Eltandborste bäst i test 2024 – Hitta den bästa eltandborsten

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. ORAL B SMART SERIES 5000 ELTANDBORSTE2. ORAL-B PRO 2000 CROSSACTION ELTANDBORSTE3. JORDAN TBPX-120B ELTANDBORSTE
ORAL B SMART SERIES 5000 ELTANDBORSTEORAL-B PRO 2000 CROSSACTION ELTANDBORSTEJORDAN TBPX-120B ELTANDBORSTE
Se priset härSe priset härSe priset här

Som Benjamin Franklin en gång sa ”I världen är det inget som är säkert förutom döden, skatter och att borsta tänderna”. Skämt åsido, att borsta tänderna är en sak vi måste göra två gånger om dagen, varje dag. Men det är ju så förbaskat tråkigt och jobbigt, särskilt när man är trött efter en lång arbetsdag eller kanske en hård natt ute på stan! I dessa lägen kanske du slarvar med borstningen eller rent av struntar i den, för att du inte orkar… och just därför borde du ha en eltandborste!

I detta eltandborste bäst i test kommer vi gå igenom vilka de bästa eltandborstarna är så att du lätt kan sno åt dig den bästa som finns på marknaden. Vi listar ett litet eltandborste bäst i test för barn efter våra recensioner på de olika eltandborstarna för vuxna. Nu hugger vi in!

Vad är en eltandborste?

En elektrisk tandborste, även kallad eltandborste, är en tandborste som drivs av elkraft. Elkraften gör det jobb som du annars själv hade behövt göra, jobbet som du kanske inte orkade efter den där långa arbetsdagen. Eltandborstar drivs oftast antingen av uppladdningsbara eller utbytbara batteri.

Vi rekommenderar dock starkt att du skaffar dig en uppladdningsbar eltandborste alternativt en batteriladdare så att det inte tillkommer onödiga kostnader för nya batterier varje månad eller onödiga och tidskrävande resor till affären för att batterierna har tagit slut.

Att hitta en bra eltandborste eller att välja den bästa eltandborsten för just dina behov kan kanske vara svårt. Därför har vi sammanställt en lista över fem av de absolut bästa eltandborstarna på marknaden, för att göra det enkelt för dig att hitta något passande och bra. Vi har även inkluderat en billigare eltandborste i vårt eltandborste bäst i test för dig som letar efter ett mer prisvärt alternativ och som kanske inte vill lägga alla dina besparingar på tandborstning.

Eltandborste bäst i test

oral_b_smart_series_5000-38572743-15709756-org1. Oral B Smart Series 5000 Eltandborste

Första tandborsten i vårt eltandborste bäst i test är Oral B Smart Series 5000! Oral B är ett av de mest etablerade varumärkena för eltandborstar som finns och de tillverkas av Braun.

De är inte bara etablerade och välkända utan de är dessutom otroligt bra på vad de gör och har därför norpat åt sig hela 3 av 5 platser på denna lista över tandborstar.

Oral B Smart Series 5000 var den första eltandborsten i världen att använda sig av Bluetooth-teknik. Denna teknik gör att du enkelt kan se dina tandborstnings-vanor och låta din tandläkare anpassa dem med hjälp av feedback direkt i din smartphone – i realtid!

Förutom Bluetooth-funktionen har denna tandborste en trycksensor som avgör ifall du trycker tandborsten för hårt. Ingår gör även ett “CrossAction”-borsthuvud som är vinklat 16 grader för att nå in längre mellan tänderna och rengöra ännu mer än ett vanligt borsthuvud!

Du kan dessutom själv ställa in olika lägen ifall du skulle vilja ändra syftet med borstningen. Du kanske ska vårda tandköttet, borsta mildare, göra blekning eller kanske bara en vardaglig rengöring av tänderna. Vilket syftet än är så kan du ställa in tandborsten till att göra alla dessa saker. Smart!

Tandborsten använder sig av tre olika typer av rörelser; oscillering, rotationer och pulseringar. Detta för att skonsamt och effektivt eliminera plack.

Denna eltandborste har ett batteri som är uppladdningsbart vilket gör att det inte tillkommer extra batterikostnader varje månad. Du kan mycket lätt även byta ut borsthuvudet, när det slitits ut, genom att byta till de andra som ingår eller köpa nya. Om något går sönder, tex laddaren, så kan du enkelt köpa en Oral B laddare separat!

Se priset här!

eltandborste_pro2000-28006764-4069132-xtrab2. Oral-B Pro 2000 CrossAction Eltandborste

Oral-B Pro 2000 är lite billigare än Smart Series 5000, men denna tandborste är en av de mest säljande eltandborstarna på marknaden! Med sina särskilda egenskaper som tandköttsvård och daglig rengöring med synlig trycksensor så toppar den många listor över de mest populära tandborstarna i just nu, och kom in som tvåa på vårt eltandborste bäst i test! Pro 2000 har egentligen allt man kan önska sig utav en tandborste.

