Kontorsstol bäst i test 2024 – Hitta den skönaste stolen här!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för confidentliving.se, kitchentime.se och Svenssons i Lammhult med flera
1. Sarpsborg Arbetsstol K4 24-72. Cumvex Ergonomisk kontorsstol Business3. Design House Stockholm Wick Snurr
Sarpsborg Arbetsstol K4 24-7Cumvex Ergonomisk kontorsstol BusinessDesign House Stockholm Wick Snurr

Har du fått i uppdrag av din arbetsgivare att köpa in nya kontorsstolar? Eller ska du köpa dig en egen kontorsstol till ditt kontor där hemma i sovrummet eller för att du får ryggproblem av de som finns på ditt jobb? Oavsett anledningen förstår vi att du står inför ett svårt val.

Vi vill göra det enklare för dig genom detta kontorsstol bäst i test, där vi först presenterar de faktorer du bör ha i åtanke inför ditt köp av kontorsstol, men också presentera de allra bästa kontorsstolarna på marknaden. Vi sätter igång direkt!

Att tänka på vid köp av kontorsstol

Varför bör man sätta sin budget över 3000 kr?

Om man väljer en av de kontorsstolar under 3000 så är det vanligt att man får en läderstol utformad som en racingstol med medioker kvalité och uthållighet. Även fast detta kan duga för några, så rekommenderar vi att du lägger några tusenlappar mer för att få en ordentlig stol som kommer hålla i åratal framöver, och som dessutom är ergonomisk och gör att du slipper lida av dina ryggproblem.

Inställningsmöjligheter

Det finns ingen stol som kommer att “lära dig att sitta rätt”, men ifall stolen har många inställningsmöjligheter så är det större chans att det finns en som passar just dig och din kropp perfekt. En sådan inställning är “justerbart stöd för svank”, detta är vad som urskiljer de billiga kontorsstolarna från de high-end som ger dig en bekväm upplevelse, där du kan jobba 10 timmars pass framför datorn utan några som helst problem.

Många av de billigare stolarna skickar med en kudde eller helt enkelt saknar detta. Man kan tänka att en kudde som medföljer är helt perfekt, men detta är nästan helt värdelöst och den fladdrar bara runt och behövs justeras inför varje gång du sätter dig, vilket kan kännas som en liten sak, men i längden är ett störande moment.

Sitsen

Sitsen på stolen är även den mycket viktig, att sitsen har kvalitativ vaddering och inte sjunker ner efter ett år eller två. Visst, man kan ju alltid byta ut detta (på vissa modeller) men detta är nog något du helst vill slippa. Sitsen kommer slitas fortast att efter 1 år känna materialet under vadderingen är inte det roligaste.

Det är även viktigt att sitsen inte är för mjuk eller för hård, ledordet här är lagom. De kontorsstolar som kvalificerats till att vara de bästa i detta kontorsstol bäst i test har alla en helt enastående sits och man känner behag av att sitta i dom länge, de är lagom mjuka och räcker länge.

Foten

Att ha en “fot” att vila fötterna på är något vissa stolar inte inkluderar – och detta är synd. Enligt oss så är det alltid skönt att ha en fot att kunna vila fötterna på emellanåt. Vissa stolsfötter har en sluttning neråt så att du lätt glider av med fötterna – detta är störigt, speciellt om du ställer stor vikt vid fotstöd.

Armstöd

Att ha ett armstöd där du kan vila armbågarna och armarna på ibland är viktigt för din nacke och leder. Man kan antingen ha armstöden monterade i ryggen på stolen eller underifrån. Vi ser ingen skillnad i hur bra armstöden ger dig stöd utifrån placering av dom (underifrån eller monterade i ryggen), så detta får du välja beroende på preferens.

Andra funktioner

Att höja och sänka, luta tillbaka stolen, eller låsa stolen för att stanna i din favoritinställning oavsett hur du lutar dig är något som inkluderas i de allra flesta stolar. Man ska helst ha en stol som kan vara stabil även fast du stödjer hela din kroppsvikt och går att justera för dina personliga preferenser. Detta är ett till exempel där billiga stolar erbjuder dessa funktioner men på ett billigt sätt där de inte alltid fungerar som det ska, känns instabilt, eller går sönder efter ett tag.

Nu har vi gått igenom några av de faktorer vi anser är de viktigaste att kolla på när man väljer kontorsstol. Detta är ett handplock av de viktigaste, samtidigt måste man komma ihåg att det är du som skall sitta i den och du kan ha egna preferenser – så anpassa ditt val efter vad du tror passar bäst för dig, inte ett val som passar in på alla dessa faktorer (om du inte vill det, förstås).
Nu hoppar vi in i resultaten av vårt kontorsstol test!

