Ångdusch bäst i test 2024 – Hitta den bästa ångbastun här!

av

Om du någonsin hört talas om en ångdusch har du nog förstått hur skönt det är. Men det är inte förens du provat en ångdusch som du riktigt fattar hur makalöst skönt det är. Vi antar att du är nyfiken på att skaffa hem en, och det tycker vi du borde göra omedelbums. I denna ångdusch bäst i test kommer vi gå igenom de bästa på marknaden, så att du lätt kan välja rätt i djungeln.

(Kärt barn har många namn; ångdusch, ångbad och ångbastu. I detta test av ångduschar kommer vi endast benämna det som ångdusch.)

Att tänka på vid val av ångdusch

Storlek

Att njuta av att ångbasta med sin partner kan vara en liten romantisk get-away i en halvtimma från verkligheten mitt i veckan, eller en del i en romantisk kväll. Eller så vill du att barnen ska kunna ångbasta med dig. Oavsett vad så är storleken helt beroende på hur många ni är i hushållet och ifall ni gillar att bada/basta/duscha tillsammans.
I vårt test hittar du alla typer av storlekar så att du lätt kan välja rätt storlek för era behov.

Modell

Olika modeller ser olika ut, och har olika funktioner. Designen kan i vissas ögon vara bland de viktigaste aspekterna, då man vill ha en enhetlig stil i badrummet – medan i andras ögon kvittar det. Funktionerna är likaså rent preferens-baserade. De flesta ångduschar är digitala, men såklart finns det undantag. Har du barn kanske du vill att det ska finnas en badkarsdel, så att barnet kan sitta ner och leka, och du inte behöver vara orolig för halkrisken.

Vissa modeller erbjuder även en helt vanlig dusch som alternativ, om dina gäster eller du skulle föredra en vanlig dusch nån gång. Detta gör att du slipper ha två duschar, utan kan kombinera de båda i en – praktiskt!
Oavsett vad för modell du söker och vad för funktioner du begär i en ångdusch är vi säkra på att du kommer hitta rätt!

Tillbehör

Extra tillbehör, så som tvålhållare, terapibelysning, normal dusch, pall och annat är saker som ibland tillkommer. Detta brukar ofta inte vara makalösa detaljer man inte kan vara utan, du kan köpa en tvålhållare från IKEA om modellen du tittar på inte har en.

Nu när vi gått igenom några av sakerna man bör ha i åtanke vid val av ångdusch så är det dags att lista de bästa ångduscharna i vårt test. Vi ska inte ta upp mer av din tid utan sätter igång direkt!

Topp 3 Bästa Ångduscharna 2024

1. Tylö Ångdusch 130

Först på tur i detta ångdusch bäst i test har vi Tylö Ångdusch 130. Denna dusch är perfekt ångdusch för att få en lyxigt spa i hemmet. Duschen är tillverkad av högkvalitativ aluminium och glas, samt högblank akryl.

Mysig belysning och en pall gör det enkelt att råka spendera timmar i duschen. Tillföljer gör en ånggenerator, som producerar en ånga med rekommenderad värme på 45 grader.

Vill du ha en lyxig ångdusch som du stolt kan visa upp, som dessutom passar in i moderna badrum, så har du hittat rätt. Du kan även välja att köra vanlig dusch i denna, vilket gör det bra för de dagar man inte orkar ångduscha och bara vill skölja av kroppen lite snabbt.

Priset är högt för att vara en ångdusch, men storleken väger upp för det något dyra priset.

Se priset här!

2. Arrow Ångbastu 6116

Näst på tur i detta ångbastu bäst i test har vi Arrow Ångbastu 6116, vilket är en billigare variant av ångdusch – dock så erbjuder den många funktioner man inte ofta ser i ångbastus.

Så som att den är försedd med radio, USB-kontakt för musik, massagehanddusch, fotmassage, takdusch, färgskiftande väggbelysning, sittplats, spegel, hyllor, och LED-display med touch-knappar.

Vi blev först och främst förvånade med antalet funktioner för en så pass billig ångdusch då dessa funktioner endast brukar tillhöra de duschar för 50 000kr .

Vi har förut pratat om hur lyxigt det känns med ångbad, men vi har då aldrig testat något i denna klass. Detta är lyx-lyx, superlyx! Enda nackdelen är väl att detta ångbad inte är lika stort som det förra, men detta gör oftast inget då man oftast inte är mer än 1-2 personer per dusch.
Vi rekommenderar starkt denna ångdusch, som ni säkert förstår.

Se priset här!

3. Arrow Steam 6130 Duschkabin

Sist men inte minst kommer ännu en ångkabin från Arrow, nämligen Arrow Steam 6130. Den är något dyrare än det förra alternativet men detta är på grund av att storleken på kabinen är större, vilket gör det mer bekvämt att duscha två i samma dusch.

Den innehåller annars exakt samma funktioner som den föregående modellen (6116) till ett överkomligt pris, storleken är skillnaden.

Det skiljer sig ungefär 1000 kr mellan de två och därför kan det vara av nytta att köpa det större, speciellt om du kanske vill duscha med din partner då och då!

Se priset här!

Slutsats

I vårt test har vi gått igenom 3 olika produkter från 2 olika märken. Dessa två är de ledande märkena inom ångdusch/ångbad/ångbastu – medan vi anser att Tylö är de bättre av de tre, så är ju Arrow ett mycket bättre alternativ för dig som inte har oändliga tillgångar. Vi hoppas att du fått större inblick i ångduschar, vi vet att du kommer bli nöjd oavsett vilken av dessa ångduschar du än väljer!