ORB WHEEL X8 recension

av

Vill du ha en hoverboard med stora hjul som kan köra över trösklar och rötter i skogen? Då bör du sikta in dig på Orb Wheel X8 hoverboard från Teknikmagasinet. Med denna kan du transportera dig snabbt och smidigt i ditt hem, till skola eller jobb, eller helt enkelt ha en dag ute med dina barn (fast accelererad och mindre tjat om hur jobbigt det är att gå).

Den är i samma modell som lillebrorsan X4, och därför är de identiska. Det enda som skiljer de åt är att denna har 10 tums hjul, stora och kraftiga som klarar mycket.

Topphastigheten på denna hoverboard är 16km/h, vilket inte är allt för pjåkigt. Det är även bra att den har en gräns så att någon inte råkar gasa på allt för mycket och sedan ramlar och gör sig illa. Denna fungerar alltså utmärkt för barn. Ändå, trots fartbegränsningen på 16km/h så är detta en av marknadens snabbaste hoverboards!

Det tar upp till 2-3 timmar att ladda ett urladdat batteri, och den når ungefär 20km per laddning. Ifall du kör på max hastighet under hela tiden har du en körtid på ungefär 1 timma och 25 minuter, men detta är knappast realistiskt då man behöver bromsa in vid övergångsställen och dylikt. Du kan räkna med ungefär 1 timmas aktivt åkande, perfekt för dig som vill ta dig till skolan eller jobbet snabbt men inte behöva gå eller ta dig genom kollektivtrafiken.

Väl på jobbet/skola så laddar du upp enheten och sen är det bara att köra hem när dagen är slut! (Tänk på att det kan vara bra att ha en hoverboard väska då, så att du lätt kan bära med den ifall du gör planer inför eftermiddagen och inte vågar lämna din dyra mackapär på jobb/skola).

Minsta vikt är 30KG, och max vikt på 100kg detta för att öka säkerheten. Den väger självt 13 kg och är därför ganska tung, men detta gör att säkerheten är större då den är mer utrustad för att vara bastant och klara en del smällar utan att rulla iväg och göra att du snubblar. Batteriet är från Samsung, och det är dessa batterier som används i de flesta elektroniska produkter i dagsläget.

Du behöver alltså inte vara orolig för att du ska få en hoverboard med ocertifierat batteri från Kina som börjar brinna eller sprängs.

Denna hoverboard ligger i topp i vårt hoverboard test, med all rätt! Priset på denna skapelse är otroligt prisvärt för vad du får, och möjligheterna du får när du äger en airboard från ORB Wheel. Vi rekommenderar denna starkt till alla våra nära och kära, men också till dig, du som har läst denna Orb Wheel X8 recension!

Vi hoppas denna recension har spritt lite mer information i ditt val av airboard du snart ska göra. Nu är det dags för dig att göra ditt val! Behöver du mer kunskap innan du gör ditt val kan du besöka vårt test av airboards, så att du verkligen vet vad du bör hålla koll på i valet av airboard!
Lycka till!