Kompaktstereo bäst i test 2024 – hitta den bästa kompaktstereo

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Panasonic SC-HC200EG-W2. Panasonic Micro-stereo SC-PM250EC-S3. CD/KASSETTRADIO Philips AZB798T/12
Panasonic SC-HC200EG-WPanasonic Micro-stereo SC-PM250EC-SCD/KASSETTRADIO Philips AZB798T/12
Se priset härSe priset härSe priset här

Idag så lyssnar vi på allt mer och mer musik och vill helst kunna lyssna var som helst. Det finns idag en hel drös med olika kompakta stereosystem som passar bra i allt från sommarstugan till kontoret och det kan vara svårt att hitta just den perfekta stereon för dig. Därför så har vi valt att skriva en guide om kompakta stereos för att hjälpa dig att hitta den bästa stereon, oavsett vad som du är ute efter. Häng med oss och hitta den perfekta stereon just för dig!

Vad ska man tänka på när man köper en kompaktstereo?

När man köper en kompaktstereo så är det viktigt att tänka på vad för funktionalitet som man önskar att ens stereo ska ha då det finns en hel drös med olika stereos som är anpassade efter olika krav. Om man vill ha en kompakt stereo enbart för att lyssna med hjälp av sin telefon eller surfplatta så kan det till exempel vara värt att köpa en modell som har stöd för Bluetooth så att du enkelt kan streama musiken trådlöst – utan vare sig AUX kablar eller RCA.

När man skaffar sin kompaktstereo så kan det även vara bra att undersöka vilken uteffekt stereon har då det finns modeller som lämpar sig både till stora och små rum. Uteffekten mäts i Watt och denna information brukar finnas tillgänglig i stereons specifikationer.

Kompaktstereo bäst i test

För att hjälpa dig att hitta den perfekta kompaktastereon så har vi sammanställt recensioner för ett gäng av de mest populära kompakta stereoapparaterna som finns tillgängliga hos både svenska grossister och butiker. Det finns idag en väldigt stor mängd olika kompakta stereos på marknaden och just därför så vill vi hjälpa dig att hitta den perfekta stereon, oavsett den prisklass som du är i!

1. Panasonic SC-HC200EG-W

Med en riktigt läcker och stilren design passar den här spelaren in i vilket hem som helst. Den blir en del av inredningen i hemmet samtidigt som den spelar upp din absoluta favoritmusik med minsta möjliga förvrängning. Med ett djup på bara 10,7 centimeter och en nätt vikt på 1,9 kilo tar den minimalt med plats och känns diskret. Spelaren finns i två olika färger, antingen silver/grå med en svart kant upptill eller som helsvart. Den har två högtalare, en på vardera sida för att få maximal spridning av ljudet i rummet.

Den kan spela upp musik från CD eller FM radio med tio förinställda stationer eller så kan du enkelt ansluta din egen enhet med hjälp av bluetooth. På så sätt kan du spela upp dina bästa låtar oavsett var du har tillgång till dem någonstans.
Du har även möjlighet att själv ställa in både bas och diskant för att få ett ljud som passar dig. Det här är en prisvärd spelare som ger dig musik att avnjuta både till vardag och till fest.

2. Panasonic Micro-stereo SC-PM250EC-S

Med en riktigt kraftig bas och ett ljud som är så gott som kristallklart kan du med hjälp av detta kompakta microsystem spela upp din favoritmusik på en hög volym med en bibehållen hög kvalitet. Du kan välja ett spela upp musik från CD, radio, via USB eller genom att använda något av de trådlösa alternativen så som bluetooth eller Panasonics Streaming App. Både MP3-filer och CD-R skivor kan spelas upp i den inbyggda CD-spelaren och radion har automatisk sökning efter stationer och utrymme att lagra upp till 30 förval. Radion har dessutom en timer som kan ställas in både för uppspelning och avstängning.

