Bästa massagepistolen 2024 – Läs vårt massagepistol bäst i test innan du köper!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Flowlife Flowgun2. Hyperice Hypervolt3. Gymstick Cairo Pro
Flowlife FlowgunHyperice HypervoltGymstick Cairo Pro

Massagepistolen är utan tvekan en apparat som nyligen tagit Sverige med storm, speciellt bland träningsfantasterna. Produkten anses kunna lindra massor av besvär, förbättra återhämtning mellan träningspass och mycket mer. Oavsett om det är innan passet, efter träningen eller bara för att slappna av liten på slutet av dagen, har massagepistolen blivit en favorit hos många. Hur fungerar denna spännande produkt? Och vilken passar bäst för dig?

Här tipsar vi dig om de bästa och mest populära massagepistolerna på marknaden, och ger dig svar på vanliga frågor om apparaten. Först och främst: Vilken massagepistol är bäst?

Topp 3 massagepistol bäst i test 2024

1. Vårt toppval! Flowlife Flowgun

 • Varumärke: Flowlife
 • Modell: Flowgun
 • Slaglängd: 10 mm
 • Batteritid: 6 timmar
 • Massagehuvuden: 6 st

Vår favorit Flowgun kommer från det svenska företaget Flowlife och har tagit marknaden med storm. Svenska atleter var med under produktutvecklingen av massagepistolen, och ett flertal atleter har visat uppskattning för produktens förmåga att behandla ömma muskler.

En av de största fördelarna med Flowgun är dess batteritid på hela 6 timmar, vilket exempelvis är dubbla tiden till vår nästa favorit. Det tar cirka 3 till 4 timmar att ladda upp modellen från 0% till 100%. Sedan kan du använda massagepistolen i upp till 6 timmar innan den behöver laddas igen – mer än nog i våra ögon! För önskad effekt behöver massagepistolen endast användas i cirka 10 minuter per dag.

Dessutom medföljer hela 6 tillhörande munstycken till produkten, som utformats för att komma åt olika muskler och ge en riktigt högkvalitativ massage. Om du vill ta med massagepistolen kommer produkten, dess laddare, och tillhörande munstycken i en praktisk förvaringsväska.

När du masserar med Flowgun kan du välja mellan 5 olika vibrationsnivåer. Som kraftfullast kör den upp till 3200 exakta slag per minut.  På så sätt kan du exempelvis börja mjukt och sedan trappa upp styrkan för en djupare massage. Det uppskattas också att den känns väldigt tyst, med en ljudnivå på endast 30-55 dB.

Kundrecensioner kan inte säga nog om hur magiskt det känts sen de börjat använda produkten. Tyst, kraftfull, effektiv och med lång batteritid. Detta och mer gör Flowlifes Flowgun ett riktigt prisvärt premiumval!

2. Hyperice Hypervolt – Bra betyg av konsumenter!

 • Varumärke: Hyperice
 • Modell: Hypervolt
 • Slaglängd: 11 mm
 • Batteritid: 3 timmar
 • Massagehuvuden: 5 st

Vår nästa rekommendation måste helt klart gå till utmanaren Hypervolt från det amerikanska företaget Hyperice. Hyperice utvecklar en produktserie som fokuserar på att göra atleter bättre på allt, inklusive avslappning och återhämtning. Deras massagepistol Hypervolt har fått riktigt bra kundomdömen – vilket säger mycket om vad du kan förvänta dig.

Det är inte konstigt att Hypervolt fått så höga betyg av både konsumenter och experter, då den är väldigt användarvänlig. Massagepistolen levereras färdigmonterad och redo att användas efter första uppladdningen. Batteritiden ligger på cirka 3 timmar, vilket är betydligt lägre än vårt toppval, men den gör fortfarande jobbet.

Något som ger produkten ett plus i kanten är att du kan få användbara tips och råd om du ansluter massagepistolen till Hyperices app. Där kan du bland annat få tips om hur du kan använda produkten i samband med träning. För att du ska kunna använda apparaten på bästa sätt är massagepistolen dessutom utrustad med trycksensorer. Dessa sensorer ger dig visuell återkoppling när det gäller hur du använder produkten.

Hypervolt är också tyst nog så du kan njuta av massagen medan du till exempel lyssnar på en podcast eller tittar på tv. Massagepistolen har Quiet Glide-tekniken som minskar oväsen och produkten har en ljudnivå på 65-70 dB.

Denna modell är perfekt för dig som vill ha en massagepistol som rekommenderas inte bara av oss, men också av många konsumenter.

3. Gymstick Cairo Pro – Prisvärd och unikt konstruerad!

 • Varumärke: Gymstick
 • Modell: Cairo Pro Massage Gun
 • Slaglängd: 10 mm
 • Batteritid: 6-15 timmar
 • Massagehuvuden: 5 st

Vår sista favorit är unik i sin konstruktion och är vänligare mot plånboken än våra andra val. Vi pratar om Gymstick Cairo Pro. Massagepistolens konstruktion har en krökt form, vilket gör det lättare att komma åt mer svåråtkomliga platser, som rygg eller axlar. Dessutom är designen underbart ergonomisk. Detta gör att modellen ser lite annorlunda ut jämfört med andra massagepistoler, men den är minst lika stilren och fungerar fantastiskt bra.

