Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Fyndiq.se, Dangstons.se och Teknikmagasinet.se.

1. UE Megaboom 2. Pioneer Vägghängd stereo Bluetooth CD 3. Pure FM

 

Idag så lyssnar vi på allt mer och mer musik och vill helst kunna lyssna var som helst. Det finns idag en hel drös med olika kompakta stereosystem som passar bra i allt från sommarstugan till kontoret och det kan vara svårt att hitta just den perfekta stereon för dig. Därför så har vi valt att skriva en guide om kompakta stereos för att hjälpa dig att hitta den bästa stereon, oavsett vad som du är ute efter. Häng med oss och hitta den perfekta stereon just för dig!

Vad ska man tänka på när man köper en kompaktstereo?

När man köper en kompaktstereo så är det viktigt att tänka på vad för funktionalitet som man önskar att ens stereo ska ha då det finns en hel drös med olika stereos som är anpassade efter olika krav. Om man vill ha en kompakt stereo enbart för att lyssna med hjälp av sin telefon eller surfplatta så kan det till exempel vara värt att köpa en modell som har stöd för Bluetooth så att du enkelt kan streama musiken trådlöst – utan vare sig AUX kablar eller RCA.

När man skaffar sin kompaktstereo så kan det även vara bra att undersöka vilken uteffekt stereon har då det finns modeller som lämpar sig både till stora och små rum. Uteffekten mäts i Watt och denna information brukar finnas tillgänglig i stereons specifikationer.

Kompaktstereo bäst i test

För att hjälpa dig att hitta den perfekta kompaktastereon så har vi sammanställt recensioner för ett gäng av de mest populära kompakta stereoapparaterna som finns tillgängliga hos både svenska grossister och butiker. Det finns idag en väldigt stor mängd olika kompakta stereos på marknaden och just därför så vill vi hjälpa dig att hitta den perfekta stereon, oavsett den prisklass som du är i!

1. UE Megaboom

UE Megaboom är egentligen inte en kompakt stereo men då det är en av de mest populära högtalarna för privatbruk på marknaden så valde vi att ta med den i detta test. UE Megaboom är en trådlös Bluetooth högtalare av lite större modell som ger ut ljud i 360 grader – vilket resulterar i att den låter lika bra på det lilla kontoret till bruk under hemmafester, till att ha med sig den på stranden eller festivaler. Detta är en högtalare som har lite förkärlek till bas vilket betyder att den kanske inte är det perfekta valet om du är ute efter en ljudbild som inte prioriterar just basen.

Denna högtalare har även en inbyggd mikrofon som låter dig att använda den som handsfree om så skulle behövas, men dock är det lite omständligt att bruka just en högtalare för detta. Det går även bra att använda högtalaren både Google Now och Siri så att du kan önska låtar direkt genom att prata med högtalaren och på så sätt slippa röra din telefon när du vill byta musik. Det finns även smidiga knappar på toppen av högtalaren som gör det enkelt att byta låt. Högtalaren ansluter man enkelt med hjälp av Bluetooth och den går att koppla upp mot upp till 8 enheter, men endast två stycken kan vara uppkopplade samtidigt. Det inbyggda batteriet i högtalaren vara i upp till 20 timmar på en enda laddning, vilket är väldigt bra om man inte har tillgång till en strömkälla.

Rent överlag så är detta ett väldigt bra val om man vill ha en kompakt stereo som man kan koppla upp mot sin telefon eller dator, samt kunna ta med sig om så behövs. Vi kan dock inte riktigt ge denna bäst i test då den inte riktigt är en kompakt stereo utan mer en högtalare med Bluetooth funktion.

Se priset här!

 

2. Pioneer Vägghängd stereo Bluetooth CD

Pioneer är ett märke som varit känt inom ljudbranschen i många år och är ett märke som brukar vara bland de bästa, vilket är därför vi hade höga förhoppningar när vi valde att testa Pioneers kompaktstereo med X-SMC01B. Detta är en elegant stereo där Pioneer har lagt väldigt mycket tid på just designen och de har tagit fram en väldigt trendig produkt som passar i vilket hem som helst och låter dig att avnjuta musik av bästa möjliga kvalitet. Denna stereo använder sig av Bluetooth så att du enkelt kan avnjuta musik direkt från din telefon utan kablage, men det går givetvis lika bra att lyssna på helt vanliga CD-skivor med hjälp av denna stereo.

X-SMC01BT kopplar upp sig per automatik mot din telefon så att du enkelt kan spela den musik som du önskar utan att resa dig upp ur soffan. Det går även bra att ansluta Apple-prylar med hjälp av USB eller via AUX om du så önskar detta eller helt enkelt saknar Bluetooth.

Detta är en väldigt bra stereo som fyller en mängd olika krav och som levererar bra ljud till ett överkomligt pris och just därför så ger vi denna kompaktstereo bäst i test, då det är en väldigt bra produkt för priset. Beroende på vad du är ute efter kan dock UE Megaboom även vara ett alternativ värt att kolla på.

Se priset här!

 

3. Pure FM

Pure FM är en lite udda kompaktstereo som sticker ut ur mängden och tillhandahåller en stor mängd funktioner som ingen annan i detta test gör. Stereon är tillverkad av metall och äkta fanerpanel i modern stil, vilket gör den väldigt stilren och att den passar in i vilket hem som helst. På fronten av stereon så hittar vi en display som låter dig att konfigurera stereon och även växla mellan de olika lägen som den tillhandahåller, både bluetooth och de inbyggda lägena för vanlig radio.

Denna kompaktstereo har 40 förinställningar och även klocka, sömn-timer och alarm vilket gör den till en av de mest funktionsrika kompaktstereos som vi valt att testa. Den har ingång för hörlurar och en AUX-utgång för enheter så som iPods eller telefoner.

Kompaktstereon från Pure är lite mer udda och om du är ute efter en väldesignad stereo så är detta ett mycket bra val, dock så är detta inte den bästa stereon som vi testat. Vi kan därför inte ge denna stereo bäst i test, men den är fortfarande ett mycket bra val.

Se priset här!