Dränkbar pump bäst i test 2024 – Hitta den bästa här!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

1. AL-KO Drain 20000 HD2. Kärcher – SP 7 Dirt Inox Pump3. Hozelock Bar 1,1 Bevattningspump
AL-KO Drain 20000 HDKärcher – SP 7 Dirt Inox PumpHozelock Bar 1,1 Bevattningspump

Att ha en dränkbar pump, eller som dom också kallas, sänkbar pump, är bland de bästa sätten att dränera en pool, översvämning eller brunnar på. Vi antar att du redan vet detta och nu vill veta vilken som är den bästa.

Därför har vi gjort ett dränkbar pump bäst i test där du hittar de allra bästa sänkbara pumparna för just dig och din budget.

Innan vi sätter tänderna i de bästa produkterna så tänkte vi gå igenom vad man bör ha i åtanke när man ska köpa en dränkbar pump. Häng med!

Att tänka på inför sitt köp av sänkbar pump

Liter per timma

När man kolla på att köpa dränkbar pump så kan det vara fördelaktigt att även kika lite på hur mycket man kan pumpa per timma, detta om man skall dränera mycket vatten. Många pumpar klarar uppåt 10000 liter per timma, vilket motsvarar drygt 166 liter per minut. Denna faktor är onödigt att räkna med om du endast har 10000 liter vatten, men om du har mer vatten att dränera/tömma så är det betydligt viktigare.

Syfte

Vilket är ditt syfte? Det finns både industriella dränkbara pumpar och så finns det vanliga som används av Svenssons som vill tömma poolen, översvämmade garaget eller brunnen på ett enkelt sätt. Se till att du köper en som är tillämpad det syfte du behöver pumpen för. I vårt dränkbar pump bäst i test har vi fokuserat på vanliga sänkbara pumpar, då vi tänker att det är vad vår målgrupp är intresserad av.

Vad kostar en dränkbar pump?

Priset på en dränkbar pump beror helt på vad för funktioner du söker. Dessutom beror det på syfte, om du behöver en industriell pump så kan detta komma att kosta bra mycket mer än ett par tusenlappar. I vårt test ligger prislappen på runt 700-1900kr. Detta ger alltså utrymme för dig att välja vilken prislapp du vill lägga dig på.

Topp 3 Bästa dränkbara pumpar 2024

1. AL-KO Drain 20000 HD

Denna tillförlitliga och kraftfulla pump från AL-KO, Drain 20000 HD, är en perfekt dränkbar pump för avloppsvatten. Har du en förorenad damm eller cistern? Eller har din bygg-grop dränerats? Då är vattnet fyllt med smutspartiklar, vilket ökar belastningen för pumpen avsevärt.

I rostfritt och den stora inlopps-öppningen så kan denna pump utan ansträngning filtrera ut smutspartiklar upp till 38mm kornstorlek. Detta gör att din pump kommer hålla längre och vattnet den pumpar ut vara ännu renare. 20000 HD från AL-KO klarar av kraftigt förorenat vatten och har inga problem med att rensa ut smutset.

Motorn behöver inget underhåll och pumpen kommer ha en lång livstid. Detta är definitivt den bästa dränkbara pumpen med tanke på priset samt hur länge den håller utan större underhåll.

Denna kan pumpa upp till 20 000 liter vatten per timma vilket är det högsta i detta test. Den är effektiv, hållbar och helt enkelt den allra bästa!

Se priset här!

Dränkbar pump bäst i test - Kärcher - SP 7 Dirt Inox Pump2. Kärcher – SP 7 Dirt Inox Pump

Kärcher har tagit fram modellen SP 7 Dirt Inox Pump som är en prisvärd dränkbar pump och som kniper vår värdefulla andra plats. Pumpen tar sig med lätthet an stora mängder av rent eller lätt smutsigt vatten, där smutspartiklarna kan ha en storlek på upp till 5 mm. Om pumpen används i smutsigt vatten bör det medföljande extra filtret användas för att skydda och förlänga pumpens livslängd. SP 7 Dirt Inox Pump är utrustad med en automatisk flottörbrytare som ser till att inte pumpen står och torrkör. Flottören ser till att pumpen stängs av eller sätts på utifrån vattnets nivå, detta gör att pumpen kan användas konstant utan att den riskerar att bli överhettad. Med de vikbara benen kan pumpens höjd ställas in så att den kommer närmare marken, så nära som 1 mm. Med benen utfällda har den en höjd på 7 mm.

Pumpen tål att sänkas ned till ett djup om 7 meter och har en kapacitet på 14.000 liter per timme. Motorns effekt uppgår till 550W och pumpen kan arbeta i temperaturer upp till 35 grader. För enkel användning finns en inbyggd gänga där en 1 1/4″ slang smidigt kan anslutas.

Se priset här!

3. Hozelock Bar 1,1 Bevattningspump (Dränkbar)

Hozelock är ett företag inom trädgårdsartiklar som har ett gott rykte för att producera högkvalitativa produkter till ett överkomligt pris, och Hozelock Bar 1,1 är inget undantag! Denna bevattningspump är en perfekt pump för att förflytta stora mängder från en pool till en vattentunna. För att använda pumpen så placerar du en vattentunna, anslut slangen från Hozelock:en och sätt på.

Du kan även använda det inbyggda vattendropp-systemet, samt AquaPod, pistoler och sprinklers. Pumpen leveraras med 10m kabel. I produkten finns även två filter som rensar ut vattnet så att varan håller längre.

Vi rekommenderar starkt denna vattenpump från Hozelock!

Se priset här!

Slutsats

Oavsett vilken dränkbar pump i detta test du kommer att välja är vi säkra på att du kommer finna en som du kommer vara väldigt nöjd med. Om du inte har mycket vatten att tömma så kan vi rekommendera att höra med grannen innan du köper en, om dom kanske har en redan eller är sugna på att dela på en. Då kan man lägga prislappen högre och tömma polen en åt gången.

Hur fungerar en dränkbar pump?

Tidigare testade dränkbara pumpar med toppresultat

Einhell Expert GE-SP 750 LL

Einhell Expert GE-SP 750 LL är en utmärkt dränkbarpump för tömning av bland annat pool och grunt vatten. Pumpen har en inbyggd flotör vilket gör att den enkelt kan ta bort grunt vatten till 4 mm.

Den är lätt att ta med sig till grannen eller för att bära ut till pool eller det grunda vattnet. Med en vikt på 3,8kg och ett handtag samt en integrerad kabelrulle så är detta mycket enkelt. Denna pump kan pumpa 15 000 liter per timma, vilket är något lägre än den från AL-KO, men samtidigt betydligt bättre än vad andra modeller på marknaden erbjuder.

Detta är en av de allra bästa dränkbara pumparna på marknaden och därför förtjänar den en stark andraplats.

Se priset här!