Bästa saltvattenspray 2024 – För perfekta naturliga lockar!

av

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Löwengrip Styling and Texture Sea Salt Spray2. Maria Nila Style and Finish Salty Mist3. Björn Axen Organic Texturizing Salt Water Spray
Löwengrip Styling and Texture Sea Salt SprayMaria Nila Style and Finish Salty MistBjörn Axen Organic Texturizing Salt Water Spray

Bästa saltvattenspray 2024 – Att använda saltvattenspray i håret är ett perfekt sätt att få en del stadga i håret, men det ger också mycket fina naturliga lockar. Det är helt enkelt inte så konstigt att mängder av frisörer och privatpersoner älskar att använda en saltvattenspray för att fixera lockar eller spraya i blött hår för att få ett fint svall i håret.

Men med mängder av val på marknaden kan det också vara knepigt att veta vilket typ av spray man ska använda och vilket som passar din hårtyp. Vi har därför skapat denna topplista med tre saltvattenspray på marknaden som passar samtliga hårtyper och som är gjorda med bra ingredienser som är skonsamma mot ditt hår. Gör ett val som passar dig och sedan kan du få till den där frisyren som du bara ser på TV!

Topp 3 saltvattenspray bäst i test 2024

1.  Vår favorit! Löwengrip Styling and Texture Sea Salt Spray

 • Volym: 100 milliliter
 • UV-skydd
 • Ger volym
 • Med gojibär

Saltvattensprayet Styling and Texture från varumärket Löwengrip är ett mycket prisvänligt, men ack så funktionellt val. Denna spray innehåller väldigt skonsamma ingredienser som också skyddar ditt hår från UV-strålar, väderpåverkan och skyddar även färgat hår så att nyansen bevaras längre. En multifunktionell stylingspray som vi vet att du kommer älska.

Flaskan innehåller 100 milliliter, vilket kanske låter lite men produkten är väldigt dryg. Spraya i blött eller torrt hår och styla efter behag. Formulan är särskilt designad gör att ge ditt hår mer volym och de vårdande ingredienserna som till exempel gojibär som stärker ditt hår från insidan. Letar du efter en bra saltvattenspray kan vi inte nog rekommendera Löwengrips Styling and Texture Sea Salt Spray.

2. Maria Nila Style and Finish Salty Mist – Klimatkompenserad förpackning!

 • Färgskydd
 • Veganska ingredienser
 • Volym: 150 milliliter
 • Fri från parabener

Maria Nila är ett mycket skonsamt varumärke, inte bara för ditt hår. De använder sig också av förpackningar som är klimatkompenserade och skyddar ditt hår från väder- och solpåverkan. Stärkande alger har inkluderats för att vårda ditt hår vid användning, samtidigt som sprayen är formulerad helt utan parabener och sulfater.

Style and Finish Salty Mist innehåller 150 milliliter och sprayas med fördel i blött hår för att du ska kunna skapa den där eftersträvade beachlooken. En extra bonus är också att sprayen innehåller färgskydd som gör att ditt nyfärgade hår håller sig fräscht och glansigt längre.

3. Björn Axen Organic Texturizing Salt Water Spray – Med vårdande ingredienser!

 • Volym: 150 milliliter
 • Vårdande ingredienser
 • Med kallpressad Bergamott
 • Ger lätt stadga

Björn Axen har skapat denna Organic Texturizing Salt Water Spray som innehåller kallpressad bergamott och andra stärkande ingredienser för ett starkt och friskt hår. Flaskan innehåller 150 milliliter och sprayen kan appliceras i både torrt och blött hår för att frisyren ska hålla längre. Sprayen ger en optimal stadga och ger ett väldigt naturligt resultat.

Ena fördel med denna spray är också att de skonsamma ingredienserna passar perfekt för dig med känslig hårbotten. Ett mycket prisvänligt val som passar samtliga hårtyper.

Tre vanliga frågor om saltvattenspray:

När kan man använda en saltvattenspray?

Har du sett någon ha det där perfekta naturliga svallet som man annars bara får när man har badat i hav med saltvatten? Ja då har de säkerligen använt en saltvattenspray för att få till frisyren. Tanken med saltvattenspray är att dels ge håret stadga, men också göra håret strävare för att det ska vara enklare att skapa fina och naturliga lockar som verkligen håller.

Ett problem som många med framförallt skandinaviskt hår upplever är att frisyren inte håller. Tunt hår har en tendens att inte bevara lockar särskilt längre om man inte använder mängder av produkter efteråt. Detta är då inte särskilt skonsamt för varken håret eller miljön och en bra saltvattenspray kan vara ett bra alternativ.

Är saltvattenspray skadligt för håret?

Många tror att bara för att saltvattenspray gör håret strävare så skadar det håret, men det är faktiskt tvärtom. De flesta saltvattensprayer innehåller vårdande och mjukgörande ingredienser som månar om ditt hår från insidan. Sprayen får då din frisyr att hålla längre, medan det också fungerar som en form av behandling för håret. Så var inte snål när du sprayar, addera rikligt och ditt hår kommer att tacka dig.

Hur använder man en saltvattenspray?

Fördelen med saltvattenspray är att det kan appliceras i både blött och torrt hår. Många spray har också inkluderat värmeskydd och kan då med fördel appliceras i håret innan du börjar med föning eller styling.

Flicka med salt i håret
Få till de snyggaste beach-lockarna med en saltvattenspray

Hur vi valde produkter till topplistan

När vi genomsökte marknaden efter vilka saltvattensprayer vi skulle inkludera var det flera egenskaper som vi hade särskilt i åtanke. Vi fokuserade på att inkludera spray som innehåller naturliga och skonsamma ingredienser, som är enkla att använda och som säljs till ett bra pris.

Man behöver helt enkelt inte spendera flera hundralappar för att få en bra hårvårdsprodukt, vilket du kan se om du kikar på topplistan. Vi har inkluderat de bästa modellerna för samtliga hårtyper och som vi tror att alla kommer ha råd med. En extra bonus är då också att de innehåller ingredienser som är lite extra snälla mot ditt hår för att stärka det inifrån.

Men en del i vår process var också att jämföra våra egna iakttagelser med andra recensioner. Detta för att vi ska få en tydlig bild på vad en bra saltvattenspray bör innehålla och vilka faktorer som är nödvändiga för att sprayen ska ge håret stadga och vara enkel att använda. Vi är säkra på att du, oavsett budget kan hitta en spray på topplistan som du kommer bli riktigt nöjd med!

Tack för att du läst, hoppas du hittar bästa saltvattenspray för dig!

Källor och referenser:

https://www.produktexperter.se/saltvattenspray/

https://www.elle.se/beauty/bra-saltvattenspray/3982332

Vi har jämfört saltvattensprej avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Nordicfeel
Lyko
Meds

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.