Vattenrenare bäst i test 2024 – Hitta den bästa vattenrenaren här!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. BRITA Elemaris XL2. Planetsown vattenrenare kran3. Dafi Vattenrenare glas
BRITA Elemaris XLPlanetsown vattenrenare kranDafi Vattenrenare glas

Att rena sitt vatten, vare sig det är ett problem med vattnet i samhället (som i Östersund 2010, Kalmar 2013 och Helsingborg 2013) eller för mycket klorsmak, på grund av att din kommun använder klor som desinfektionsmedel, är ibland ett måste.

Personligen har jag väldigt svårt med för mycket klorsmak i vattnet, och även fast jag vet att det är ett tecken på att det blivit desinfekterat så undviker jag det helst. En lösning är då vattenrenare, då får du rent vatten som dessutom filtreras ännu en gång i din kran innan du dricker det. I detta vattenrenare bäst i test går vi igenom de bästa vattenrenarna så att du lätt kan välja bland de bästa.

Det finns massor av olika leverantörer när man söker efter vattenrenare, och fler tillkommer årligen. Därför är det svårt att veta vilka som erbjuder kvalité och vilka som är billiga kopior när man tittar lite snabbt. Vi har gjort grovjobbet åt dig och rensat ut alla oseriösa tillverkare så att du endast ser de produkter av toppklass.

Vad ska man tänka på när man ska välja vattenrenare

Bruk

Vi antar att du skall använda vattenrenaren i personligt bruk. Om du behöver vattenrenare för ditt företag eller driver en verksamhet som behöver rena mycket mängd vatten så är denna bäst i test vattenrening fel artikel. Det finns många kommersiella vattenrenare men priset för detta är uppåt 50 000-100 000 och det är inte vad våra läsare söker efter.

Typ av vattenrenare

Det finns egentligen bara en typ av vattenrenare för privatbruk; vattenfilter. Detta kan komma i olika former, så som en vattenfilter-kanna, eller en vattenfilter-kran. Att filtrera vatten i en kanna tar längre tid, medan en vattenfilter-kran gör att du kan spola ut renat vatten direkt i glaset. Priset är skillnaden mellan dessa två.

Priset

Även fast de flesta inte vill erkänna det öppet så spelar priset på en produkt roll. Inte bara för plånboken, utan också för att se till att man inte köper en överprisad produkt. Beroende på om du väljer kanna eller kran så kommer priset ändras kraftigt. En kanna kan man få för 400 kr, medan en kran kan komma att kosta 2000 kr eller mer.

Storlek

Vid köp av vattenfilter-kanna är det bra att veta vilken volym kannan bör ha. Hur stort är ditt behov av vatten? Detta beror ofta på hur många är ni i ert hushåll. Se till att du köper en passande vattenkanna för hushållets behov, så att ni inte behöver fightas om rent vatten.

Topp 3 Vattenrenare bäst i test 2024

Först på tur i detta vattenrenare bäst i test har vi Elemaris XL från märket Brita. Brita är ett av det mest väletablerade namnen i marknaden av vattenrening, och detta för en god anledning – alla deras produkter håller toppklass.

1. BRITA Elemaris XL

Vattenrenare bäst i testElemaris XL är en extra stor kanna som gör att lätt kan rengöra och dricka mycket klart filtervatten utan dålig lukt eller smak. Detta passar dig som har en stor familj eller använder mycket vatten i matlagning eller köksmaskiner. Med en digital kalender kan du hålla koll på när det är dags att byta filter genom att det står på den digitala kalendern.

Då den är väldigt stor kan det vara svårt att lyfta den, detta har Brita tänkt igenom. Du kan trycka på en knapp och då ha en automatisk hällning genom locket. Om du vill hålla i handtaget så är det ergonomiskt utformat så att du på ett behagligt sätt kan hälla upp vatten. Kannan har även en glidsäker botten, ifall du inte kan hålla armarna i styr eller har barn som gillar att testa gränser. Kannan i sig klarar maskindisk, det gör dock inte locket.

Detta är helt klart den bästa vattenfilterkannan vi stött på ännu. Den ger dig riktligt med klart och rent vatten och passar perfekt till dig som har stor familj.

Se priset här!

Bästa vattenrenare planetsown vattenrenare kran2. Planetsown vattenrenare kran

Den här vattenrenaren från Planetsown används smidigt genom att man skruvar på den direkt på den vanliga kökskranen. På så sätt kan du enkelt få renat och gott vatten snabbt och smidigt, när du så önskar, både att dricka och att använda till matlagning. Vattnets naturliga egenskaper lämnas kvar, liksom mineraler som är nyttiga för människan. Däremot filtrerar den bort rester från läkemedel, parasiter, hälsofarliga kemikalier och andra ämnen som man inte vill ha i sig. Filtret gör dessutom att vattnet blir härligt kristallklart utan några missfärgningar.

