Poolrobot bäst i test 2024 – Hitta den bästa poolroboten här!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Buildor, GardenStore och
1. Swim & Fun Scooby2. Pooli EasyClean3. Swim & Fun Raptor Poolrobot
Swim & Fun ScoobyPooli EasyCleanSwim & Fun Raptor Poolrobot

Att städa poolen och att hålla den ren är ett måste om man vill kunna bada i den. Det finns många olika hjälpmedel som hjälper till med detta, så som pooldammsugare till poolrobotar. I denna artikel kommer vi gå djupare in på de sistnämnda, nämligen poolrobot.

En poolrobot är exakt vad det låter som, en robot som städar poolen, helt automatiskt. Du behöver inte oroa dig för att du som med en robotdammsugare missar områden, för roboten städar systematiskt oavsett vad.

Vi vet hur svårt det kan vara att förstå sig på vad det är man ska söka efter, vilka funktioner, prisklass, eller storlek man bör skaffa. I detta poolrobot bäst i test hittar du alla de bästa poolrobotarna så att du slipper kolla igenom de hundratals olika modellerna själv. Nu blir du presenterad de allra bästa, så oavsett vilken du väljer kommer du inte bli besviken!

Innan vi går in på resultatet i vårt poolrobot bäst i test tänkte vi gå igenom vad man bör tänka på inför sitt köp av poolrobot.

Att tänka på innan man ska köpa poolrobot

Vägg-funktion

Det finns de robotar som även kan gå upp på väggarna och städa där. Detta gör att poolen blir renare vilket i sin tur leder till att du inte behöver städa den lika ofta, det är samma princip som när man har damm på någon hylla och bara dammsuger på golvet. När det är på hyllan finns dammet fortfarande i cirkulation i rummet och därför blir det snart dammigt igen.

Att ha en vägg-klättrande poolrobot är inte ett måste, men om man vill ha den renaste poolen möjligt och vill slippa städa väggarna själv så är det att rekommendera. Dessa modeller brukar vara något dyrare, och därför tycker vi detta är något du kan välja bort ifall du inte vill lägga mer pengar än behövligt.

Storlek på pool

Något som även är viktigt att kolla på är hur pass stor yta roboten klarar av att rena. Du behöver titta både på kvadratmetern, men också på formen. Ifall den är oval eller har oregelbunden form så är detta extra viktigt. Dock är de flesta pooler kvadratiska och därför passar de flesta poolrobotar perfekt i dessa pooler.

De billigare poolrobotarna brukar oftast endast klara en slags form och därför är det viktigt att du kollar att roboten är anpassad för flera olika former eller specifikt för formen på din pool.

Storlek på roboten

Beroende på storleken på poolen behöver även roboten vara stor nog. I en smutsig pool så krävs det en större filterpåse och hur mycket smuts poolroboten kan klara. Det kan vara skönt att ha en stor filterpåse ifall du vill slippa tömma och rengöra din poolrobot allt för ofta.

Att ha den gåendes automatiskt är skönt, men att sedan inse att påsen är full och att den knappt rengjort alls är mindre kul. Detta undviks på bästa sätt genom att se till att storleken på poolroboten är stor.

Service & underhåll

Att ha underhåll och kunna ha tillgång till service om något strular är viktigt. Många återförsäljare och märken erbjuder garantier och service i minst ett år framåt vid köp av poolrobot. Att lämna in den titt som tätt är ett bra sätt att förlänga produktens livslängd och se till att den är så effektiv som den ska vara.

De kinesiska märkena (de billigare varianterna) brukar ha sämre tillgång till service och underhåll, medan de svenska och något dyrare märkena oftast erbjuder flera års service utan att blinka. Du behöver också inte skicka varan runt hela jordklotet utan du kan lätt åka in till en lokal återförsäljare eller skicka den inom Sverige, och snabbt få service.

Nu när vi gått igenom några av de viktigaste faktorerna vid val av poolrobot så är det dags att gå in på de bästa poolrobotarna. Vi har använt oss av faktorerna ovan för att rangordna denna lista, men som allt så finns det många olika faktorer som påverkar en inför ett köp, och den “bästa” för en person kanske inte alls är den bästa för en annan. Därför så tycker vi det är svårt att ge ett specifikt svar på vilken som är den allra bästa, då det varierar från pool till pool (eller person till person).

