Massagestol bäst i test 2023 – Hitta den bästa massagestolen

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. BEURER MASSAGEFÅTÖLJ MC50002. Beurer Massagefåtölj MC3800 Deluxe3. Kostaro massagestol
BEURER MASSAGEFÅTÖLJ MC5000Beurer Massagefåtölj MC3800 DeluxeKostaro massagestol

Är du på jakt efter en massagestol för hemmabruk eller kanske för kontoret? Oavsett vart du kommer använda massagestolen så passar detta massagestol bäst i test dig utmärkt. Först går vi in på en lista av de bästa massagestolarna, för att sedan dyka djupare i vad du bör titta efter inför ditt köp av massagestol. Häng med!

Att tänka på när du ska köpa massagestol

Program

Hur många program erbjuder massagefåtöljen? Beroende på vart du har ont, eller ifall du vill att fåtöljen ska specificera sig på ett visst parti av kroppen måste du se till att massagestolen har just den funktionen.

De flesta massagestolar kan massera från nacke till ländryggen, vissa även rumpa och benen. Beroende på hur många partier som kan masseras, desto dyrare är massagestolen (generellt sätt). Du får alltså själv avgöra hur många program du vill ha, och till vilket pris.

Komfort

Att sitta i en stol som är menad att koppla av i och sedan sitta obekvämt och få ont av att sitta i den är kontraproduktivt och rent av vansinnigt. Komforten är viktigt. Stolen ska vara mjuk och bekväm att luta sig tillbaka i och bara njuta, hur länge man vill, utan att det ska börja göra ont. Att den är mjuk är viktigt. Dock ska den vara lagom mjuk och inte för mjuk för då säckar kroppen ihop sig och man får ont på grund av det.

Pris

“Om man behöver titta på prislappen ska man inte köpa produkten”, sägs det. Nja, om man inte vill råka köpa något för mycket mer pengar än vad det är värt, och stå där med en halvtaskig massagestol för flera tusentals kronor, så bör man faktiskt slå ett getöga på prislappen.

De massagestolar som listas i vårt massagestol bäst i test är alla otroligt prisvärda. Det finns en billig massagestol i vårt massagestol test som oavsett priset är en bra massagestol, faktiskt en av de allra bästa massagestolarna.

Utrymme/storlek

Hur mycket utrymme har du för massagestolen? Har du tänkt ut en specifik plats där massagestolen skulle passa utmärkt? Kanske framför TV:n? Eller varför inte vid tvättmaskinen bredvid löpbandet? Oavsett vart du planerar att ställa din massagestol så är det viktigt att du håller koll på dimensionerna så att den faktiskt får plats där du planerar att ha den.

Det kan tänkas vara mycket att ha i åtanke vid köp av massagestol, men då vi sammanställt ett massagestol bäst i test så finns all denna info samlad på en plats, och endast de bästa av de bästa massagestolarna får vara med. Nu hugger vi in i vårt massagestol test!

Massagefåtölj bäst i test

1. BEURER MASSAGEFÅTÖLJ MC5000

Först ut i vårt massagestol bäst i test finner vi Beurer MC5000, och wow vilken upplevelse! Med en djupknådande teknik och recliner-funktion horisontellt så kan vi inte ge denna massagestol något annat än förstaplatsen i vårt massagestol bäst i test.

Den känner automatiskt din kropp och anpassar massagen efter din kropp, den når in på alla möjliga knutar och partier av ryggen.

Denna massagefåtölj masserar inte bara nacke och rygg, utan även fötter och ben. Du sätter dig i fåtöljen och vips får du en helkroppsmassage. Med tre olika program “Relax”, “Refresh” och “Therapy” så vet du vad som passar bäst för just ditt tillfälle.

Kanske har du suttit och jobbat framför datorn hela dagen och skulle behöva en liten “Refresh” innan du hämtar barnen på dagis? Eller så vill du köra en omgång av “Relax” medan du tittar på ditt favoritprogram på TV?
Massagestilen heter Shiatsu och är i form av 4 huvuden som långsamt masserar kota för kota.

Det finns även djupgående Shiatsu fingermassage som går djupt ner i musklerna och gör dig riktigt avslappnad i både kropp och själ. Fåtöljen är tillverkad i hög kvalitativ PU-läder och kommer hålla i åratal framöver.

Detta är den absolut bästa massagestol som vi testat och därför rekommenderar vi den starkt. De andra två har sina kvalitéer, men vi anser att denna är överlag den bästa massagefåtöljen på marknaden.