Topp 5 Kontorsstolar 2024 bäst i test

1. Vår vinnare! Sarpsborg Arbetsstol K4 24-7

 •  Ergonomiskt utformad
 •  Justerbar sits
 •  Går att anpassa efter din svank
 •  Två olika storlekar

Om du har ett väldigt stillasittande jobb är det viktigt att du investerar i en kontorsstol som gör att du sitter bekvämt, oavsett längden på ditt arbetspass. Arbetsstolen K4 24-7 från varumärket Sarpsborg är utvecklad med allt detta i åtanke och är en premiummodell. Tack vare stolens funktioner och konstruktion, har vi utsett denna till marknadens bästa val!

Stolen kan enkelt anpassas efter din kropp och både rygg- och svankhöjd kan justeras. Kontorsstolen har klätts i ett slitstarkt tyg som gör att du sitter riktigt bekvämt, oavsett vad du bär. Utöver allt detta har stolen utformats med stöd för din nacke och armar för att ge bra avlastning när du skriver.

De många möjligheter som stolen ger, gör den till ett utmärkt val för olika typer av kontorsmiljöer, övervakningsrum eller till dig som sitter mycket ner i arbetet. En kvalitetsmodell som reflekteras i priset, men som är en nödvändig investering som din rygg kommer tacka dig för!

Se priset här!

2. Cumvex Ergonomisk kontorsstol Business – Ställbar ryggvinkel!

 •  Praktiska hjul
 •  Nack- och armstöd
 •  Ställbar rygghöjd
 •  Funktionell design

Den ergonomiskt anpassade stolen Business från varumärket Cumvex är ett utmärkt val för kontor eller för övervakning. Stolen har utrustats med både anpassat nack- och armstöd, samtidigt som stolens samtliga delar enkelt kan justeras för att passa din svank och hur du föredrar att sitta.

Sitsen kan bland annat anpassas efter din kropp för att ge dig en bekväm arbetsposition och rygghöjden kan justeras för att du ska sitta skönt hela dagen lång. Business har tillverkats av robusta material och ett mycket slitstarkt tyg, som ger stolen en längre livslängd. Tyget består av 5% polyester och hela 95% ull, vilket gör denna modell till ett kvalitetsval.

Fördelen med ett slitstarkt tyg istället för till exempel läder, är att du sitter mer bekvämt oavsett väder eller hur din klädsel ser ut. Ett praktiskt val som passar samtliga stillasittande jobb och är mycket enkel att montera.

Se priset här!

3. Design House Stockholm Wick Snurr – Ger skönt stöd!

 •  Design inspirerad av träkorgar
 •  Ergonomisk konstruktion
 •  Formas efter din kropp
 •  Passar längre arbetspass

För dig som prioriterar bekvämlighet, funktion och design kommer kontorsstolen Wick Snurr att vara ett passande val. Formgivarna för denna stol är duon Jesper Ståhl och Karl Malmvall, som har tagit inspiration från en klassisk träkorg. Detta gör att denna modell blir ett fint inslag och bidrar till en mer ombonad arbetsmiljö som inspirerar.

Stolen är sedan framtagen av Design House Stockholm, som är kända för att sätta sin egen prägel på utbudet. Om du vill ha mer än en klassisk modell, form och vill ge ditt kontor mer personlighet är detta en butik som du bör besöka. Just kontorsstolen Wick Snurr har en ergonomisk design som gör att du sitter bekvämt även under lite längre arbetspass. Den är designad för att forma sig efter din kropp och ger skönt stöd åt din rygg när du jobbar. Praktiska hjul har även inkluderats för att ge dig mer rörelsefrihet och korgen har tillverkats av hållbar ek, vilket gör att stolen har en mycket lång livslängd!

Se priset här!

4. Kontorsstol Hype

Med kontorsstolen Hype får man inte bara en bekväm stol till sitt arbete, stolen är också en snygg inredningsdetalj som ger ett elegant intryck till arbetsplatsen. Denna modell är nätt i sitt utförande och har inga armstöd. Sitsen är något skålformad för extra komfort och passform. Underredet på stolen är tillverkad av svartlackerat stål medan sitsen är gjord av trä som i sin tur är täckt med konstläder. Konstlädret kan fås i två färger, antingen svart eller en ljusbrun vintage.

Stolens sitthöjd kan justeras i ett spann mellan 42-54 cm för optimal sittställning. Stolens totala höjd varierar därmed mellan 78-90 cm, dess bredd är 51 cm och den har ett djup på 44 cm.
Trots sin moderna design har man också lagt krut på stolens kvalitet och tillverkat en stabil och hållbar kontorsstol som ska hålla i längden. Tillverkare är Dan Form Denmark.

Se priset här!

