Musfällor bäst i test 2024 – Hitta den bästa musfällan här!

av
1. Victor Multifångst Elektrisk Musfälla2. Silverline Musstörare3. Victor Elektrisk Musfälla
Victor Multifångst Elektrisk MusfällaSilverline MusstörareVictor Elektrisk Musfälla

Har du drabbats av möss i huset? Då är du nog på jakt efter att köpa en musfälla, i detta musfällor bäst i test hittar du de allra bästa fällorna för möss så att du kan bli av med dom en gång för alla!

Att höra möss som springer runt i väggarna eller i skåpen i köket kan väcka obehag. Det kan ibland kännas som att man blir fråntagen sin frihet och behöver gå och vara nojig över vad som väntas skall när man öppnar skåpen – kommer en mus springa ut och skrämma livet på dig?

Även om man inte är rädd för möss och tycker att det känns obehagligt att höra de springa i väggarna så finns det andra problem med möss – deras tänder. Möss har en tendens att bita och gnaga på det mesta, vare sig detta är en trappa eller en viktig slang till vattnet i huset.

Därför är det viktigt att få bort möss med detsamma, då du annars står inför att reparera saker som kan komma att kosta bra mycket mer än ett par musfällor.
Detta test inkluderar även råttor, därför så passar denna artikel även dig som söker efter ett råttfällor bäst i test.

Typer av musfällor

Den klassiska musfällan

När man tänker på en musfälla får man oftast upp en bild på en musfälla där man sätter en ost för att locka fram mössen. Dessa finns fortfarande och är inte bara i Tom & Jerry. Vi börjar med fördelarna; möss lockas ofta till godsaker som du tappat och när dom ser en smarrig ostbit så rusar de fram utan tanke på annat, och en sekund senare har de fastnat i fällan. Det är en effektiv musfälla, men endast i en liten skala.

Det negativa många känner är att de tycker att de gärna får bort mössen utan att döda dom, då det kan vara obehagligt att se musen så nära inpå. Dessutom löser detta endast 1 problem av ibland ett 20-tal eller mer, du behöver alltså sätta upp 20-tals olika musfällor.

Den klassiska musfällan är väldigt mycket billigare än vad den med ljudvågor är. Du kan få en musfälla för 25-30 kr styck, när man tänker på priset måste man dock räkna in och lista ut ungefär hur många olika musfällor man skulle behöva köpa? 20 stycken på 30 kr styck uppnår nämligen samma prisklass som en ljudvågsmusfälla!

Ljudvågsmusfällan

Ljudvågsmusfällan är den mest effektiva och skonsamma musfällan du kan tänka dig. Genom att sätta ut en musfälla runt ditt kök eller där möss brukar härja så skrämmer du iväg dom, endast genom en signal. Signalen är konstant men är i en frekvens som vi människor inte hör.

Har du hund eller katt? Ingen fara, de kan inte heller höra den frekvens som sänds ut. De kommer inte alls tycka det är jobbigt eller störas på det. Det är också väldigt vanligt att hundar och katter börjar bli nyfikna på den klassiska musfällan och det händer ofta att de fastnar där med nosen eller tassen – ibland gång, på gång, på gång.

Det kanske är självklart vilken fälla vi anser är den bästa i råttfällor bäst i test (om det inte var självklart: ljudvågsmusfällan). Vi anser att det är den bästa investeringen på längre sikt och du behöver inte göra något efter du väl satt ut dom. Mössen skräms bort och du behöver inte se döda möss, sätta upp fällan igen och byta ut ostbiten.

Ljudvågorna stör mössens beteende mönster och de kan inte kommunicera med varandra, därför lämnar de platsen och försvinner.

Elektriska musfällor

Det finns även elektriska musfällor som dödar mössen genom elstöt och sedan förvarar dom smidigt. Detta gör att du inte behöver röra eller se dom. Per uppsättning batterier kan de döda uppåt 100 möss.

Detta är en bra komplement för ljudvågorna, då du både kan döda mössen direkt och sedan skrämma bort de som kommer härnäst. Du kan sätta denna i skafferiet eller en annan plats där möss brukar förekomma – och vips inom ett par dagar är dom borta.

Nu när du fått lite inblick i dom olika typerna av musfällor så tänkte vi gå igenom de tre bästa musfällorna på marknaden. Häng med!

Topp 3 Bästa Musfällor bäst i test 2024

Musfällor - bäst i test1. Victor Multifångst Elektrisk Musfälla

Victor® Multi-Kill™ musfälla är en elektrisk musfälla som dödar mössen på några sekunder. Victor Multi-Kill är designad för att kunna döda många möss samtidigt, och inte bara en per gång som en klassisk musfälla.

Med denna så kan du förvara uppåt 10 möss samtidigt. När den är full så tömmer du den, detta kan du göra 15 gånger då batterierna kan döda uppåt 150 möss per uppsättning.

En inbyggd säkerhetsbrytare och tunneldesign skyddar såväl barn som husdjur. Musen klättrar upp för en av trapporna för att nå “Shock N’Drop Chamber™” där betet är placerat. När musen når metallplattorna inne i musfällan så utlöses en elstöt som dödar musen, och musen roteras rakt ner i samlingslådan.

Efter det så återställer sig musfällan automatiskt, vilket är smidigt då du kan döda flertalet möss även fast du är på jobbet.

När fällan är full kan du tömma den genom att skjuta ut samlingslådan och släng kropparna i soptunnan. Fällan innehåller inga som helst kemikalier eller gifter. Vi rekommenderar denna musfälla starkt då den på ett effektivt dödar mössen, och att den kan döda flera åt gången.

Se priset här!

2. Silverline Musstörare

Denna Silverline musstörare är helt klart den bästa musstöraren vi stött på ännu. Den sänder ut en signal som människor eller husdjur inte kan höra i ett rum upptill 50m².

Vi rekommenderar denna musstörare då du kan få bort mössen helt och hållet, utan gifter och utan att tömma något.

I denna video ser du en liten förklaring på hur lätt den är att använda och hur den fungerar.

Lider du av mycket möss så rekommenderar vi först att du köper en av de två elektriska musfällorna från Victor samt köper på dig 1-2 stycken musstörare för att sätta i rum där du vet att mössen kommer in ifrån eller håller hus. Detta i kombination med en musfälla gör att du inom endast ett par dagar kommer vara helt musfri!

Se priset här!

3. Victor Elektrisk Musfälla

Denna musfälla är lik den förstnämnda, enda skillnaden är att detta inte är Multi-kill varianten utan att den dödar 1 per gång och du behöver tömma den direkt för att kunna döda en till mus som är intresserad av betet.

Den kräver alltså mer uppmärksamhet och tid vilket syns på priset.

Här är det upp till dig, vill du ha en multi-kill och slippa lägga mycket tid på det, eller är du helt okej med att tömma efter varje gång och då bara behöver betala ett litet mindre pris? Det är som sagt helt upp till dig!

Se priset här!

Har du problem med större gnagare och främst i gräsmattan och landet? Då är det kanske en mullvads- och sorkfälla du letar efter?

Har du problem med råttor så får du bra tips hos Testmonkey som har ett test för att utse bästa råttfällan.