Topp 3 Bästa Poolrobotarna 2024

1. Vår vinnare! Swim & Fun Scooby

  •  Vikt: 5.7 kilo
  •  Rengöringsbredd: 50 centimeter
  •  Kabelsystem Anti-twist
  •  Rengör botten och väggar

Multifunktionella poolroboten Scooby är designad för att både rengöra poolen och filtrera vattnet. En komplett maskin som håller din pool skinande ren och som dessutom håller vattnet fräscht. Två faktorer som gör denna modell från Swim & Fun, till en självklar vinnare.

Poolrobottens konstruktion är designad för att på ett mycket effektivt sätt, kunna rengöra poolens väggar, vattenlinje och botten. Den effektiva rengöringen är en bidragande faktor, bland annat tack vare maskinens inkluderade focus flow-sugning. Detta har sedan kombinerats med en rengöringsbredd på 50 centimeter.

Denna modell är särskilt designad för pooler med maximala mått på 10 gånger 5 meter, samt med ett maximalt djup på 2,5 meter. Robotens filtersystem rensar ut partiklar ner till 50 mikrometer. Letar du efter en multifunktionell modell så är detta valet för dig!

2. Pooli EasyClean – Rengör botten och vattenlinje!

  •  Kapacitet: 100 kvadratmeter
  •  Trådlös modell
  •  Batteritid: 2 timmar
  •  Maximalt pooldjup: 2 meter

Denna prisvänliga och mycket effektiva poolrobot, är ett utmärkt val för dig som har en större pool att rengöra. EasyClean från varumärket Pooli har nämligen en maximal rengöringskapacitet på hela 100 kvadratmeter. Dessutom är modellen helt trådlös, vilket även bidrar till modellens effektivitet.

EasyClean är designad för att rengöra poolens botten och vattenlinje, snabbt och smidigt. Detta ger dig mer tid över till annat och kan istället fokusera på att upprätthålla ett bra PH-värde i vattnet och investera mer pengar på ett effektivt filtersystem.

Några utmärkande funktioner med denna modell är framförallt dess konstruktion. Maskinen är nätt och smidig att hantera. Då den drivs av ett uppladdningsbart batteri, är poolroboten även helt självgående och energisnål. Flera utmärkande funktioner, så som den inkluderade touch and reverse-funktionen, gör att roboten ändrar riktning vid kontakt med poolens väggar.

Swim & Fun Raptor Poolrobot3. Swim & Fun Raptor Poolrobot

Nästa favorit är poolroboten Raptor från Swim & Fun. Denna poolrobot är en ny typ av högeffektiv och energisparande dammsugare. Den suger upp smuts och damm genom sitt datorstyrda operativsystem och kan göra rent allt från sidor, väggar, botten och till vattenlinje. Allt detta gör den automatiskt via tre rengöringsprogram eller manuellt med styrning direkt från din smartphone! 

Poolroboten har en räckvidd på upp till 200 kvadratmeter och medan den rengör poolen filtrerar roboten också bassängvattnet från smuts och andra partiklar. Dess filter är placerat på toppen av roboten och locket är lätt att öppna för snabb rengöring.  

Med Raptor kan du effektivt välja Bluetooth styrning via din smartphone App och du får även med dig en extern kontrollpanel som visar tiden och ditt valda rengöringsprogram. Vi rekommenderar Raptor starkt för poolägare som vill ha en kvalitativ och kraftfull robot som kommer åt runt alla hörn, väggar och kanter.  

Swim & Fun Raptor poolrobot är ett av varumärkets absoluta kundfavoriter, och vi förstår verkligen varför! 

Se priset här!

Tidigare test av poolrobotar

Clear Pool Virtuoso 100 Poolrobot

Clear Pool Virtuoso serien är full med pålitliga och kraftsäkra poolrobotar som noggrant rengör din pool. Virtuoso 100 passar främst för dig med en pool med en yta upp till 60 kvadratmeter. Då får du bästa möjliga resultat och har en rengöringscykel på 1,5 timme.  

Virtuosomodellen styrs med ett avancerat navigationssystem kallat Gyro. På ett säkert och snabbt sätt rengör poolroboten alla ytor på poolens golv och runt alla former av din pool. Med denna modell är det inga problem att även rengöra pooler med irreguljär form. Roboten har en kabellängd på 18 meter som gör att den kan nå runt poolens alla vrår och kanter på nolltid.  

Vad som gör Virtuoso extra effektiv är dess PVA borstar som har ett väldigt bra fäste vid allt från kaklade pooler till betong- och glasfiberpooler. Det gör detta alternativ till ett bra köp för poolägaren som vill ha en tillförlitlig robot som noggrant kan få bort smuts och grus från din pool.  

Roboten kommer även med en filterpåse för enkel rengöring och med Virtuoso kan du räkna med en helt städad och badredo pool på direkten! 

Se priset här!

