Blodsockermätare bäst i test 2024 – Hitta den bästa mätaren här!

av
1. Accu-ChekAviva Nano
2. FreeStyleLite
3. Accu-Chek Mobile

Att ha en blodsockermätare hemma kan vara bra om du vill kunna ha koll på glukos eller kolesterolhalten i blodet även när du är hemma. Det finns många typer av blodsockermätare, från enkla till avancerade, sen finns även dom som är kompatibla med iPhone eller iPad och som med enkelhet kan tas med till jobbet, skola eller under resan utomlands.

Många får blodsockermätare från Landstinget, Vårdcentralen eller köper en på ett apotek, men dessa är oftast väldigt enkla och billigare varianter. Därför kan det finnas anledning att skaffa en lite dyrare variant för att få ett mer precist resultat.

I detta blodsockermätare bäst i test kommer vi göra ett djupdyk i vad man bör tänka på inför sitt köp av blodsockermätare, för att sedan gå igenom vilka som faktiskt är dom bästa blodsockermätarna på marknaden, för du vill verkligen inte riskera din hälsa på grund av dåliga produkter, eller hur? Vi kör igång direkt!

Att tänka på inför köp av blodsockermätare

Tillförlitlighet

Att man ska kunna lita på resultatet man får av en blodsockermätare ska vara en självklarhet. Detta gäller dock inte alla produkter vi ser på marknaden idag. Detta är inte en produkt som man tar lätt på, om den visar fel kan detta skapa stress och du kanske åker in till sjukhuset, när det snarare är ett falskt alarm.

Resultatet på en blodsockermätare kan variera beroende på vilken tid på dygnet det är, din kosthållning för dagen, smuts på mätstickan, blod på fingret vs. venöst, rengöringsservett med medel som stör mätningen och mycket mer. Så ifall svaret är något annorlunda från vad du är van vid så kan detta vara anledningen.

Portabilitet

Att kunna ta med sin blodsockermätare kan vara viktigt för de som reser mycket med jobbet eller vill iallafall ha möjligheten att ta med mätaren på resan. Om detta är något du vill så kan vi rekommendera att du håller ett öga på vad för typ och storleken på mätarna vi listar i vårt blodsockermätare bäst i test.

Enkel och snabb

Att ha en snabb och enkel blodsockermätare är något många vill, ju mindre blod som krävs och ju snabbare mätaren är, desto bättre. Alla blodsockermätare i vårt blodsockermätare test är väldigt effektiva och enkla att använda. Så om du utgår ifrån vårt test kan vi med säkerhet säga att du inte kommer tycka det är svårt att använda någon av dessa blodsockermätare, bra va?

Topp 3 Bästa Blodsockermätare bäst i test 2024

Accu-Chek Aviva Nano blodsockermätare1. Accu-Chek Aviva Nano blodsockermätare

Modellen Aviva Nano är tillverkaren Accu-Cheks allra minsta modell och med en vikt på bara 40 gram inklusive batterier är den även en av de minsta som finns att tillgå på den svenska marknaden. Trots sin nätta storlek ryms här mängder med funktioner som underlättar för användaren att mäta sitt blodsocker. Aviva Nano levereras tillsammans med provtagare och testremsor, något som gör att kittet blir komplett för provtagning och mätning. Blodprovstagaren är utformad att vara så smärtfri som möjligt och testremsorna som har en lång hållbarhet är marknadens största.

Mätarens display är upplyst för att underlätta avläsning av mätningen och det tar bara 5 sekunder för mätaren att visa ett resultat efter att man har applicerat en tillräcklig mängd blod på testremsan. För att enkelt kunna hålla koll på blodsockret kan Aviva Nano lagra upp till 500 testresultat som visar mätvärde, datum och tid. Mätaren har även en påminnelsefunktion där den påminner användaren både före och efter måltid att mäta sitt blodsocker.
Den här mätaren drivs av två stycken CR2032-batterier och med tre prover per dag räcker batterierna ungefär i ett år, totalt 1000 prover.

Accu-Chek Aviva Nano blodsockermätare är liten och smidig att använda men också att bära med sig.

Se priset här!

FreeStyle Lite Blodsockermätare Startkit2. FreeStyle Lite Blodsockermätare

Det här är tillverkaren Abbott Diabetes care’s mest populära blodsockermätare. Den är enkel att använda och liten till storleken. FreeStyle Lite är speciellt utformad för de som har känsliga fingrar då den endast behöver ha en en liten bloddroppe för att analysera värdet av glukos i blodet. Teststickan behöver en blodmängd på 0,3 μL, vilket är mindre än någon annan blodsockermätare på marknaden.

Genom en knapptryckning kan man enkelt lysa upp displayen för att kunna avläsa värdet även i mörkare förhållanden, till exempel på natten. Mätaren är snabb och det tar bara runt 4 sekunder för den att analysera bloddroppen på teststickan. Minneskapaciteten är 400 mätvärden.

