Förbränningstoalett bäst i test 2024 – hitta den bästa förbränningstoaletten

av
1. Separett Cindi Basic2. Cinderella Classic3. Cinderella Gas
Separett förbränningstoalett Cindi BasicCinderella Förbränningstoalett ClassicCinderella Förbränningstoalett Gas

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar för Buildor.se och Byggmax.

Är du på jakt efter din allra första förbränningstoalett? Eller bara en ny, bättre och fräschare sådan? Då har du kommit rätt! I vårt förbränningstoalett bäst i test så har vi jämfört olika förbränningstoaletter. Vi har listat tre stycken förbränningstoaletter i vårt förbränningstoalett test, som är de allra bästa marknaden har att erbjuda i dagsläget. Nu hugger vi in!

Vad är en förbränningstoalett?

Vi antar att alla som läser denna artikel vet vad en förbränningstoalett är, men ifall du inte har en aning om vad det är ska vi snabbt gå igenom det. En förbränningstoalett är en effektiv toalett du kan placera inomhus utan att behöva gräva ett avlopp. Ifall du har ett tomt rum i fritidshuset, eller i ditt vanliga hus, så kan du göra om detta rum till ett badrum, så att du och dina gäster slipper att gå ut till ett utedass.

Du kan alltså montera denna vart du vill, och till skillnad från en Separett så behöver du här inte tömma utrymmet. Det som sker när du stänger locket är att din avföring bränns upp och kvar blir aska. Askan måste du tömma efter först 100-130 besök, alltså inte allt för ofta. Det praktiska är att då avföringen bränns upp så luktar det nästan inget alls utåt (dessutom finns en inbyggd fläkt som förhindrar detta).

Detta är en investering som du aldrig kommer att ångra, då du kan erbjuda en fräsch upplevelse för dina gäster och dig själv samtidigt som du slipper att tömma toaletten på allt vad den har att erbjuda och du behöver inte gräva ett avlopp. Otroligt smidigt!

Att ha i åtanke när du ska köpa förbränningstoalett

Budget

Priset på en förbränningstoalett varierar beroende på vad för funktioner den har. Ifall du vill spara in några tusenlappar på ditt köp så får du förvänta dig att du kanske inte kommer ha en display, eller den största kapaciteten. Detta är dock inte bekymmer då all avföring bränns upp och blir till aska som du lätt kan ta bort.

Storlek/kapacitet

Hur stort hushåll har du? Beroende på hur många ni är så behövs självfallet det anpassas till hur stor kapacitet ni har. Vi kommer i vårt förbränningstoalett bäst i test visa på hur stor kapacitet toaletten har så att du själv kan ta ställning till vad som passar just dig. Är ni en familj på 5-6 personer så behöver du inte ens tänka på detta.

Användarvänlighet

Att en förbränningstoalett ska vara lätt att använda och att det ska medfölja en användnings-guide är ett krav. Alla förbränningstoaletter i vårt förbränningstoalett test är lätta att använda när man väl kommit igång. Till en början kan det vara bra att läsa igenom guiden så att man gör rätt, men sedan är det bara att tuta och köra!

Säkerhet

Säkerheten är viktig för alla. Vi vill inte ha en toalett som börjar brinna eller skadar våra barn. Du behöver inte oroa dig för detta om du köper någon av toaletterna i lista av de bästa förbränningstoaletterna då alla toaletter i listan är S-märkta, EMC-testade enligt EU-direktiv och CE märkta.

Nu när vi har gått igenom de viktigaste sakerna att ha i åtanke vid ditt uppkommande köp av förbränningstoalett är det dags att titta på marknadens bästa förbränningstoalett i vårt förbränningstoalett bäst i test. Vi vill poängtera att vi testat andra märken än just Cinderella, men att Cinderella vann ALLA platser i vårt test, det är imponerande! * Vid en uppdatering 2024 av testerna slog sig Separett in med sin basic variant med namnet Basic på grund av sin enkelhet.