Denna vattenkran är enkelt att använda och smidigt att installera, den är dessutom nätt i sitt utförande och tar inte allt för mycket plats. Inga slangar eller sladdar behövs för att fullgöra installationen utan det är bara att skruva på den på den befintliga kranen och sedan är den redo att användas.

Kapaciteten för denna kran är cirka 3000 liter vatten per filterpatron. När man köper en ny Planetsown vattenrenare får man med två filterpatroner och har därmed direkt en kapacitet på cirka 6000 liter renat vatten. I paketet medföljer även ett verktyg som du använder för att enkelt byta patron när det är dags, samt en adapter för din kökskran så att du kan montera vattenrenaren. Allt står utförligt beskrivet i den medföljande instruktionsboken.

Se priset här!

Vattenrenare - Dafi Vattenrenare glas 2 l antracitgrå3. Dafi Vattenrenare glas

Denna vattenrenare i glas är samtidigt en läcker tillbringare som man gärna kan ställa fram på bordet för direkt servering. Den antracitgrå plasten är tillverkad av Propen PP-plast i Polen och glaset utgörs av härdat borosilikatglas. Kannans kapacitet är 2 liter vilket totalt ger 1 liter renat vatten. Filtret till Dafi Vattenrenare tillverkas i Schweiz.

Dafi har vunnit flera priser med denna vattenrenande kanna, både priser för kannans snygga utseende, som dessutom är ergonomiskt utformad, men också priser för det unika filtret som renar vattnet. Filtret tar inte bara bort ämnen som förstör dricksvattnets smak utan den renar också vattnet från kemikalier och tungmetaller, bekämpningsmedel och rester från läkemedel.

Kannan fylls enkelt med vatten genom locket efter att man har placerat filtret i den. Sedan är det bara att avnjuta ett gott dricksvatten. Det ingår en filterpatron när man köper kannan, filter kan sedan köpas i både 3-pack och i 6-pack. På kannan finns sedan en elektrisk indikator som tydligt visar när det är dags att byta filtret för att man ska kunna fortsätta få ett tillfredsställande resultat av sitt dricksvatten.

Se priset här!

Tidigare test av vattenrenare med toppresultat

BRITA Marella XL

Här har vi Brita igen – med en ny kanna. Denna kanna är någorlunda lik den första från Brita, dock så finns det funktioner Elemaris har som denna inte har.

Den digitala kalendern finns inte på denna vattenkanna, vilket gör den till något billigare. Marella XL levererar dock ändå klart och rent vatten och resultatet är det ingen skillnad på.

Den har ett vattenmått och en manuell vridkalender, här kan du ställa in vilket datum du bytte eller tänkas byta lock nästa gång så du håller koll (speciellt bra när man är flera i hushållet). Med ett flip-lock så kan man fylla på med en hand utan att ta av hela locket.

Denna kommer på tredje plats då det är en någon billigare modell än Elemaris som samtidigt levererar ett bra resultat.

Se priset här!

Aquaclean Vattenrenare

Vid första anblick så ser Aquaclean rätt omodern ut, men tar man en närmre titt och faktiskt testat hur den renar vattnet så förstår man varför det är en av de mest populära vattenfilter kranarna.

Aquaclean reducerar kraftigt bort klor, kalk och koppar och filtrerar bort lukt, färg och dålig smak vilket gör vattnet fräscht att dricka.

Till Aquaclean tillkommer en kolpatron som du kan använda för 1000 liter vatten. Efter det måste du köpa en ny kolpatron. Dessa är dock väldigt billiga. Något som också är väldigt billigt är produkten i fråga – för endast ett par hundralappar är den din. Detta beror på att denna vattenrenare inte avlägsnar all klor, kalk och koppar utan endast reducerar. Om du vill ha helt renat vatten måste du nämligen lägga tusentals kronor för en kanna.

För priset och för vad den åstakommer är detta en av de bästa vattenfiltrerna, och vi kan lova att du blir helnöjd.

Se priset här!

Slutsats

Oavsett vad för vattenrenare du väljer att gå med i detta bäst i test så lovar vi dig att du kommer bli nöjd. Även fast plats 1 är bättre än plats 3 så är Brita Marella XL fortfarande en av marknadens bästa vattenfilter och kommer alltså leverera ett utmärkt resultat i vattenkvalité.

Vi hoppas denna guide av vattenrenare renat upp i urvalet av vattenrening-lösningar! Lycka till!