Hårtrimmer bäst i test 2024 – hitta den bästa hårtrimmer

av
1. Philips Series 7000 BG70252. Moser ProCut Lithium3. Panasonic ER 1611 K Hårtrimmer
Philips Series 7000 BG7025Moser ProCut LithiumPanasonic ER 1611 K Hårtrimmer
Se priset härSe priset härSe priset här

Är du trött på att gå till frisören bara för att fixa till frisyren lite? Eller är du redan en hårtrimmer-ägare men den du har nu börja bli slö och krånglar? Eller kanske är du ute efter att köpa en julklapp till din man? Oavsett vad så är det dags för dig att ge dig ut på jakt efter en hårtrimmer! Kul! Men marknaden för hårtrimmers, eller hårklippare som de också kallas, är tuff och det finns många olika tillverkare och utöver det har alla tillverkare minst ett tiotal olika modeller.

Det resulterar i att man måste titta igenom en lista på hundratals hårtrimmers och gå igenom specifikationerna av alla för att verkligen hitta den bästa hårtrimmern. Alltså är det väldigt krångligt.
Vi vill underlätta för dig så att du inte behöver gå igenom alla hårtrimmers för att jämföra, utan ha de bästa hårtrimmers samlade på en plats – nämligen i vårt hårtrimmer bäst i test.

Vi har jämfört hårklipparna utifrån många olika faktorer – alltifrån prisklassen men också utifrån vad för funktioner varje hårtrimmer erbjuder. Nedan hittar du en lista på de saker vi rekommenderar att du tittar efter när du ska köpa en hårtrimmer.

Att tänka på när man ska köpa hårtrimmer

Användning

Hur ofta kommer du använda hårtrimmern? Är det dagligen då du vill få bort stubbet på huvudet eller kommer du använda den dagligen? Visste du att man faktiskt kan använda vissa hårtrimmers för skägget, vilket gör att du får ett två-i-ett paket när du köper en hårtrimmer. Ifall du har en sådan variant så kommer du naturligt använda trimmern mer frekvent. Ju oftare du använder den desto mindre motorstyrka behövs (då det antagligen inte hinner växa ut allt för snabbt).

Motorns styrka

Har du tjockt hår eller klipper du dig inte allt för ofta? Då kan det vara bra att köpa en stark hårtrimmer som klarar av även de svåraste uppdragen. De allra bästa hårtrimmer, det vill säga alla i vårt hårtrimmer bäst i test, är otroligt starka och klarar absolut de flesta uppdragen. Vissa kan man till och med använda på hästar och hundar, och det bevisar just hur starka de faktiskt är!

Ljudnivå

Går du upp tidigt om mornarna och inte vill väcka hela huset? Eller vill du helt enkelt inte ha en maskin som låter som en gräsklippare? Oavsett ifall det är för att du inte vill störa resten av familjen, eller om du inte själv vill få tinnitus så är det viktigt att köpa en hårtrimmer som är tyst och inte gör onödigt mycket väsen om sig.

Batterikapacitet

Hur länge håller batteriet? Det är frustrerande och vara halvvägs in i trimningen när man hör pipet av att hårtrimmern snart kommer laddas ur, och att den går ner i strömspararläge. Oftast händer det när man minst anar det och kanske till och med är stressad till ett viktigt möte eller dylikt.

(Tips från redaktionen: gör det till en vana att ställa hårtrimmern på laddning så att detta aldrig behöver hända dig. Jobbigt att bli kvällens samtalsämne fast på ett negativt sätt. Been there done that, så att säga).

I vårt hårtrimmer bäst i test står det under varje trimmer hur lång tid det tar att ladda upp trimmern och sedan hur länge batteritiden håller. Batteritiden är alltså den tid du trimmar, och brukar vara på minst en timma, vilket brukar räcka för de flesta.

Längdinställningar

Längden, eller snarare precisionen av längden, är otroligt viktig när man väljer hårtrimmer. Minsta lilla skavank och man jämna ut hela håret. Det är viktigt att det finns en precis längdinställning som du kan ändra millimeter för millimeter så att du inte råkar trimma ojämnt. De hårtrimmers vi listar har alla väldigt bra precision då man kan justera längden precis som man vill ha det, och på så sätt vara säker på att det blir exakt så man tänkt sig.

Vikt

Sist och förhoppningsvis minst är vikten på hårtrimmern. Vi tycker det är en stor avgörande del i huruvida en hårtrimmer är bra eller inte. En stor och bulkig hårtrimmer är inte bara svår att hantera, den är också jobbig att hålla i handen allt för länge.

Detta gör att din trimning oftast blir förhastad och inte lika välgjord som du velat ha det. I våra små korta beskrivningar av produkterna i vårt hårklippare bäst i test så skriver vi självfallet ut vikten av hårtrimmern så att du redan i förväg vet om den. I vikten ingår även hur smidig den är att använda och hur lätthanterlig den är, och även detta nämner vi i texten.

Som du säkert ser så finns det ett genomgående tema i vad man bör titta på när man ska köpa trimmer, det ska vara så lätt och smidigt för dig som möjligt. Resultatet av trimningen är ju det allra viktigaste och det når man inte med en stor och slö hårtrimmer. Nu är det dags för oss att gå igenom resultatet på vårt hårtrimmer bäst i test och visa vilken vi tycker är den bästa hårtrimmer.

