Rakapparat bäst i test 2024 – hitta den bästa rakapparat

av
1. Braun Series 9 9290cc2. Philips S7510/41 Series 7000 rakapparat3. Braun Series 3 3020s rakapparat
Braun Series 9 9290ccPhilips S7510/41 Series 7000 rakapparatBraun Series 3 3020s rakapparat
Se priset härSe priset härSe priset här

Att köpa en rakapparat kan vara ganska krångligt om man inte vet vad man ska titta efter. Det finns massvis med olika märken och modeller på marknaden vilket gör det svårt att urskilja de bästa rakapparaten. I vårt rakapparat bäst i test kommer vi först och främst gå igenom vad man bör tänka på när man ska köpa rakapparat, och sedan lista den bästa rakapparaten för just dig, så att du får en rakapparat du blir nöjd med, och som du kommer hålla hårt om i flertalet år framöver.

Denna guide är även tillägnad dig som ska köpa en rakapparat som present eller julklapp. Vi vet att det är svårt att välja rakapparat åt sin man, och därför så har vi sammanställt detta rakapparat bäst i test även för dig. Väljer du någon av rakapparaterna i detta rakapparat test så kan vi garantera att den som får presenten kommer bli otroligt glad och nöjd!

Att ha i åtanke vid köp av rakapparat

Typ av rakapparat

Det är många som inte vet skillnaden mellan rakapparat och hårtrimmer/skäggtrimmer. En rakapparat använder sig av en snurrande teknik för att komma åt alla skägg/hårstrån och inte lämna något hår kvar, medan en trimmer endast trimmar håret (du kan trimma bort väldigt mycket hår, men du kan inte få bort allt). Vill du vara helrakad så är en rakapparat helt klart för dig!

Vattentålighet

Vi tycker att det är viktigt att rakapparaten tål att få vatten på sig då det är skönt att kunna raka sig i duschen och inte behöva vara orolig för att rakapparaten ska gå sönder. Detta är något de allra flesta rakapparater innehar (alla i vårt rakapparat bäst i test är vattentåliga) och därför tycker vi att det är en standard man bör ha vid köp av rakapparat.

Skonsamhet

Att ha en rakapparat som ger dig hudirritation och sveda är något du inte vill ha. Detta brukar ofta vara ett tecken på att rakapparaten du köpt behövs bytas ut, eller är billigt tillverkad och inte håller standarden. De bästa rakapparaterna ger dig ingen irritation eller sveda, och vi anser att du bör unna dig själv det bästa för att undvika detta. En skonsam rakhyvel för ditt hår är ett måste.

Rengöring

Hur lätt är det att göra rent rakapparaten? Detta är en fråga vi har ställt oss i vårt rakapparat bäst i test så att du kan vara säker på att du inte har en rakapparat fylld med hår som därav blir slöare och slöare. En rakapparat ska ej behöva allt för mycket underhåll då du ska kunna ta upp den snabbt när du behöver den och den ska fungera som smort.

Det finns vissa rakapparater med rengöringsstationer. Dessa har en speciell rengöringsvätska som gör att rakeggen inte oxiderar och därför håller sig bladen vassa under en längre tid. Då alla rakapparater i detta rakapparat bäst i test är vattentåliga så kan de såklart sköljas av med vatten, men då oxiderar bladen och under längre sikt försämras de i skärpa, dessutom är det inte bra att lämna bladen fuktiga då även de gör bladen trubbiga. Oavsett hur mycket du använder rakapparaten så är definitivt en med en rengöringsstation att föredra, då du slipper köpa en ny rakapparat stup i kvarten.

Att ha en rengöringsstation är en investering som du kommer tacka dig själv för, och faktum är att många av de rakapparater som finns idag på marknaden har en medföljande rengöringsstation. Dessa kostar lite mer än vad rakapparater utan rengöringsstationer gör, men det är otroligt värt att köpa en rakapparat med rengöringsstation.

Budget

Vad har du för budget? Beroende på hur mycket du har så kan du självfallet få bättre ju längre upp i prisklasserna du kommer. Det finns däremot en bra billig rakapparat i vårt bäst i test som har lite färre funktioner men ändå levererar toppresultat och följer de kriterier vi har.

