Bästa bordssåg 2024 – Såga precist i ditt eget hem!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. BOSCH GTS 635-2162. Metabo TS 2543. BOSCH GTS 10 J
BOSCH GTS 635-216Metabo TS 254BOSCH GTS 10 J
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa bordssåg 2024 – Med en bordssåg kan du smidigt såga raka snitt, då sågen står på ett stativ eller ett bord. En bordssåg kan därför vara perfekt att använda om du vill ha ett rakt resultat på plankor, lister och mycket annat vid renovering. 

De används av professionella snickare varje dag men du som hobbysnickare kan även få en god användning utav en. Det finns väldigt många olika varianter och det kan därför vara svårt att välja. Här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp 3 bordssågar bäst i test 2024 

1. Vår vinnare! BOSCH GTS 635-216 

 • Kompakt och smidig modell 
 • Noggrann sågning 
 • Kaphöjd upp till 70 mm 
 • Prisvärt alternativ 

BOSCH GTS 635-216 är en kompakt bordssåg som passar vid flera olika tillfällen. Motorn på denna bordssåg är mycket stark på 1600W och underlättar mycket när du sågar. Den är försedd med en konstant speedfunktion som gör det möjligt för dig att såga igenom lite tuffare plankor och bitar.  

Med denna blir din sågning mycket noggrant och du får även en mycket säker användning. Med BOSCH behöver du inte oroa dig för skador då bordssågen är försedd med flera säkerhetsfunktioner, bland annat självstängande bladskydd och en säkerhetsbrytare.  

Utöver det så är kaphöjden på upp till 70 millimeter och klyvningskapaciteten är upp till 635 millimeter. Detta är ett mycket prisvärt alternativ och år absoluta favorit på marknaden idag! 

2. Metabo TS 254 – Tystlåten! 

 • Tystlåten 
 • Smidig förvaring 
 • Lång hållbarhet 
 • Försedd med bordsförlängning 

METABO TS 254 är en tystlåten bordssåg som är försedd med ett stativ. Bordssågen är mycket stabil och fälls ut snabbt och när bordssågen är hopfälld är blir den väldigt smidig att förvara då den inte tar upp mycket plats. Tack vare det medföljande stativet får du möjlighet att kunna såga både större och mindre plankor.   

Denna bordssåg har en mycket lång hållbarhet, främst tack vare att motorn och växlarna är försedda med mjukstart. Denna bordssåg är även väldigt säker att använda då den är utrustad med säkerhetsfunktioner. Den har bland annat ett skydd mot återstart och tack vare detta kommer maskinen inte råka starta av misstag, som exempelvis vid strömavbrott.  

Utöver det så är modellen kompakt och motorn jobbar mycket effektivt. Sågbladen kan enkelt bytas och bordssågen är försedd med en bordsförlängnng om du skulle behöva en större arbetsyta.  

3. BOSCH GTS 10 J – Kompakt val! 

 • Kompakt konstruktion 
 • Smidig att flytta/förvara 
 • Anslutning för dammutsug 
 • Kraftig motor 

BOSCH GTS 10 J är en eldriven bordssåg med en kompakt konstruktion. Motorn på denna bordssåg är mycket kraftig och du kan enkelt få noggrant sågade plankor, lister och mycket annat. Denna bordssåg är även kompatibel med andra BOSCH modeller. Modellen är även självinställande vilket underlättar en hel del när du sågar.   

På denna bordssåg hittar du flera grepp vilket gör den väldigt smidig att flytta på. Den är även enkel att förvara tack vare den kompakta konstruktionen. På denna bordssåg hittar du även en anslutning för ett dammutsug. Bordssågen har kaphöjder på upp till 79 millimeter och en kapacitet på upp till 635 millimeter åt höger och 255 millimeter åt vänster.  

3 vanliga frågor om bordssågar: 

Vad är en bordssåg? 

En bordssåg är en typ av såg som står på ett stativ eller ett bord. En bordssåg kan komma till god användning vid flera tillfällen, speciellt om du är i behov utav såga väldigt raka snitt. Med en bordssåg kan du enkelt bestämma den önskade bredden på träet du sågar. Att försöka såga raka snitt med en annan typ av såg är väldigt ansträngande och är inte alltid enkelt. En bordssåg underlättar jobbet helt enkelt.  

En bordssåg är ett perfekt verktyg att använda vid ett renoveringsprojekt men kan även vara väldigt användbara vid andra tillfällen.  En bordssåg är en mycket smart investering som du förmodligen kommer få mycket mer användning av än väntat.  

Vilken modell bör jag välja? 

När du står inför ett val av bordssåg så kommer du behöva välja mellan olika typer – antingen en bordsmodell eller en på stativ. Beroende på vad du ska använda bordssågen till kan det variera vilken typ just du borde välja.  

En bordssåg placeras direkt på ett bord och en bordsmodell passar därför perfekt för dig som hobbysnickare och som inte har ett behov av att såga så stora plankor lika ofta. Om du däremot önskar att såga större plankor också, så bör du satsa på en större modell om klarar av lite mer. 

En bordssåg på stativ har även flera fördelar. Här behöver du inget bord vid användning och den är därför även flyttbar. Dessa modeller är fristående på stativ vilket ger dig ett bredare utbud av alternativ. Du kan såga både större bitar men även mindre. En sådan modell är perfekt om du har mycket virke du behöver såga dig igenom. 

Varför bör jag använda en bordssåg istället för en cirkelsåg? 

Endast en cirkelsåg går utmärkt att använda i många fall av sågning. Däremot kommer ditt resultat inte bli lika noggrant som det blir med en bordssåg. När du använder en bordsmodell eller en bordcirkelsåg så får du även en mycket smidigare användning. Det är främst tack vare att du slipper cirkelsågens vibrationer som kan uppfattas som störande.  

Bästa bordssåg
Såga raka snitt med hjälp av en bordssåg

Källor: 

https://byggtipsen.se/hur-saga-med-bordsag/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa bordssåg

Proffsmagasinet
Conrad
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.