Epilator bäst i test 2024 – Hitta den bästa epilator

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Braun Silk-épil 9-7202. Philips Satinelle Essential BRE2753. Beurer HL 70 Epilator
Braun Silk-épil 9-720Philips Satinelle Essential BRE275Beurer HL 70 Epilator
Se priset härSe priset härSe priset här

Är du trött på att raka benen och få stubb bara några timmar efteråt? Och tycker du det känns onödigt att gå till salonger och vaxa dig för tusentals kronor eller luras på dyra IPL-behandlingar som påstår att håren försvinner för alltid? Då ska du investera i en epilator om du inte redan gjort det. En epilator kostar från ca 400 kr upp till ca 1500 kr men du kan ha den i åratal om den är av bra kvalitet. Och det den gör är att den drar upp håren från rötterna, vilket lämnar ett lent och mjukt resultat i flera veckor utan att du behöver raka dig varje dag.

Moderna epilatorer är dessutom gjorda för att rycka upp korta hår, vilket betyder att du inte behöver spara ut dem i veckor först och känna dig som en vandrande skog. En bra epilator orsakar heller inte så stark smärta som de billigare varianterna eller de äldre modellerna. För bara 20 år sedan gjorde det ont att använda epilator, men idag är de utrustade så att det blir en relativt smärtfri upplevelse.

Vad man ska förvänta sig av en epilator

I detta epilator bäst i test har vi tagit hänsyn till en rad saker som en epilator ska klara av. Det allra viktigaste är att den får bort alla hårstrån och samtidigt skyddar huden från alltför mycket irritation. Här gäller även korta hårstrån. Det andra är att den ska anpassas till olika zoner och hur håren sitter där.

Oftast är det under armarna, benen och bikinilinjen som är de främsta zonerna man vill ta bort hår på, men även mustaschliknande hår som sitter på överläppen eller de små håren som kan uppkomma på fingrar och tår. Därför innehåller många nya epilatorer en hel del tillbehör som är mycket funktionella.

De nya varianterna kan till och med användas på våt hud eller i duschen/badet, även om vi rekommenderar att alltid använda epilatorer när du är torr. Då ser du håren bäst. Vi ska även ta hänsyn till männen i detta bäst i test då de ska kunna använda en epilator på bröstet eller de områden som de vill trimma utan att det skapar en alltför olustig och smärtsam känsla. Sist men inte minst är det resultatet vi vill ha reda på. Hur länge håller epileringen?

Topp 3 Bästa Epilatorer 2024

Vi kommer nu göra en sammanställning av tre produkter och lista deras för- och nackdelar samt ta hänsyn till olika faktorer som vi exempelvis nämnde ovan. Efter testet kommer vi sammanfatta och göra en summering av detta bäst i test samt ta ut en vinnare som vi anser håller måttet bäst. Förhoppningsvis har du då blivit lite klokare på vilken modell du ska köpa eller byta till om du inte är riktigt nöjd med din egen. Trevlig läsning!

1. Braun Silk-épil 9 Wet & Dry 

Braun har gjort epilatorer i åratal och de blir bara bättre och bättre. Braun är märket som är det vanligaste och mest populära som folk köper och det är inte konstigt.

De kommer med många finesser, tillbehör och hastigheter och lämnar ett lent och långvarigt resultat. Denna modell som är först ut i vårt epilator bäst i test, har ett 40% bredare huvud och kan som namnet avslöjar, både användas i duschen och på torr hud.

Det breda huvudet bidrar till avlägsnande av hår på ett större område i ett och samma drag. Själva pincetterna i det roterande hjulet är utformade på ett mer avancerat vis så att det ska bli enklare att ta upp både korta och långa hår som vaxning inte rår på. De kortaste håren som kan avlägsnas kan vara 0,5 mm långa.

Modellen är sladdlös och kan laddas på 60 minuter. Denna modell är även skapt för att användas i ansiktet, men om det är bara ditt ansikte som du vill fokusera på, kan du istället köpa modellen Braun Face 830 som är den första epilatorn att helt fokusera på hår i ansiktspartierna.

