Bästa bilöverdraget utomhus 2024 – Bästa bilkapell för din bil!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Helgarage Silverväv Universal2. Verk Group Vattentätt bilöverdrag3. ProPlus Bilkapell
Helgarage Silverväv UniversalVerk Group Vattentätt bilöverdragProPlus Bilkapell
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa bilöverdraget utomhus 2024 – Ett bilöverdrag som även kan kallas för bilkapell eller biltäcke är en mycket praktisk produkt som skyddar din bil emot både väder och vind. Bilöverdrag är mjuka vilket gör att de inte skyddar emot eventuella stenskott. De är istället passande skydd emot solljus, regn, hagel och snö. Det är vanligast att man använder ett bilöverdrag till när bilen står ute men det går absolut att slänga på ett när bilen står i ett garage eller liknande.

Är du på jakt efter ett bra bilöverdrag? Då kan det vara en bra idé att först tänka på vilken modell du söker, vilken kvalitet du behöver och vilket pris du är redo för att lägga. Det är självklart väldigt viktigt att tänka på ifall modellen passar på just din bil. Vi hjälper dig att hitta det bästa bilöverdraget för din bil!

Topp 3 bästa bilöverdrag bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Helgarage Silverväv Universal

 • Går att tvätta i tvättmaskin på 30 grader
 • Mycket slittåligt material
 • Flera olika storlekar
 • Passar både kombi och sedanbilar

Helgarage silverväv, Universal är ett enastående val för dig som letar efter ett bilöverdrag. Det här överdraget kommer i 8 olika storlekar, både kombi och sedanbilar. Du kommer garanterat hitta en storlek som passar just din bil. Sedan-modellerna har ett längdspann på mellan 380 till 600 centimeter och kombi-modellerna på 490 till 510 centimeter.

Det heltäckande bilöverdraget är tillverkat utav ett mycket högkvalitativt silvervävsmaterial och en stor fördel är att du enkelt kan tvätta detta bilöverdrag i tvättmaskin på 30 grader. Materialet är mycket slittåligt och med tanke på alla olika valmöjligheter gällande storlekarna så är det här ett riktigt kap och framförallt en bra investering som garanterat kommer hålla din bil fin och fräsch.

Ett litet minus med detta överdrag är att det är aningen dyrt i jämförelse med andra alternativ på marknaden, men är du ute efter ett smidigt och robust överdrag som är mycket hållbart så är Helgarages Silverväv ett toppenval!

2. Verk Group Vattentätt bilöverdrag – Av dubbelskiktat kompositmaterial

 • Vattentätt
 • UV- beständigt
 • Skyddar emot frost och nederbörd
 • Dubbelskiktigt kompositmaterial

Vattentätt bilöverdrag  från Verk Group hjälper dig att skydda bilen på bästa sätt. Det har ett fast dubbelskiktat kompositmaterial som är vattenavvisande och som även är UV-beständigt. Det är ett mycket bra val som hjälper bilen att skyddas ifrån frost, nederbörd, damm, pollen och en del andra partiklar. En annan bra fördel är att insidan är mjuk som skyddar lacket på ett mycket vänligt sätt.

Det är mycket lätt att dra på och är mycket fixerbart med hjälp av de elastiska hörnen. Överdraget finns tillgängligt i fyra olika storlekar vilket gör det möjligt för dig att kunna hitta den perfekta storleken som passar just din bils modell. Det är ett väldigt prisvärt val för den som är ute efter ett bilöverdrag som både är slittåligt och prisvärt!

Se priset här

3. ProPlus Bilkapell – Hållbart och slittåligt

 • 100% 170T polyester
 • Lätt att rengöra
 • Skyddar din bil emot fukt, snö och smuts
 • Olika storlekar för olika modeller

ProPuls Bilkapell  är ett bilöverdrag utav mycket högkvalitet. Det är ett perfekt val för dig som vill skydda din bil ifrån fukt, snö eller smuts året om. Dessutom är det även ett väldigt effektivt skydd och en lösning emot frost som kan sätta sig fast på bilrutorna. Bilöverdraget är tillverkat utav 100% 170T polyester och är även mycket enkelt att rengöra.

Det är mycket lätt och smidigt att trä över bilen och överdraget passar de flesta bilmodellerna upp till 406 centimeter i längd. Det kommer i en fin mörkblå färg och sitter mycket säkert på din bil oavsett väderlek. ProPlus är ett mycket smart bilöverdrag som verkligen kommer underlätta i din vardag.

Bilöverdrag eller takskydd?

