Rakhyvel dam bäst i test 2024 – Hitta den bästa rakhyveln för kvinnor

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. GILLETTE VENUS SWIRL RAKHYVEL2. DORCO SHAI 63. GILLETTE VENUS & OLAY SUGARBERRY

 

Att köpa rakhyvel kan vara svårt. Ofta kan det sluta med att man går in på ICA och köper ett storpack med engångsrakhyvlar. Men om du har landat på den här artikeln så är du antagligen sugen på att faktiskt unna dig en riktig rakhyvel, en som inte ger knottror och sveda. I vårt rakhyvel dam bäst i test hittar du den bästa rakhyveln för kvinnor.

Innan vi går in på vårt resultat i testet av rakhyvlar tänkte vi gå igenom vad vi har tittat på när vi jämfört rakhyvlar, så att du vet hur vi gjort testet samt vad som kan vara viktigt att tänka på när man ska köpa rakhyvel. Häng med!

Att tänka på när man ska köpa rakhyvel

Kvalitet

Att ha en rakhyvel som i sig självt ger dig knottror eller sveda är inget önskvärt. Det är viktigt att rakbladen är skonsamma mot din hy och inte skadar dig på något sätt. Dessutom är det viktigt att själva rakhuvudet justerar sig självt efter din kropps konturer så att du inte skär dig. Det förekommer ju att man skär sig, och sånt brukar hända endast om man slinter till – ifall man har en bra rakhyvel det vill säga.

Pris

Vi kan nog alla känna igen oss i att gå ner på Ica och köpa ett storpack med rakhyvlar. Det är inget man behöver skämmas över, ofta väljer man också det här storpacket för att det är betydligt billigare än en riktig rakhyvel för kvinnor. Dock så får man tänk på att storpacket innehåller engångsrakhyvlar, och kan därför endast användas 5-7 gånger, så i längden är det mer värt att lägga lite extra för att faktiskt få en riktig.

Det handlar sällan om mycket pengar det handlar om när man ska köpa rakhyvel och det är en engångskostnad som du inte kommer ångra i förstatag. I vårt rakhyvel för kvinnor bäst i test så har vi låtit oss ej utgå ifrån priset, men vi har samtidigt insett att många rakhyvlar är för dyra för vad de erbjuder. Dessa är inte med i vårt resultat, det är endast de bästa rakhyvlarna för kvinnor som får vara med.

Rakhyvlar dam bäst i test

1. Gillette Venus Swirl rakhyvel

Denna Gillette rakhyvel är den absolut bästa rakhyveln vi testat. Vi pratade innan om hur viktigt det är att rakhuvudet följer kroppens konturer och kan nå svåråtkomliga områden så som armhålorna, knäna eller vristerna, och det kan verkligen denna!

Vi blev då inte förvånade när det visade sig att detta är den bäst-säljande rakhyveln för kvinnor då Gillette Venus Swirl rakhyvel ger en len känsla och är skonsam att använda för håret och huden.

Med 5 rakblad, som så fint kallas “Contour blades”, som är utformade att nå alla de svåra ytorna och verkligen inte missa ett enda hårstrå, så kan du vara säker på att du inte kommer ha kvar lite hår efter du rakat dig. Ett drag och så är allt hår borta!

Priset är det näst högsta i detta rakhyvel bäst i test men samtidigt måste man tänka på att även fast det är det näst högsta så är det fortfarande inte högt. Om du vill slippa sveda och irriterad hud så är detta verkligen rakhyveln för dig! Du kommer inte ångra ditt köp, det kan vi lova.

Se priset här!

2. Dorco Shai 6

Även fast vi aldrig hört talas om detta märke så blev vi glatt överraskade när vi testade Dorco Shai 6. Den första rakhyveln med 6 stycken rakblad. Det är en underdog inom rakhyvlar och ställer en riktig match mot sina konkurrenter genom det chock-låga priset.

Med ett rörligt rakhuvud och smörjande lameller med vitamin E, lavendel och Aloe Vera så kommer inga knottror eller irriterad hud uppstå.

Priset är det absolut bästa med denna produkt (förutom att det är en bra rakhyvel, såklart), då det går emot Gillette som dominerar marknaden. Dock så anser vi att den känns något plastig och inte lika bra som Gillette Venus Swirl då det missar några områden och fångar inte upp lika mycket hår.

Vi kan dock rekommendera denna ifall du söker efter en billig rakhyvel och vill ha en som gör ett riktigt bra jobb och inte gör så att huden svider/irriteras. Ifall du är en budget-babe, här är rakhyveln för dig!
Se priset här!

3. Gillette Venus & Olay Sugarberry

Sist men inte minst i vårt rakhyvel dam bäst i test är ännu en rakhyvel från Gillette, och denna är den dyraste rakhyveln i vårt test (kom ihåg, den är fortfarande inte dyr). Även denna har 5 rakblad som ger dig en slät hud med ett enda drag.

Dessutom har den Olay-fuktremsor som utsöndrar vårdande ingredienter för att du ska få en så härlig upplevelse som möjlig, både medan du rakar, men också efter.

Med doft av Sugarberry så kommer du dofta ljuvligt efter din rakning. Fuktremsorna återfuktar även din hud och motverkar knottror och irritation i huden. Vi alla vet hur mycket det kan klia efter man har rakat sig med en dålig rakhyvel.

Det är inte nådigt. Därför så är det viktigt att när du väl köper en bra rakhyvel, att du inte måste stå ut med kli.
Då detta är den dyraste, och utskiljer sig inte allt för mycket från den förstnämnda Gillette rakhyvel så kan vi tyvärr inte ge denna rakhyvel kvinnor bäst i test, men samtidigt så tycker vi det är en otroligt bra rakhyvel som ger otroligt resultat. Den är helt klart en av de bästa rakhyvlarna på marknaden!

Se priset här!

Slutsats

Att välja rakhyvel kan vara svårt. Vi hoppas innerligt att vårt rakhyvel för kvinnor bäst i test har varit till hjälp i din jakt efter en ny rakhyvel. Alla tre rakhyvlar i denna lista är värda bästa rakhyveln för kvinnor i vår åsikt, just eftersom de har olika funktioner och priskategorier.

Är du ute efter en billig rakhyvel rekommenderar vi den från Dorco, då det är den billigaste rakhyveln som fortfarande håller standarden av vad till exempel Gillette’s rakhyvlar gör!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.