5. Kontorsstol Gaia

Den här stilrena kontorsstolen från Dan Form Denmark levereras i två olika färger, klassisk svart eller vintage ljusbrun. Kontorsstolen Gaia är ergonomiskt utformad med en skålad sits och har armstöd för extra komfort och bekvämlighet. Stolens underrede är tillverkad av stål och sitsen är täckt av konstläder av hög kvalitet. Sitthöjden är justerbar mellan 75-87 cm så att de allra flesta kan få en bra sittställning vid sitt skrivbord. Den har en bredd på 61 cm och djupet på stolen är 59 cm.

Gaia har en stilren design som tillför klass och elegans till kontorsrummet. Denna stol passar extra bra för ett i övrigt stilrent skrivbord och kontor. Denna stol är modern i sin utformning men ändå har man inte tummat på kvaliteten som är mycket hög.

Se priset här!

Tidigare test av kontorsstolar med toppresultat

Kontorsstol bäst i test - BENT HANSEN Primum kontorsstolPrimum kontorsstol

Kontorsstolen Primum är designad av Bent Hansen och här har man tänkt på både utseende och komfort för att få fram en stol av allra högsta kvalitet. Stolen kan anpassas till flera olika utföranden för att tilltala de flesta användare.
Grundutförandet har ett underrede av stål som är pulverlackerat i svart färg. Underredet är fast och kan alltså inte justeras i höjd. Stolsitsen har en klädsel av läder och i ryggstödet finns det en nätkonstruktion. Denna nätkonstruktion är ergonomiskt utformad och anpassar sig efter användaren då den formar sig efter ryggen för att ge extra stöd och ökad bekvämlighet. Stolsryggen har också fyra knappar i sin design som blir en snygg detalj. Grundutförandet levereras utan armstöd.

Utifrån vad användaren vill ha för typ av kontorsstol så kan man ändra dess utförande. Man kan byta ut underredet till ett som är höj- och sänkbart, man kan också välja ett underrede som har hjul för att enkelt kunna rulla stolen vid skrivbordet. Man kan också välja en modell med armstöd och även modell där man kan snurra på sitsdelen. Stolen finns enbart i svart färg.

Den fasta modellen har en sitthöjd på 46 cm, ett djup på 54 cm och en bredd på 56 cm.
Primum kontorsstol är mycket mer än bara en kontorsstol det är även en inredningsdetalj som höjer känslan av lyx på kontoret.

Se priset här!

Magna Manager kontorsstol

Först ut i vårt test är Magna Manager. Denna stol utmärker sig i marknaden på grund av dess form och funktioner. På ett enkelt sätt kan du justera rygg och sits för att uppnå ett ergonomiskt underverk. Då alla kroppar är olika så är ergonomi något som kan vara svårt att fastställa, därför är det viktigt att stolen är justerbar så att du på ett enkelt sätt kan sitta bekvämt, just för din kropp.

Ryggstödet är uppbyggt för att stödja hela ländryggen vilket resulterar i mjukhet i musklerna i ryggen. De blir inte spända och stela efter en jobbdag utan du kan med nöje träna eller ta en uppfriskande promenad hem. Magma erbjuder 5 olika arbetslägen, justerbar svank, glidande säte, säteshöjd, och hjul för mjukt eller hårt golv.

Stolen är något dyr men om man ser på alla de funktioner och justeringar som kan göras är detta inte mer än rätt.

Se priset här!

Tronhill Giga Kontorsstol

Näst på tur i vårt kontorsstol bäst i test har vi denna stol från Tronhill kallad Giga. Detta är stolen för dig som har stora krav på hög komfort och ergonomi, med 5 ställbara arbetslägen så är vi säkra på att du kommer hitta olika inställningar som passar dig utmärkt, i olika situationer. Det ingår även sitslutningsvinkel, svank-, rygg-, arm- och nackstöd. Den kommer i färgen svart vilket gör att den passar perfekt in i ditt kontor oavsett färgkod. Materialet på stolen är aluminium vilket gör att den är mycket stabil och att den känns dyr och lyxig.   Vi rekommenderar starkt denna kontorsstol.  

Se priset här!

Sayl kontorsstol

Herman Miller frågade den välkända designern Yves Behar hur han skulle ha utformat en kontorsstol som är prisvärd men samtidigt innehåller allt det som Herman Miller är kända för; ergonomi, exklusivitet och nytänk. Detta är resultatet.

Behar fick sin inspiration från sin hemstad och The Golden Gate bridge där han började fundera på om man kunde applicera teknikerna från en hängbro på en kontorsstol – det visade sig att man kunde det. Med en förstaklassig ergonomi, nyskapande teknik och material som varken skadar plånboken eller miljön tog han fram Sayl-stolen.

Ryggen är djuten i 3D-intelligent material, vilket skapar ett välbehag utöver det vanliga. Designen på denna stol är något udda och liknar The Golden Gate-bron i San Fransisco. Detta gör att den kanske inte passar in i varje kontor, men du kommer definitivt få en historia att berätta när du visar upp din nya stol, historien om Yves Behar.

Se priset här!