Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för KitchenTime.se och RentHem365.se.

1. Casabella Dammvippa 2. Leifheit Dust Diet XL 3. Casabella Height Adjustable

Vill du städa utan kemikalier? Då passar dammvippan bra för dig! Har du en dammvippa kan du lätt damma av ställen du kanske inte når med din dammsugare, mellan böcker i en bokhylla eller högt uppe på en möbel där det inte riktigt går att nå med dammsugaren.

Att tänka på när man ska köpa dammvippa

Att välja dammvippa är enkelt och därför behöver man inte riktigt tänka på något inför sitt köp av en ny dammvippa. Det enda som man bör tänka på är att det finns olika sorter av dammvippor, som är gjorda av olika material. Vi rekommenderar endast dammvippor med mikrofiber i vårt dammvippa bäst i test då de traditionella dammvipporna inte visade sig vara lika effektiva och snarare bara förflyttade dammet istället för att faktiskt få bort det. Dock så förekommer en dammvippa gjort på strutsfjädrar, vilket visade sig vara otroligt effektivt (mer om det senare).

Vi går rakt in på vårt dammvippa bäst i test där du kommer få se de mest effektiva dammvipporna som är otroligt prisvärda. Nu dammar vi av detta kapitel och hugger in!

Dammvippa bäst i test

1. Casabella Dammvippa med strutsfjädrar 35cm

Först ut kommer en dammvippa från Casabella, och det är just denna som är gjord på strutsfjädrar. Först när vi hörde om denna produkt, en dammvippa med strutsfjädrar, blev vi chockade och trodde att det bara skulle vara exklusivt med strutsfjädrar och en dammvippa för “lite finare folk”. Men det visade sig vara extremt effektivt också!

Strutsfjädrar blir statiska när de rörs mot ytor så som bord och möbler i allmänhet vilket gör att dammet dras in i fjädrarna. Du kan alltså dra ett enda drag och vips så har fjädrarna dragit åt sig allt damm. Fjädrarnas statiska funktion gör att det inte finns någon som helst chans för damm att bara förflyttas (så som traditionella dammvippor gör), då allt damm fastnar och drar sig mot dammvippan.

Vill du ha en dammvippa som faktiskt ger resultat och som gör att du behöver dammsuga och damma mindre? Då är detta dammvippan för dig!

Se priset här!

 

2. Leifheit Dust Diet XL Microfiber Duster

Mikrofiberdukar är något som starkt ökat i populäritet de senaste åren, och det är verkligen inte konstigt att det även finns mikrofiber-dammvippor. Mikrofiber lämnar, likt strutsfjädrarna, inget utrymme för dammet att stanna eller flyga iväg. Med mikrofiber får du upp allt damm, vilket traditionella dammvippor inte får. Att lite av dammet stannar kvar resulterar i att du redan efter ett par dagar behöver damma igen för att du inte fick med allt damm första gången.

Det som skiljer sig åt från denna och den från Hygienteknik, förutom materialet, är priset. Här får du ett paket med 10 dammvippor i för hälften av priset för en dammvippa gjord på struts. Du får samma resultat i slutändan för 1/20 av priset.

Se priset här!

 

3. Casabella Height Adjustable Microfiber dammvippa

Casabella är tillbaka med ännu en dammvippa i vårt dammvippa bäst i test! Denna gång så är vippan inte gjord av strutsfjädrar utan nu används mikrofiber. Eftersom Casabella tagit hela 2 av 3 platser i detta test är det nog lätt att förstå att de verkligen ligger i framkant när det gäller dammvippor (och annat städmaterial för den delen). Detta är är en fluffig dammvippa vilket gör att du med små drag kan täcka hela områden och hjälper dig komma in på de allra trängsta områden.

Att använda denna dammvippa gör dammningen till en damms (dans) på rosor. Du kommer spara både tid och pengar med denna dammvippa i din hand, det kan du vara så säker på!

Se priset här!

 

Slutsats

Att välja dammvippa är lätt, men du måste göra det på rätt sätt. Att köpa den allra billigaste dammvippan kan gör att du kommer få behöva lägga så ofantligt mycket tid på att damma. Detta är tid som du antagligen inte har, eller åtminstone inte vill slösa på något så tråkigt som att damma. I vårt dammvippa bäst i test har du fått ta del av de bästa dammvipporna vi någonsin använt, och de flesta kostar under 10kr styck ifall man köper en förpackning á 10 stycken, det är alltså väldigt prisvärt.

Vi hoppas vi kunna hjälpa dig på traven i ditt sökande av en ny dammvippa, gör inte valet för svårt utan välj bara en och bli kvitt dammet en gång för alla! Lycka till!