Även fast vi inte vill erkänna det så är priset något man baserar sitt köp på. Vi har sorterat bort alla som hade för högt pris utan att erbjuda fler funktioner utan kanske endast kostade mycket för att en kändis använde produkten. Att en kändis använder en speciell rakapparat betyder ingenting, de är inte experter och kan därför inte avgöra vad som utnämner en rakapparat som av hög kvalitet.

Oavsett vad för rakapparat du väljer i detta rakapparat bäst i test så är det ett prisvärt alternativ. Söker du efter en billig rakapparat så spana extra noga efter den i listan nedanför. Din budget ska inte förhindra dig för att få grymma resultat med en rakapparat!

Hur rakar man sig med en rakapparat?

De flesta har roterande blad och kräver därför att du roterar rakapparaten över partiet du vill raka. Håret försvinner skonsamt och det tar inte mer än några minuter. Andra rakapparater kan vara mer lik en rakhyvel, där du rakar i mothårs. Vilken teknik som är bäst går inte att avgöra då båda ger samma typ av resultat och du lär dig båda teknikerna lika lätt.

Det är helt upp till dig om vad för typ av teknik du föredrar – och därefter får du köpa en rakapparat som använde den tekniken (eller anpassa din teknik efter rakapparaten du snart ska köpa).
Nu har vi gått igenom vad man bör ha i åtanke vid köp av en rakapparat, samt gått igenom vad för tekniker som används. Nu tycker vi att det är dags att visa upp resultatet av vårt rakapparat test!

Rakapparat bäst i test

1. Braun Series 9 9290cc

Först ut i vårt test har vi det välkända märket Braun med sin Series 9 9290cc. Med ett Clean&Charge-system så kan du ladda din rakapparat medan den rengörs i en rengöringsstation.

Med en specialutformad rakteknologi så kan du effektivt raka bort allt ditt hår utan att behöva kompromissa. Deras patenterade SyncroSonic-teknologi läser och anpassar sig beroende på hur mycket hår du har, så att du verkligen får bort allt!

Det bästa med denna rakapparat, förutom att det är av de bästa rakapparaterna på marknaden är deras Clean&Charge-system där du med en knapptryckning kan rengöra, smörja och torka din rakapparat. Detta gör att du kommer ha en rakapparat som håller i åratal och som du faktiskt kan lita på ifall du någon gång skulle behöva raka dig snabbt, och inte behöva rengöra rakapparaten innan.

Vi finner det inte konstigt att denna rakapparat är en av de bästsäljande på marknaden även fast den kom så sent som 2016. Det är många som är förundrade över att de inte köpte den direkt när den kom ut då den är så pass bra.

Se priset här!

2. Philips S7510/41 Series 7000 rakapparat

Denna rakapparat från Philips i serien 7000 har kammat hem en säker plats i vårt rakapparat bäst i test genom dess specialutformade rakhuvud som styr håret mot knivarna för bästa möjliga resultat.

Philips S7510/41 ger dig en noggrann och nära rakning så att du verkligen kommer åt alla områden du vill raka. Det finns inget ställe som är för svårt för denna rakapparat att raka på!

Den är vattentålig och kan därför med fördel användas i duschen för att lätt kunna samla upp allt hår som du rakar av, samt med enkelhet skölja ur rakapparaten med vatten.

Denna, olikt den förra från Braun, har ingen rengöringsstation och därför så är det bäst att rengöra den med vatten och sedan se till att bladen blir torra efter varje användning.
Maskinen har en uppladdningstid på 60 minuter, och kan användas i 50 minuter. Oftast behöver inte du 50 minuter på dig att raka dig och därför känns det alltid som att den är fulladdad.

Söker du efter en effektiv och väldigt prisvärd rakapparat? Då är denna Philips rakapparat för dig! Den är något billigare än den ovannämnda från Braun, och kan därför passa ypperligt som en första rakapparat, eller ifall du söker en utan allt för mycket funktioner. Vi rekommenderar denna rakapparat starkt till alla våra vänner och familj, och självfallet till dig!

Se priset här!