Pooli Falcon Poolrobot

Nästa poolrobot på vår lista är ett snabbt och ett kompakt alternativ för poolägaren som är ute efter bästa möjliga rengöringsmaskin till ett förmånligt pris! Pooli Falcon är en kraftfull poolrobot med hög sugkraft som kommer åt de allra svåraste ytorna på poolens botten.  

Denna modell rengör din pool snabbt och busenkelt med en 12 meters sladd som räcker gott och väl för en standardpool. Förutom att göra rent poolens botten kan du även använda denna modell som ett alternativ för rengöring av poollinjer. Pooli Falcon fungerar dessutom utmärkt oavsett om din pool är rund, oval eller rektangulär.  

Med Pooli Falcon kan du städa golv upp till 70 kvadratmeter i en cykel på 1-3 timmar utan avbrott. Du kan därför med lätthet lämna roboten att arbeta medan du ägnar dig åt annat. Roboten är också mycket användarvänlig med en snabb öppning genom två sidknappar.  

Poolroboten har ett rengöringsfilter som enkelt öppnas från robotens ovansida. Med hjälp av filtret rengör du också bassängvattnet samtidigt. Med Pooli Falcon kan du välja mellan tre olika rengöringsprogram beroende på hur mycket smuts du har att avlägsna.  

Robotens små hjul och borstar gör att den färdas framåt och rengör samtidigt för ett fläckfritt resultat. Pooli Falcon passar perfekt för hushåll med mindre pool som vill ha en konkurrenskraftig robot i den billigare prisklassen! 

Se priset här!

Poolrobot Swim & Fun Nitro Smart-Kleen

Först ut i detta poolrobot bäst i test är Smart-Kleen. Med en avancerad teknologi och designen som gör poolroboten mycket lätt gör att denna poolrobot fungerar på alla slags former. Med en 12 meters flytande kabel så kan den nå runt i pooler upp till 10 x 5 meter.

Denna poolrobot har en extra stor filterpåse vilket gör att du mycket sälla behöver tömma roboten, utan den kan gå av sig självt och effektivt ta bort all smuts utan att bli överfylld på 1 körning.

I paketet tillkommer även “Borste-till-port” vilket är en slags borste du kan använda för att dammsuga upp ekollon, löv samt partiklar. Det inbyggda Quick-Drainsystemet gör att roboten blir lätt och snabbt släpper allt vatten från sig, så att du lätt kan ta upp den utan att skada kroppen.

Roboten förbrukar lite energi i relation till sin prestanda. Med denna poolrobot slipper du köpa dyra hygienprodukter för vattnet, som dessutom skadar miljön. Överlag är detta den bästa poolroboten som man kan hitta på marknaden, helt klart!

Se priset här!

Poolrobot Swim & Fun Clean Runner

Näst på tur kommer denna kompakta robot med filtreringskapacitet olikt några andra modeller i denna storlek.

Swim & Fun är välkända för deras sätt att packa in mycket kapacitet och sugkraft i lättviktsmodeller, vilket man sällan ser. Clean Runner fungerar både med salt och klorvatten.
Det är en lätt och praktisk poolrobot som klarar pooler upp till 25 m3. Filtreringskapaciteten uppgår i 17 000 liter/timma vilket gör att den inte tar lång tid innan allt vatten har renats från smuts.

Den är mycket säker och tillkommer gör en 9 meter lång flytande kabel samt en styrenhet.

CleanRunner är en liten, lätt och praktisk poolrobot som är lämplig för pooler på upp till 25 m3. Tack vare den stora sugkraften och filtreringskapaciteten på 17 000 liter/timme blir det enkelt att hålla poolbotten ren och inbjudande. Den enkla designen gör roboten extra driftsäker och enkel att använda. Inkl. 9 meter flytkabel samt separat styrenhet.

Se priset här!

Poolrobot PoolExperten Maytronics S50

Sist men inte minst kommer PoolExpertens Maytronics S50. Denna kommer i 3 olika storlekar och du kan själv välja om du vill ha 12, 15 eller 18 meters sladd, finmaskigt filter ifall du har pooltak, eller hur många timmar en cykel bör ta.

Detta är en av de bästsäljande poolrobotarna och det förstår man. PoolExperten lyckas även dom med att komma ut med en kompakt men effektiv poolrobot.

Det vi gillar extra mycket med Maytronics S50 är att man kan välja storlek utefter sitt behov (hur stor pool man har), detta gör att du lätt kan välja en billigare variant om du har en mindre pool och inte vill lägga onödigt mycket på en poolrobot.

Helt klart en av de bästa alternativen!

Se priset här!