vara säker på att disken kommer vara torr och färdig att läggas upp i skåpet igen.

Då detta är en liten diskmaskin så kan det vara svårt att få plats med all disk i maskinen i ett hushåll över 3 personer, detta är dock lätt att lösa genom att bara sätta på maskinen fler gånger. Hellre det än att handdiska.
Priset är bland de lägsta när det kommer till bänkdiskmaskiner, och definitivt det lägsta i detta test. Därav får denna bänkdiskmaskin bäst i test av oss!

Se priset här!

4. Siemens SX76N095EU


Denna integrerade diskmaskin från Siemens tar priset som integrerad diskmaskin bäst i test, eftersom det är den är miljövänlig (med energiklass A ), och hur pass tyst den faktiskt är.

Diskmaskinen är stor och rymlig, och har även en bestickbricka istället för en korg, vilket gör att du får plats med mer disk, då brickan tar upp mindre utrymme än en bestickkorg.

När du applicerar en lucka över diskmaskinen så försvinner nästan diskmaskinen helt och hållet; rent ljudmässigt, utseendemässigt men också rent energimässigt, du kommer knappt märka den på elräkningen.

Denna diskmaskin har en kapacitet för 14 kuvert, vilket är perfekt för dig som har ett stort hushåll och behöver matcha storleken på hushållet med en stor diskmaskin. Med funktioner så som Aquastop, timer-funktion och 6 olika program så kommer du ej bli missnöjd. Siemens SX76N095EU är värd varenda krona, då den är den bästa integrerade diskmaskinen på marknaden.

Se priset här!

5. Siemens SN457S03MS

Som den sista produkten i vårt test så har vi valt att kolla på en ännu diskmaskin från Siemens som är en av de dyraste i vårt diskmaskin bäst i test test och det märks redan vid första anblick då detta är en diskmaskin som har en väldigt attraktiv design.

Detta är en diskmaskin som har en front helt tillverkad av rostfritt stål, till skillnad från övriga modeller som vi testat som är tillverkade av plast med enbart ett fåtal detaljer av metall.

Storleksmässigt så är detta en diskmaskin som är perfekt för familjer som består av fler än 4 personer då den har stöd för upp till 14 kuvert och klarar därför lätt av hela familjens disk.

När det kommer till miljön så är detta den mest miljövänliga diskmaskin i detta diskmaskin bäst i test då detta är en diskmaskin som har energiklassen A och detta betyder att du inte behöver ha dåligt samvete för miljön eller din elräkning när du diskar.

Ljudnivån på denna diskmaskinen är även väldigt låg och är endast på 44dB och därför spelar det ingen roll om du gör disken på kvällen eller dagen. Det finns även stöd för både timerfunktion och Aquastop som hos övriga modeller i detta test.

Om man är ute efter en väldesignad diskmaskin så är det värt att lägga ett öga på denna produkten, men tyvärr så är priset lite väl högt för att vi ska kunna ge denna produkt bäst i test.

Se priset här!

Slutsats

Oavsett vad för diskmaskin du väljer i detta diskmaskin bäst i test så är vi säkra på att du kommer bli nöjd då alla dessa maskiner har olika funktioner och därför har olika konsumenter som målgrupp. Vinnaren av titeln bänkdiskmaskin bäst i test är bland annat anpassat för dig som kanske inte har plats för en diskmaskin under disken.

Vi hoppas att du har fått större inblick i vad det är just du söker i, och hoppas innerligt att du hittar rätt diskmaskin för just dig! Lycka till!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.