Att städa poolen och att hålla den ren är ett måste om man vill kunna bada i den. Det finns många olika hjälpmedel som hjälper till med detta, så som pooldammsugare till poolrobotar. I denna artikel kommer vi gå djupare in på de sistnämnda, nämligen poolrobot.

En poolrobot är exakt vad det låter som, en robot som städar poolen, helt automatiskt. Du behöver inte oroa dig för att du som med en robotdammsugare missar områden, för roboten städar systematiskt oavsett vad.

Vi vet hur svårt det kan vara att förstå sig på vad det är man ska söka efter, vilka funktioner, prisklass, eller storlek man bör skaffa. I detta poolrobot bäst i test hittar du alla de bästa poolrobotarna så att du slipper kolla igenom de hundratals olika modellerna själv. Nu blir du presenterad de allra bästa, så oavsett vilken du väljer kommer du inte bli besviken!

Innan vi går in på resultatet i vårt poolrobot bäst i test tänkte vi gå igenom vad man bör tänka på inför sitt köp av poolrobot.

Att tänka på innan man ska köpa poolrobot

Vägg-funktion

Det finns de robotar som även kan gå upp på väggarna och städa där. Detta gör att poolen blir renare vilket i sin tur leder till att du inte behöver städa den lika ofta, det är samma princip som när man har damm på någon hylla och bara dammsuger på golvet. När det är på hyllan finns dammet fortfarande i cirkulation i rummet och därför blir det snart dammigt igen.

Att ha en vägg-klättrande poolrobot är inte ett måste, men om man vill ha den renaste poolen möjligt och vill slippa städa väggarna själv så är det att rekommendera. Dessa modeller brukar vara något dyrare, och därför tycker vi detta är något du kan välja bort ifall du inte vill lägga mer pengar än behövligt.

Storlek på pool

Något som även är viktigt att kolla på är hur pass stor yta roboten klarar av att rena. Du behöver titta både på kvadratmetern, men också på formen. Ifall den är oval eller har oregelbunden form så är detta extra viktigt. Dock är de flesta pooler kvadratiska och därför passar de flesta poolrobotar perfekt i dessa pooler.

De billigare poolrobotarna brukar oftast endast klara en slags form och därför är det viktigt att du kollar att roboten är anpassad för flera olika former eller specifikt för formen på din pool.

Storlek på roboten

Beroende på storleken på poolen behöver även roboten vara stor nog. I en smutsig pool så krävs det en större filterpåse och hur mycket smuts poolroboten kan klara. Det kan vara skönt att ha en stor filterpåse ifall du vill slippa tömma och rengöra din poolrobot allt för ofta. Att ha den gåendes automatiskt är skönt, men att sedan inse att påsen är full och att den knappt rengjort alls är mindre kul. Detta undviks på bästa sätt genom att se till att storleken på poolroboten är stor.

Service & underhåll

Att ha underhåll och kunna ha tillgång till service om något strular är viktigt. Många återförsäljare och märken erbjuder garantier och service i minst ett år framåt vid köp av poolrobot. Att lämna in den titt som tätt är ett bra sätt att förlänga produktens livslängd och se till att den är så effektiv som den ska vara.

De kinesiska märkena (de billigare varianterna) brukar ha sämre tillgång till service och underhåll, medan de svenska och något dyrare märkena oftast erbjuder flera års service utan att blinka. Du behöver också inte skicka varan runt hela jordklotet utan du kan lätt åka in till en lokal återförsäljare eller skicka den inom Sverige, och snabbt få service.

Nu när vi gått igenom några av de viktigaste faktorerna vid val av poolrobot så är det dags att gå in på de bästa poolrobotarna. Vi har använt oss av faktorerna ovan för att rangordna denna lista, men som allt så finns det många olika faktorer som påverkar en inför ett köp, och den ”bästa” för en person kanske inte alls är den bästa för en annan. Därför så tycker vi det är svårt att ge ett specifikt svar på vilken som är den allra bästa, då det varierar från pool till pool (eller person till person).

Topp 3 Bästa Poolrobotarna 2019

1. Poolrobot Swim & Fun Nitro Smart-Kleen

Först ut i detta poolrobot bäst i test är Smart-Kleen. Med en avancerad teknologi och designen som gör poolroboten mycket lätt gör att denna poolrobot fungerar på alla slags former. Med en 12 meters flytande kabel så kan den nå runt i pooler upp till 10 x 5 meter.

Denna poolrobot har en extra stor filterpåse vilket gör att du mycket sälla behöver tömma roboten, utan den kan gå av sig självt och effektivt ta bort all smuts utan att bli överfylld på 1 körning.

I paketet tillkommer även ”Borste-till-port” vilket är en slags borste du kan använda för att dammsuga upp ekollon, löv samt partiklar. Det inbyggda Quick-Drainsystemet gör att roboten blir lätt och snabbt släpper allt vatten från sig, så att du lätt kan ta upp den utan att skada kroppen.

Roboten förbrukar lite energi i relation till sin prestanda. Med denna poolrobot slipper du köpa dyra hygienprodukter för vattnet, som dessutom skadar miljön. Överlag är detta den bästa poolroboten som man kan hitta på marknaden, helt klart!

Se priset här!

 

2. Poolrobot Swim & Fun Clean Runner

Näst på tur kommer denna kompakta robot med filtreringskapacitet olikt några andra modeller i denna storlek. Swim & Fun är välkända för deras sätt att packa in mycket kapacitet och sugkraft i lättviktsmodeller, vilket man sällan ser. Clean Runner fungerar både med salt och klorvatten.

Det är en lätt och praktisk poolrobot som klarar pooler upp till 25 m3. Filtreringskapaciteten uppgår i 17 000 liter/timma vilket gör att den inte tar lång tid innan allt vatten har renats från smuts. Den är mycket säker och tillkommer gör en 9 meter lång flytande kabel samt en styrenhet.

CleanRunner är en liten, lätt och praktisk poolrobot som är lämplig för pooler på upp till 25 m3. Tack vare den stora sugkraften och filtreringskapaciteten på 17 000 liter/timme blir det enkelt att hålla poolbotten ren och inbjudande. Den enkla designen gör roboten extra driftsäker och enkel att använda. Inkl. 9 meter flytkabel samt separat styrenhet.

Se priset här!

 

3. Poolrobot PoolExperten Maytronics S50

Sist men inte minst kommer PoolExpertens Maytronics S50. Denna kommer i 3 olika storlekar och du kan själv välja om du vill ha 12, 15 eller 18 meters sladd, finmaskigt filter ifall du har pooltak, eller hur många timmar en cykel bör ta.

Detta är en av de bästsäljande poolrobotarna och det förstår man. PoolExperten lyckas även dom med att komma ut med en kompakt men effektiv poolrobot. Det vi gillar extra mycket med Maytronics S50 är att man kan välja storlek utefter sitt behov (hur stor pool man har), detta gör att du lätt kan välja en billigare variant om du har en mindre pool och inte vill lägga onödigt mycket på en poolrobot.

Helt klart en av de bästa alternativen!

Se priset här!