Hårtrimmer bäst i test

1. Philips Bodygroom Series 7000 TT2040

Denna trimmer är något av ett allt-i-ett paket vilket man ser redan i namnet (“Bodygroom”). Du kan alltså använda den över hela kroppen och behöver inte köpa olika trimrar för olika kroppsdelar (förutom nästrimmer, det behöver du köpa separat då det krävs en helt annan utformning på trimmern).

Den här trimmern har två huvuden, en rakapparat och en trimmer för att du lätt ska kunna växla mellan att raka skägget eller trimma håret.

Det här är den bästsäljande trimmern och det är inte konstigt då det är en multifunktionell trimmer som fungerar på alla möjliga kroppsdelar. För att kunna raka bort så mycket som möjligt är rakhuvudet ett 3D-rakhuvud, som möjliggör att rakapparaten kan få bort allt hår oavsett var på kroppen det är.

Du är ju trots allt här för att köpa en hårtrimmer, och vi ska även prata lite om den funktionen – men vi ville först nämna hur grymt det är att man får allt det andra också!

Med denna hårtrimmer från Philips 7000-serie (serien som för övrigt vunnit pris för att vara den bästa skäggtrimmern) så kan vi lova gott resultat. Den är otroligt lätthanterlig och passar som handen i handsken i vår testgrupps händer. Dessutom väger den 360 gram, vilket är väldigt lite för en så pass stabil hårtrimmer som Philips TT2040 faktiskt är.

Laddningstiden ligger på 8 timmar för ett fullt batteri, och 50 minuters batteritid. Detta är det enda vi kan se som en nackdel men sätter du den direkt på laddning efter användning (och inte behöver trimma allt för mycket hår) så bör det räcka gott och väl.

Det finns inga orsaker för oss att förklara mer tror vi. Du förstår nog varför denna har fått titeln hårtrimmer bäst i test – just för att det är den bästa hårtrimmern vi någonsin använt oss av och vi är helt säkra på att du eller din man kommer finna mycket nytta och nöje i den.

Se priset här!

2. Moser 1901-0460 Lithium ProCut LED

Moser är ett välkänt märke som riktar sig i huvudfokus till hårstylister och till dig som vill ha samma känsla som när du gått till frisören även fast du gjort det själv.

Då de riktar in sig på professionella hårstylister så är kraven för denna hårtrimmer otroligt höga, hårstylister om någon vet hur en bra hårtrimmer ska vara och därför måste Moser leva upp till det. Och det gör de verkligen!

Klipplängden är 1 millimeter utan förhöjningskam och med förhöjningskam kan den gå från 3-25 millimeter, du bestämmer alltså helt och hållet vilken längd du vill ha genom de 8 stycken olika förhöjningkammarna som medföljer, kanske vill du ha 3 millimeter, eller varför inte 6 eller 9, eller 12 millimeter?

Poängen är att du har optimal precision med förhöjningskammen och kan helt och hållet bestämma över vilken längd du vill ha. Den här hårtrimmern har inte samma multifunktionella tänk som den förra och är prisklassen över Philips TT2040.

Det som gör detta överlägsen är att laddningstiden endast är på 4 timmar (du kan använda den samtidigt som du laddar) och batteritiden är på över 1,5 timma. Hälften av laddningstiden för nästan dubbelt så mycket batteritid. Vi anser att denna borde få dela plats med den från Philips då man verkligen får ett så precist resultat som man vill med denna och att det både ser ut och känns som att man gått till en professionell hårstylist/frisör, medan man i verkligheten sparat både tid och pengar genom att gjort det hemma helt själv!

Vi anser dock att Philips är en något mer funktionell trimmer då det är en multifunktionell trimmer, dock så kanske inte alla behöver en multifunktionell trimmer utan nöjer sig med att ha en hårtrimmer. Då är detta definitivt vad vi rekommenderar!

Se priset här!

3. Panasonic ER-1611

Nu stiger vi upp ett rejält steg i prisklassen upp till Panasonic ER-1611 som används av frisörer runt hela landet och likt den från Moser kan användas både av dig som är helt okunnig, men även för dig som är professionell frisör.

Du som helt okunnig kan vara säker på att du kommer få ett toppenresultat som är likt det resultatet du får i en frisörsalong. Det första vi märkte som gjorde att denna produkt stack ut var att laddningstiden var betydligt, 1 timmas uppladdning gav hela 50 minuters batteritid.

Det andra som stack ut var att knivarna slipar sig själva medan du klipper vilket resulterar i att du ej behöver underhålla och slipa knivarna själv, vilket är en klar fördel då du sparar både tid och pengar på detta. Du kan bestämma exakt hur längden ska vara. Utan kam kan du ha en längd mellan 0,8 till 2 millimeter och med kam kan du välja allt från 3 mm till 15 mm.

Det absolut bästa med denna produkt är dess motor. Den har faktiskt världens snabbaste skärhastighet på hela 10 000 svängningar i minuten och gör denna till den mest effektiva och snabbaste valet. Varför är inte denna listad som hårtrimmer bäst i test om den är såhär pass bra? Jo, vi tänker att denna kan möjligtvis vara något för dyr för de flesta och därför inte högst upp i vårt hårtrimmer bäst i test. Om du däremot har pengarna att lägga på denna hårtrimmer så rekommenderar vi det starkt.

Vi menar på att du kommer tjäna pengar på att lägga lite mer nu, för att sedan slippa köpa till underhållningstillbehör, detta är en investering helt enkelt!

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.