På silvriga fronten har en svart display där det även är en digital klocka som kan användas både som timer och som väckarklocka. Det medföljer en smidig fjärrkontroll så att du kan styra musiken och volymen utan att behöva resa dig upp. Denna kompaktstereo har alla de funktioner som man kan önska sig och levererar dessutom ett ljud som tål att jämföras.
Designen är stilren och det finns inga onödiga knappar på fronten eller annat som kan ge ett stökigt intryck. Högtalarna är svarta liksom stereon utöver sin silverfärgade front.

3. CD/KASSETTRADIO Philips AZB798T/12

Philips introducerar AZB798T/12, en kompakt och lätt boombox som väger endast 3 kg och mäter 435 x 270 x 170 mm. Denna CD Soundmachine är designad för att leverera en kraftfull ljudupplevelse med 12 watt högtalare, vilket gör den idealisk för att ta med festen överallt.

Kärnan i denna boombox är dess basreflexhögtalare. Philips har skapat en design som producerar djup och kontrollerad bas samtidigt som den behåller en kompakt storlek. Dessa högtalare använder en akustisk koppling till woofern och en baskanal som vibrerar för att skapa en rikare och mer balanserad bas med mindre distorsion. Resultatet är ett ljud som avslöjar nya basnyanser i musiken.

AZB798T/12 är lika mångsidig som den är kraftfull. Med anslutningsalternativ som Bluetooth, USB, en 3,5 mm ljudlinjeingång och hörlursuttag, är den redo att hantera alla dina enheter. Dessutom har den funktioner för USB direktåtkomst och USB-värdfunktion, vilket gör det möjligt att spela musik direkt från en USB-enhet. Den stöder flera format inklusive MP3-CD, CD och CD-R/RW, vilket ger flexibilitet i ditt musikval.

För att ytterligare förbättra ljudupplevelsen, erbjuder AZB798T/12 digital ljudkontroll med förinställningar för Jazz, Rock, Pop och Classic. Detta system justerar automatiskt ljudbalansen för att passa den valda musikstilen, vilket ger en optimal lyssningsupplevelse.

Boomboxen är inte bara en musikspelare; den är en komplett underhållningslösning. Med en fjärrkontroll, dynamisk basförstärkning, kassettbandspelare och en FM/DAB/DAB+ digital radiomottagare, erbjuder den en mängd olika lyssningsalternativ. Den levereras med en insomningsfunktion, vilket gör det möjligt att somna till din favoritmusik eller radiokanal.

Till sist, Philips AZB798T/12 är en pålitlig enhet med en garanti på 2 år, vilket ger extra trygghet. Denna boombox är perfekt för musikälskare som söker kvalitet, mångsidighet och bärbarhet.

Tidigare test av kompaktstereos med toppresultat

Sony MHCV72D.CEL

Kompaktstereo Sony MHCV72D.CEL

Sony har här tagit fram en modern och rejäl kompaktstereo med en unik design som ser till att höja stämningen på festen. Den här levererar en bas som hörs på långt håll och är därför perfekt för att spela upp musik på fest eller andra tillställningar då den får musiken att upplevas med samma kvalitet som på en livekonsert. Ljudet är minimalt förvrängt och spelas ut i 360° med hjälp av vinklade tweeters. Det är inte bara musiken som får stämningen att höjas, här medföljer även partybelysning då spelaren är utrustad med lampor som blinkar i takt med musiken i 360° i färgerna rött, blått och grönt.

Spelaren har två ingångar för mikrofoner, lämpliga för sångtävlingar eller för toastmaster att göra sig hörd bland gästerna. Fiestable-appen gör det möjligt att kunna styra musiken och belysningen enbart med rösten, något som gör det enkelt att fortsätta delta på festen utan att behöva vakta musiken. Spelaren är också utrustad med sensorer som gör att du kan höja och sänka volymen genom rörelsekontroll. I och med att den är stänktålig så är den inte heller känslig för om det råkar bli en lite för blöt festkväll. Displayen är på spelarens ovansida och knapparna lyser i en härlig blå färg. Detta är inte en liten spelare utan den är 93 centimeter hög och väger närmare 22 kilo.