Se priset här!

2. Beurer Massagefåtölj MC3800 Deluxe

Näst på tur kommer ännu en till massagefåtölj från märket Beurer. Denna är en nedgradering på den förra modellen, och det syns på priset och på de funktionaliteter som medkommer.

Dock anser vi att denna är en av de bästa massagestolarna på marknaden i dagsläget och därför förtjänar den en plats i vårt massagestol bäst i test.

Med automatisk kroppsscanner, som mäter och känner av din kropp så får du massagen specialanpassad för just din kropp. Oroa dig inte för att du kommer bli masserad på obekväma ställen bara för att du är något större (eller mindre), eller helt enkelt inte passar kroppstypen som massagestolen är tillverkad efter. Denna anpassar massagen efter just din kropp!

Det finns fyra massageval – shiatsu, knådande, rullande och tappande – så att du lätt kan ställa in det på vad du är sugen på just idag. Se till att ha testat de olika massagevalen och se vilken som är just din favorit, eller ifall du vill variera lite mellan gångerna eller fokusera specifikt på ett visst parti på kroppen. Du kan fälla ner ryggstödet och höja fotstödet ifall du skulle vilja ligga bakåtlutad medan du avnjuter dagens massagestund.

Denna inkluderar inte fotmassage som den förgående, men den har vibrationsmassage på sätet och vid vaderna så att de också värms upp och du kan slappna av i samtliga partier i kroppen. Då detta är betydligt billigare än den föregående produkten så kan vi starkt rekommendera denna ifall du inte har budget för den förstnämnad massagestolen.

Detta är en av de bästa massagestolarna på marknaden och därför rekommenderar vi den starkt till folk som ska skaffa massagestol för första gången, samt för de som vill köpa en ny efter att sin gamla blivit svag och obekväm.

Se priset här!

 

3. Kostaro massagestol

Sist men inte minst finner vi massagenstolen Kostaro som erbjuder en komplex massage för hela kroppen med hjälp av en rad olika funktioner. Det är tack vare de 28 inbyggda massagekuddarna och de 9 massagehuvuden som den utför 3D-massage på en hög nivå.

Stolens ryggstöd är justerbart för bästa möjliga komfort och den har dessutom inbyggd värme som mjukar upp musklerna. Axlar och fötter masseras med hjälp av lufttryck.
Om du hittar en massagestil som du gillar särskilt mycket så kan du enkelt spara ned ditt program för att återkomma och få samma massage en gång till. Minnet räcket till att spara ned totalt 3 användarprogram.

De olika massageeffekterna styrs enkelt med hjälp av en fjärrkontroll vars hållare sitter på sidan av stolens armstöd. Med hjälp av den kan du ändra ställe för din massage, intensitet eller stolens ryggstöd utan att du behöver resa dig upp. Massagestolen är komfortabel att sitta i vilket bidrar till att du kan koppla av och njuta av din massage.

Se priset här!

Tidigare test av massagestolar med toppresultat

vidaXL Massagestol

Sist men inte minst har vi vidaXL massagestol som kommer i en krämvit färg. Detta är en otroligt stilfull massagestol som passar in i de flesta moderna hem då den är krämvit (och det passar nästan in överallt) och är modern i sin framtoning.

Den är även tillverkad i konstläder vilket är bra för dig som inte vill skada något djur under tillverkningen av din massagestol. Sitsen är tjockt vadderad så att du skall kunna avnjuta många timmar i fåtöljen utan att få det minsta ont.

Med 10 olika program och värmebehandling för att släppa spänningarna vid ländryggen så tror man kanske att denna stol ska vara i samma prisklass som de ovan. Men faktum är att detta är en billig massagestol, den billigaste i vårt massagestol bäst i test.

Du kommer nog bli chockad när du ser priset!
Vi anser att denna känns något plastig i jämförelse med de andra två modellerna från Beurer, men om vi tar prisskillnaden i åtanke så förstår vi nog varför. Är du ute efter en massagestol som är billig, och gör jobbet? Då är detta massagestolen för dig!

Se priset här!

Slutsats

Nu när du läst igenom vårt massagestol bäst i test är det dags att du bestämmer dig. Vi anser som sagt att Beurer MC5000 är den allra bästa, men samtidigt är den nästan 20 gånger så dyr som den från Beurer. Valet är ditt, vill du gå på det allra bästa eller kan du faktiskt nöja dig med något billigare varianten från vidaXL?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.