Bästa pensionärstelefon 2024 – Mobiler utan avancerade funktioner!

av
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Samsung Galaxy2. Doro 81103. Doro 1382
Samsung GalaxyDoro 8110Doro 1382
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa pensionärstelefon 2024 – Att hitta en mobiltelefon som passar bättre för pensionärer kan vara svårt, speciellt då dagens mobiler har stort fokus på mer smarta funktioner och hur dem kan kopplas till dina vardagliga sysslor. Det är heller inte helt ovanligt att dina mor/farföräldrar kanske söker efter något enklare som uppfyller basfunktioner såsom att ringa och SMSa, så att man kan hålla kontakten och vara närvarande i varandras liv med hjälp av enklare sociala medier eller fotodelning.  

Vi har gjort en lista på våra topp 3 val som inkluderar en blandning av olika mobiltelefoner, både med och utan touchskärm som är användarvänliga och har en del specifika funktioner. Så att man enklare kan hålla kontakten oavsett hur långt ifrån varandra man är. 

Vad räknas som en pensionärstelefon? 

En pensionärstelefon är tänkt vara en mobiltelefon som inte är alltför tekniskt avancerad för äldre som kan tycka att alltför ny teknik är förvirrande. Men detta innebär inte att telefonen behöver vara alltför enkel i sin design. Du kan mycket väl uppskatta en stor touchskärm och smarta funktioner.  

Detta kan vara ett plus för många pensionärer som har ett bättre grepp om teknik, och har ett större utbud av enheter som kan kopplas till smarttelefonen, som exempelvis en fitnessklocka eller en smart högtalare.  

För andra pensionärer kan det vara svårt att handskas med liten text och små knappar på sin mobiltelefon, därför kan exempelvis en större skärm vara bra. Det finns flera olika alternativ beroende på om du föredrar en touchskärm eller en mer enkel design med skärm och knappar.  

Topp tre pensionärstelefoner bäst i test 2024  

1. Samsung Galaxy – Vår favorit! 

 • Stor skärm  
 • Färgstarka kontraster  
 • Enkel och bekväm design 
 • Fingeravtrycksöppning 

Galaxy har en stor skärm på 6,7 tum så att du enkelt kan se större text och ikoner för att lättare kunna navigera telefonen. Designen ligger även väldigt bekvämt i handen och har en fingeravtrycksläsare så att man slipper komma ihåg en öppningskod för att komma åt mobilens funktioner. Denna telefon passar de pensionärer som vill ha en stor skärm och en lättläst mobil, men samtidigt vill ha några smarta funktioner. 

Galaxy ger starka färger och en exceptionell kamera, så att du med fördel kan ta del av familjefoton med utmärkta detaljer.  

2. Doro 8110 – Med trygghetsknapp! 

 • Bekväm design 
 • Stor och tydlig skärm 
 • Trygghetsknapp  
 • Trippelkamera 

Doro 8110 är en klar favorit för många äldre på grund av sin superenkla design och användarvänlighet. Doro 8110 har en trygghetsknapp som gör det möjligt att aktivera ett larm som kan kalla på hjälp ifall du skulle ramla eller behöva hjälp. Denna telefon är därför utmärkt om du bor själv och vill känna en större trygghet ifall olyckan skulle vara framme.  

Med denna smidiga smarttelefonen kan du fortfarande njuta av alla funktioner såsom appar, internet och en trippel kamera som ger fantastiska bilder, så att ni tillsammans kan dela med er av stunder till hela familjen.  

3. Doro 1382 – Klassisk mobil med knappar! 

 • Bred display  
 • Separerade knappar 
 • Trygghetsknapp  
 • Ficklampa 

Doro 1382 är ett utmärkt val för dig som inte är intresserad av en touchskärm. Telefonen är utrustad med en bred skärm, inbyggd ficklampa, och separerade knappar med hög kontrast. Knapparna är även stora så att man enkelt kan trycka och komma åt det man vill.  

Doro 1382 är också utrustad med en trygghetsknapp som kan larma dina nära och kära om du skulle behöva hjälp ifall en olycka sker. Doro 1382 är därför ett perfekt val för dig som inte vill ha avancerade funktioner utan större fokus på telefonens basfunktioner såsom att ringa och skriva SMS. 


Tre vanliga frågor om pensionärstelefoner:  

Finns det tillbehör för pensionärstelefoner? 

Ja, du kan hitta tillbehör såsom skärmskydd och skal för både exempelvis Samsung galaxy A71 och Doro 8118 som finns med på vår lista. Dessa två telefoner har mestadels skärm, och det kan därför vara ett bra val att använda sig av skärmskydd och skal för att undvika olyckor.  

Vad är en trygghetsknapp? 

En trygghetsknapp är en funktion specifik till Doro-telefonen. Trygghetsknappen fungerar lite grann som ett larm. Skulle en olycka ske, som att du till exempel ramlar, eller behöver hjälp av en annan anledning kan du använda dig av trygghetsknappen för att uppmärksamma utvalda kontakter i din telefons kontaktlista. Därefter kan hjälp smidigt ta sig till din plats utan att du behöver försöka röra dig och på så sätt undvika fler skador. 

Har telefoner med enklare design internetfunktioner? 

De flesta enklare telefoner har inga internetfunktioner. Däremot kommer dessa telefoner ofta med andra funktioner som bland annat en ficklampa, plats för 100 kontakter och plats för 2 simkort. Med 2 simkort kan man ha två olika telefonnummer i en telefon, vilket är en otroligt smidig funktion för någon med flera nummer. 

Hur valde vi produkter ditt vår topplista? 

Vi vet hur komplicerat det kan vara att göra ett informerat och rätt val när det kommer till en ny produkt. Och vi vill självklart underlätta denna processen för våra läsare. Vi har upptäckt att det bästa sättet att göra detta, är att ge tre av våra favoritval, som vi har spenderat mycket tid på att plocka ut ur en stor mängd alternativ.  

Vi börjar självklart hos kunden själv, och spenderar tid med att läsa igenom recensioner och kommentarer om olika modeller och märken av produkterna vi behöver välja ut. Vi har alltid rimlig variation när det kommer till våra produktval såsom pris, storlek, användarvänlighet och utseende, så att du kan hitta något som passar dig bäst!  

Bästa pensionärstelefon
Investera i en pensionärstelefon för samtal med vänner och familj

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa pensionärstelefon

Elon
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.