Frågan kring om du bör använda ett bilöverdrag eller takskydd beror lite på hur mycket av din bil du vill skydda. Det finns ett antal fördelar med hos båda parterna. Både parterna skyddar emot regn och snö men emot mycket annat också som fågelbajs eller trädharts. Det förhindrar även rost från att uppstå med tanke på det avstötande materialet på ditt skydd. Det som gör att bilkapellet skyddar lite extra är att många modeller täcker hela din bil, inklusive fönsterrutorna. Saknar du ett bilöverdrag kan du få bort snö och is snabbt och effektivt med en snöborste.

Varför ska jag välja ett bilöverdrag?

Olika väderlekar kan slita väldigt hårt på lacken. Blåst, regn, snö, kyla och sol kan också påverka och skapa skador på bilen oönskade skador på bilen så som skador, slitage och missfärgningar. Ifall du har din parkering under ett körsbärsträd har du säkert noterat avfall och pollen som hamnar ovanpå taket det samma gäller för trädharts.

Med ett bilkapell slipper du denna smuts på biltaket. Det förhindrar även rost från att uppstå med tanke på det avstötande materialet som ditt skydd har. Ett riktigt smart alternativ för att undvika alla dessa skador är då att köpa ett bilöverdrag.

Det är även ett väldigt bra och smart inköp för dig som bor nära sand eller hav då bilöverdraget skyddar saltavlagringar som kan uppstå. Det hjälper och underlättar på vintern och förhindrar dina dörrar, fönster eller lås från att frysa fast. Det finns även bilskydd som skyddar emot hagel och dessa skydd har skumgummi på toppen.

Vi alla vet att bilen du köpt blir mindre värd så fort den körs ut ur fabriken. Det är inte bara motorn och andra tekniska detaljer hos bilen som blir sämre så fort bilen börjar användas. Hela bilen både insida och utsida utsätts för slitage vardagligen. Ett bilöverdrag hjälper till att skydda din bil från onödiga skador och slitage.

Bästa bilöverdraget utomhus
Skydda din bil med ett bilöverdrag

Vad ska man tänka på vid köp av ett bilöverdrag?

Det finns en hel del saker att tänka på när du ska köpa ett bilöverdrag. Du kan börja med att tänka på vad för egenskaper du vill att ditt överdrag ska ha. Vill du att det ska skydda emot smuts eller att det ska vara vattentätt? Det finns typer som täcker och skyddar hela bilen och andra som bara skyddar specifika delar såsom vindrutan.

Det är också viktigt att tänka på vad det ska användas till. Om din bil ska stå ute så är det bra att välja ett som är lite kraftigare i ett slittåligt material. Ifall du ska köpa ett till en bil som står inomhus är det kanske viktigare för dig att skydda bilen ifrån smuts.

Om bilen står inomhus är det också viktigt att välja ett som tillåter bilen att andas om inte så kommer det bildas massa fukt som skadar bilen. Om bilen ska stå stilla helt orörd en längre period kan du även lägga in en så kallad torrboll som suger åt sig fukten.

Ett bilöverdrag som är gjort för inomhusanvändning och ett som är anpassat för utomhusanvändning är inte gjorda utav samma material. Ett utomhusöverdrag är ofta gjort utav 100% polyester med ett vattenavvisande polyuritanskikt. Medan ett överdrag som är tillverkad för inomhusbruk är gjort utav ett flertygsmaterial som då ofta inte är vattenavvisande.

Det är också väldigt viktigt att välja ett överdrag i rätt storlek. Överdrag kommer i många olika storlekar för många olika modeller. Du vill varken att det ska vara för stort eller för litet, då kommer inte alla funktioner fungera på rätt sätt. Så innan du köper ett är det bra om du har din bils exakta mått. Alla överdrag är olika utformade för sedanbilar, kombibilar och SUV:ar.

Hur sköter man om ett bilöverdrag?

Ett bilöverdrag kräver inte mycket underhållning och om du sköter det på rätt sätt så kan det hålla sig fint och fräscht i många år. För att göra livslängden på ett bilöverdrag så långt som möjligt finns det en del olika saker som du kan tänka på. När du placerar överdraget ovanpå bilen så är det viktigt att se till att det fäst korrekt enligt instruktionerna.

På så sätt så kommer överdraget garanterat sitta kvar även när det blåser hårda vindar och det kommer inte lossna eller slitas sönder. Efter du använt överdraget så är det bra om du tvättar det direkt så all smuts och damm som samlats försvinner. Sedan är det bara att sätta på överdraget igen när det är dags.

En del överdrag klarar av att tvättas i tvättmaskinen vilket kan underlätta för dig och göra hela tvättningsprocessen enklare och snabbare. Men se alltid till att du följer alla anvisningar för just ditt bilöverdrag för optimal långbarhet.

 Källor:

https://www.dancovershop.com/se/products/bilpresenning.aspx
https://cdon.se/catalog/search?q=bilöverdrag
https://www.skruvat.se/show.aspx?k=bilkapell

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.