UE Megaboom

UE Megaboom är egentligen inte en kompakt stereo men då det är en av de mest populära högtalarna för privatbruk på marknaden så valde vi att ta med den i detta test. UE Megaboom är en trådlös Bluetooth högtalare av lite större modell som ger ut ljud i 360 grader – vilket resulterar i att den låter lika bra på det lilla kontoret till bruk under hemmafester, till att ha med sig den på stranden eller festivaler. Detta är en högtalare som har lite förkärlek till bas vilket betyder att den kanske inte är det perfekta valet om du är ute efter en ljudbild som inte prioriterar just basen.

Denna högtalare har även en inbyggd mikrofon som låter dig att använda den som handsfree om så skulle behövas, men dock är det lite omständligt att bruka just en högtalare för detta. Det går även bra att använda högtalaren både Google Now och Siri så att du kan önska låtar direkt genom att prata med högtalaren och på så sätt slippa röra din telefon när du vill byta musik. Det finns även smidiga knappar på toppen av högtalaren som gör det enkelt att byta låt.

Högtalaren ansluter man enkelt med hjälp av Bluetooth och den går att koppla upp mot upp till 8 enheter, men endast två stycken kan vara uppkopplade samtidigt. Det inbyggda batteriet i högtalaren vara i upp till 20 timmar på en enda laddning, vilket är väldigt bra om man inte har tillgång till en strömkälla.

Rent överlag så är detta ett väldigt bra val om man vill ha en kompakt stereo som man kan koppla upp mot sin telefon eller dator, samt kunna ta med sig om så behövs. Vi kan dock inte riktigt ge denna bäst i test då den inte riktigt är en kompakt stereo utan mer en högtalare med Bluetooth funktion.

Pioneer Vägghängd stereo Bluetooth CD

Pioneer är ett märke som varit känt inom ljudbranschen i många år och är ett märke som brukar vara bland de bästa, vilket är därför vi hade höga förhoppningar när vi valde att testa Pioneers kompaktstereo med X-SMC02D.

Detta är en elegant stereo där Pioneer har lagt väldigt mycket tid på just designen och de har tagit fram en väldigt trendig produkt som passar i vilket hem som helst och låter dig att avnjuta musik av bästa möjliga kvalitet.

Denna stereo använder sig av Bluetooth så att du enkelt kan avnjuta musik direkt från din telefon utan kablage, men det går givetvis lika bra att lyssna på helt vanliga CD-skivor med hjälp av denna stereo.

X-SMC02D kopplar upp sig per automatik mot din telefon så att du enkelt kan spela den musik som du önskar utan att resa dig upp ur soffan. Det går även bra att ansluta Apple-prylar med hjälp av USB eller via AUX om du så önskar detta eller helt enkelt saknar Bluetooth.

Detta är en väldigt bra stereo som fyller en mängd olika krav och som levererar bra ljud till ett överkomligt pris och just därför så ger vi denna kompaktstereo bäst i test, då det är en väldigt bra produkt för priset. Beroende på vad du är ute efter kan dock UE Megaboom även vara ett alternativ värt att kolla på.

Pure FM

Pure FM är en lite udda kompaktstereo som sticker ut ur mängden och tillhandahåller en stor mängd funktioner som ingen annan i detta test gör. Stereon är tillverkad av metall och äkta fanerpanel i modern stil, vilket gör den väldigt stilren och att den passar in i vilket hem som helst.

På fronten av stereon så hittar vi en display som låter dig att konfigurera stereon och även växla mellan de olika lägen som den tillhandahåller, både bluetooth och de inbyggda lägena för vanlig radio.

Denna kompaktstereo har 40 förinställningar och även klocka, sömn-timer och alarm vilket gör den till en av de mest funktionsrika kompaktstereos som vi valt att testa. Den har ingång för hörlurar och en AUX-utgång för enheter så som iPods eller telefoner.

Kompaktstereon från Pure är lite mer udda och om du är ute efter en väldesignad stereo så är detta ett mycket bra val, dock så är detta inte den bästa stereon som vi testat. Vi kan därför inte ge denna stereo bäst i test, men den är fortfarande ett mycket bra val.

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.