Överväg att långtidshyra om du är på jakt efter bil

av

Att införskaffa sig en bil kräver en hel del svåra beslut. De flesta av oss skulle sannolikt vilja äga vår bil, men det är inte alltid som det är det bästa alternativet. Bilköp är ökänt kostsamt med de många avgifter som tillkommer och hur snabbt bilar tappar i värde. Sedan bor du kanske i en storstad eller dylikt där du endast behöver nyttja bil sporadiskt och då finns det kortsiktiga lösningar som kan passa bättre.

Men det finns också situationer där du står med ena benet i vardera läger – du tycker inte att det är värt investeringen att köpa bil, men du behöver köra såpass ofta att de kortsiktiga lösningarna inte är optimala. Beskriver det dig kan det vara en idé att långtidshyra bil – en mellanväg som åtminstone är värd att överväga.

Överväg att långtidshyra om du är på jakt efter bil

Vad innebär det att långtidshyra bil?

Att långtidshyra bil fungerar snarlikt som att korttidshyra, med den främsta skillnaden att du helt enkelt hyr under en längre period. Vanligtvis brukar den perioden att sträcka sig mellan 30 dagar och upp till ett år, och det utan bindningstid.

Eftersom du långtidshyr kommer dygnskostnaden att bli billigare än om du korttidshyr. Det gör att det kan vara det perfekta alternativet om du behöver tillgång till en bil i fler än bara några dagar, men samtidigt inte vill binda upp dig i över ett år.

Fördelarna med att långtidshyra bil

Långtidshyr du bil kommer du som sagt undan billigare med tiden än om du korttidshyr. Du har också en betydligt större flexibilitet än om du skriver på ett leasingavtal på flera år, eller köper en bil. Det finns dock betydligt fler fördelar än så – vid långtidshyrning av bil tillkommer flertalet förmåner.

Dels kommer du att få ett antal fria mil att köra, men det ingår också sådant som service, basförsäkringar, säsongsenliga däckbyten, besiktning m.m. I de flesta fall kan du också få tillgång till vägassistans dygnet runt. Du har dessutom möjlighet uppgradera bilen du hyr (eller byta till något mindre när hyrperioden är över) och skulle något hända finns möjligheten att få tillgång till en utbytesbil.

Att långtidshyra skulle kunna beskrivas som det bästa av två världar. Du får flexibiliteten som kommer med att hyra utan bindningstid och du får tryggheten som alla förmåner bär med sig.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.