Bilbälte hund bäst i test 2024 – hitta det bästa hundbilbältet!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Säkerhetsbälte anslutning2. Urban Pup Universal Säkerhetsbälte3. Cruising Bilsele för hundar
Människans bästa vän måste också vara säker i trafiken. Då kan en hundbur vara något att införskaffa. Om du inte har plats för en stor bur så rekommenderar vi starkt att du sneglar på ett bilbälte för din hund, som ser till att din hund klarar sig ifall olyckan skulle vara framme, eller om du inte vill att din hund ska springa omkring i bilen medan du kör (detta kan vara en stor olycksrisk).

I vårt bilbälte hund bäst i test kommer vi gå igenom de allra bästa bilbälten för hundar, så att du lätt kan hitta rätt för just din hund! Vi börjar med att gå igenom en lista på de allra bästa hundbilbälten för att sedan dyka djupare i vad du bör titta efter i din jakt på hundbilbälte. Häng med!

Detta är alltså resultatet av vårt bilbälte hund bäst i test, men för att riktigt förstå vad som gör de till de allra bästa bilbälte för hundar så måste vi gå in lite djupare på vad som faktiskt utnämner ett bra bilbälte samt vad du bör ha i åtanke när du ska köpa hundbilbälte.

Att tänka på när du ska köpa hundbilbälte

Säkerhet

Den första och viktigaste saken du måste ha i åtanke när du ska välja bilbälte för hund är att det är en kvalitetstestad och ett säker bilbälte. Vi anser även att priset spelar en liten roll, men om du sätter priset före säkerheten är du ute på hal is. Vad är priset för din hunds liv? Se även till att du har en försäkring, det kan du enkelt hitta på Försäkring.se.

Vi kan garantera att alla säkerhetsbälten för hundar i vårt bilbälte hund bäst i test är säkra att använda och kommer skydda din hund, eller helt enkelt hålla den på plats. Vi har valt ut de allra bästa, så därför, oavsett ditt slutgiltiga val, så kommer du få ett otroligt bra bälte!

Storlek

Detta hör samman med föregående poäng. Du måste ha ett bilbälte som passar din hund. Det finns small, medium och large på de flesta bilbälten och därför kan du välja helt själv vad som passar din hund. Har du en liten hund så funkar Small bäst, en medelstor hund så blir Medium perfekt, och har du en riktig bjässe till hund så bör du nog sikta in dig på Large.

Har du ett först stort bilbälte så riskerar din hund att åka ut ifall ni krockar och skada sig då den inte blir skyddad av säkerhetsbältet. Och samtidigt ska du inte ha ett för litet bilbälte för då kan din hund skadas ifall ni krockar för att det helt enkelt är för tajt. Att hitta ett hundsäkerhetsbälte som faktiskt passar är otroligt viktigt!

Bekvämlighet

Detta hör ihop storleken på säkerhetsbältet. Har du för tajt så kommer din hund att gnälla och inte alls tycka att bilfärden är harmonisk. Då kommer din biltur försämras då du har en ledsen hund som gnyr i baksätet (eller framsätet, beroende på var den sitter). De flesta online butiker nuförtiden erbjuder gratis retur, eller hjälper dig med att hitta rätt storlek ifall du är det minsta osäker.

Pris

Medan vi inte tycker du ska uppoffra din hunds säkerhet framför priset så tycker vi ändå att det är viktigt att du inte behöver betala allt för mycket, onödigt mycket, för en produkt som erbjuder exakt samma säkerhet som en billigare variant. Priset har inte haft en stor roll i vårt bilbälte hund bäst i test, men vi anser fortfarande att det är viktigt att du inte betalar för mycket.

Vi kan lova att de bilbälten som finns i vårt test är prisvärda och kommer vara värda den lilla investering du faktiskt gör för att skydda din hund i trafiken!

Topp 3 Bästa Bilsele för hund 2024

1. Säkerhetsbälte anslutning (svart)

Först ut i vårt bilsele hund bäst i test har vi detta mycket praktiska säkerhetsbälte som du sätter fast på det riktiga bilbältet som redan finns monterat i bilen, och du kopplar endast in detta anslutnings-bälte i den vanliga selen och vips så har du en bilsele!

Detta är den absolut lättaste varianten att använda i vårt bilsele hund test och därför anser vi att detta är ett bra val för dig som vill ha något som är lätt att sätta igång.

Längden på kopplet är mellan 43cm – 63cm och därför så känner sig inte hunden instängd och fastspänd (och därför gnäller, och klagar) men den har samtidigt inte för mycket plats för att springa och sätta sig i ditt knä eller gömma sig vid gaspedalerna. Både du och din hund kommer få en mycket harmonisk resa ifall du införskaffar dig denna variant! Passar alla storlekar.

Se priset här!

2. Urban Pup Universal Säkerhetsbälte för hund

Näst på tur i vårt bilbälte hund bäst i test har vi Urban Pup’s säkerhetsbälte för hundar. Denna använder sig av en annan teknik för att se till att din hund är trygg  och säker under bilresan, genom att att man kopplar kopplet i bälteshållaren.

Detta gör att den passar alla bilar (med standard bälteshållare) och kräver inga krångliga instruktioner för att installera. Koppla i bältet i hållaren, spänn fast bältet på en vanlig hundsele, och sen är det bara att tuta och köra!

Den kan justeras och vara mellan 37cm och 74cm, vilket är bra då du lätt kan välja hur mycket din hund ska kunna gå runt, men samtidigt inte ha alldeles för stort så att han/hon skadar sig ifall ni olyckligtvis skulle krocka. Med ett otroligt prisvärt pris så får denna bilsele helt klart en plats i vårt bilsele hund bäst i test! Även denna passar alla storlekar.

Se priset här!

3. Cruising Bilsele för hundar (rosa)

Cruising Companion Bilsele för hund är sist men inte minst i vårt bilsele bäst i test. Även denna kopplas in i bälteshållarna och därför passar den alla bilar och storlekar på hundar. En justerbar rem gör att din hund kan ligga, sitta och stå bekvämt utan att du behöver ändra om selen. Den kan sköta allt helt själv.

Denna bilsele finns i 4 olika storlekar, XS, S/M, L och XL, se till att mäta omkretsen där det är som störst på bröstkorgen och lägg till 5 cm för att luska ut vilken storlek det är du behöver. Priset är minimalt för vad du får för produkt, och vi rekommenderar denna starkt!

Se priset här!

Slutsats

Denna lista är i helt inbördes ordning och alla bilbälten för hundar i detta bilbälte hund bäst i test anser vi vara helgrymma. Nu är det dags för dig att välja vilken av de här som du ska satsa på! Lycka till!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.