Ännu en fördel är massagepistolens förvånansvärt imponerande batteritid som ligger på hela 6-15 timmar! Naturligtvis gäller 15 timmar den lägsta hastigheten, men batteritiden är otroligt imponerande ändå. Batteriet är även utbytbart.

En annan spännande funktion är Gymstick Cairo Pros display. Massagepistolen har en touch-skärm på baksidan som ger dig info om vilken styrka som används. Du kan även ändra styrkan enkelt och smidigt på skärmen via en upp-pil eller en ned-pil.

Gymstick Cairo Pro kommer med 5 vibrationsnivåer med 3200 slag per minut som kraftigast. Massagepistolen kommer också med 5 massagehuvuden som enkelt kan knipsas på och användas på olika muskelgrupper. Produkten kommer också med ett praktiskt rese-kit och ett smidigt förvaringsstativ.

Denna massagepistol kommer med en imponerande batteritid, smart design och praktisk touch-skärm. Perfekt för dig som inte vill spendera allt för mycket pengar, men heller inte vill kompromissa när det gäller funktionalitet och design.

3 vanliga frågor om massagepistoler:

1. Hur fungerar en massagepistol?

En massagepistol har ett rörligt massagehuvud som rör sig fram och tillbaka i en snabb hastighet, och med en slaglängd på runt 10 millimeter. Om en massagepistol har en mindre slaglängd än så, skulle den fungera mer som en vanlig massageapparat. Det speciella med just en massagepistol är alltså att den kan ge kraftfulla stötar vid punktmassage.

Massagepistoler kan användas av naprapater som komplement i deras behandlingar. Dessutom är de väldigt populära bland atleter för att värma upp muskler innan träning, och som rehabilitering efter träning.  

Idag används massagepistoler också ofta av privatpersoner för många olika anledningar, exempelvis för att slappna av i musklerna, lindra smärta eller stress, läka ärrvävnad, förbättra blodcirkulation och snabba på återhämtning mellan träningspass.

2. Vad skiljer mellan olika munstycken?

En massagepistol kommer ofta med flera olika munstycken, också kallade massagehuvuden. De fyra vanligaste typerna av munstycken är kula, rund, gaffel och platt.

Kula: Munstycket är formad som en kula och är lite mindre, vilket tillåter dig att nå specifika punkter mycket exakt. Det är effektivt mot väldigt envisa muskelknutor och hjälper dig att nå mindre partier på till exempel dina händer.

Rund: Det runda munstycket är större än kulan och känns extra skön mot större partier, till exempel axlar, rygg och benmuskler. Det värmer dessutom effektivt, vilket känns skönt när du vill använda massagepistolen som en uppvärmare av musklerna.

Gaffel: Gaffelmunstycket ser ungefär ut som en gaffel där de två spetsarna i mitten tagits bort. Det passar för att låta massagepistolen löpa utmed till exempel vader och armar.

Platt: Det plattare munstycket går inte lika djupt som kulan och känns skönt över muskler i täta grupper, till exempel skuldror och rumpan.

3. Kan det vara farligt att använda en massagepistol?

Det är generellt sätt inte farligt att använda en massagepistol, även om säkerheten naturligtvis beror på dig som använder den. Så länge du följer tillverkarens instruktioner ska det inte vara någon fara.

Det finns dock tillfällen då du bör akta dig för att använda en massagepistol. Om du har en muskelsträckning eller en muskelbristning bör du vänta med att använda produkten. Om du nyligen stukat eller vrickat dig bör du också undvika massagepistolen. Du bör också undvika att använda en massagepistol vid feber, inflammation, åderbråck och ödem. Vid graviditet bör du också vara extra försiktig och se till att sättet du masserar passar ditt tillstånd.

Hur vi har valt våra favoriter

För att hitta våra favoriter bland massagepistolerna på marknaden har vi undersökt modeller från olika märken, jämfört specifikationer och funktioner, och bedömt utefter recensioner och bäst-i-test.

Det finns flera faktorer att ta i åtanke när du väljer massagepistolen som ska med dig hem. Först och främst är ljudnivån viktig. Då produkten är något du vill slappna av med, bör den inte föra oväsen. Därför prioriterade vi modeller som prisades för att de kändes väldigt tysta.

En annan viktig faktor är batteritiden. Massagepistoler drivs av batteri, och självklart vill du inte att apparaten plötsligt ska dö mitt i din massage. Därför uppskattade vi att flera av våra val hade några av de längsta batteritiderna på marknaden.

Dessutom ska massagepistolen vara anpassbar utefter dina behov. Därför var det viktigt att våra rekommendationer kommer med flera olika munstycken och har flera vibrationsnivåer att välja mellan.

Sist men inte minst handlar det såklart om det där lilla extra som gör massagepistolerna användarvänliga, praktiska eller unika. Därför gav vi massagepistoler ett plus i kanten när de exempelvis hade förvaringsväska, anslutande app eller touch-skärm.

Vi hoppas vår topplista hjälpte dig få en bra inblick till marknadens alternativ! Självklart måste du själv analysera vilka faktorer du värdesätter i en massagepistol. Oavsett om du väljer en massagepistol från våra rekommendationer eller inte hoppas vi du hittar den modell som passar dig och det du vill ha!

Länkar och referenser:
https://www.bodystore.com/hyperice-hypervolt-massagepistol/700008.html

5 tips för att komma igång med din Flowgun

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.