Riskokare bäst i test 2024 – hitta den bästa riskokaren här!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Tristar RK-6117 riskokare2. Emerio RCE-110118 1,5 liter Riskokare3. Wilfa 602168 1 liter Riskokare
Tristar RK-6117 riskokareEmerio RCE-110118 1,5 liter RiskokareWilfa 602168 1 liter Riskokare
Se priset härSe priset härSe priset här

Är du trött på att du konstant bränner riset i kastrullen ifall du inte vaktar riset till punkt och pricka? Skulle du vilja koka perfekt ris varje gång utan att faktiskt koka det själv? Då bör du köpa en riskokare! I vårt riskokare bäst i test kommer vi gå igenom vad en riskokare är, vad du bör ha i åtanke när du ska köpa en riskokare och sist men inte minst, resultatet av vårt riskokare test!

Innan vi går in djupare på ämnet om riskokare och vad det är tänkte vi lista de bästa riskokarna för dig som har bråttom och bara vill veta resultatet direkt. Dessa tre är de allra bästa riskokare på marknaden, och vi kan garantera att du blir nöjd ifall du väljer en av dessa.

Vad är en riskokare? Och hur fungerar det?

En riskokare är just vad det heter, en kokare specialutformat för just ris. Många kan tycka att koka ris är lätt, men de allra flesta bränner alltid riset då man inte riktigt vet hur länge det ska koka för att få den perfekta konsistensen. Därför är detta ett otroligt praktiskt köksredskap!

Riskokaren fungerar på följande vis: Riskokaren har en platta som värms upp av el när du sätter igång kokaren. Inuti kokaren finns det en slags bunke, med non-stickbeläggning, vilket gör att riset inte fastnar. Värmen inte kommer direkt på riset, utan i mellanrummet mellan “bunken” och “plattan” sprider sig värmen som i sin tur kokar upp riset, och därför bränns det inte.

Vad du bör titta efter när du ska köpa riskokare

Kapacitet

Det allra viktigaste att ha i åtanke vid köp av riskokare är kapaciteten på riskokaren. Detta märks oftast per portion, så att du lätt kan avgöra hur mycket du behöver för ditt hushåll (en portion = 0,75 dl okokt ris). Det allra viktigaste är ju att riskokaren rymmer tillräckligt många portioner för antalet du normalt sätt brukar laga. Det går självfallet också att koka mindre ris i en stor riskokare ifall ni inte blir lika många.

I vårt riskokare bäst i test kommer vi självfallet visa på hur stor kapacitet varje riskokare har i texten så att du slipper söka runt efter det själv. Vi kommer skriva portioner, och då kan du tänkar 2,5dl ris, så ifall ni brukar äta lite större portioner i ert hushåll får ni helt enkelt räkna ut det beroende på mängd okokt ris.

Inställningar

Att ha en digital timer som kan sköta allt jobb (så att du kan fokusera på huvudrätten), är otroligt praktiskt. Sätt på digitala timern, och den kokar upp riset sådär perfekt som du vill ha det. Är du inte klar med maten exakt när riset är klart? Oroa dig inte, riset hålls varmt i riskokaren tills det är dags att servera!

Vi rekommenderar alltså starkt att du köper en riskokare med digital timer, vilket alla riskokare i vårt riskokare bäst i test faktiskt har.

Rengöring

Då alla modeller har non-stickbeläggning så är det lätt att rengöra riskokare. Du tar en trasa och lite vatten och vips så är det borta! Det finns även många modeller som klarar av att bli diskade i diskmaskin, så om du starkt ogillar att diska för hand rekommenderas en sådan modell.

Effektivitet

Vill du kunna koka ris snabbt när du kommer hem för att kunna servera till din hunger-sura familj? Eller gillar du helt enkelt bara när saker och ting går fort? Då bör du köpa en riskokare i aluminium, detta då den värms upp snabbare.

Riskokare i rostfritt stål värms inte upp lika snabbt, men fungerar exakt lika bra annars. Har du en riskokare med hög effekt så kan du värma upp riset snabbare, detta kan dock höja energikostnaderna så du får själv välja vad du prioriterar.

Pris

Vi anser inte att priset är viktigt då de flesta kostar relativt lika. I vårt riskokare bäst i test så har vi därför inte tagit i tanke om vad priset är beroende på vilken plats den får i testet. Dock kan vi lova att detta inte är några dyra kändis-redskap, detta är endast högkvalitativa riskokare som alla levererar otroligt resultat – för en billig peng!

Riskokare bäst i test

1. Tristar RK-6117 riskokare

Först ut i vårt riskokare bäst i test har vi Tristar RK-6117. Denna kompakta riskokare är ett perfekt val för dig som vill kunna stoppa undan riskokaren efter användning i ett skåp, och inte har allt för stort hushåll. Denna riskokare rymmer 0,6 liter, respektive 600g ris, detta räcker alltså till ett hushåll på 10 personer.

Denna riskokare har en varmhållningsfunktion, och detta gör att du inte behöver stressa när riset är klart utan du kan ta din tid och laga färdigt det som ska vara till riset, för att sedan ta ut bunken med ris, utan att den har blivit kall!

Den har en effekt på 300W, vilket kan kännas ganska lågt i jämförelse med de andra riskokarna i detta riskokare bäst i test, men eftersom den är så liten så behövs inte lika mycket effekt för att värma upp pannan.

Vi rekommenderar starkt denna riskokare från Tristar då den är en liten och kompakt riskokare men samtidigt kan mätta många magar. Detta är en av de bästsäljande riskokarna på marknaden och det är vi definitivt inte förvånade över.

Se priset här!

2. Emerio RCE-110118 1,5 liter Riskokare

Nu går vi upp ett snäpp i kapacitet medan vi tar ett litet kliv ner i pris. Denna riskokare från Emerio rymmer hela 1,5 liter och har därför en effekt på hela 500W, vilket gör att du snabbt och effektivt kan koka upp riset till en vrålhungrig familj.

Även denna har en varmhållningsfunktion, vilket gör det mycket smidigt när man inte har åtta händer som kan greja med allt möjligt som står på spisen samtidigt. Då kan man helt koppla av det här med riskokningen och fokusera på att göra en otroligt god rätt.

Denna skiljer sig något i pris och detta är på grund av att detta är ett mindre känt märke än Tristar. Ifall du söker efter en billig riskokare så är nog detta det bästa valet för dig, då den rymmer otroligt mycket (uppåt 30 portioner ris!).

Se priset här!

3. Wilfa 602168 1 liter Riskokare

Sist ut i vårt riskokare bäst i test har vi en riskokare från Wilfa. Med 1 liters kapacitet så kan du koka ris till runt 15-20 personer, genom att lägga i ris och vatten, och klicka på “ON”-knappen.

Denna riskokare har en löstagbar kabel vilket gör det enkelt att lyfta riskokaren till bordet och slippa ha en kabel på bordet. Dessutom så sägs det på produktsidan att denna kan användas för att ånga grönsaker också, vilket alla riskokare kan i detta riskokare bäst i test kan.

Den är otroligt lätt att rengöra riskokaren då den har en non-stickbeläggning och du behöver egentligen bara kasta i lite vatten och sedan ta din trasa där du fångar upp riskornen som blev kvar. En oroligt bra riskokare, det enda vi vill poängtera är att den är något dyrare än vad den från Emerio är, men vi kan lova att den här är en en grym riskokare.

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.