Dammvippa bäst i test 2024 – hitta den bästa dammvippan

av
1. Redecker dammvippa med strutsfjädrar2. HKliving Städkit Dammvippa Set3. Nilfisk Dammvippa
Redecker dammvippa med strutsfjädrarHKliving Städkit Dammvippa SetNilfisk Dammvippa

Vill du städa utan kemikalier? Då passar dammvippan bra för dig! Har du en dammvippa kan du lätt damma av ställen du kanske inte når med din dammsugare, mellan böcker i en bokhylla eller högt uppe på en möbel där det inte riktigt går att nå med dammsugaren.

Att tänka på när man ska köpa dammvippa

Att välja dammvippa är enkelt och därför behöver man inte riktigt tänka på något inför sitt köp av en ny dammvippa. Det enda som man bör tänka på är att det finns olika sorter av dammvippor, som är gjorda av olika material. Vi rekommenderar endast dammvippor med mikrofiber i vårt dammvippa bäst i test då de traditionella dammvipporna inte visade sig vara lika effektiva och snarare bara förflyttade dammet istället för att faktiskt få bort det. Dock så förekommer en dammvippa gjort på strutsfjädrar, vilket visade sig vara otroligt effektivt (mer om det senare).

Vi går rakt in på vårt dammvippa bäst i test där du kommer få se de mest effektiva dammvipporna som är otroligt prisvärda. Nu dammar vi av detta kapitel och hugger in!

 

Dammvippa bäst i test

Dammvippa bäst i test 2020 Dammvippa med strutsfjädrar, 50 cm1. Redecker dammvippa med strutsfjädrar

Redecker har tagit fram en fin och effektiv dammvippa gjord av äkta strutsfjädrar och har ett skaft i trä. Fjädrarna kommer från strutsar i Sydafrika, dock plockas de ej från levande djur. I andra änden av skaftet är ett praktiskt snöre som man kan hänga upp dammvippan med för en bättre förvaring.

Dammvippan har en längd om 50 centimeter vilket gör att man enkelt kommer åt på djupare hyllor eller på saker som är lite högre upp som till exempel lampor. När man har dammat klart skakar man bara ur vippan för att få den fräsch inför nästa användning. Har man en känsla av att dammvippan ändå inte blir riktigt ren går det utmärkt att tvätta fjädrarna i handfatet. Fyll då upp handfatet med ljummet vatten och ett par droppar diskmedel och tvätta sedan fjädrarna för hand. Häng upp den i snöret så att den kan torka och att vattnet kan droppa av från fjädrarna.

Se priset här!

Dammvippa näst bäst i test 2020 HKliving Städkit Dammvippa Set2. HKliving Städkit Dammvippa Set

Det här är ett perfekt set för att få hemmet rent från damm. I setet ingår både en dammvippa och en sopkvast för att få bort damm både från inredning och golvet.
Dammvippan har en rejäl ände gjort av ull som hjälper dig att ta bort damm från tavlor, lister och andra möbler. Skaftet är gjort av bambu både på vippan och kvasten. Kvastens huvud är tillverkat av palmfiber. Båda har även ett praktiskt snöre för upphängning i skaftets ände.

Detta set går även att få i andra material. Där dammvippan är gjord av strutsfjädrar och där kvasten har ett huvud som är tillverkat av kinesiskt silvergräs. Fortfarande med skaft av bambu.
Städkitet är underhållsfritt men efter en lång tid användning kan man vilja fräscha upp det en aning. Detta görs enklast genom att tvätta dammvippans eller kvastens huvud i ljummet vatten innehållandes ett par droppar diskmedel.

Se priset här!

Nilfisk Dammvippa3. Nilfisk Dammvippa

Med ett skaft på 50 centimeter ger den här dammvippan från Nilfisk dig en längre räckvidd för att du smidigt ska komma åt att damma. Dess utformning gör det dessutom enkelt att även damma element och andra trånga utrymmen vilket gör att den passar lika bra för hemmastädningen som kontorsstädningen.

Själva huvudet på dammvippan är tillverkat i polyester i olika färger och skaftet är i plast. Dammvippan suger åt sig dammet tack vare elektrostatisk funktion som uppstår. En använd dammvippa skakas enkelt rent från damm och om den är rejält smutsig kan man rengöra den med hjälp av såpa.

Se priset här!

Tidigare test av dammvippor med toppresultat

Casabella Dammvippa med strutsfjädrar 35cm

Först ut kommer en dammvippa från Casabella, och det är just denna som är gjord på strutsfjädrar. Först när vi hörde om denna produkt, en dammvippa med strutsfjädrar, blev vi chockade och trodde att det bara skulle vara exklusivt med strutsfjädrar och en dammvippa för “lite finare folk”. Men det visade sig vara extremt effektivt också!

Strutsfjädrar blir statiska när de rörs mot ytor så som bord och möbler i allmänhet vilket gör att dammet dras in i fjädrarna. Du kan alltså dra ett enda drag och vips så har fjädrarna dragit åt sig allt damm. Fjädrarnas statiska funktion gör att det inte finns någon som helst chans för damm att bara förflyttas (så som traditionella dammvippor gör), då allt damm fastnar och drar sig mot dammvippan.

Vill du ha en dammvippa som faktiskt ger resultat och som gör att du behöver dammsuga och damma mindre? Då är detta dammvippan för dig!

Se priset här!

Leifheit Dust Diet XL Microfiber Duster

Mikrofiberdukar är något som starkt ökat i populäritet de senaste åren, och det är verkligen inte konstigt att det även finns mikrofiber-dammvippor. Mikrofiber lämnar, likt strutsfjädrarna, inget utrymme för dammet att stanna eller flyga iväg.

Med mikrofiber får du upp allt damm, vilket traditionella dammvippor inte får. Att lite av dammet stannar kvar resulterar i att du redan efter ett par dagar behöver damma igen för att du inte fick med allt damm första gången.

Det som skiljer sig åt från denna och den från Hygienteknik, förutom materialet, är priset. Här får du ett paket med 10 dammvippor i för hälften av priset för en dammvippa gjord på struts.

Du får samma resultat i slutändan för 1/20 av priset.

Se priset här!

Casabella Height Adjustable Microfiber dammvippa

Casabella är tillbaka med ännu en dammvippa i vårt dammvippa bäst i test! Denna gång så är vippan inte gjord av strutsfjädrar utan nu används mikrofiber. Eftersom Casabella tagit hela 2 av 3 platser i detta test är det nog lätt att förstå att de verkligen ligger i framkant när det gäller dammvippor (och annat städmaterial för den delen).

Detta är är en fluffig dammvippa vilket gör att du med små drag kan täcka hela områden och hjälper dig komma in på de allra trängsta områden.

Att använda denna dammvippa gör dammningen till en damms (dans) på rosor. Du kommer spara både tid och pengar med denna dammvippa i din hand, det kan du vara så säker på!

Se priset här!

Slutsats

Att välja dammvippa är lätt, men du måste göra det på rätt sätt. Att köpa den allra billigaste dammvippan kan gör att du kommer få behöva lägga så ofantligt mycket tid på att damma. Detta är tid som du antagligen inte har, eller åtminstone inte vill slösa på något så tråkigt som att damma. I vårt dammvippa bäst i test har du fått ta del av de bästa dammvipporna vi någonsin använt, och de flesta kostar under 10kr styck ifall man köper en förpackning á 10 stycken, det är alltså väldigt prisvärt.

Vi hoppas vi kunna hjälpa dig på traven i ditt sökande av en ny dammvippa, gör inte valet för svårt utan välj bara en och bli kvitt dammet en gång för alla! Lycka till!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.