Den har 3D-teknik för att komma åt bättre mellan tänderna, den har en professionell timer för att uppnå borsttiden som rekommenderas av tandläkare och den är kompatibel med i princip alla borsthuvuden!

Den egenskapen som kanske sticker ut mest hos Pro 2000, tillsammans med Smart Series 5000, är den synliga trycksensorn som fungerar som så att den lyser om borstningens tryck överstiger den rekommenderade nivån och på så sätt skyddar tandköttet från överdriven belastning.

Detta är nämligen ett vanligt misstag som folk gör; att borsta alldeles för hårt och sedan skada tandköttet. Inte bara hjälper denna sensor emot skador på tandköttet, den gör det även lite småkul att borsta tänderna. Det blir lite som ett “spel” eller en “utmaning”, åtminstone för de som är vana att borsta tänderna alldeles för hårt, när de försöker hålla sig under gränsen för vad som är för hårt för att undvika att utlösa trycksensorn. Kul! Men nyttigt framförallt.

Detta är en väldigt effektiv eltandborste som varken kostar för mycket eller för lite. För omkring 600 kronor kan man säga att det är det perfekta valet för de som helt enkelt söker efter en bra tandborste och “no more, no less” som de säger på andra sidan atlanten.

Se priset här!

jordan_tbpx-120b-28132706-4106228-org3. Jordan TBPX-120B Eltandborste

En något dyrare produkt är Jordans TBPX-120B. Varför ska man betala mer för denna borste? Jordan tandborste TBPX-120B har inte bara alla egenskaper som ovanstående tandborstar i detta eltandborste bäst i test har, såsom trycksensor, tvåminuters-timer och avancerad rengöringsteknik.

Den har även tre olika hastigheter att välja mellan när du borstar tänderna! Välj mellan 8200 rPm för en mer skonsam rengöring av dina tänder eller 9800 rPm för standard eller 10000 rPm för hög hastighet och därmed snabbare borstning. Den snabba borstningen kan ju vara väldigt användbar när du har bråttom iväg på morgonen eller om du kanske har bråttom till sängen!?

Vad mer gör denna tandborste värd att betala nästan dubbelt så mycket som föregående variant av Oral B? Denna tandborste har ett ergonomiskt utformat handtag som ger både komfort och en enkel manövrering samt kontroll över borsten. Du kan dessutom ladda tandborsten via USB och när du köper denna tandborste så ingår även en reseväska för tandborsten, en laddare och tre olika borsthuvuden. Du får ett borsthuvud för rengöring, ett för att göra dina tänder vitare och ett för känsligare tänder. Inte så dumt med andra ord!

Se priset här!

philips_hx933307-30389786-4476814-xtrab4. Philips DiamondClean HX9333/07 Eltandborste

I ungefär samma prisklass som Jordans tandborste så förtjänar Philips eltandborste DiamondClean HX9333/07 en stark plats i vårt eltandborste bäst i test över de bästa eltandborstarna! Vi är nästan beredda att hävda att detta är den bästa eltandborsten av dem alla! Philips har utvecklat och patenterat en sonisk teknologi, inspirerad av tandvården, som har hyllats av många professionella tandvårdare.   

Det speciella med denna “Sonicare”-teknologi är att den på grund av tandborstens rörelser når på djupet mellan tänderna och i kombination med Sonicare-tandborstarnas diamantformade borsthuvuden rengör på ett sätt som vunnit denna tandborste priser! Eftersom den är så effektiv med att polera bort plack och fläckar på tänderna så har tester visat att den kan göra kliniskt rent på djupet samt att dina tänder blir vitare redan efter en vecka! Detta gör denna tandborste till en riktig vinnare!

Tandborsten har dessutom 5 olika borstlägen och laddas i ett lyxigt glas, istället för plast, som ser snyggt ut i ditt badrum! Sist men inte minst så erbjuds du ett öppet köp i hela 60 dagar! Om du inte är nöjd så får du pengarna tillbaka! Det kan inte bli mycket bättre än såhär. Därför vill vi säga att detta blir våran eltandborste bäst i test!

Se priset här!

5. Oral B Professional Care 600

Som utlovat, för den som söker efter en billig eltandborste, så är Oral Bs Vitality Sensitive Clean ett mycket bra val! För endast några hundra kronor så får du en väl fungerande eltandborste som gör vad den ska och som trots sitt billiga pris ändå levererar kvalitet! Med denna tandborste så får du en tvåminuters-timer precis som med de andra tandborstarna.

Du får även ett mjukt och skonsamt borsthuvud som inte skadar ditt tandkött samtidigt som det gör dina tänder betydligt renare än vad en vanlig manuell tandborste kan göra!