Tillbehören som följer med silk épil 9 är:

 • Rakhuvud om man vill använda den som rakapparat
 • Trimmerkåpa
 • Högfrekvensmassagekåpa
 • Ansiktskåpa
 • Kåpa för dina känsliga partier
 • Laddningsenhet

Priset på denna produkt ligger strax under tusenlappen men det är den verkligen värd. Det är inte för inte som Brauns produkter ständigt hamnar på topplistorna i bäst i test och med alla tillbehör och funktioner som denna har, tycker vi att det är helt okey att betala det priset.

Den fungerar på alla partier och alla slags hår och funkar både till män och kvinnor. Om det skulle finnas en liten nackdel är det att det inte ingår något extra tillbehör för massage. Den har det en epilator ska ha, men inget extra “treat” för att erbjuda den där lilla extra skönhetsupplevelsen. Och resultatet är långvarigt – hela 4 veckor.

Se priset här!

2. Philips Satinelle Prestige

En epilator i samma prisklass som ovan, men från märket Philips, är denna modell som har ett ergonomiskt utformat handtag för att användas på hela kroppen.

Huvudet har keramiska skivor med pincetter som fångar upp alla typer av hår, vilket gör att det lämpar sig utmärkt för båda könen. Epilatorn kan användas både i vått och torrt och ett extra plus är att den har en inbyggd lampa som gör att du ser alla hårstrån bättre.

Modellen använder sig av Philips patenterade system som är extra bra för korta hår. En till positiv aspekt är de 8 tillbehören:

 • Rakkåpa med trimkam för att trimma långa strån
 • Massagetillbehör till kroppen innan epilering
 • Exfolieringsborste
 • Kåpa för ansikte
 • Kåpa för känsliga zoner
 • Tillbehör för en mer skonsam epilering
 • Hudutsträckare
 • Rengöringsborste för att avlägsna smuts och hår på apparaten

Laddningarna kommer i tre steg: Snabbladdning, laddningsbar och 90 min laddningstid. Du kan välja mellan två olika hastigheter.

Vi måste säga att vi är imponerade av denna Philips Satinelle Prestige i vårt bäst i test som verkligen har allt en epilator kan ha och mer därtill. Det är inte bara en epilator utan en skönhetsapparat som erbjuder både massage och exfoliering på djupet. Man har helt enkelt inte missat mycket alls och resultatet håller i sig flera veckor. En liten nackdel är att lampan inte går att bytas ut.

Se priset här!

3. Beurer HL 70

Sist ut i vårt epilator bäst i test, är denna lite billigare modell från Beurer. Vi säger billigare men inte billig då det endast skiljer ca 100 kronor från den och de andra i detta bäst i test.

Det ergonomiska handtaget gör att den är agreabel att hålla i och den fungerar bra både på våt och torr hud. Annars har denna epilator inte lika många extrafunktioner som de andra modellerna är utrustade med.

Den har tre huvuden som man kan växla mellan för rakning, epilering och exfoliering. Exfolieringsborstar är till för att undvika att de nya håren som sedan kommer, växer inåt.

Modellen kommer med två olika hastigheter och är trådlös, d.v.s. den är uppladdningsbar på 120 minuter, vilket är lite lång tid. Två plus är den inbyggda lampan så att du kan se alla hår samt de 42 allergivänliga pincetterna. Så många pincetter har inte ens några stora märkens produkter i sina plattor.

Det andra pluset i kanten är batteriindikatorn som visar hur mycket batteri som är kvar. Som extra tillbehör ingår en rengöringsborste för att ta bort håren från apparaten samt ett fodral för lagring när den inte används. Att den inte har mer än ett epileringshuvud ser vi som ett litet minus. Visserligen kommer det en kåpa till som man kan sätta på när man epilerar känsliga zoner, men huvudet är detsamma.

Detta är en bra epilator i vårt bäst i test men kanske inte den bästa. Den är snygg och är skön att hålla, men vi skulle ha uppskattat lite mer finesser eller funktioner i den. Då priset nästan är detsamma som många andra bättre modeller, gör man kanske rätt i att köpa en annan modell för bara någon hundring extra.

Resultatet är ungefär detsamma som hos de andra produkterna, eftersom denna modell också är utrustad för att klara av korta strån.

Se priset här!

Mer info om epilatorer

Både för män och kvinnor

En epilator är ett mer ekonomiskt och trevligare alternativ än en vaxning, både för män och kvinnor. Detta är av många anledningar. Först och främst slipper du allt kladd som en vaxning för med sig och då talar vi givetvis om en hemmavaxning, då salongsvaxning kostar betydligt mer.

