Luftfuktare bäst i test 2023 – Hitta den bästa luftfuktaren

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. HACE MJS-4012. WILFA HUE-6B3. HONEYWELL HH950E
HACE MJS-401WILFA HUE-6BHONEYWELL HH950E
Se priset härSe priset härSe priset här

Under vintern så är luften rent generellt torrare vilket medför att man kan känna sig torr i ögonen, halsen och även så kan klåda på huden uppstå. Just därför är luftfuktare en produkt som nu på senare år har börjat bli mer och mer populär och det finns idag en mängd olika sorters luftfuktare på marknaden av varierande kvalitet, funktionalitet och de finns i alla prisklasser.

Att hitta den perfekta luftfuktaren är därför inte helt lätt och för att hjälpa till så har vi sammanställt en guide med tips och tester av några av de bästa och mest populära luftfuktarna som finns hos svenska återförsäljare. Häng med och hitta rätt luftfuktare just för dig!

Olika sorters luftfuktare

Idag finns det en mängd olika typer av luftfuktare som är baserade på olika tekniker och beroende på vad ändamålet är så kan olika typer vara olika bra.

Evaporativ luftfuktare

Evaporativa luftfuktare använder sig utav ett luftfuktningsfilter som absorberar vatten. När renad luft passerar genom luftfuktningfiltret så uppstår en naturligt fuktig luft som sedan sprids i rummet med hjälp av fläktar. Denna typ av luftfuktare är dyrare än ultrasoniska luftfuktare.

Ultrasoniska luftfuktare

Denna typ av luftfuktare skapar en dimma som sedan sprids med hjälp av vibrationer. När vattenmolekylerna delas upp så skickas dessa sedan ut som en dimma som absorberas i luften som ånga. Denna process är både miljövänlig (för din rumsmiljö, och för världen) och även väldigt tyst.

Luftfuktare bäst i test

Vi har testat några av de mest populära luftfuktarna på marknaden för att hjälpa dig att hitta den bästa luftfuktaren och även för att konstatera vilken luftfuktare som vi anser bör få utmärkelsen bäst i test.

1. Hace MJS-401

Luftfuktare bäst i test - HACE MJS-401

MJS401 är en av de minsta och mest prisvärda luftfuktarna på marknaden och låter dig att fukta luften i ditt hushåll utan att bränna hål i plånboken. MJS401 är även väldigt enkel att ställa in och använda. Den är så enkel att man inte ens behöver läsa de manualer som följer med då allt styrs med hjälp av ratten på fronten av luftfuktaren.

Denna luftfuktare har en genomskinlig tank som är lika enkel att rengöra som att fylla på så att du slipper att spendera onödig tid med att underhållsarbete. Den genomskinliga tanken gör det även väldigt lätt att se hur mycket vatten som faktiskt finns i tanken och den rymmer även en väldigt stor mängd vatten så att du slipper fylla på tanken ofta.

Förutom allt detta så har den även ett väldigt effektivt filter som tar bort bakterier och kalk från vattnet så att du slipper oroa dig över att det blir stopp i din luftfuktare. Luftfuktaren MJS-401 är även extremt tyst vilket gör att den passar utmärkt i så väl köket som i sovrummet. Den har även ett smidigt nattläge som gör så att vredet som används för att kontrollera luftfuktaren ger ifrån sig ett diskret blått ljus.

Detta är en simpel luftfuktare som ger av mycket ånga till ett lågt pris och är en av de bättre modellerna i detta test, men tyvärr så klår den inte modellen från Wilfa.

Se priset här!

2. Wilfa HUE-6B

Luftfuktaren HUE-6B från tillverkaren Wilfa är en lite trendigare luftfuktare i svart där man valt att satsa lite mer på både stilren design och användarvänlighet.

Denna luftfuktaren ger en effektiv luftfuktning med antingen varm eller kall ånga och är avsedd för rum som är upp till 125m². Den har en kapacitet på upp till 300 ml kall ånga per timme eller 400ml varm ånga per timme.

Vattenbehållaren som sitter monterad inuti fuktaren har en kapacitet på hela 6L och man behöver därför inte fylla på denna särskilt ofta. Precis som med MJS401 så finns här även ett inbyggt kalkfilter för att motverka att det bildas en beläggning inuti avfuktaren som kan orsaka problem i längden.

Den inbyggda displayen på fronten av luftfuktaren låter dig som användare att kontrollera alla aspekter av din luftfuktare på ett enkelt och användarvänligt sätt. Den har inbyggt stöd för timer och har en indikator som indikerar om vattentanken är tom.

Wilfas luftfuktare är en av de bästa som vi testat i detta test och den har en mängd användbara funktioner som gör den väl värd site lite dyrare pris. Den sprider fukten bra i rummet och vi anser därför att den är väl värd sitt pris och vi ger därför luftfuktaren bäst i test då det är en väldigt bra produkt.

Se priset här!

3. Honeywell HH950E

Honeywell HH950E är en lite billigare varmluftsfuktare som har är väldigt enkel att använda och där tillverkaren valt att skära ner på funktioner, för att istället fokusera på att ta fram en prisvärd produkt med alla de viktigaste funktionerna.

Denna luftfuktare är designad för att användas i rum som är högst 25 m² och har en luftfuktningseffekt 0.33L i timmen. Denna luftfuktare har även doftkopp så att du även kan inkludera dofter i ångan och på så sätt även få ditt hem att lukta fräscht.

Denna luftfuktaren använder sig av varmluft och använder inga dyra filter, så att du slipper att spendera pengar på att byta ut filter. Fuktaren har en kylkammar som finns där för att se till så att ångan som avges inte är för varm för att undvika olyckor genom förbränning.

Detta är en av de mest prisvärda modellerna som vi testat och den gör sitt jobb utan att glänsa, men vi anser att detta är en bra produkt om du inte önskar att bränna hål i plånboken. Om du vill spara lite pengar är detta en bra luftfuktare som är väl värd sitt pris!

Se priset här!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.