Oral B är som sagt ett välkänt och respekterat varumärke när det kommer till tandborstar så oavsett vad man väljer av deras produkter så kommer man inte att bli besviken. Och det faktum att det ens erbjuds en billig eltandborste av Oral B är något väldigt positivt och bör utnyttjas.

Om du vill ha en bra eltandborste av hög kvalitet men inte är villig att lägga så mycket pengar på det hela så är denna tandborste ett fantastiskt alternativ, vilket också är anledningen till att denna borste fick vara med i vårt eltandborste bäst i test!

Se priset här!

Eltandborste barn bäst i test

De viktigaste tandborstarna är väl ändå de som vi ger till våra barn? Så vad vore denna artikel utan ett eltandborste för barn test? Barn har inte lika välutvecklade tänder eller tandkött som vuxna har vilket givetvis gör det extra viktigt att tänka på saker som skonsamhet. Dessutom äter många barn en hel del godis och annat som är dåligt för tänderna och då är det viktigt att lära dem saker såsom hur länge man bör borsta sina tänder samt hur noga och att lära dem tidigt.

Vilken ålder kan man börja med eltandborste? Det finns en hel del eltandborstar för barn och tillverkarna brukar rekommendera att användning är lämpligt från 3 års ålder. Du behöver inte lägga ner tid på att leta efter dem själv för här har vi listat de två bästa alternativen för dina barn!

Spiderman – Colgate eltandborste barn

Colgate är ett av de mest välkända varumärkena i världen för tandkräm. När de gör eltandborstar så finner vi ingen anledning till att misstro dem. Faktum är att vi litar på att de kan sin tandkräm och därmed även sina tandborstar, manuella som elektriska. Denna tandborste hamnar på listan delvis på grund av sin design.

Vilken ung pojke vill inte ha en tandborste med självaste spindelmannen på? Utöver den balla designen så kommer denna borste med ett litet roterande huvud med extra mjuka borststrån som skonsamt rengör barnets tänder samt tar bort plack. Om du köper denna tandborste till ditt barn så får du dessutom två stycken utbytbara AAA batterier på köpet.

Men den roliga och balla designen i kombination med en simpel men skonsam borste samt ett väldigt bra pris gör att denna Colgate eltandborste vinner en plats i våran lista. Varför inte göra tandborstningen rolig för ditt barn genom att bjuda in spindelmannen i erat badrum!?

Se priset här!

oral-b_vitality_kids_frozen-36459797-1Vitality Kids Frozen – Oral B eltandborste barn

Inte vore väl listan komplett utan en eltandborste för barn av Oral B, våran välkända och omtyckta tandborsttillverkare. Denna produkt är aningen dyrare än Colgates. Anledningen till detta är att den har tvåminuters-timer, precis som vuxentandborstarna, samt 2D-teknik med 7200 oscilleringar/rotationer. Dessutom krävs inga köp av nya batterier då denna kan laddas och har en batteritid på 20 minuter.

Vitality Kids Frozen kommer med Disney-motiv från filmen Frost, eller Frozen som den heter på engelska, därav namnet på tandborsten. Denna eltandborste är kanske mest komplett av alla eltandborstar för barn eftersom den har allt ditt barn kan tänkas behöva, med roliga motiv och nyttiga egenskaper.

Du får betala lite mer men det tycker vi att det är värt, eftersom ett barns tandhygien är någonting väldigt viktigt och värt att investera i. Vitality Kids Frozen är därmed vinnaren i vårt eltandborste bäst i test av eltandborstar för barn!

Se priset här!

Att tänka på

De flesta inser att det är viktigt att borsta sina tänder och att därmed välja en produkt som gör detta väl. Vad många däremot kanske inte känner till är att ny forskning visar att det finns starka samband mellan hygien i munnen och en hel del allvarliga sjukdomar. Det är exempelvis fem gånger högre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar om man har inflammationer i tandköttet!

Anledningen till dessa risker är att bakterier kan fästa vid kanten av tandköttet om man inte borstar tillräckligt rent. Dessa bakterier kan leda till inflammationer som i sin tur i värsta fall kan sprida sig ut i kroppen via blodet. Med andra ord är det viktigare än vad man tidigare har trott att använda sig av tandborstar av hög kvalitet som verkligen ser till att det blir rent när man borstar sina tänder. Att välja manuella tandborstar är någonting förlegat och vi anser att alla borde byta till eltandborste om de inte redan har gjort det!

I denna lista har vi sammanställt några av de bästa alternativen som finns på marknaden, både för dig och för dina barn, så att du slipper leta själv. Även om du inte letar efter en ny för tillfället, eller om du redan har en eltandborste som du anser vara bra, tveka inte på att byta till en bättre! Det finns flera tandborstar som är bra, men de som vi har listat här sticker verkligen ut hakan! Glöm inte att aldrig underskatta vikten av att ha en bra tandborste!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.