Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lantbutiken.se.

1. Covina Super 12 Äggkläckningsmaskin 2. Covatutto Äggkläckningsmaskin 3. Mintegia Pro 120A

Att välja äggkläckningsmaskin kan vara svårt antingen för att du inte hittar den storleken du söker efter, eller att du bara inte vet vart du ska titta någonstans. Då har du hamnat i rätt händer! Vi har jämfört och testat äggkläckningsmaskiner och sammanställt detta äggkläckningsmaskin bäst i test. Innan vi går in på testresultatet vill vi gå igenom lite vad man bör tänka på inför köpet.

Att tänka på när man ska köpa äggkläckningsmaskin

Vad är det egentligen man behöver ha i åtanke för att göra ett bra val av äggkläckare? Jo, nedan hittar du de viktigaste komponenterna av en bra äggkläckningsmaskin.

Hur många ägg?

Hur många ägg vill du egentligen kläcka, är det en hobby eller en kommersiell verksamhet? Och vad för typ av ägg? Var noga med att titta efter hur många ägg du kan kläcka med respektive maskin innan du köper det. Ifall du vill kläcka andra sorters ägg än just hönsägg så står det under varje produkt på produktsidorna. Exempel av ägg det kan tänkas vara: vaktel, fasan, pärlhöns, anka, kalkon, gås och rapphöns.

Automatisk eller manuell?

Vill du vända äggen själv eller vill du att maskinen gör det åt dig? Vändningen av ägg görs 2-3 gånger per dag och det kan därför vara smart att ha en maskin som gör detta åt dig. Du har mer kontroll själv över vändningen om du gör det för hand, och det är helt upp till dig vad för typ du väljer.

Färg

Det är inte många produkter du kan köpa och ha färgen som en stor faktor i ditt val. Men då det inte finns så många funktioner på äggkläckningsmaskin utom att just, ja, kläcka ägg. Har du någon färg du gärna skulle vilja ha din äggkläckningsmaskin i? Du kanske har ett färgtema du vill fortsätta följa? Oavsett så kan du välja vilken färg du vill ha, då det inte är så stora skillnader förutom utseendet på de flesta äggkläckningsmaskiner (förutom manuell och automatisk-vändning).

Priset

Det finns inte plats för många funktioner i en äggkläckningsmaskin utan priset varierar kraftigt utifrån kvalitén på äggkläckningsmaskinen. Vi vet att många hellre lägger mindre på en äggkläckningsmaskin än en högre summa, men detta kan ge stora skillnader i hur många ägg som faktiskt kläcks och hur bra produkten är. Alla äggkläckare i vårt test, förutom de två från Covatutto har 2 års garanti så att du kan byta ut produkten ifall den går sönder. På Covatutto får man 1 års garanti, detta betyder inte att produkterna är sämre på något sätt utan endast något tillverkaren bestämt.

Topp 3 Bästa Äggkläckningsmaskiner 2019

1. Covina Super 12 Äggkläckningsmaskin för 12 st ägg

Denna äggkläckningsmaskin från Covina är tillverkad i Italien och är utsatt för att kläcka 12 stycken ägg åt gången. Detta är en av de bästsäljande äggkläckarna i Sverige, och en funktion som gör att den sticker ut är att man kan fylla på vattnet utifrån och slipper öppna upp för att fylla på vatten. Den är väldigt lättskött och passar dig som använt en äggkläckningsmaskin tidigare, men också för dig som är en nybörjare inom äggkläckningsmaskiner.2.

Se priset här!

 

2. Covatutto Äggkläckningsmaskin för 16 ägg

Detta är en helautomatisk äggkläckningsmaskin vilket betyder att äggen vänds av sig självt och du behöver inte ödsla energi på att gå och vända äggen 2-3 gånger per dag. Du kan snabbt se ifall temperaturen är bra i maskinen genom att se ifall lamporna lyser. Ifall maskinen lyser eller blinkar så värms maskinen upp, om de är släckta så behövs inte det utan den är på en perfekt temperatur för äggen. Du kan även se temperaturen på de digitala displayen som sitter på äggkläckningsmaskinen. Även här så fylls vattnet på utifrån och du behöver alltså inte öppna maskinen för att fylla på vatten. En grym äggkläckningsmaskin för 16 ägg, helt enkelt.

