Oval studsmatta bäst i test 2021 – Hitta den bästa här!

av

Att införskaffa en studsmatta kan vara svårt, det finns massvis med olika modeller som alla har olik kvalité, säkerhet och livslängd. Då du är på jakt efter en oval studsmatta så blir urvalet något stramare, men det kan fortfarande kännas förvirrande.

När man kollar på en studsmatta så är det svårt att se hur kvalitén och hållbarheten är, detta eftersom de flesta studsmattor ser likadana ut. I butiker kan du se en studsmatta för under 2000 kr, som ser exakt likadana ut som dom för 8000 kr eller uppåt. Varför skulle du då välja den dyrare? Jo, kvalité, hållbarhet och säkerhet kostar – de studsmattor som är billiga är byggda med billigt material som inte håller lika länge och till och med kan vara en skaderisk för barnen.

I vårt oval studsmatta bäst i test så hittar du de allra bästa ovala studsmattorna på marknaden. Men först hade vi tänkt gå in lite djupare i vad du bör ha i åtanke vid köp av oval studsmatta.

Att tänka på vid köp av studsmatta

Kvalitet över allt annat

Kvaliteten på studsmattan går före allt annat. Det är otroligt viktigt att du köper en studsmatta som håller och inte går sönder, både för plånboken (då du annars behöver byta ut den och köpa en ny efter 1-2 år) men också för säkerheten för barnen. Att börja tumma på kvaliteten bara för att du kan hitta en billig studsmatta är bara dumt.

Stå ifrån frestelsen att köpa en studsmatta från en lågprisbutik eller stormarknad.
Förutom att ge dig längre säkerhet och hållbarhet så är upplevelsen en helt annan på en billig studsmatta. Den har sämre studs, är inte lika stabil och börjar rosta lättare.

Säkerheten är viktig

Alla sporter innehåller skador, men det går att minimera risken för skador genom att se till att säkerheten är hög. Kvalité och säkerhet går nästan hand i hand. Att minimera riskerna för att skada sig själv eller att sitt barn skadar sig är något varje förälder vill.

Satsa på kvalitet där kantskydden håller emot så att det inte sker otäcka olyckor.
Se också till att sätta upp regler för hur många som får hoppa samtidigt, en rekommenderat maximum är 2 personer. Barn under 6 år skall hoppa ensamma, då deras balans inte är färdigutvecklad ännu. Är du orolig förälder så kan du sitta och hålla i hens händer när hen hoppar.

Vilket storlek?

Då du söker en oval studsmatta så är detta något du måste mäta på. Hur stor trädgård har du? Desto större storlek desto roligare brukar man tycka. Dessutom gör det att man känner sig tryggare då man inte behöver vara allt för nära kanten (speciellt viktigt om man inte har skyddsnät). Krockrisken minskar ju större studsmatta du har.

Du får själv se till att du mäter upp och ser till att storleken på studsmattan matchar med storleken du har i trädgården. Samtidigt som en stor studsmatta är kul för barnen vill man ju kunna göra annat på trädgården än bara studsa, eller hur?

Extra

Har du små barn kan det vara praktiskt att köpa till en stege så att de yngre kan ta sig upp på ett lätt sätt utan att du behöver hjälpa till varje gång. Det kan också kännas tryggt att köpa till/se till att det tillkommer ett skyddsnät i leveransen, som stoppar barnen från att ramla ur och skada sig ifall de studsar för nära eller råkar ut för en olycka.

Det kan även vara bra att ha ett överdragsskydd mot vädret när mattan inte används. Har du ett träd ovanför så är det vanligt att fågelspillning och kåda hamnar på mattan. Detta är för att hålla den fräsch men också för att öka livslängden på din studsmatta.
Nu när du har lite större koll på vad du bör kolla på inför ditt köp av oval studsmatta så är det dags för oss att gå in på de bästa ovala studsmattorna. Vi hoppar direkt in i resultaten!

Topp 3 Bästa Ovala Studsmattor 2021

1. Jumpking Deluxe Oval Studsmatta (350×244 cm)

Denna ovala studsmatta är först ut i vårt oval studsmatta test, och helt klart den bästa. Studsmattan har den patenterade fjädringsteknik en “Euro Spring” och har en stark stålram som gör att den står stadigt på marken och inte alls är vinglig.

När man tar sitt första hopp så känner man verkligen kvaliten, även fast man inte är en van studsmatte-hoppare. Med en kantkudde på 22mm och 160cm högt säkerhetsnät så kan man vara säker på att olyckor är minimerade. Du kan koppla av då du vet att det enda som skulle kunna vara en riskfaktor är ifall de är fler än 2 i studsmattan.

En total hoppyta på 4,4kvm och en maxvikt på 160kg gör att du kan hoppa runt utan att känna att studsmattan är för liten eller känns instabil. Helt klart den bästa ovala studsmattan i detta test.
Se priset här!

2. BERG Grand Champion Oval Deluxe Säkerhetsnät

Om du vill njuta av riktig kvalité skall du kolla in denna ovala studsmatta från BERG. Med en av marknadens bästa kvalité, funktionalitet och utrymme att träna på akrobatisk trampolinhopp så är detta den bästa ovala studsmattan. Med en 30mm tjock kantkudde och ett säkerhetsnät så kan du känna ett genuint lugn när barnen hoppar.

Med en maxvikt på 120 kg så kan utan tvekan 2 barn hoppa samtidigt. I leveransen får du även en stege vilket gör att barnen kan sköta sig själva och inte behöver hjälp med att komma upp till studsmattan. Något som urskiljer dessa tre studsmattor i testet är att andra billiga modeller är mycket mer hala.

De studsmattor i detta test har bättre kvalitet på mattan och därför så får kan man hoppa mer precist och inte halka på grund av hal matta.

Detta är helt klart en av världens bästa ovala studsmattor. Det är inte konstigt att den är en av de bästsäljande mattorna i Sverige.

Se priset här!

3. NORTH Adventurer 2021

Sist men inte minst har vi NORTH Adventurer 2020, och är den senaste modellen i vårt test. Denna studsmatta fungerar bra för stor som liten, oavsett vilken viktklass man tillhör kommer man ha kul. Studset är mjukt och man kan få riktiga spänstiga studs då mattan är högkvalitativ.

Med en oval studsmatta så är det lätt att hoppa samtidigt utan att förstöra varandras studs, vilket oftast händer och är en av anledningarna till att olyckor inträffar. Det yttre kantskyddet är gjort av stark vinyl och inte av pressening som andra billigare modeller. NORTH satsar otroligt mycket på säkerhet och det är A och O för dom.

Deras system (Spring Guard) stänger helt igen mellan fjädrarna och mattan vilket gör att inga fingrar eller tår kommer i kläm. Detta är speciellt bra för dig med unga barn som gillar att pilla och stoppa in fingrarna här och där. Stege ingår inte, vilket är synd. Skyddsnät ingår och det är 185 cm i höjd. 150 kg är rekommenderad maxvikt.

Se priset här!

Slutsats

Oavsett vilken av dessa 3 modeller du väljer att gå med så är vi säkra på att du kommer bli helnöjd. Säkerheten och kvalitén är prio hos samtliga och det märks. Så, se till att lägga några tusenlappar mer för att få en studsmatta av god kvalité och säkerhet, som du inte behöver byta ut efter 1-2 år. Vi lovar att det blir billigare i längden.