En hemmavaxning ska värmas, strykas på och dras av och det är ofta när man köper dessa hemmavaxningar att håret faktiskt inte alls följer med som man vill. Resultatet blir att man sitter med hår kvar på kladdiga ben som kan orsaka kvisslor eller finnar om man får en allergisk reaktion.

Med en epilator slipper du allt sådant. Inget kladd och ingen direkt förberedelse. Tryck bara på ON-knappen och börja epilera dig.

Eftervård

Efter en epilering, eller vaxning med för den delen, bör du undvika att stryka på parfymerad body lotion eller kroppsoljor. Huden är öppen och när dessa ämnen tränger in i de öppna porerna där håren har suttit, är det lätt att man får finnar.

Dessa kan göra ont och ta ett tag innan de försvinner. När huden är känslig och precis har fått sig en omgång, ska man undvika att stryka på allehanda produkter. Vänta istället några timmar innan du gör detta. På så vis kanske det är bäst att epilera sig på kvällen.

Att använda exfolieringsborsten som kommer som tillbehör hos många epilatorer, gör att du slipper inåtväxande nya hårstrån. Detta är bra att veta då dessa hår kan skapa små kvisslor, dem också.

Olika munstycken till olika zoner

Epilatorer brukar även komma med olika “munstycken” som används till olika kroppszoner. Det är nämligen naturligt att man är betydligt känsligare vid bikinilinjen än vad man är på benen. Dock brukar man bli härdad efter ett antal epileringar och känna av betydligt mindre än första gången.

Att epilera sig blir således en vanesak. I vårt epilator bäst i test som följer i den här artikeln, har vi sammanställt tre olika modeller i olika prisklasser som kommer utrustade med mer eller mindre finesser.

 

Hur man använder en epilator

Om du har långa hår som du inte har tagit bort sedan en lång tid, bör du antingen klippa ned dem med en nagelsax först så att de inte överstiger 6-7 mm. Om din epilator är utrustad med rakningsmunstycket kan du använda det för att korta av håren först.

Om håren är för långa riskerar de att gå av under epileringen, vilket gör att de inte rycks upp med roten. Man vill verkligen komma åt håret ända ned till hårsäcken så att det inte finns något kvar.

När detta är gjort så kan du börja. Håll epilatorn i en 90-graders vinkel mot din hud för att få in rätt rörelse. Sträck sedan ut huden med den andra handen så att du undviker att epilatorn “fastnar” i huden och drar med sig den också. Detta kan orsaka små skrubbsår och gör ganska ont.

När du sträcker huden så får du dessutom med alla hår – även de allra kortaste. För alltid epilatorn mot hårens riktning i korta drag och se till att du inte missar något. Ibland kan du få göra om rörelsen. Beroende på hur mycket hår man har på de ställen som ska epileras, kan det ta längre eller kortare tid att få allting gjort. Så om du är ordentligt hårig, kan du få avsätta ett par timmar minst till epilering varje månad.

Det positiva är dock att en epilering kommer att minska antalet hår där du använder den och till slut kommer det bli färre samt tunnare hår. Kanske du har lagt märke till att rakning ger hårade strån. Det är för att man stimulerar hårsäckarna när man rakar dem eftersom håret inte rycks upp från rötterna.

Var ska man aldrig använda en epilator?

Bikinilinjen går an men använd aldrig en epilator som brasiliansk vaxning, d.v.s. att ta bort allt könshår som finns. Det kan bli en oerhört smärtsam historia då användning på dessa typer av områden kan orsaka en klämrisk eller att huden som är tunn och följsam kommer in i epilatorn. Vi behöver förmodligen inte säga hur obehagligt detta kan bli.

Slutsats

Vår favorit i detta epilator bäst i test är – Philips Satinelle Prestige. Den har verkligen allt man kan önska sig av en epilator och dessutom ger den kunden en extra härlig upplevelse med sina massagefunktioner och exfolieringsborstar. Den är inte den dyraste modellen i testet, men uppnår helt klart de krav och lite till som man väntar sig när man använder en epilator.

Upplevelsen ska vara behaglig när man epilerar sig och därför gör du bäst i att inte köpa de billigaste modellerna, speciellt inte om du är nybörjare. Investera i en bra produkt som gör att det blir en trevlig erfarenhet och att du inte tvekar nästa gång du ska använda den.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.