Till FreeStyle Lite medföljer ett praktiskt fodral, 10 teststickor (med hållbarhet upp till 24 månader), 10 lancetter och en provtagare. Dessutom är mätaren utrustad med ett batteri som är förinstallerat och räcker till ungefär 500 tester. För att underlätta användningen ytterligare så har man möjlighet att använda mätarens påminnelsefunktion som kan ha totalt 4 larm inställda.

FreeStyle Lite är även kompatibelt med LibreView¹⁸ som är en molnbaserad tjänst. I denna tjänst kan man ladda upp sina mätvärden och skapa lättöverskådliga rapporter som man sedan kan dela med sin läkare eller annan sjukvårdpersonal.

3. Accu-Chek Mobile

Sist men inte minst har vi Accu-Chek, en blodsockermätare som skall på ett enkelt och smidigt sätt möjliggöra att personer med diabetes skall kunna göra en egenmätning av blodsockernivån.

Om du har diabetes så vet du själv vad för blodsockernivå du skall ligga på, och med denna kan du se till att du faktiskt vidhåller den nivån.

Detta är ett mycket enkelt kit att använda då mättiden endast är på 5 sekunder och mängden blod du måste lämna är 0,3 mikroliter. Dessutom har den automatisk kodning, så du behöver inte sitta med det. I paketet får du även en blodprovtagare, en lancettrumma med 6 lancetter, och 1 testkassett med 50 teststickor.

Detta är en perfekt blodsockermätare för dig som reser frekvent. Den är något dyr i jämförelse med andra tester, men det är det värt. Den säljs även av apotek, och det vet alla som någonsin hört talas om någon som ska försöka få en produkt att säljas där – produkten går igenom dussintals tester innan den blir godkänd för att hamna på hyllan i ett apotek.

Se priset här!

Äldre test av blodsockermätare med toppresultat

Blodsockermätare - Beurer GL 50

Beurer GL 50

Först ut har vi Beurer GL 50 och det är inte svårt att se varför denna är så populär och får benämningen som den bästa blodsockermätaren i vårt test.

Med koppling till en elektronisk dagbok via app eller programvara i datorn kan du på ett enkelt sätt samla data och visa upp för din läkare.

Om nivån sticker ut från ditt normala så kan du lätt identifiera detta och se till att balansera ut det, eller ta lärdom från vad som kan ha hänt under den dagen.

Med en lättförståelig display som ger dig vägledning och breda testremsor, enkla markeringar för mätvärdet. Du kan använda denna innan, efter eller som en allmän markering. Har du lätt att glömma bort att mäta blodsockret? Inga problem! Med Beurer GL 50 så kan du på ett enkelt sätt ställa alarm som påminner dig när det är dags igen.

Blodmängden uppgår till 0,6 mikroliter, vilket inte alls är mycket. Och mättiden ligger ungefär på 5 sekunder. Automatisk kodning ingår i mätaren vilket är skönt för dig som inte vill koda.
I startpaketet ingån 3-i-1 mätare, batterier, 5 lancetter, 5 testremsor, USB-fodral och en snabbguide, bland annat.

Vi anser att detta är den bästa blodsocketmätaren vi någonsin stött på och därför är det inte mer än rätt att den är på plats 1.

Se priset här!

Blodsockermätare - Beurer GL 44

Beurer GL 44

Näst på tur har vi en till blodsockermätare från Beurer, nämligen GL 44. Denna blodsockermätaren är föregångaren till GL 50, vilket syns då det är stort fokus på användarvänligheten och att displayen är lätt att använda, och remsorna är lätta att byta ut.

I startpaketet får du en även en fingerprickare, AST-lock (för att kunna mäta på andra kroppsdelar), 10 lancetter, 10 testremsor och en blodsockerdagbok.

Detta med att du får en manuell blodsockerdagbok är en av nackdelarna med denna i jämförelse med GL 50. Denna kan alltså inte kopplas till en programvara eller en app, utan du skriver manuellt i efter mätningen.

Detta kräver mer tid, men denna produkt är billigare och då får man räkna med att lägga mer tid på den.
Med en tydlig märkning av mätning före och efter måltid så ser den till att den får en så bra mätning som möjligt.

Den mäter endast ifall den fått tillräckligt med blod, så du inte få ett felsvar på grund av att mängden inte är tillräcklig. Även denna är kodfri, och behöver endast 0,6 mikroliter/ul för att mäta – och mätningen tar även med denna endast 5 sekunder.

480 resultat med datum och tid lagras. Du kan alltså lätt se ett genomsnittligt värde i 7, 14, 30 eller 90 dagar, för att kunna jämföra och se hur dagens mätning ligger i jämförelse med genomsnittet.

Helt klart en av de allra bästa, men den förlorade förstaplatsen för att den inte går att koppla till programvaran eller appen direkt utan att du måste själv skriva ner och hålla koll (även fast du kan se genomsnittliga värdet direkt på displayen).

Se priset här!