Traktörpanna bäst i test 2024 – hitta den bästa traktörpannan

av
1. Fiskars Rotisser Traktörpanna2. Gravity Traktörgryta Grey (24 cm)3. Fiskars All Steel ungspanna (28cm)


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagarenochkocken.se och Kitchentime.se.
Börjar ditt kök se ut som en soptipp med sotiga pannor och grytor, kompletta med lösa handtag och felaktiga lock?  Hamnar mer av din mat fastbränd i stekpannan än på tallriken? Då kanske det är dags för dig att investera i en ny bra traktörpanna, eller kanske flera! För att göra valet enklare har vi sammanställt denna traktörpanna bäst i test för att hjälpa dig att hitta den bästa traktörpannan just för dig, oavsett vad för krav du kan tänkas ha.

I vårt traktörpanna bäst i test har vi listat de tre bästa traktörpannorna, och sedan skrivit en kort recension om vardera så att du som läsare kan få en känsla av varför den har lyckats komma med på vårt traktörpanna bäst i test.

Vi går först in på något som är viktigt i valet av traktörpanna; nämligen materialet.

Vad för material bör en traktörpanna vara tillverkad av?

Hur bra din traktörpanna är kan till stor del bero på materialet som den är tillverkad av. Om du har en induktionshäll, måste du även vara noga med att köpa en traktörpanna som är induktionskompatibel.

Rostfritt stål

Rostfritt stål är ett populärt val då det är ett starkt material inte korroderar och är kostnadseffektivt, men nackdelen med materialet är att det ofta inte leder värme så bra. Rostfritt stål kombineras ofta med andra metaller för att leda värme bättre, så som aluminium och koppar.

Aluminium

Aluminium är ett material som är väldigt bra på att leda värme, är väldigt lätt, rostar inte och brukar vara kostnadseffektivt. Nackdelen är att de brukar bli varma över hela ytan, vilket kan resultera i att mat kan brännas fast vid kanterna av pannan.

Koppar

Traktörpannor gjorda av koppar är bra på att överföra värme och tillåter för precis kontroll av temperaturen, samt att värmas upp och kylas av snabbt. Koppar ser bra ut men är inte helt lätt att hålla rent och kräver en beläggning så att mat inte kontamineras.

Gjutjärn

Gjutjärnstraktörpannor har en väldigt jämn värmeöverföring, även på låga inställningar, men tar lång tid att värmas upp och att kyla ned. Järn är tungt och kan rosta, därför är det vanligt att man använder en beläggning av emalj för att undvika detta.

Traktörpanna bäst i test

Idag finns det många olika sorters traktörpannor på marknaden och därför kan det vara svårt att välja rätt traktörpanna. Därför har vi sammanställt traktörpanna test för att hjälpa dig att hitta den bästa traktörpannan just för dig.

1. Fiskars Rotisser Traktörpanna

Rositter från finska företaget Fiskars är en traktörpanna av hög kvalitet med snygg design som är tillverkad av materialet aluminium, för att säkerhetsställa bästa möjliga värmeöverföring mellan hällen och pannan.

Den har stöd för att användas både på keramiska- och induktionshällar, samt är den även ugnssäker upp till 240*C. Traktörpannan är även extremt hållbar och har en beläggning av materialet Hardtec Superior som gör det enkelt att diska av pannan, även om du råkat bränna fast mat på pannan.

Det går även bra att diska den i diskmaskinen, så att man slipper att diska den för hand.
Rotisser är en mycket kompetent och väldesignad traktörpanna som även är väldigt prisvärd, och därför är den ett mycket bra val om du använder dig av induktionshäll.

Den är även ett bra val om du vill köpa en lättskött panna, då den går utmärkt att bara diska i diskmaskinen! Vi gillar verkligen denna produkt och därför ger vi denna traktörpanna bäst i test.
Se priset här!

2. Gravity Traktörgryta Grey (24 cm)

Gravity från Eva Solo är en traktörgryta tillverkad av högkvalitativa material såsom rostfritt stål, glas och silikon. Den har en trendig design som gör att den ser lika bra ut i köket som den gör på bordet, så om design är viktigt så levererar denna traktörpannan verkligen.

Det unika locket som du får med kastrullen har en del extra funktioner som gör den mer användbara än bara ett vanligt lock, så som att man kan använda den som stänkskydd och sillock. Värt att tillägga är att man även kan köpa andra köksredskap i samma serie som grytan och som man sedan kan placera på kanten av grytan, vilket är en riktigt smart funktion.

På insidan av grytan finns även ett litermått, så att det blir enklare att mäta upp exakt hur mycket vatten till exempel som du faktiskt behöver.  När det kommer till stöd för olika sorters spisar så går denna gryta bra att använda både till induktionshällar och övriga sorters spisar.

Den har även en non-stick beläggning, så att man inte behöver vara orolig av att mat fastnar på kanterna eller i botten av grytan. När det kommer till rengöring så går denna gryta bra att diska både för hand och med maskin.
Gravity är en mycket lättskött traktörgryta med snygg design och många unika funktioner som man vanligen inte ser på denna typ av produkt, samt så går den utmärkt att diska i diskmaskinen.

Det är ett bra val om du är ute efter en gryta som ser lika bra ut i köket som på bordet!
Se priset här!

3. Fiskars All Steel ungspanna (28cm)

All Steel från Fiskars är en ugnspanna med tjock botten som är tillverkad av det slitstarka materialet rostfritt stål. Den är designad för att vara effektivt och tyst, så väl på induktionshällar som vanliga keramiska spisar.

Ugnspannan har en mycket bra och jämn spridning av värmen, för att säkerhetsställa att man får samma goda resultat varje gång vid bruk. All Steel-pannan har även en beläggning med materialet Ceratec som garanterat en gyllenbrun yta och att maten inte bränns fast.

All Steel är en rätt enkel gryta som verkligen gör sitt jobb med goda resultat, utan att kompromissa på vare sig kvalitet eller funktioner. Den är ett utmärkt val om du inte bryr dig om design eller hur produkten ser ut, utan mer om hur produkten faktiskt presterar i köket.
Se priset här!

Läs mer om matlagning och traktörpannor:
Gjutjärnsgryta bäst i test
Kastruller bäst i test
Stekpanna bäst i test

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.