1. Separett förbränningstoalett Cindi BasicBäst i test Separett förbränningstoalett Cindi Basic

Först ut i vårt förbränningstoalett bäst i test har vi Separett förbränningstoalett Cindi Basic. Om du gillar att ha det enkelt, utan en massa val eller teknik så är det här förbränningstoaletten för dig. Cindi Basic har fokuserat på enkelheten både vad gäller design och funktion. Här behöver man aldrig tvivla på hur man gör, det finns nämligen inte så många olika alternativ.

Det finns en enda knapp och ett enda förbränningsprogram, vilket räcker gott och väl. Tryckknappen meddelar sedan vart den är i förbränningen genom att den blinkar och lyser. Displayen som finns på toaletten talar om när någon åtgärd behövs, till exempel tömning eller service, men också om den är redo att användas.

Förbränningstoaletten Cindi Basic rekommenderas till ett hushåll på max 6 personer. Toaletten har en smart funktion som räknar antalet besök som har gjorts och anpassar därefter tiden för förbränning. På så sätt kan du använda toaletten direkt efter någon annan trots att en förbränning redan har påbörjats.

Se priset här!

2. Cinderella Förbränningstoalett Classic


Näst på tur är ännu en till förbränningstoalett från Cinderella, men nu är det deras klassiska modell som funnits i hela 17 år och är Cinderellas bäst säljande modell.

Detta då det är en toalett du kan installera själv och du behöver har inga stora installationskostnader. Även denna har kapacitet upp till 12 personer.

Cinderella Förbränningstoalett Classic är väldigt lik Comfort-modellen men denna är något billigare då den inte har en display som visar info om användning och tömning.

Detta är ett bra sätt att spara in några tusenlappar ifall du kan tänka dig att titta till askutrymmet själv med jämna mellanrum.
Visste du att du kan använda den luktfri askan du får som restprodukt av toaletten som gödselmedel i din trädgård? Det är otroligt praktiskt, då du kanske inte behöver köpa hem lika mycket gödselmedel som tidigare, och även där sparar in lite pengar!

Se priset här!

3. Cinderella Förbränningstoalett Gas


Sist, men inte minst, i vårt förbränningstoalett bäst i test kommer Cinderellas förbränningstoalett gas, och även denna är otroligt lik föregående modeller.

Fördelen med denna modell är dock att den drivs på gasol/propan vilket är bra ifall du befinner dig i ett område där el saknas eller är begränsad.

Du behöver dock en adapter som leder 12V så att fläkt och luckor fungerar, detta kostar inte mer än någon hundralapp och kopplas in i ett vanligt eluttag.

Då denna är så pass lik de andra två så har vi inte mycket mer att tillägga om just denna produkt då det som gör att den sticker ut är just att den drivs på gas/propan och är därav en bra investering för dig som vill ha en luktfri toalettlösning, som knappt behöver underhållning eller installation, utan att använda dig av elen.

Se priset här!

Tidigare test av förbränningstoaletter med toppresultat

Cinderella Förbränningstoalett Comfort Med Display


Först ut i vårt förbränningstoalett bäst i test var Cinderella Comfort med display. Med över 40 000 köpta enheter är detta en av Sveriges mest populära förbränningstoaletter.

Detta är en effektiv och miljövänlig toalett som passar för upp till 12 personer/dygn. Slipp att behöva tänka på frusna ledningar och avstängt vatten när du är i fritidshuset under vintern, för med denna förbränningstoalett behöver du inte oroa dig då den inte behöver monteras ner i ett avlopp överhuvudtaget.

Med en bra sitthöjd är det lätt för vem som helst att komma upp från toaletten. Displayen visar när det är dags och tömma askan, samt löpande information om användningen av toaletten så att du lätt kan hålla koll på det utan att behöva öppna upp askutrymmet.

Den är även luktfri, barnsäker och har en optimal förbränning, detta gör den både effektiv för dig rent miljömässigt, men också rent ekonomiskt. Detta är en investering du aldrig kommer att ångra, det kan vi lova dig. Därför anser vi att detta är den bästa förbränningstoalett som finns i dagsläget!

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.