Fritös bäst i test 2024 – Hitta den bästa fritösen

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Tefal FZ70102. Wilfa DFR-23. Philips Airfryer
Tefal FZ7010Wilfa DFR-2Philips Airfryer HD9641
Se priset härSe priset härSe priset här

Med en fritös så kan man laga perfekta pommesfrites hemma och även tillaga både kött och andra livsmedel. Idag finns det väldigt många olika fritöser tillgängliga på marknaden och därför så kan det vara svårt att hitta den perfekta fritösen just för dig. Vi har därför sammanställt en guide för att hjälpa dig att hitta rätt fritös, oavsett vad du är ute efter.

Olika typer av fritöser

Idag så finns det två stycken varianter för hemmabruk och dessa skiljer sig åt en del när det kommer till hur friteringen går till. I den ena typen av fritöser så sänker man ned maten i en het olja för att fritera den, medan man med den andra typen använder sig av varmluft för att fritera.

Den senare typen av fritös som använder sig av varmluft är ett mellanting mellan ugnsbakning och helt vanlig fritering. De fritöserna utan olja kan även användas för att ugnssteka kött och med olja kan de tillaga bland annat pommesfrites.

Fritös bäst i test

För att hjälpa dig att hitta rätt fritös så har vi testat några av de mest populära fritöserna som finns tillgängligs hos svenska återförsäljare och grossister. Oavsett om du är ute efter en olje- eller varmluftsbaserad fritös så hoppas vi att dessa tester kommer kunna hjälpa dig att göra valet lite enklare för dig som konsument.

1. Tefal FZ7010

FZ7010 från Tefal är en lite mer hälsosam fritös som använder sig av varmluftsteknik för att fritera och låter dig avnjuta krispiga pommes.

Fördelen med Tefals fritös gentemot övriga fritöser är att denna fritös låter dig avnjuta krispigt friterad mat med mindre olja gentemot vanliga oljebaserad fritöser – för att laga ett kilo pommesfrites så behöver man endast tillsätta en matsked olja.

Tefals fritös låter dig även att slippa den svåra oljehantering då minimalt med olja används och sedan så avger den inga dofter i heller.

Tefal använder sig även av en teknik som de valt att kalla ”Acti-fry” som består av ett cirkulerande varmlufts-system som ser till att värmen fördelas jämnt i fritösen, samtidigt som det hjälper till att blanda ingredienserna försiktigt. Tillagningen är väldigt skonsam och non-stick beläggning gör det enkelt att rengöra din fritös utan att behöva oroa dig för att något bränns fast.

Fritösen från Tefal är ett riktigt bra val om du önskar att införskaffa dig en lite mer hälsosam fritös som ger väldigt krispig friterad mat. Vi anser att detta är en av de bästa fritöserna som finns på marknaden idag och därför ger vi denna fritös bäst i test då den är ett väldigt bra val.

Se priset här!

2. Wilfa DFR-2

DFR-2 från det norska företaget Wilfa är en oljebaserad fritös som är lite mer prisvärd gentemot de övriga fritöserna som vi valt att testa i detta test. Denna fritös är väldigt effektiv och låter dig att avnjuta väldigt krispiga pommes frites och övrig friterad mat på ett enkelt sätt.

Fritösen har ett fönster och det är löstagbart och går utmärkt att diska i en diskmaskin. Wilfas fritös har även en smart funktion som låter dig att höja och sänka korgen inuti fritösen medan att locket sitter på och den har även en funktion som låter dig att automatiskt öppna fritösen.

Denna fritös är väldigt prisvärd och är en av de bästa oljebaserade fritöserna som finns tillgängliga på marknaden i denna prisklass och därför anser vi att detta är ett av de bästa valen om du vill ha en prisvärd fritös. Den är inte lika hälsosam som de varmluftsbaserade fritöserna men för priset är det en riktigt bra fritös.

Se priset här!

3. Philips Airfryer HD9641

Fritösen Airfryer HD9641 från Philips är en avancerad fritös som har en mängd olika tekniker så att du kan avnjuta den bästa friterade maten som möjligt.

Fritösen bygger på en unik teknologi som låter dig att laga rätter som vanligen kräver tillsatt fett på ett sätt som är betydligt mer hälsosamt. Fritösen använder sig av snabbt cirkulerande luft som gör att maten får en riktigt krispig yta och en annan fördel är att den avger minimalt med matos i köket.

Med hjälp av den inbyggda Turbostar-tekniken så exponeras all mat i fritösen för konstant cirkulerande värme och genomsteks samtidigt, vilket resulterar i att maten får en jämnt friterad yta.

Förutom det varma luftflödet så gör den kraftfulla direktvärmen maten krispig, läcker och gyllenbrun. Airfryer har även flera övriga användbara funktioner så som möjligheten att rengöra hela fritösen på 90 sekunder med hjälp av en quickclean-korg som har en non-stick beläggning. Fritösen har även en digital skärm för att göra det det enklare att alltid få lyckade resultat och som gör det enkelt att utläsa information.

Airfryer från Philips är en väldigt bra fritös men är även en av de dyraste som vi testat och därför kan vi inte kröna denna fritös till testvinnare. Rent funktionsmässigt så är detta en av de bästa fritöserna på marknaden men på grund utav sitt höga pris så är den endast ett bra val om du vill lägga en större summa på in nya fritös. Denna produkt koras dock definitivt till airfryer bäst i test, och passar perfekt för dig som vill tillsätta så lite olja som möjligt.

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.