Bästa smoothie mixer 2024 – Mixa dina favoritingredienser!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Bosch VitaBoost High Speed Blender2. VMF KitchenMinis Blender3. Blendjet Portabel blender
Bosch VitaBoost High Speed BlenderVMF KitchenMinis BlenderBlendjet Portabel blender
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa smoothie mixer 2024 – En smoothie är ett bra mellanmål och en bra start på dagen och både smoothies och smoothiebowls har blivit mycket populärt att göra hemma.   

Att investera i en smoothie mixer är därför ett bra köksredskap som kommer hålla i många år framöver. Det finns väldigt många olika typer av modeller som är försedda med olika funktioner, vilket kan göra valet av en smoothie mixer svårt, här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp tre smoothie mixrar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Bosch VitaBoost High Speed Blender 1600W 

 • Kraftfull motor 
 • Slitstark modell som rymmer 2 liter 
 • Smidig att rengöra 
 • Medföljande stamp 

Bosch VitaBoost High Speed Blender är en mycket kraftfull och snabb smoothie mixer som klarar av att mixtra allt ifrån is till silkeslena soppor. Denna smoothie mixer kommer även i en mycket stilren design och blir en snygg detalj på köksbänken. Kannan är gjord av ett mycket slitstarkt material tritan, som även tål upp till hundra graders värme. Kannan rymmer även 2 liter och är försedd med måttangivelser.  

Denna smoothie blender är även väldigt enkel att rengöra, vilket är ett stort plus. Det är främst tack vare de avtagbara delarna men även programmet för just rengöring. På denna modell hittar du även två andra program, ett program för soppa och ett för smoothie.  

Utöver det så får du även med en stamp som kan komma till mycket god användning. Denna stamp hjälper dig när du stöter på problem med väldigt trögflytande eller frysta ingredienser.  

2. VMF KitchenMinis Blender – Kompakt design! 

 • Rymmer 0,8 liter 
 • Kompakt design 
 • Kraftfull motor och sexbladig kniv 
 • Pulsfunktion 

WMF KitchenMinis Blender är ett perfekt alternativ för dig som är ute efter en mindre och kompakt design. Denna smoothie mixer rymmer 0,8 liter och tar inte upp mycket plats på köksbänken. Detsamma gäller även för förvaring, den rymmer enkelt i skåp och tar inte upp onödig plats.  

Trots den kompakta designen har denna smoothie mixer en väldigt kraftfull motor. Kniven på smoothie mixer har även 6 blad och roterar upp till 20 000 varv per minut.  

Smoothie mixern är gjord av rostfritt stål vilket gör denna mixer väldigt slitstark och robust. Detta är en mycket prisvärd modell som är försedd med både pulsfunktion och olika hastighetsinställningar.  

3. Blendjet Portabel blender – Modell som är bärbar! 

 • Kraftfull men tystgående motor 
 • Bärbar modell 
 • 3 olika lägen beroende på önskemål 
 • Enkel att rengöra 

Denna portabla blendern är ett perfekt val för dig som ofta är ute på språng! Denna maskin är nämligen bärbar och kan användas vart som helst, det spelar ingen roll om det är i skogen, på jobbet eller i bilen. Den är även mycket enkel att rengöra vilket gör diskning av kannan enkel. 

På denna modell hittar du 3 olika lägen att använda beroende på vad du ska mixra. Det finns ett mixerläge som är en fördel att använda när du önskar en len och jämn textur. Du kan därefter använda dig av plusläget när du mixra hårdare och mer trögflytande ingredienser.  

Denna produkt är även väldigt säker att använda. När det väl är dags för dig att dricka din smoothie kan du sätta på låsfunktionen. Detta gör att din smoothie mixer inte råkar slås på av misstag.  

Utöver det så är denna smoothie mixer väldigt tystlåten och kannan har praktiska måttangivelser. Den är mycket enkel att använda och även supersmidig att ladda. Du laddar den med de medföljande USB-kabeln och når fullt batteri på ungefär 1,5 timme.  

3 vanliga frågor om smoothie mixers: 

Vad kan jag använda en smoothie mixer till? 

Något självklart är att du kan använda en smoothie mixer till att göra smoothies. Däremot kan du även få användning för en smoothie mixer till mycket annat. Du kan exempelvis mixtra allt ifrån grönsaker och frukter till nötter. I en smoothie mixer kan du även bland annat göra egen barnmat. På så sätt sparar du mycket pengar och får även möjligheten till att mixtra ihop en ännu näringsrikare barnmat.  

Du kan dessutom blanda allt möjligt som fisk, kött och bär och frukt till efterrätt. Du kan även göra egna såser eller färskpressad juice. Det gör du genom att blanda olika frukter eller grönsaker och sedan några deciliter vatten innan du slår på maskinen.  

Vad är skillnaden på en smoothie mixer och en stavmixer? 

Både en smoothie mixer och en stavmixer är två väldigt bra alternativ men det finns en del som skiljer de åt. Smoothie mixern har mycket starkare motor än vad stavmixrar har och kan därför mixa ihop grövre grönsaker.  

Eftersom en stavmixer är mindre kan många anse att de är enklare att använda. Du kan enkelt använda den i en bunke eller kastrull för att mosa ihop dina ingredienser. De är även mycket enklare att göra rent eftersom det inte är ett lika stort köksredskap. Om du tänkt mixra en del grövre ingredienser och större mängd så är därför en smoothie mixer det rätta alternativet för dig.  

Vilken smoothie mixer bör jag köpa? 

Eftersom utbudet av smoothie mixers är brett så kan det vara svårt att veta vilken som passar bäst för dig. Någonting du bör ha i åtanke vid köp är att främst tänka på hur och när du kommer använda din smoothie mixer.  

Är du ute efter en smoothie mixer med en stor kanna som rymmer mycket? Eller söker du en som har starka blad och klarar av att mixra grövre ingredienser? Utgå från vad du verkligen behöver och anser är viktigt hos en smoothie mixer, gör sedan ditt val utefter det! 

Bästa smoothie mixer
Blanda dina favoritsmoothies med en mixer

Källor: 

https://mestonskade.se/mixer-eller-blender

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa smoothie mixer

Cervera
Bagaren och kocken
Kökets favoriter
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.