3. Braun Series 3 3020s rakapparat

Näst på tur så kommer den billiga rakapparat vi pratade om innan. När man tänker sig en billig rakapparat så kommer nog inte märket Braun som första tanke, utan kanske en rakapparat från ett okänt märke som har låg kvalitet.

Så är inte fallet! Det väletablerade märket Braun (som norpat åt sig hela 3 platser i detta rakapparat bäst i test), har även gjort en budget variant i serien 3, nämligen Braun 3020s.

Med deras MicroComb-teknik så fångas mer av hårstråna upp på ett skonsamt och effektivt sätt. Och med ett trippelverkande skärsystem med tre separata skärelement så anpassar sig rakapparaten till ansiktskonturerna och fångar därför upp maximalt med hårstrån för varje dag.

Oavsett om du vill raka skägget eller håret så är detta ett ypperligt val.
Detta är den absolut billigaste rakapparaten man kan få på marknaden som faktiskt också levererar ett bra resultat och är skonsam (och inte gör din hud irriterad eller sveda).

Om du går lägre än vad denna rakapparat från Braun kostar så tror vi att du kommer bli besviken. Detta är ett ypperligt val för dig med en liten budget, eller för dig som inte kräver en extra-värsta-allt rakapparat, utan vill ha något som fungerar och gör jobbet.

Se priset här!

4. Philips P9711/31 Series 9000

På fjärde plats i vårt rakapparat bäst i test kommer ännu en rakapparat från Philips, nu en rakapparat från deras 9000-serie. Redan vid första anblick så vet man att detta är en maskin som gör jobbet. Och den gör inte bara jobbet, utan den gör det så fruktansvärt bra!

Likt Philips S7510 rakapparat så har denna ett specialdesignat rakhuvud som ser till att allt hår försvinner oavsett hur svårt det är att komma åt det.

Den lyfter faktiskt in håret mot knivarna innan den rakar för att se till att allt hår försvinner och att inget kommer i kläm och inte rakas av. Även denna kan användas i duschen, och behöver bara sköljas av med vatten innan nästa användning.

Denna har ett automatiskt rengöringsprogram samt en rengöringsstation vilket gör att underhållningen av denna rakapparat är lätt. Du behöver inte köpa till oljor eller något utan detta sköter maskinen med endast ett litet knapptryck. Detta är något som skiljer sig åt från 7000-serien, och därför är denna något dyrare – men det tycker vi det är värt!

Se priset här!

5. Braun Series 3 3050CC rakapparat

Sist men inte minst i vårt rakapparat bäst i test har vi en rakapparat från Braun. Med en rengöringsstation och ett förvånansvärt lågt pris är detta en rakapparat ett kap för dig som vill ha en långvarig rakapparat som rengörs automatiskt, för en billig peng.

Även denna rakapparat från Braun använder sig av MicroComb-teknologi som verkligen fångar in hårstråna för så effektiv och skonsam rakning som möjligt.

Och så som Philips 3020S som vi skrev om innan så har denna SensoFoil, ett triple-action system, så anpassas skärhuvudet till ansiktets konturer och därför är det lätt för dig att raka bort hår på även de mest svårt åtkomliga ställena.

En perfekt gåva till din man, son eller en du håller nära och kära, just eftersom det är ett så pass bra pris för vad man faktiskt får.

Se priset här!

Slutsats

Efter att ha läst vårt rakapparat bäst i test hoppas vi att du har fått en större inblick i vad för rakapparat som passar just dig (och din budget). Vi hoppas att du snart har en ny rakapparat i din hand som du blir nöjd med.

De rakapparater i vårt test är alla utnämnda till bästa rakapparat men har olika prisklasser och funktioner, så de får alla dela denna plats. Vi kan lova att du, eller den som ska få rakapparaten, kommer bli nöjd ifall du väljer någon av de rakapparater vi listat i vårt test.

Om inga av rakapparaterna i vårt test tilltalar dig så önskar vi dig fortsatt lycka till i sökandet, och vi hoppas att du får med dig lite idéer om vad du bör titta efter åtminstone. Kommentera gärna ifall du har några frågor så ser vi till att besvara dessa så fort som möjligt. Allt väl!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.