1. Dibotech Regeldetektor Basic 2. Dibotech Regeldetektor Pro 3. Stanley Regelsökare S150


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kjell.com och Tretti.se.

Du har precis köpt ett par sprillans nya, läckra och kraftfulla högtalare. Det enda som finns kvar att göra är att borra upp dem på väggen. Ja, då är det väl bara att sätta igång, eller? Nej, vänta! Det finns några mycket viktiga saker att tänka på innan man börjar borra i sina väggar, exempelvis vad väggen är av för material, var reglarna sitter i väggen och inte minst var det löper elsladdar. För om du inte vet dessa saker kan ditt byggprojekt få förödande konsekvenser – istället för att bara montera dina nya högtalare, kan din bygginsats rentav göra mer skada än nytta i slutänden, och det är ju verkligen inte meningen.

Så, hur ska du nu kunna ha koll på alla dessa saker utan att anlita professionell hjälp, som kan vara både dyrt och bökigt. Ja, du får helt enkelt ta och skaffa dig en regelsökare! Det här magiska lilla smidiga och behändiga verktyg hjälper dig med alla dina monteringsprojekt i ditt hus eller din lägenhet. Den håller koll på alla de där sakerna som är viktiga att känna till, innan du börjar montera saker på dina väggar, oavsett om det är ett par nya högtalare, en väggfast bokhylla eller bara en stor och tung tavla.

I vårt helt färska och nygjorda regelsökare bäst i test kommer vi därför att titta lite närmare på tre olika modeller av regelsökare, i tre olika prislägen. Detta för att försöka sprida lite ljus över vilken modell som potentiellt skulle kunna passa dig och dina projekt. Men först av allt ska vi titta lite närmare på vad en regelsökare faktiskt är för något, och vad den kan göra.

Vad är en regelsökare?

Ja, det låter kanske som en trivial och nästan lite larvig fråga. Även om du säkert har hört talas om dessa maskiner många gånger – framförallt om du har hållit på med olika byggprojekt i hemmet – så är det faktiskt inte alla som vet vad en regelsökare faktiskt gör.

Kort sagt kan man säga att det är en liten maskin som du håller upp mot väggen, och som därefter känner av dels om det finns reglar i väggen, och dels om det finns elledningar. Nästan alla regelsökare kan känna av båda dessa saker. De allra flesta känner nuförtiden dessutom av både reglar i metall och reglar i trä. Den största varierande faktorn i olika regelsökare är på vilket djup de har kapacitet att känna av reglar i en vägg, och även på vilket djup de kan känna elkablar och ledningar.

Att tänka på innan man köper regelsökare

Ja, nu när vi har slagit fast vad en regelsökare faktiskt är så måste vi förstås också berätta vad du ska tänka på innan du ger dig ut och köper en! För visst finns det några saker som är viktiga att tänka på. Först av allt brukar det vara bra att fundera på vilket material du har tänkt borra i. Är det en gipsvägg så är det med allra största sannolikhet träreglar du har att göra med, och det är så helt essentiellt att du väljer en regelsökare som har kapacitet att känna av träreglar. Gärna en som har dokumenterad framgång med att göra just detta. Om det är en trävägg är det förmodligen en metallregel som kommer att dyka upp, men det är inte alltid säkert, så var beredd på att det kan vara både och.

Att ha koll på vilket material du ska borra i är förstås också oerhört viktigt rent generellt, inte minst för att veta vilken borr du behöver, eller vilken skruv som lämpar sig bäst för jobbet. Är väggen av betong behöver du en slagborr och en regelsökare som är bra på att hitta reglar av metall. Ja, du förstår nog vad vi är ute efter här. Så utan fördröjning ska vi dyka in i vårt regelsökare bäst i test för att titta lite närmare på tre olika modeller som återfinns på den svenska marknaden. Häng med!

Regelsökare bäst i test

1. Dibotech Regeldetektor Basic

Vi börjar testet med en av de allra mest grundläggande och enklaste regelsökarna som finns på den svenska marknaden – Dibotech Regeldetektor Basic. Det första vi slås av med den här maskinen, är att den faktiskt inte ens kommer med en specifikation på vilket djup den kan känna av reglar, och det är förstås ett problem.

Nu kan det ju ändå vara svårt att veta på vilket djup reglarna i just din vägg sitter, men det går i viss mån att avgöra genom vilket material väggen är i och när huset är byggt. Det vi kan säga, är att det här är en regelsökare i det enklaste laget, och även om den hittar reglar när vi testar den, så tycker vi att regelsökande är en så pass seriös uppgift att det känns märkligt att inte ha ett seriöst verktyg för det. Med det sagt kostar den bara ungefär 150 kronor, vilket förstås är ett mycket slagkraftigt pris. Vi går dock vidare, utan att vara särskilt imponerade.

Se priset här!

 

2. Dibotech Regeldetektor Pro

Dibotechs nästa modell är deras Regeldetektor Pro, som finns tillgänglig på marknaden för cirka 250 kronor. 100 kronor extra är ett litet pris att betala för att få en specifikation på att den här maskinen hittar reglar i både trä och metall, upp till 19mm in i väggen (vilket är tillräckligt för de allra flesta monteringsprojekt, då du förmodligen inte kommer borra djupare än så!). Den känner av elledningar upp till 76 mm in i väggen. Om du ska ha en regeldetektor från Dibotech är det här modellen att satsa på, helt enkelt.

Se priset här!

 

3. Stanley Regelsökare S150

Avslutningsvis tar vi ytterligare ett steg upp i pris och hamnar på drygt 350 kronor, och regelsökaren S150 från Stanley. Det här är ett gediget företag med en hel serie regelsökare i olika prisklasser. Det är något som verkligen återspeglas i den här modellens kvalitet. Vi hittar reglar i både trä och metall upp till 38 mm in i väggen, och får både ljus och ljudsignaler för att uppmärksamma oss på detta. Sökaren hittar förstås även elkablar och ledningar, och vi upplever den som mycket effektivare och stabilare än modellerna vi prövat hittills. Vi tycker att 350 kronor är ett lågt pris för kvalitet på det här området, och rekommenderar dig att skaffa Stanley regelsökare S150. Slå till idag!

Se priset här!