Se priset här!

 

3. Mintegia Pro 120A Äggkläckningsmaskin för 120 ägg

Nu tar vi ett snäpp upp i antal ägg som kan kläckas. För med denna maskin, Mintegia Pro 120A, kan du kläcka 120 hönsägg samtidigt. Detta är en robust äggkläckningsmaskin för professionellt bruk med en stilren design som passar i de flesta hönshus. Med en automatisk fuktreglering och automatisk vändning av äggen så är den otroligt lättskött, vilket är viktigt när man har fler ägg. När man endast har 12 ägg att vända så kan man göra det lätt för hand, men när det handlar om hundratals ägg så kan det vara något som äter upp mycket av sin tid.

Dessutom har Mintegia Pro 120A ett fuktighetslarm och temperaturlarm, dessutom finns en digital display där du kan justera värmen. Isoleringen på denna maskin är i toppklass vilket gör att värmen håller sig längre och du sparar därför energi och pengar på nerskurna uppvärmningskostnader. En otroligt bra kläckare för professional bruk. Du kommer inte bli missnöjd.

Se priset här!

 

4. Covatutto Helautomatisk Äggkläckningsmaskin för 162 ägg

Har du behov för en ännu större maskin? Då kan detta vara maskinen för dig. Denna Covatutto är nämligen lämpad för hela 162 ägg. Även här finns en digital display där du kan se den exakta temperaturen och justera temperaturen själv på ett mycket enkelt och smidigt sätt. Detta är en helautomatisk äggkläckningsmaskin vilket gör att äggen vänds automatiskt, vilket de gör hela 1 gång i timman. Det enda du behöver göra är att tillföra vatten för att få fuktigheten.

Denna äggkläckare kan användas för personligt bruk men också professionellt bruk då man kan vända hela 162 ägg på samma gång med maskinen, näst intill helt automatiskt!

Se priset här!

 

5. Brinsea OvaEasy 580 Advance Äggkläckningsmaskin för 500 ägg

Nu tar vi ett bauta-steg upp i antal ägg som går att kläcka samtidigt, för ni kan vi kläcka hela 500 (!) ägg samtidigt! Detta är då en otroligt kraftfull kläckare för dig som kläcker mycket och ofta. Den är otroligt effektiv och, såklart, helautomatisk så att du inte behöver vända på 500 ägg för hand. Den har ett avancerat fläktsystem som fördelar värmen jämnt för bästa möjliga resultat. Även denna har en display där du lätt kan ställa in funktioner. Vad händer om rumstemperaturen förändras? Då går ett larm så att du lätt kan åtgärda det innan det blir för sent.

Något som urskiljer denna från andra är dess kylfunktion, som för övrigt är automatisk. Varför är det bra att ha kylfunktion? Jo, för det är så hönan brukar göra. De lämnar äggen för att gå och äta mat eller liknande, och för att göra processen så lik som möjligt så stängs värmen av vid vissa tidsperioder under dagen så att det ska bli så naturligt som möjligt. Fläkten är fortfarande på under den tiden. En lätthanterligt äggkläckningsmaskin för 500 ägg är svårt att få tag på, men här har vi definitivt en som förtjänar äggkläckningsmaskin bäst i test.

Se priset här!

 

Slutsats

Som du kanske förstått redan är alla dessa äggkläckningsmaskiner otroligt bra. De varierar bara i storlek och några funktioner här och där men jobbet blir gjort oavsett vilken du nu beslutar dig för att köpa. Alla kläckare är ju med i äggkläckningsmaskin bäst i test så alla dåliga är bortsorterade. Hoppas vi hjälpt dig i ditt val av kläckare. Lycka till!