Rakhyvel bäst i test 2023 – Bästa rakhyveln för män!

av
1. Gillette Fusion ProGlide Power Flexball2. Merkur 34C HD Safety3. Gillette Razor Male Fusion Proshield Yellow

 

Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel.se, Sliqhaq.se och Åhléns
Söker du efter en rakhyvel för kvinnor? Läs vårt test här!

Att köpa en rakhyvel är inte alltid så lätt. Vi kan nog alla komma överens om att vi någon gång köpt engångsrakhyvlar, detta för att priset kanske kändes lockande eller att det helt enkelt känns mastigt att välja bland alla rakhyvlar för män på marknaden. Oavsett anledningen så är du nog ute efter att vänja dig av med denna vana.

I detta rakhyvel bäst i test har vi gått igenom rakhyvlar och hittat de allra bästa rakhyveln för män. Första ska vi visa er vårt resultat av testet så att du som inte vill läsa recensionerna utan endast veta de bästa kan hitta det snabbt. Efter det kommer vi gå igenom vad som utmärker en bra rakhyvel och vad du bör titta efter.
Så, det där var alltså de bästa rakhyvlarna. Nu ska vi gå igenom vad man bör ha i åtanke när man ska köpa rakhyvel.

Att tänka på när man ska köpa en ny rakhyvel

Kvalitet

Om du har en gammal rakhyvel, eller en engångsrakhyvel, så känner du säkert igen detta med att få knottror eller sveda på ställen du rakar på. Detta beror inte på att du är dålig på att raka, utan det beror helt enkelt på att du har en dålig rakhyvel. I vårt rakhyvel herr bäst i test listar vi endast produkter som i sig självt inte orsakar knottror och sveda. Om du fortfarande får knottror/sveda efter du har investerat i en riktig rakhyvel så är det nog din teknik det är något lurt med.

Priset

Att köpa engångsrakhyvlar är ju väldigt billigt tänker nog många, men om vi räknar på det så är det faktiskt snarare motsatsen. En riktig rakhyvel kan hålla i år, du byter endast ut de gamla rakbladen efter ett par månader och vips så har du som en ny rakhyvel. Engångsrakhyvlar kan användas ett fåtal gånger (egentligen menade att användas 1 gång styck, men det går ju alltid att återanvända 1-2 gånger till).

Vi menar på att priset för en riktig rakhyvel är mycket billigare än vad det skulle vara att köpa en årsförbrukning av engångsrakhyvlar.

I vårt rakhyvel bäst i test så har vi inte baserat resulatet på priset då det oftast inte handlar om speciellt mycket pengar i skillnad. Den bästa rakhyvel för män är endast baserad på vad för resultat den ger och inget annat.

Rakhyvel herr bäst i test

1. Gillette Fusion ProGlide Power Flexball

Först ut i vårt rakhyvel bäst i test är Gillettes Fusion ProGlide Power Flexball. Ett namn som inte säger så mycket, men wow vilken rakhyvel! Med denna rakhyvel kommer du åt på alla ställen, med ett enda drag. Du kommer även få märkbart lenare hud då den smörjer in partiet den har rakat, för att förebygga knottror och sveda.

Detta är en uppgradering där man använt sig av Gillettes bästa rakblad (Fusion ProGlide) och satt på ett nytt handtag med Flex-Ball teknologin för att verkligen nå de allra svåraste partierna med mycket konturer eller som på andra sätt är svåra att nå.

Flex-Ball teknologin gör att hyveln kan röras åt många olika håll och gör det svårt att missa hårstrån.
Vi rekommenderar starkt denna och därav har vi satt titeln på denna som den allra bästa rakhyvel för män. Du kommer inte bli besviken med denna i din hand.

Se priset här!

2. Merkur 34C HD Safety

Denna säkerhetshyvel är en av de bästsäljande på marknaden och har en helt annan touch än vad andra rakhyvlar i detta rakhyvel test haft. Med ett tjockt handtag som du lätt kan skruva av för att byta rakblad eller dylikt.

Detta är en straight cut rakhyvel, det vill säga, den hyvlar rakt och har inte flertalet olika rakblad som böjer sig och vänder sig. Detta kan vara perfekt ifall du vill raka bort en del av håret, men vill ha en rak linje kvar, bl.a. vid hårlinjen eller stubb på halsen.

Denna rakhyvel passar nybörjaren så väl som entusiasten, och den står verkligen ut i jämförelse med andra rakhyvlar. Den visar på ett bra resultat, men det som stod ut mest var ju definitivt designen som verkligen är något som gör att de flesta vänder huvudet om för att se vad du har för lyxig rakhyvel på gymmet till exempel. Något dyrare, men det är det lätt värt om man vill sticka ut!

Se priset här!

3. Gillette Razor Male Fusion Proshield Yellow

Sist men inte minst i vårt rakhyvel bäst i test är ännu en produkt av Gillette. Även denna i Fusion-serien. Proshield är det som står ut lite, och det handlar om att rakhyveln smörjer på ett lager av smörjande medel innan och efter rakbladet.

Detta gör att din hud och hårstrån omfångas av rakhyveln och du kommer inte råka ut för sveda eller knottror efter användning av denna.

På baksidan av denna modell finns en precisionstrimmer du kan finna stor användning av vid om du vill finputsa lite efter rakningen. Även denna når in på alla de svåra områden där du kan ha svårt att raka på grund av veck, konturer eller dylikt.

Du kan dra en gång och så är alla hårstrån borta!

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.