Hur mycket kostar en airboard? Vi ger dig svaret!

av

Är du på jakt efter en hoverboard, eller som den även kallas, airboard? Undrar du först och främst vad en sådan kostar så att du vet vad det är ditt barn frågar efter? Då har du kommit rätt, vi kommer gå igenom de olika typerna av hoverboard här och sedan vad respektive typ kostar. Först ska vi gå igenom fenomenet hoverboards.

Vad är egentligen en hoverboard?

Sedan Back To The Future II kom i slutet av 80-talet så har hela världen suktat efter en skateboard som svävar. Det finns mycket forskning på detta ämne och många som försökt skapa en sådan produkt, men ingen har hittills lyckats.

I början på 2015 så hörde världen om just “hoverboard” (hover på svenska är ju svävande, och board är bräda) och många trodde då att det var just en Back To The Future hoverboard som uppfunnits. Men icke sa Nicke, tyvärr. Det var en elektrisk bräda med två hjul.

Men wow vad alla häpnade och ville ha just en sådan. Tiotusentals hoverboards köptes varje månad och alla var frälsta. Tekniken bakom fungerar genom att det är två hjul och två separata fotdynor. Du styr de olika fotdynorna/hjulen genom att luta foten fram eller bak, och då de är separata kan man styra exakt som man vill, svänga och snurra precis så mycket man vill.

Det blev snopet när första hoverboarden sprängdes då det var gjort på okvalificerade batterier från Kina, då många sökte efter billiga hoverboards och brydde sig inte riktigt om hur de var tillverkade. Många hoverboards fattade eld, blev olagliga att använda och återkallade. Detta gjorde att många blev skeptiska och rädda för detta med hoverboards, med all rätt!

Vi har tur, då vi bor i Sverige har vi otroligt vassa kontroller som gör att varje produkt måste granskas noga och länge innan den blir accepterad. EU har även vissa direktiv gentemot olika batterier och okvalificerade kommer ofta inte genom tullen. Du behöver alltså inte oroa dig längre för att du köper en fara för dig och dina barn, utan alla hoverboards i Sverige som säljs på t.ex. teknikmagasinet är alla en hög kvalitet.

Så vad kostar en hoverboard?

Vi rekommenderar att du köper en hoverboard efter att kollat igenom vårt test av hoverboards. Då vet du de olika modellerna och vad man bör sikta in sig på. De flesta hoverboards brukar landa på en prislapp mellan 2000-4000 kr beroende på hur stora däck, batteritid och kvalitet den innehar.

Detta kan kännas som relativt mycket för en present till dina barn, men kom också ihåg att detta kan användas för transport, och du anar inte hur bekvämt det är att ha sitt barn ståendes på en elektrisk bräda medan man själv går bredvid. Man kommer fram betydligt snabbare än normalt sätt.

Är det värt att köpa en av de dyra modellerna?

Det beror på. Söker du efter en billig airboard så får du förvänta dig en med något mindre hjul (detta gör att den inte kan köpa över trösklar och annat som ligger på marken lika lätt). En bastant och stor hoverboard är att rekommendera då den är något säkrare för en osäker nybörjare.

Kom alltid ihåg att bära skyddsutrustning så du, eller den som kör, inte råkar ut för olyckan. Vi anser att det kan vara värt att lägga lite extra på hoverboarden ifall man känner att man vill kunna köra över trösklarna i hemmet, eller för att den inte ska vara för nätt och man snubblar på den (det kommer antagligen hända ändå till en början, men men…).
Lycka till i jakten på din familjs första airboard! 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.